Alles Over Oxymetholone: Van Dosering tot Bijwerkingen

Oxymetholone

Binnen de bodybuilding scene is “Oxymetholone” een bekende naam, vaak herkend onder merken als Anadrol.

Met Oxymetholone turbocharge je jouw testosteronlevels, bouw je massiever spieren op en optimaliseer je de eiwitsynthese. Een bijkomend voordeel? Je herstelt sneller na een zware sessie en tilt je kracht en uithoudingsvermogen naar een hoger level. Dankzij de boost in rode bloedcellen krijgen je spieren meer zuurstof, waardoor je langer kunt knallen in de gym zonder te crashen.

Dus, wat is het geheim achter Oxymetholone? Hoe integreer je het in je bodybuilding regime? En niet te vergeten: wat zijn de bijwerkingen en waar moet je scherp op zijn? Duik met me mee de diepte in en ontdek alles over Oxymetholone!

Wat is Oxymetholone?

Oxymetholone is niet zomaar een anabool steroïde. Ja, het is een synthetisch testosteron-analoog, en ja, het is ontworpen om bloedarmoede te bestrijden door het opkrikken van erytropoëtine, wat de rode bloedcelproductie stimuleert. Meer rode bloedcellen betekent meer zuurstoftransport door je lichaam – cruciaal voor diegenen die worstelen met bloedarmoede door bijvoorbeeld chemotherapie.

Maar hier komt de gamechanger voor de hardcore bodybuilders: Oxymetholone is een zuurstofkanon voor je spieren. Niets is frustrerender dan dat je spieren vroegtijdig opgeven tijdens een zware set door een gebrek aan zuurstof. Je spieren smachten naar zuurstof om te groeien en te herstellen na een gruwelijke workout. Dankzij Oxymetholone krijgen ze dat zuurstofinfuus, waardoor je harder, langer en effectiever kunt trainen.

De Geschiedenis van Oxymetholone

Anadrol
Anadrol

Oxymetholone, vaak bekend onder de merknaam Anadrol, is een anabole steroïde die in de jaren ’60 van de 20e eeuw op de markt werd gebracht. Deze krachtige steroïde werd oorspronkelijk ontwikkeld voor medische doeleinden, voornamelijk om patiënten met bloedarmoede te behandelen. Bloedarmoede is een aandoening waarbij het lichaam niet genoeg rode bloedcellen aanmaakt, en een van de therapeutische voordelen van Oxymetholone is het stimuleren van de productie van rode bloedcellen.

Syntex, een farmaceutisch bedrijf, was de eerste die Oxymetholone ontwikkelde en op de markt bracht onder de naam Anadrol-50. Andere farmaceutische bedrijven volgden al snel met hun eigen versies van het medicijn. In de daaropvolgende jaren werd het medicijn niet alleen gebruikt voor de behandeling van bloedarmoede, maar ook voor andere aandoeningen die gewichtsverlies en spierverlies veroorzaken, zoals HIV en andere verspillende ziekten.

In de loop der jaren begonnen bodybuilders en atleten de krachtige anabole eigenschappen van Oxymetholone te erkennen. Ze gebruikten het om spiermassa en kracht te vergroten. Dit leidde echter tot misbruik van de stof, en al snel werden de negatieve bijwerkingen duidelijk. Het misbruik in de sportwereld en de gerelateerde gezondheidsrisico’s leidden ertoe dat de steroïde in de schijnwerpers kwam te staan van toezichthoudende instanties en regelgevende overheden.

In de jaren ’90, na toenemende zorgen over misbruik en bijwerkingen, werd de productie van Oxymetholone in veel landen stopgezet of beperkt. Dit betekende echter niet dat het volledig uit de markt verdween. In veel landen is het nog steeds beschikbaar als voorgeschreven medicatie voor specifieke medische aandoeningen, en het blijft ook populair in sommige bodybuilding- en atletiekgemeenschappen.

