Mythe of Feit: Kunnen Anabolen Spiergroei Stimuleren Zonder Training?

Spiergroei met anabolen

Ik heb nog nooit een afgetraind lichaam gezien dat niet te danken is aan inspanning en discipline. Ook gebruikers van anabolen moeten consequent en serieus trainen om winst te realiseren.

Toch ben ik benieuwd hoeveel impact anabolen hebben bij iemand die niet traint. Daarom besloot ik te onderzoeken in welke mate anabolen werken als je niet traint

In dit artikel bekijken we wat er gebeurt als je anabole steroïden gebruikt zonder te trainen, hoe steroïden de spiermassa vergroten en wat de gevaren zijn van het nemen van steroïden.

Korte samenvatting

 • Bij anabolen gebruik kom je ook spiermassa aan wanneer je niet traint. De resultaten zullen echter meevallen. Je kunt veel meer spiermassa aankomen wanneer je welt traint.
 • Ook als je niet traint ervaar je de bijwerkingen van anabolen gebruik.
 • Anabole steroïden helpen je meer spieren te krijgen door meer testosteron aan te maken dan je lichaam van nature produceert.
 • De meeste bodybuilders die anabole steroïden gebruiken doen dit in combinatie met een strikte gewichtstraining en een eiwitrijk dieet.

Wat gebeurt er als je anabolen gebruikt zonder te trainen?

Wanneer je anabole steroïden neemt zonder te sporten, stijgt je testosteronspiegel, waardoor je spierweefsel kan groeien [1].

Je zult echter niet dezelfde spiergroei ervaren als iemand die steroïden gebruikt en wél aan het trainen is.

Hoeveel spieren je krijgt zonder te trainen hangt af van hoeveel of welke combinatie van steroïden je neemt.

Als je een kuur van verschillende anabole steroïden neemt zonder te sporten, bouw je waarschijnlijk meer spiermassa op dan iemand die slechts één type steroïde gebruikt.

Je zult uiteindelijk wat spieren krijgen, maar het zal geen significante verandering zijn.

Spieren bouwen, met of zonder steroïden, vergt veel discipline. De meeste bodybuilders die veel spiermassa opbouwen, nemen steroïden in combinatie met een eiwitrijk dieet en een strikt workout schema.

Kunnen anabolen helpen vet te verliezen zonder te trainen?

Ja, steroïden kunnen je helpen vet te verliezen zonder te trainen. De hoeveelheid vet die je verliest hangt echter sterk af van je dieet en levensstijl.

Bepaalde anabolen, zoals clenbuterol, staan erom bekend de stofwisseling van je lichaam te stimuleren, wat je vetverlies versnelt zonder cardio of weerstandstraining [2].

Clenbuterol verhoogt je lichaamstemperatuur door middel van thermogenese, een proces waarbij je lichaam warmte produceert door vet of het voedsel dat je eet te metaboliseren [3].

Zodra je temperatuur en metabolisme stijgen wordt vet verliezen makkelijker, omdat je lichaam meer calorieën begint te verbranden dan je eet .

Als je clenbuterol gebruikt zonder te sporten maar een calorietekort hebt zul je dus nog steeds vrij snel kilo’s afvallen.

Wanneer je niet wilt trainen kun je met anabolen makkelijker vet verliezen dan spiermassa aankomen. Wij raden dit echter niet aan. Anabolen zijn gevaarlijk en het is geen duurzame manier om af te vallen.

Hoe bouwen anabolen spiermassa op?

Steroïden helpen je spiermassa en kracht op te bouwen door je testosteron te verhogen.

Testosteron is een geslachtshormoon (aanwezig bij zowel mannen als vrouwen) dat onder andere verantwoordelijk is voor mannelijke geslachtskenmerken zoals spiergroei, gezichtsbeharing en een diepere stem.

Concreet is testosteron een androgeen. Androgenen zijn hormonen die sterk betrokken zijn bij de ontwikkeling van het lichaam en de seksuele ontwikkeling.

Voordat we ingaan op de wetenschap van hoe steroïden spieren opbouwen moeten we begrijpen hoe testosteron een rol speelt in het proces.

Effecten van testosteron

 • Testosteron heeft zogenaamde anabole effecten, waaronder het opbouwen van spieren en het verhogen van de botdichtheid [4].
 • Als je een gezond testosteron gehalte hebt zal het gemakkelijker zijn om spiermassa te ontwikkelen en te behouden [5].
 • Anderzijds, als je lage T-niveaus hebt, zul je een afname van spieren ervaren en moeite hebben om spiermassa op te bouwen.
 • Laag testosteron veroorzaakt zelfs depressie, lethargie en vermoeidheid die je ervan kunnen weerhouden om te trainen.

