Bijwerkingen van Aromasin

Aromasin bodybuilder

Wanneer je anabole steroïden inneemt, ervaar je een onnatuurlijke toename van testosteron. Als reactie zal het lichaam streven naar evenwicht en meer aromatase gaan produceren. Dit is slecht nieuws voor testosteron omdat aromatase het omzet in oestrogeen. Hier komen aromataseremmers zoals Aromasin om de hoek kijken. Aromasin blokkeert de productie van aromatase en houdt daardoor de testosteronniveaus zeer hoog. Klinkt als een sprookjesachtig einde, toch? Je behoudt het testosteron, houdt oestrogeen laag en iedereen wordt groter en gespierder. Maar zo simpel is het niet. Hoewel Aromasin sommige bijwerkingen van anabole steroïden kan tegengaan, heeft het zijn eigen lijst van bijwerkingen waarmee je te maken krijgt.

Wat is Aromasin?

Oorspronkelijk op de markt gebracht als Extremestane voor de medische gemeenschap, staat dit borstkankermedicijn beter bekend als Aromasin. Bij bepaalde borstkankers bevordert oestrogeen de groei van kankercellen. Dit is vooral waar na chemotherapie. Aromasin wordt gebruikt om de hoeveelheid oestrogeen in het lichaam te verminderen en zo de groei of terugkeer van borstkanker te stoppen. Hoewel het voornamelijk is ontworpen voor postmenopauzale vrouwen die borstkanker willen bestrijden, heeft het feit dat Aromasin de oestrogeenproductie kan verminderen het erg populair gemaakt in de bodybuilding- en steroïdengemeenschap.

Hoe gebruik je Aromasin?

Steroïdegebruikers richten zich op het aanvullen met Aromasin zowel tijdens als direct na een cyclus. Na synthetische aanvulling voor een cyclus zal je eigen natuurlijke productie van testosteron aanzienlijk lager zijn en je lichaam zal tijd nodig hebben om je testosteronproductie opnieuw op te starten. Ondertussen zal oestrogeen ook proberen terug te komen. Hier kan een Extremestane PCT helpen. Het gebruik van een Aromasin PCT zonder anabole steroïden helpt om de oestrogeenspiegels laag te houden totdat je eigen testosteronproductie is hersteld. Dit zorgt ervoor dat je de gekke gyno-gerelateerde bijwerkingen van anabole steroïden zoals man boobs vermijdt. Een standaard dosering Aromasin ligt tussen de 10mg en 25mg, waarbij nieuwkomers zich meestal richten op doseringen tussen 10mg en 15mg.

5 bijwerkingen van Aromasin

Lees ook: Prohormonen vs steroïden: wat is het verschil?

Willekeurige spier- en skeletpijn

Tijdens klinische proeven meldden proefpersonen spier- en skeletpijn bij het ontvangen van een behandeling met Aromasin. En het was niet slechts één studie; meerdere onderzoeken hebben bevestigd dat het gebruik van Aromasin kan leiden tot willekeurige pijn in het lichaam.

Angst en depressie

Hoewel er geen officiële onderzoeken zijn die Aromasin hebben gelinkt aan een afname van de cognitieve functie, zijn er genoeg mensen die een toename van angst en depressie melden tijdens het gebruik van het medicijn.

Bloeddrukstijgingen

Deze bijwerking is niet uniek voor Aromasin (in feite hebben de meeste aromataseremmers aangetoond dat ze de bloeddruk verhogen), maar het is toch het vermelden waard omdat het ernstige complicaties kan veroorzaken.

Haaruitval

Haaruitval

Als je al anabole steroïden gebruikt, weet je waarschijnlijk al dat je haar verloren gaat. Wat je misschien niet beseft, is dat je PCT bijdraagt aan het probleem.

Lees ook: 5 Verrassende Nolvadex Bijwerkingen

Broze botten

Een andere verontrustende bijwerking van Aromasin is wat het met je botten doet. Onderzoeken tonen aan dat het gebruik van Aromasin je risico op verlies van botmineraaldichtheid kan verhogen.

Bespaar jezelf de bijwerkingen – kies natuurlijk

Wie heeft Aromasin nodig als je dezelfde voordelen kunt krijgen van natuurlijke anabolen zonder de bijwerkingen? Als je geïnteresseerd bent in het krijgen van spiermassa, zal een Bulking Stack je op weg helpen. Je zult genieten van de spieropbouwende kracht van D-Bal, Testo-Max, DecaDuro en Trenorol – allemaal ontworpen om de effecten van echte steroïden na te bootsen, zonder je gezondheid te schaden. Ben je al groot en wil je afvallen om wat definitie te tonen? Een Cutting Stack kan het waarmaken met een line-up die Clenbutrol, Anvarol, Winsol en Testo-Max bevat. Gezien de bijwerkingen van Aromasin, samen met die van andere veelvoorkomende bodybuilding steroïden, is het niet moeilijk te zien waarom de natuurlijke optie het proberen waard kan zijn als je jezelf wilt behoeden voor talloze gezondheidsnachtmerries.

Leave a Reply