In de hedendaagse context is Oxymetholone een van de meest krachtige en controversiële anabole steroïden. Hoewel het onmiskenbare therapeutische voordelen heeft voor bepaalde medische aandoeningen, zijn de gezondheidsrisico’s bij onjuist gebruik aanzienlijk. Daarom is het essentieel dat gebruikers zich volledig bewust zijn van de potentiële risico’s en zich aanbevolen doseringen en richtlijnen houden.

De geschiedenis van Oxymetholone illustreert de delicate evenwichtsoefening tussen het benutten van de voordelen van een stof voor therapeutische doeleinden en het beheren van de mogelijke nadelen en risico’s voor de volksgezondheid.

Vergelijking van Oxymetholone met Andere Steroïden

Oxymetholone (Anadrol) staat bekend als een van de meest krachtige anabole steroïden. Om een beter begrip te krijgen van waar het zich bevindt in het spectrum van prestatiebevorderende middelen, is het nuttig om het te vergelijken met andere populaire steroïden.

 1. Oxymetholone (Anadrol) vs. Dianabol (Methandienone)
  • Beide zijn orale anabole steroïden en staan bekend om hun vermogen om snel spiermassa en kracht te vergroten.
  • Dianabol heeft de reputatie iets milder te zijn dan Anadrol, zowel qua voordelen als bijwerkingen.
  • Anadrol kan leiden tot meer vochtophoping, wat zowel voordelen (snellere gewichtstoename) als nadelen (hogere bloeddruk) heeft.
 2. Oxymetholone (Anadrol) vs. Trenbolone
  • Trenbolone is een injecteerbare steroïde die bekend staat om zijn potentie en veelzijdigheid.
  • Beide steroïden zijn zeer krachtig, maar Trenbolone is meer veelzijdig en kan zowel voor het snijden (verminderen van lichaamsvet) als voor het bulken (toename van spiermassa) worden gebruikt.
  • Trenbolone kan sterker androgene bijwerkingen hebben, zoals haaruitval en acne, vergeleken met Anadrol.
 3. Oxymetholone (Anadrol) vs. Anavar (Oxandrolone)
  • Anavar is een ander oraal anabool steroïde, maar het is milder dan Anadrol.
  • Anavar wordt vaak gebruikt door zowel mannen als vrouwen vanwege de lagere kans op bijwerkingen.
  • Terwijl Anadrol wordt gebruikt voor zijn bulking-eigenschappen, wordt Anavar vaak gebruikt voor het snijden en het verhogen van kracht zonder een aanzienlijke toename van het gewicht.
 4. Oxymetholone (Anadrol) vs. Testosteron
  • Testosteron is de natuurlijk voorkomende mannelijke geslachtshormoon en de basis van de meeste steroïdecycli.
  • Anadrol is potenter dan exogeen testosteron op het gebied van spiergroei.
  • Testosteron kan in verschillende esters komen (zoals Cypionate, Enanthate en Propionate), wat de afgifte en halfwaardetijd beïnvloedt.
 5. Oxymetholone (Anadrol) vs. Winstrol (Stanozolol)
  • Winstrol is een orale of injecteerbare steroïde die voornamelijk wordt gebruikt voor het snijden.
  • In tegenstelling tot Anadrol, dat waterretentie kan veroorzaken, helpt Winstrol het lichaam droger en gespierder te maken.
  • Anadrol is meer gericht op massawinst, terwijl Winstrol meer gericht is op het behouden van spiermassa en het verbeteren van de spierdefinitie.

Elke steroïde heeft zijn eigen unieke set van voordelen, bijwerkingen en gebruikspatronen. Bij het kiezen tussen Oxymetholone en andere steroïden moeten individuen hun doelen, risicotolerantie en ervaringsniveau overwegen, en indien mogelijk, overleggen met een medische professional.

Met CrazyBulk pillen bouw jij je droomlichaam zonder zorgen! Betalen met iDeal en bezorgd door PostNL.

