Anabolen Kuur voor Beginners: De Juiste Aanpak

anabolen kuur voor beginners

Anabolen gebruik kan behoorlijk snel fout gaan als je niet weet wat je doet. Daarom moet je, zeker als beginner, heel voorzichtig te werk gaan wanneer je met een anabolen kuur begint. Wanneer je anabolen gebruikt speel je met de natuurlijke mechanismen van je lichaam, deze moeten met uiterste zorg worden behandeld. Raadpleeg daarom altijd een arts voordat je anabolen begint te gebruiken.

Dit informatieve artikel is voor iedere startende bodybuilder die wilt weten hoe je bodybuilding met steroïden kan stimuleren. We vertellen je alles over anabolen voor beginners, dosering en de alternatieven.

Wat Zijn Anabolen?

anabolen injectie

Simpel gezegd, anabolen zijn een synthetische versie van het hormoon testosteron. Bij mannen is testosteron o.a. verantwoordelijk voor de ontwikkeling van spiermassa. Het is dus voor de hand liggen waarom we er meer van willen.

Anabole steroïden kunnen kort gezegd de spiergroei, hersteltijd en de effectiviteit van je trainingen verhogen.

Het is inmiddels geen geheim dat atleten en bodybuilders over de hele wereld anabole steroïden gebruiken om hun prestaties te verbeteren. Vooral professionele bodybuilders, omdat de concurrentie moordend is. Anabolen geven simpelweg een voorsprong op concurrenten in professionele sporten.

Arnold Schwarzenegger, een icoon in de bodybuildingwereld, gebruikte in de jaren 70 al anabolen om zijn spiermassa en kracht te vergroten. In een tijdperk waarin steroïden nog niet zo streng gereguleerd waren als nu, zocht Arnold naar elk voordeel om zijn fysieke potentieel te maximaliseren en de concurrentie in bodybuildingwedstrijden te overtreffen.

Met CrazyBulk pillen bouw jij je droomlichaam zonder zorgen! Betalen met iDeal en bezorgd door PostNL.

De 4 Beste (Losse) Anabolen Voor Beginners

Steroïden beïnvloeden mensen op verschillende manieren. Deze verschillen zijn afhankelijk van leeftijd, geslacht, genetica en andere gebruikers-specifieke factoren. Omdat er geen manier is om te bepalen hoe een specifieke anabool invloed heeft op jou is het van groot belang je heel goed in te lezen.

Wij vinden dat je als beginner steroïden eerst los van elkaar in kleine doses moet testen, zodat je begrijpt hoe ze jouw lichaam beïnvloedden. De 4 beste anabolen voor beginners zijn:

1. Dianabol

Dianabol

Dianabol, ook bekend als methandrostenolone of methandienone, is een synthetische steroïde die in de jaren 1950 is ontwikkeld. Het wordt gebruikt om spiergroei en kracht te bevorderen, maar het heeft veel gezondheidsrisico’s, zoals leverbeschadiging en hormonale problemen.

Dosering

De dagelijkse dosis Dianabol voor beginners is 15-30 mg per dag gedurende een periode van maximaal dan 6 weken. Als je Dianabol langer dan 6 weken gebruikt kan dit zeer ernstige bijwerkingen veroorzaken.

De Voordelen

In de studie “Effects of methandienone on the performance and body composition of men” worden verschillende voordelen van Dianabol besproken, waaronder:

 1. Het bevordert snellere spiergroei.
 2. Het verhoogt de stikstofretentie en verbetert het uithoudingsvermogen.
 3. Het verhoogt het aantal rode bloedcellen, waardoor je langer kunt trainen.
 4. Het is met name effectief voor het verbranden van vet.
 5. Het stimuleert de eetlust.
 6. Het verhoogt de krachtniveaus.
 7. Het bevordert een sneller herstel na trainingen.

De Bijwerkingen

Typische bijwerkingen van Dianabol omvatten:

 1. Gynaecomastie (mannelijke borstvorming).
 2. Mogelijke vochtophoping in het lichaam, wat kan leiden tot zwelling van bijvoorbeeld de voeten en enkels.
 3. Het kan acne uitlokken.
 4. Dianabol kan schade aan de lever veroorzaken.

2. Nandrolon (Deca Durabolin)

Deca-Durabolin (Nandrolone)

Nandrolon is een van de meest gebruikte steroïden voor spiergroei. Het is ook een van de meest gebruikte anabolen onder vrouwelijke bodybuilders. Deze drug wordt rechtstreeks in de spier geïnjecteerd om een snellere spierontwikkeling te realiseren.

Dosering

De dosis Nandrolon voor beginners is meestal ingesteld op 200 mg per week. Dit begint met 2 injecties van 100 mg in de eerste week, gevolgd door een wekelijkse injectie van 200 mg. Deze steroïde heeft na 4-6 weken effect.