De werking van anabolen

Anabole steroïden zoals Dianabol zijn ontworpen om je T-niveaus te verhogen door je lichaam een externe bron van testosteron te geven (bekend als exogeen testosteron).

Dus wanneer je een kuur start vermindert je lichaam de natuurlijke productie van testosteron, omdat het testosteron van de steroïden ontvangt.

Afhankelijk van hoeveel je neemt, zal je lichaam reageren met het bijbehorende anabole effect.

Een oneerlijk voordeel

Hoewel het gebruik van steroïden zonder lichaamsbeweging niet dezelfde resultaten geeft als met lichaamsbeweging melden onderzoeken iets interessants.

Onderzoek wijst uit dat je meer droge spiermassa en kracht kunt krijgen door steroïden te gebruiken wanneer je zonder te sporten anabolen gebruikt.

Maar de voordelen zijn het risico niet waard, vanwege de vele bijwerkingen van anabolen.

Bijwerkingen

Hier zijn enkele van de meest voorkomende fysieke en psychologische bijwerkingen die gebruikers van steroïden ervaren.

 • Mannelijke onvruchtbaarheid: Misbruik van steroïden kan onvruchtbaarheid bij mannen veroorzaken door hypogonadisme (wanneer de testikels geen hormonen produceren die nodig zijn voor de voortplanting) [7].
 • Verhoogd risico op prostaatkanker: Onderzoek suggereert een verband tussen steroïde misbruik en prostaatziekte [8]. Zelfs oudere mannelijke patiënten die werden behandeld met anabole steroïden hadden een verhoogd risico op prostaatkanker [9].
 • Gynaecomastie (mannelijke borsten): Het gebruik van anabole steroïden wordt geassocieerd met de vorming van mannelijke borsten omdat het hormonale onbalans veroorzaakt [10].
 • Myocardiale schade: Onderzoeksstudies naar clenbuterol hebben aangetoond dat deze anabole steroïde schade aan het spierweefsel van het hart kan veroorzaken [11].
 • Bijwerkingen op vrouwen : Bij vrouwen kan gebruik van anabole steroïden kaalheid, overmatige lichaamsbeharing, ruwe huid, verminderde borstomvang en een diepere stem veroorzaken [12].
 • Psychologische bijwerkingen: Veel onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die steroïden gebruiken verhoogde tekenen van prikkelbaarheid, verbale agressie en gewelddadige neigingen vertonen als gevolg van hormonale veranderingen [13].

Zijn er betere alternatieven voor het gebruik van anabolen?

Ja, er zijn betere alternatieven voor het gebruik van steroïden: legale steroïden en voeding.

Laten we eens kijken hoe deze middelen u kunnen helpen met spiergroei en vetverlies.

1. Legale steroïden

Legale steroïden zijn supplementen die je testosteron op natuurlijke wijze stimuleren, zodat je snel spieren kunt opbouwen en lichaamsvet kunt verliezen.

Ze zijn vooral handig als je lijdt aan een laag testosteron gehalte. Door alleen natuurlijke ingrediënten te gebruiken kunnen legale steroïden je helpen de genetische barrières, die je niet in staat stellen om spieren te kweken, enigszins te verleggen.

Veel bodybuilders gebruiken legale steroïden om spiermassa op te bouwen, hun kracht te vergroten en vet kwijt te raken, omdat ze geen schade aanrichten aan hun gezondheid.

2. Testosteron verhogende voedingsmiddelen

Er zijn verschillende gezonde voedingsmiddelen die je helpen de productie van testosteron op natuurlijke wijze te verbeteren en de spier-eiwitsynthese te verbeteren .

Voedingsmiddelen zoals gember, oesters, granaatappels, groene bladgroenten, visolie, uien en olijfolie hebben naast het stimuleren van je natuurlijke testosteronproductie vele gezondheidsvoordelen [14].

3. Gezonde levensstijl

Een slechte levensstijl kan je testosteronproductie aanzienlijk verminderen, waardoor het moeilijk wordt om spieren op te bouwen en vet kwijt te raken.

Slecht slapen, slechte voeding en gebrek aan lichaamsbeweging kunnen ook je T-waarden aanzienlijk beïnvloeden [15]. Let er op dat je gezond eet en acht uur per nacht slaapt.

Conclusie

Hoewel anabole steroïden je kunnen helpen spieren op te bouwen en af te vallen zonder te hoeven trainen, maken hun bijwerkingen ze het risico niet waard.

Voor mensen die snel, veilig en natuurlijk spieren willen opbouwen, raden we ten zeerste aan om alleen de beste legale steroïden te gebruiken.

Deze pillen zullen je niet binnen één week in Chris Bumstead veranderen, maar ze helpen je om je fitnessdoelen veilig en sneller te bereiken.

Leave a Reply