De 5 Beste Anabolen Voor Vrouwen

vrouwelijke bodybuilder

Anabolen gebruik onder vrouwelijke atleten en bodybuilders is een gevoelig onderwerp. Omdat anabolen vrouwen er vaak mannelijk uit laten zien is er veel controverse als het gaat om vrouwen die anabolen gebruiken. Sterker nog, vrouwen worden vaak ontmoedigd om anabolen te gebruiken. Ondanks deze controverse zijn er veel vrouwelijke bodybuilders en atleten die anabolen gebruiken.

In dit artikel bespreken we anabolen gebruik onder vrouwen en de beste anabolen voor dames.

Wat zijn anabole steroïden?

Anabolisme is een natuurlijke reactie die een breed scala aan processen in het menselijk lichaam omvat. Anabolisme is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe spiermassa, cellen en wondgenezing. Dus, wanneer je de woorden anabool of anabolisme hoort moet je weten dat het te maken heeft met het creëren van “iets nieuws” in het lichaam.

Met CrazyBulk pillen bouw jij je droomlichaam zonder zorgen! Betalen met iDeal en bezorgd door PostNL.

Anabole steroïden, oftewel anabolen helpen bij de ontwikkeling van spiermassa in het lichaam. Dit is in ieder geval waar de meeste atleten en bodybuilders ze voor gebruiken. Terwijl ze hun spiermassa opbouwen kunnen ze hun prestaties in hun respectievelijke sporten verbeteren. Het gebruik van steroïden is gebruikelijk in alle sporten, maar het gebruik door vrouwen wordt bijna nooit genoemd, vooral omdat niemand naar een “mannelijke” vrouw wil kijken. Daarnaast zijn de “mannelijke” bijwerkingen natuurlijk vervelender voor vrouwen dan voor mannen.

Om te begrijpen wat anabole steroïden zijn, moeten we eerst weten hoe natuurlijke anabole hormonen werken. Artsen noemen deze “endogene androgenen” en deze worden meestal gevonden bij mannen. Endogene androgenen zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen van geslachtskenmerken bij mannen tijdens de puberteit. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van gezichtshaar, toename van spiermassa en de andere tekenen van puberteit. Voorbeelden van endogene androgenen zijn onder meer testosteron en derivaten hiervan, zoals dihydrotestosteron en estradiol.

Een anabole steroïde is een kunstmatig geproduceerde chemische stof die dezelfde effecten op het lichaam heeft als bovengenoemde (natuurlijke) endogene androgenen. Deze producten zijn in de basis illegaal en worden alleen goedgekeurd voor gebruik bij medische behandelingen.

Mensen die anabolen gebruiken ervaren onder andere snellere ontwikkeling van spiermassa en meer uithoudingsvermogen. Als je overweegt anabolen te gebruiken onthoud dan dat deze producten op de dopinglijst staan en ten strengste verboden zijn buiten medisch gebruik. Daarnaast is het gebruik van anabolen bij vrijwel alle sportactiviteiten ten strengste verboden en kan dit leiden tot diskwalificatie of schorsing.

bodybuilding wedstrijd

Vrouwelijke atleten die zijn betrapt op het gebruik van anabolen

Uit Amerikaans onderzoek komt naar voren dat 30% van alle professionele atleten anabolen gebruiken om hun prestaties te verbeteren. Dit aantal is zelfs nog hoger in bodybuilding, 80% van de professionele Amerikaanse bodybuilders gebruiken anabolen. Deze cijfers omvatten zowel mannelijke als vrouwelijke atleten, dus het is veilig om aan te nemen dat ook een groot deel van de vrouwelijke atleten steroïden gebruikt.

Enkele opmerkelijke gevallen van vrouwelijke atleten die stimulerende middelen middelen gebruiken zijn:

Marion Jones

Marion Jones was de lieveling van Amerika. Ze had drie keer goud mee naar huis genomen tijdens de Olympische Spelen als atletiekster. Ze was betrokken bij een van de meest gedocumenteerde gevallen van steroïden gebruik in de Amerikaanse geschiedenis.