Juridische Status van Oxymetholone in Nederland en België

Nederland: In Nederland vallen anabole steroïden, waaronder Oxymetholone, onder de Opiumwet. Het is illegaal om Oxymetholone zonder recept te bezitten, verkopen, produceren of importeren.

 • Bezit: Het bezit voor eigen gebruik is gedecriminaliseerd, wat betekent dat je niet zal worden vervolgd voor het bezit van een kleine hoeveelheid voor persoonlijk gebruik. Echter, als je wordt betrapt met een hoeveelheid die wijst op distributie of verkoop, kun je worden vervolgd en bestraft.
 • Verkoop en Distributie: Het verkopen of distribueren van Oxymetholone zonder de benodigde licenties en vergunningen is illegaal en kan leiden tot zware straffen, waaronder gevangenisstraf en/of hoge boetes.
 • Op Recept: Oxymetholone is wel legaal verkrijgbaar op recept voor medische doeleinden. Patiënten die dit middel nodig hebben voor medische behandelingen kunnen het via apotheken verkrijgen op doktersvoorschrift.

België: In België is de regelgeving omtrent anabole steroïden, waaronder Oxymetholone, vrij strikt.

 • Bezit: Het bezit van Oxymetholone zonder medisch voorschrift is illegaal. Zelfs voor persoonlijk gebruik kan men beboet of vervolgd worden. De Belgische autoriteiten kunnen boetes en gevangenisstraffen opleggen aan personen die in het bezit zijn van anabole steroïden zonder geldig voorschrift.
 • Verkoop en Distributie: Net als in Nederland is de verkoop en distributie van Oxymetholone zonder de juiste vergunningen in België illegaal. Overtreders riskeren ernstige juridische consequenties, waaronder gevangenisstraffen.
 • Op Recept: Voor medische doeleinden kan Oxymetholone op recept worden verkregen. Artsen kunnen het voorschrijven voor specifieke aandoeningen, en patiënten kunnen het middel bij apotheken verkrijgen met een geldig recept.

In zowel Nederland als België is het belangrijk om je bewust te zijn van de risico’s van het kopen van Oxymetholone of andere anabole steroïden van niet-officiële bronnen. Naast de juridische risico’s zijn er gezondheidsrisico’s verbonden aan het gebruik van producten waarvan de herkomst en kwaliteit onzeker zijn. Het is altijd raadzaam om professioneel medisch advies in te winnen voordat je besluit om dergelijke middelen te gebruiken.

Oxymetholone Dosering: Alles Wat Je Moet Weten

Oxymetholone wordt oraal ingenomen, wat het gemak van het niet hoeven te injecteren biedt. De tabletten bevatten 50 mg Oxymetholone. Het wordt aangeraden om ze dagelijks op hetzelfde tijdstip in te nemen en om maagklachten te voorkomen, kun je ze innemen met wat voedsel of een glas melk.

De aanbevolen dosering is afhankelijk van verschillende factoren zoals je fysieke gesteldheid, je doelen en hoe je lichaam op de medicatie reageert. Je arts zal regelmatige bloedonderzoeken aanbevelen, wat cruciaal is voor het monitoren van de behandeling. Mogelijk zie je de volledige resultaten pas na 3-6 maanden.

Bij gewichtsveranderingen is het belangrijk om dit met je arts te bespreken. Veelal is de aanbevolen dosering tussen 1-5 mg/kg lichaamsgewicht per dag, wat voor veel gebruikers neerkomt op 1-2 mg/kg/dag.

Enkele belangrijke richtlijnen:

 • Deel je medicatie nooit met anderen.
 • Als je een dosis vergeet, neem deze dan zo snel mogelijk in, tenzij het al bijna tijd is voor de volgende.
 • Neem nooit een dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen.
 • Volg altijd het advies van je arts op en als het wordt aangeraden om te stoppen, doe dit dan ook. Indien nodig kan een onderhoudsdosering overwogen worden.