De Voordelen

De voordelen van het gebruik van Nandrolon omvatten:

 1. Het stimuleert de eetlust.
 2. Het bevordert zowel spiergroei als vetverbranding.
 3. Het verkort de hersteltijd.
 4. Nandrolon vergemakkelijkt het proces van “cutten” (lichaamsvet verminderen).
 5. Het verhoogt de hoeveelheid rode bloedcellen, wat kan leiden tot een beter uithoudingsvermogen.
 6. Het bevordert de opname van mineralen voor je botten.

Voordelen van het gebruik van Nandrolon zijn onder andere:

 1. Het opwekken van eetlust.
 2. Het stimuleren van zowel spiergroei als vetverbranding.
 3. Het verkorten van de hersteltijd.
 4. Vereenvoudiging van het “cutten” proces (het verminderen van lichaamsvet).
 5. Verhoging van het aantal rode bloedcellen, wat kan resulteren in verbeterd uithoudingsvermogen.
 6. Het bevorderen van de opname van mineralen voor sterke botten.

3. Winstrol

Winstrol

Winstrol is de merknaam voor het anabole steroïde hormoon stanozolol. Het wordt vaak gebruikt door atleten en bodybuilders om spiermassa te vergroten, kracht te verbeteren en prestaties te verhogen. Winstrol staat erom bekend dat het weinig vochtretentie veroorzaakt, waardoor de spiermassa die wordt verkregen doorgaans als hard en droog wordt beschouwd.

Dosering

De dosering voor beginners is meestal 50 mg die om de dag wordt toegediend, tot een totaal van 200 mg per dag. Let op: de steroïde treedt langzaam in werking.

De Voordelen

De voordelen van Winstrol omvatten:

 1. Het wordt niet omgezet in oestrogeen, waardoor het geen Gynaecomastie (borstomwikkeling bij mannen) veroorzaakt.
 2. Het bevordert versnelde spiergroei.
 3. Het leidt niet tot waterretentie of zwelling.
 4. Het helpt bij het bereiken van een droger uiterlijk.
 5. Het verhoogt de productie van rode bloedcellen, wat resulteert in langere en intensievere trainingen.
 6. Het kan zowel oraal als via injectie worden ingenomen, zonder merkbare verschillen in effecten.

De Bijwerkingen

In het onderzoek ‘stanozolol-induced monoaminergic changes’ worden de bijwerkingen van deze steroïde besproken:

 1. Mogelijkheid tot het veroorzaken van acne.
 2. Slapeloosheid.
 3. Hoofdpijn.
 4. Verminderd libido.
 5. Misselijkheid en overgeven.
 6. Het kan leiden tot veranderingen in huidskleur of het ontstaan van vlekken.

4. Testosteron Enanthate (Sustanon)

Testosteron

Testosteron Enanthate (Sustanon) wordt vaak misbruikt in de bodybuildinggemeenschap vanwege zijn prestatieverhogende eigenschappen. Bodybuilders gebruiken het om spiermassa op te bouwen, kracht te vergroten en uithoudingsvermogen te verbeteren.

Testosteron Enanthate eigenlijk het allereerste prestatie-verbeterende medicijn / steroïde dat in professionele sporten werd verbannen. Ondanks dat is het nog steeds een van de meest gebruikte anabolen onder bodybuilders en atleten.

Dosering

De dosering voor testosteron enanthate wordt in cycli genomen om de hoogst mogelijke hoeveelheid testosteron in het bloed te realiseren. Voor beginners is de aanbevolen dosering meestal 300-500 mg per week, wat een toename in uithoudingsvermogen en spiermassa kan veroorzaken.

De Voordelen

De voordelen van het gebruik van testosteron enanthate omvatten:

 1. Verhoogt het aantal rode bloedcellen om uithoudingsvermogen en kracht te vergroten.
 2. Ondersteunt zowel vetverbranding als spieropbouw.
 3. Verbetering van de opname van mineralen voor sterke botten.

De Bijwerkingen

De voordelen van het gebruik van testosteron enanthate omvatten:

 1. Verhoogt het aantal rode bloedcellen, wat leidt tot verbeterd uithoudingsvermogen en kracht.
 2. Ondersteunt zowel vetverbranding als de opbouw van spieren.
 3. Draagt bij aan een betere opname van mineralen voor sterke botten.

De Beste Anabolen Kuren Voor Beginners

Voordat we de kuren zelf beginnen te beschrijven bespreken we eerst wat een kuur is.

Voor- en na eerste anabolen kuur (Bron: Reddit)

Voordat Jack (hierboven) anabolen kuurde, woog hij 84,2 kg. Na een Dianabol gebruik woog James 86,6 kg. Om deze resultaten te behalen, trainde James gedurende een maand, zes dagen per week. Niet alleen heeft James nu meer spiermassa, maar hij is ook aanzienlijk sterker geworden. Aanvankelijk kon James 80 kg bankdrukken, maar nu tilt hij bijna 130 kg.

Wat Is Een Anabolen Kuur?