Marion ontkende alle beschuldigingen van het gebruik van steroïden gedurende een groot deel van haar carrière. Ze stond sinds het begin van haar carrière altijd onder verdenking, maar ze was ze herhaaldelijk onderworpen aan drugstests en slaagde elke keer.

Maar in 2007 pleitte ze zelf schuldig aan het gebruik van prestatie verbeterende medicijnen en steroïden, wat ertoe leidde dat ze een punt achter haar prof carrière zette.

Maria Sharapova

Hoewel de zaak van Maria Sharapova een van de minst controversiële zaken is, veroorzaakte deze nog steeds opschudding in de tenniswereld. Destijds was ze viervoudig Grand Slam-kampioen en algemeen beschouwd als een van de beste tennissers ooit.

Maria slikte al zo’n 10 jaar een verboden middel totdat het werd verboden door de International Tennis Federation en de World Anti-Doping Agency. Toen ze positief testte vóór de Australian Open van 2015 werd ze een heel jaar geschorst voordat ze weer kon spelen.

Hope Solo

Tijdens de Olympische Spelen van 2012 faalde de tweevoudig gouden medaillewinnaar, doelman Hope Solo voor een urinetest voor prestatie-verhogende medicijnen en steroïden. Ze kreeg een waarschuwing toen ze de autoriteiten vertelde dat ze een middeltje gebruikte voor medische aandoeningen.

Carina Damm

Carina Damm is een zeer bekende mixed martial arts vechter. In 2012, tijdens een grote arrestatie tegen MMA-vechters voor hun testosteron- en hormoonvervangende therapieën, kwam haar naam naar voren als een van de overtreders.

Ze kreeg één jaar schorsing vanwege het gebruik van de anabole steroïde Nandrolon.

Cris Justino

Justino is een van de dames die werd betrapt op het gebruik van steroïden met Carina Damm. Ze kreeg een boete van $ 2.500 en ook een schorsing van één jaar.

vrouw bodybuilden

Wat zijn de voordelen van anabolen voor vrouwen?

Als bodybuilder zijn er veel voordelen te genieten bij het gebruik van steroïden. Het enige probleem is dat deze van korte duur zijn en medische complicaties op de lange termijn kunnen hebben. Het gebruik van anabolen kan de volgende effecten hebben:

1 – Toename in spieromvang
In 2007 wees onderzoek gericht op de effecten van testosteron enanthaat erop dat er duidelijke verschillen zijn in spiermassa en krachttraining-prestaties wanneer deze steroïde wordt gebruikt. Door de prestaties van deelnemers aan verschillende krachttraining-oefeningen te meten concludeerde het onderzoek dat toename in spiermassa na 6 weken testosteron gebruik significant hoger was dan zonder testosteron.

Daarnaast rapporteerde de onderzoeksstudie dat de deelnemers aan de studie die met de steroïde werden geïnjecteerd, veel beter presteerden bij oefeningen zoals fietsen en bankdrukken dan degenen die dat niet deden. Er is dus een reden om te zeggen dat steroïden kunnen helpen bij het verbeteren van de spiermassa.

2 – Toename van prestaties
Een andere studie die in 2009 werd uitgevoerd en de effecten van testosteron enanthaat observeerde, wees erop dat mensen die de steroïde gebruikten, beter zouden presteren bij kracht-gerelateerde oefeningen. Naast deze effecten was de steroïde ook gekoppeld aan een toename van de spiermassa en spieromvang over het hele lichaam.

3 – Sneller herstel
Veel atleten gebruiken steroïden om hen te helpen sneller terug te komen van blessures. Van veel steroïden is bekend dat ze de spiergenezing versnellen. Onderzoek gericht op de effecten van synthetisch testosteron toonde aan dat deze het spierherstel aanzienlijk kan verbeteren.

vrouw sportschool

Bijwerkingen van steroïden voor vrouwen

Gezien het feit dat anabole steroïden van nature voorkomen bij mannen zijn er enkele zeer intense bijwerkingen bij het gebruik van steroïden door vrouwen.