Oxymetholone voor de Ultimate Bulk

Wanneer je Oxymetholone overweegt voor spiergroei, is het belangrijk om te weten dat de aanbevolen medische doseringen anders zijn dan die voor bodybuilding. Voor een grondige spieropbouwende cyclus van 8 weken, met een pauze van 1,5 week, is de algemene aanbeveling om 2 Anadrol-capsules dagelijks in te nemen. Neem deze in met water, ongeveer 20 minuten voor je ontbijt. Maar onthoud: alleen pillen zijn niet genoeg. Een gebalanceerd dieet en een goed doordacht trainingsschema zijn cruciaal. Als je meer wilt weten over voeding en training, raadpleeg dan onze andere artikelen voor verdieping.

Bijwerkingen van Oxymetholone: Wees Voorbereid

Oxymetholone kan indrukwekkende resultaten opleveren, maar het is essentieel om op de hoogte te zijn van mogelijke bijwerkingen. Studies identificeren de volgende bijwerkingen:

 • Huid & Haar: Je kunt last krijgen van waterretentie, acne en haarproblemen, zoals haaruitval of toegenomen lichaamshaar.
 • Leverfunctie: Er is een verhoogd risico op leverproblemen, inclusief de vorming van cysten en tumoren bij langdurig gebruik.
 • Hart- en vaatstelsel: Het risico op hartaanvallen en beroertes kan toenemen.
 • Psychologisch: Mogelijke stemmingswisselingen, vermoeidheid en slapeloosheid zijn te verwachten.
 • Fysieke veranderingen: Zwellingen, snelle gewichtstoename, misselijkheid en veranderingen in urine kunnen optreden.
 • Reproductieve effecten: Veranderingen in libido, menstruatiecyclus of testikelgrootte zijn mogelijk.
 • Bloed & Bloeding: Verhoogde kans op bloedneuzen, bloedend tandvlees en blauwe plekken.
 • Stofwisseling: Oxymetholone kan je glucosetolerantie beïnvloeden.
 • Verslavingsrisico: Wees je bewust van het potentiële risico op misbruik of afhankelijkheid.

Zorg altijd voor regelmatige check-ups en blijf alert op veranderingen in je lichaam of stemming. Het is altijd aan te raden om met een specialist te overleggen voor het starten van een kuur.

Een Gids voor Veilig Gebruik van Oxymetholone

 1. Allergieën: Als je bekend bent met allergieën voor Oxymetholone of andere bestanddelen in het medicijn, licht dan direct je arts in. Niet-actieve ingrediënten kunnen allergische reacties veroorzaken.
 2. Medische voorgeschiedenis: Mensen met leveraandoeningen, nierziekten, hoog cholesterol, bloedaandoeningen, prostaatkanker, hartziekten, zwelling, een vergrote prostaat, diabetes of borstkanker moeten extra voorzichtig zijn. Oxymetholone kan de bloedsuikerspiegel verhogen.
 3. Zwangerschap: Vermijd het gebruik tijdens de zwangerschap vanwege mogelijke schade aan de foetus. Gebruik anticonceptie en meld het direct aan je arts als je zwanger denkt te zijn.
 4. Borstvoeding: Het medicijn is niet geschikt voor moeders die borstvoeding geven.
 5. Lange termijn effecten: Langdurig gebruik kan leiden tot levertumoren of bloedcysten. Wees alert op symptomen zoals buikpijn, geelzucht, donkere urine of snelle gewichtstoename.
 6. Vruchtbaarheid: Oxymetholone kan de vruchtbaarheid beïnvloeden.
 7. Leeftijdsbeperking: Personen onder de 18 dienen medisch advies in te winnen. Kinderen dienen regelmatig te worden gecontroleerd op botgroei.
 8. Delen van medicijnen: Deel Oxymetholone nooit met anderen.
 9. Interacties met andere medicijnen: Jouw arts is op de hoogte van mogelijke medicijninteracties. Vertel je arts over alle medicijnen en supplementen die je neemt.
 10. Zelfstandige dosisaanpassingen: Wijzig nooit zelf de dosis van Oxymetholone zonder overleg met je arts of apotheker.
 11. Voedings- en activiteitsbeperkingen: Volg alle instructies van je arts m.b.t. voeding, drinken en activiteiten.