Bij het starten met steroïden is het van cruciaal belang om ze niet langdurig te gebruiken. Overmatige injecties van hormonen en steroïden kunnen in hoge doses fataal zijn zonder de juiste voorzorgsmaatregelen. Dit verklaart waarom atleten en bodybuilders kuren (cycli) hanteren bij het gebruik van steroïden – periodes van gebruik gevolgd door rust – om bijwerkingen te verminderen en het lichaam volledig te zuiveren. Deze anabole kuren hebben meestal een duur van 4-8 weken. In dit artikel bespreken we enkele van de meest populaire beginnerskuren die de effecten van training versterken en de bijwerkingen minimaliseren.

1. Dianabol Kuur

Een Dianabol-kuur beslaat 8 weken. De eerste 5 weken omvat een dagelijkse dosis van 30 mg, gevolgd door postcyclus-therapie.

2. Winstrol Kuur

Een Winstrol-cyclus heeft ook een duur van 8 weken. De eerste 5 weken vereisen een dagelijkse inname van 50 mg, gevolgd door 3 weken PCT (Post Cycle Therapy).

3. Testosteron Kuur

Testosteron Enanthate-kuren strekken zich uit over 15 weken. Gedurende de eerste 10 weken neem je wekelijks 500 mg testosteron enanthate, gevolgd door een pauze in week 11 en 12. Vervolgens volgt PCT gedurende de resterende weken.

4. Testosteron Enanthate en Dianabol Kuur:

Een veelvoorkomende kuur combineert testosteron enanthate en Dianabol gedurende 15 weken. De eerste 4 weken omvatten wekelijks 500 mg testosteron enanthate en dagelijks 30 mg Dianabol. Van week 5 tot 10 neem je wekelijks 500 mg testosteron enanthate, gevolgd door een pauze in week 11 en 12. Post Cycle Therapy begint vanaf week 13-15.

5. Testosteron Enanthate en Nandrolone Decanoate Kuur:

De Testosteron Enanthate en Nandrolone Decanoate cyclus beslaat 17 weken. Gedurende de eerste 10 weken neem je wekelijks 500 mg testosteron enanthate in combinatie met 400 mg Nandrolon Decanoate. Een pauze van week 11 tot 13 wordt gevolgd door Post Cycle Therapy van week 14 tot 17.

Waarom Post Cycle Therapy (PCT) Een Must Is

clomid

Voor bodybuilders is het belangrijk te begrijpen dat tijdens een anabolen kuur de natuurlijke hormoonproductie wordt onderdrukt. Wanneer je bijvoorbeeld testosteron gebruikt, stopt je lichaam met de eigen productie omdat het al voldoende aanwezig is. Dit verklaart waarom anabolen bijwerkingen zoals erectiestoornissen, hoge bloeddruk en gynaecomastie kunnen veroorzaken.

Post Cycle Therapy (PCT) omvat het gebruik van medicatie die je lichaam stimuleert om deze hormonen weer op natuurlijke wijze te produceren, met als doel de bijwerkingen te minimaliseren. Bovendien helpt PCT om de behaalde resultaten na een kuur te behouden, anders kunnen de verkregen spiermassa en kracht snel verloren gaan.

Kortom, PCT heeft twee cruciale doelen: het beperken van de bijwerkingen van steroïden en het behouden van je trainingsresultaten. Enkele medicijnen die kunnen helpen bij PCT zijn onder andere Clomid en Nolvadex.

Veilige en Legale Alternatieven Voor Beginners

Gezien het hele scala van intense bijwerkingen bij het gebruik van anabolen is het beter om in de eerste plaats helemaal geen anabolen te gebruiken. Als je overweegt steroïden te gebruiken, doe het niet. Kies voor natuurlijke alternatieven die langzamer werken, maar geen bijwerkingen veroorzaken.

Naast het gezondheidsrisico zijn anabolen strikt gereguleerde medicijnen die normaliter alleen kunnen worden gebruikt als onderdeel van een medische behandeling. Met zowel een juridisch als medisch risico is het gewoon onverstandig om anabolen te gebruiken.

Als je op zoek bent naar natuurlijke alternatieven kun je speciale supplementen uitproberen die als vervanging voor anabole steroïden dienen. Bijvoorbeeld de legale anabolen van fabrikanten zoals CrazyBulk. Deze supplementen zijn gemaakt van extracten die je spierwinst en uithoudingsvermogen kunnen vergroten zonder bijwerkingen.

Aanbevolen supplementen die je kunt uitproberen zijn:

Conclusie

Je moet altijd onthouden dat het gebruik van steroïden een zeer risicovolle zaak is, wij raden het gebruik ervan dan ook ten strengste af.

Kies daarom in plaats van echte anabolen een van de drie legale alternatieven die wij hierboven hebben vermeld.

Wat is jouw mening over anabolen gebruik en met welke legale alternatieven heb jij goede ervaringen? We lezen het graag terug in de comments!

Leave a Reply