De bijwerkingen kunnen vervelend zijn als vrouwen het gevoel krijgen dat ze er mannelijker uitzien dan voorheen en er duidelijke biologische/psychologische veranderingen optreden.

Er zijn zowel psychologische als fysiologische bijwerkingen van anabole steroïden voor vrouwen. Waaronder:

De fysiologische bijwerkingen

De fysiologische bijwerkingen van langdurig gebruik van anabolen bij vrouwen zijn onder meer:

 • Diepere stem
 • Verminderde borstomvang
 • Uitzetten van de clitoris
 • Variatie in de menstruatiecyclus
 • Mannelijke kaalheid
 • Afgenomen libido

Naast deze bijwerkingen hebben vrouwelijke gebruikers van anabolen ook veel meer kans om de volgende medische aandoeningen te ontwikkelen:

 • Polycysteus ovarium syndroom
 • Bijnierdisfunctie
 • Syndroom van Cushing

De psychologische bijwerkingen

De psychologische bijwerkingen van langdurig gebruik van steroïden zijn onder meer:

 • Manie en depressie
 • Agressie en geweld
 • Zelfmoordneigingen
 • Steroïde afhankelijkheid
 • Lichaamsdysmorfie
 • Verslaving

De 5 beste anabolen voor vrouwen

Ervan uitgaande dat je al goed op de hoogte bent van de risico’s van het gebruik van anabolen en ze toch wilt uitproberen, kun je net zo goed anabolen gebruiken die beter zijn voor het gebruik door vrouwelijke atleten. Dit elimineert op geen enkele manier de risico’s en bijwerkingen van anabole steroïden, maar het is beter om deze anabolen te gebruiken, gezien deze het minste bijwerkingen bij vrouwen veroorzaken.

fitness model

De anabolen die we hieronder opsommen worden veel gebruikt door vrouwelijke atleten, zonder al te veel psychologische of fysiologische bijwerkingen. Voor de doeleinden van de lezer zullen we ook de aanbevolen doses, voordelen en bijwerkingen van elk specificeren.

Anavar

Dosering

De juiste dosering van Anavar (Oxandrolon) voor vrouwen is er een die gedurende de kuur toeneemt. In het bijzonder is de dosering als volgt:

 • 2,5 mg in de 1e en 2e week
 • 5,0 mg in de 3e en 4e week
 • 10 mg in de 5e week
 • 15 mg in de 6e week
 • 5 mg en 10 mg in respectievelijk de 7e en 8e week.

Voordelen

Oxandrolon werkt geweldig als je probeert af te vallen. De voordelen van de steroïde zijn als volgt:

 • Het is een van de beste steroïden voor gewichtsverlies.
 • Het verhoogt de kracht voor langere en intensievere trainingen
 • Het verhoogt het uithoudingsvermogen, zodat je langer kunt sporten.

Bijwerkingen

De bijwerkingen van Anavar zijn onder meer:

 • Kan ervoor zorgen dat je je lusteloos en moe voelt.
 • Kan je libido verstoren.
 • Het kan de huid erg vet maken.
 • Het kan een hoog cholesterolgehalte en een hoge bloeddruk veroorzaken.
 • Stemmingswisselingen.
 • Misselijkheid en overgeven.
 • Kaalheid.

Winstrol

Dosering

De aanbevolen dosering voor Winstrol is een kleine dosis van 10 mg per dag. Sommige vrouwelijke atleten kunnen zelfs tot 20 mg gaan als ze fysiek intensieve sporten beoefenen. Soms wordt de steroïde gecombineerd met Anavar om de optimale effecten te bereiken.