Het is essentieel om goed op de hoogte te zijn van deze voorzorgsmaatregelen en om altijd nauw samen te werken met je arts.

Resultaten van Oxymetholone

Oxymetholone resultaat gebruiker
Oxymetholone resultaat (Bron: Reddit)

Hier volgt een op onderzoek gebaseerd overzicht van de typische resultaten die men kan verwachten bij het gebruik van Oxymetholone:

 1. Toename in Spiermassa: Een van de meest opvallende effecten van Oxymetholone is de snelle toename van spiermassa. Gebruikers kunnen binnen enkele weken aanzienlijke gewichtstoename ervaren. Dit komt deels door de toename van spierweefsel en deels door vochtretentie, wat typerend is voor het gebruik van dit steroïde.
 2. Toename in Kracht: Naast de spiergroei melden gebruikers vaak een significante toename in kracht. Dit maakt het een populair middel onder krachtsporters en bodybuilders, vooral tijdens bulking cycli.
 3. Vochtretentie: Oxymetholone staat bekend om het veroorzaken van vochtretentie, wat kan leiden tot een opgeblazen gevoel. Hoewel dit de spieren groter en voller kan maken, kan het ook leiden tot een minder gedefinieerde look, wat niet gewenst is voor bodybuilders die zich voorbereiden op een wedstrijd.
 4. Verbeterde Herstelcapaciteit: Veel gebruikers rapporteren dat ze sneller herstellen na intensieve trainingen wanneer ze Oxymetholone gebruiken. Dit betekent dat ze vaker en harder kunnen trainen, wat bijdraagt aan de toename van spiermassa en kracht.
 5. Bijwerkingen: Naast de positieve resultaten gaat het gebruik van Oxymetholone ook gepaard met een reeks bijwerkingen. Deze omvatten onder andere levertoxiciteit, verhoogde bloeddruk, haaruitval, acne en gynaecomastie (borstvorming bij mannen). Het is ook waarschijnlijk dat Oxymetholone de natuurlijke testosteronproductie onderdrukt, wat kan leiden tot testiculaire atrofie en verminderd libido.
 6. Duurzaamheid van Resultaten: Hoewel de winsten met Oxymetholone snel en indrukwekkend kunnen zijn, zijn ze vaak niet duurzaam. Zodra het gebruik wordt gestopt, vooral zonder een juiste post-cyclus therapie, kunnen veel van de gewonnen spiermassa en kracht verloren gaan, vooral die welke gerelateerd zijn aan vochtretentie.

Concluderend, Oxymetholone kan aanzienlijke resultaten opleveren op het gebied van spiergroei en krachttoename, maar het wordt ook geassocieerd met een reeks bijwerkingen. Het is essentieel dat gebruikers zich bewust zijn van deze effecten en de potentiële risico’s voordat ze besluiten dit krachtige steroïde te gebruiken.

Overwegingen bij de Aanschaf van Oxymetholone

anadrole

Gasten, even straight to the point. Veel Oxymetholone producten die je ziet? Pure illegaliteit. Ze missen de stempel van de VWA en komen vaak uit die duistere labs. Wil je zeker weten wat je slikt? Testen, en dat tikt aan in je portemonnee.

Nu de goede kant:

 1. Met een doktersvoorschrift kun je wel aan legit Oxymetholone komen, maar dit is meestal voor medische redenen, niet je gains.
 2. Overweeg Anadrole van CrazyBulk. Legaal, veilig en zonder die schimmige achtergronden.

Denk eraan, Oxymetholone en soortgelijke steroïden zijn niet de enige tickets naar beestachtige groei en herstel. Met Anadrole van CrazyBulk pak je die gains zonder de nadelen.

Pluspunt? 100% legaal. Waarom rommelen met je gezondheid als er een natuurlijk en veilig alternatief is dat net zo knalt?

Leave a Reply