Voordelen

 • De steroïde veroorzaakt geen waterretentie en zwellingen zoals andere steroïden.
 • Het bouwt zowel kracht als spiermassa op.
 • Het verhoogt snelheid, behendigheid en uithoudingsvermogen, zodat je langer en harder kunt trainen.

Bijwerkingen

 • Langdurig gebruik van de steroïde kan leverfalen veroorzaken.
 • Het kan de ontwikkeling van mannelijke kenmerken bij vrouwen versterken.
 • Het kan een hoog cholesterolgehalte en een hoge bloeddruk veroorzaken.
 • Het kan een afname van het libido veroorzaken.
 • De steroïde kan ook haaruitval en huidproblemen veroorzaken.

Primobolan

Dosering

Vrouwelijke atleten nemen tot 50-100 mg Primobolan per week, met dagelijks 5-10 mg van de steroïde.

Voordelen

 • Primobolan is geweldig om gewicht te verliezen tijdens het cutten.
 • Helpt spiermassa te behouden.
 • Het wordt meestal heel goed verdragen door vrouwelijke atleten.

Bijwerkingen

 • Het is bekend dat de steroïde acne veroorzaakt.
 • Het kan mannelijke kenmerken veroorzaken.
 • De neiging tot agressie en geweld vergroten.
 • Slapeloosheid.
 • Haaruitval.
 • Sommige vrouwelijke gebruikers klagen ook over variaties in menstruatiecycli.

Anadrol

Doses

De voorgeschreven dosis is 1-5 mg/kg lichaamsgewicht per dag. Dus als je gewicht rond de 60 kg ligt, moet je tussen de 60-300 mg Anadrol per dag nemen.

Voordelen

 • Het is een van de beste anabolen voor spiermassa.
 • Meer kracht en uithoudingsvermogen.
 • Betere toevoer van zuurstof naar de spieren.

Bijwerkingen

De bijwerkingen van Anadrol zijn onder meer:

 • Diarree
 • Het kan onrust veroorzaken.
 • Het kan ook slapeloosheid veroorzaken
 • Stemmingswisselingen
 • Waterretentie (zwelling in de enkels en voeten).
 • Verminderd libido.
 • Acne.

Nandrolon (Deca Durabolin)

Doses

Nandrolon wordt rechtstreeks in de spieren toegediend om de spiergroei te bevorderen. De aanbevolen dosis voor vrouwelijke atleten is 50 mg per week voor een duratie van 4-6 weken. Langdurig gebruik kan de ontwikkeling van virilisatie veroorzaken (mannelijke geslachtskenmerken).

Voordelen

 • Bevordert spiergroei.
 • Meer kracht.
 • Sneller herstel.
 • Meer uithoudingsvermogen voor langere trainingen.

Bijwerkingen

 • Waterretentie.
 • Acne.
 • Slapeloosheid.
 • Misselijkheid.
 • Lever falen.
 • Vergroting van de clitoris.
gespierde vrouw met dumbell

Veiligere en legale alternatieven

Afhankelijk van je bodybuilding doelen zijn er alternatieven zonde bijwerkingen die je kunt uitproberen.

De alternatieven die we noemen kunnen worden gebruikt om spiermassa aan te komen of om af te vallen.

Legale steroïden voor het opbouwen van spieren

Legale steroïden voor het afvallen:

Conclusie

Het gebruiken van Anabolen wordt in het algemeen als een gezondheidsrisico beschouwd en moet worden vermeden. De bijwerkingen van anabolen zijn voor vrouwen zijn vaak nadeliger dan voor mannen.

Of je nu een competitieve bodybuilder of een amateur bent bent, het streven naar het ideale lichaam mag nooit je persoonlijke welzijn overstijgen. Je traint tenslotte om je beste zelf te worden.

Als je nog steeds het gevoel hebt dat je anabolen wilt gebruiken, kies dan een van de bovengenoemde legale alternatieven. Dit zijn de beste steroïden vervangers te koop. Als je voor het échte werk kiest, zorg dan ervoor dat je eerst een arts raadpleegt.

Leave a Reply