Arnold Schwarzenegger’s Anabolen Kuur: Dbol En Primobolan

Arnold Schwarzenegger's Anabolen Kuur

De anabolen kuur van Arnold Schwarzenegger uit het gouden tijdperk van bodybuilding is een onderwerp waar vaak veel over wordt gedebatteerd.

Er wordt veel gespeculeerd over wat voor soort drugs de bodybuilders uit het gouden tijdperk gebruikten om de lichaamsbouw te krijgen die tegenwoordig zo gewild is.

Hoewel Arnold zelf nooit precies heeft beschreven wat hij heeft genomen, hebben we een handvol geloofwaardige informatiebronnen die allemaal lijken te overlappen in hun beschrijvingen van zijn gebruik van steroïden.

Ondanks dat deze informatie zeer toegankelijk is, wordt deze vaak over het hoofd gezien omdat deze in de hoeken en gaten van het internet is begraven.

Er is zo’n overweldigende hoeveelheid inhoud op internet dat deze informatie in de loop der jaren steeds moeilijker te vinden is geworden.

Hoewel Arnold waarschijnlijk hier en daar wat heeft geëxperimenteerd, zal dit artikel in detail beschrijven wat de belangrijkste anabolen zijn die hij tijdens zijn heerschappij van Mr. Olympia heeft gebruikt.

Met CrazyBulk pillen bouw jij je droomlichaam zonder zorgen! Betalen met iDeal en bezorgd door PostNL.

Wat zegt Arnold Schwarzenegger zelf over zijn anabolen gebruik?

In Arnold Schwarzenegger’s autobiografie “Total Recall – My Unbelievably True Life Story” geeft hij enig inzicht in waar zijn eerste anabolen kuur uit bestond en wanneer hij ermee begon.

Het eerste wat opvalt is dat hij het gebruik van steroïden ontdekte vóór de Mr. Universe-competitie van 1967, terwijl hij onderzoek deed naar de trainingsmethoden van de Oost-Duitsers en de Sovjets.

Er gingen geruchten dat ze prestatie-verhogende medicijnen gebruikten om superieure resultaten te krijgen van hun gewichtheffers, kogelstoters en zwemmers. Arnold ontdekte al snel dat deze medicijnen anabolen waren.

Arnold gaat verder over hoe hij naar een dokter ging om een recept voor anabole steroïden te vragen.

Hij vroeg eenvoudig:

Kun je me het laten proberen?

De dokter was het daarmee eens, en hij kreeg toen om de twee weken een injectie voorgeschreven en tussendoor pillen.

Houd er rekening mee dat dit Arnolds eerste anabolen kuur ooit was.

Zijn doseringen kunnen in volgende cycli zijn opgehoogd en hij heeft waarschijnlijk op een bepaald moment minstens een of twee keer met verschillende anabolen geëxperimenteerd.

Hoe meer spieren je krijgt, hoe hoger je behoefte zal worden aan steeds grotere hoeveelheden calorieën, trainingsvolume en drugsgebruik om extra hypertrofie te ondersteunen.

Uit Arnold zijn boek weten we dat hij één injecteerbar medicijn en één oraal medicijn gebruikte.

Arnold Schwarzenegger’s Dianabol Gebruik

Het is bekend in de bodybuildig-gemeenschap dat Arnold groot was in het gebruik van Dianabol. Hij zou 3 tabletten per dag gebruiken.

Hij heeft nooit zelf toegegeven welke anabolen hij precies heeft gebruikt. Maar Dianabol was destijds ook bij uitstek de meest populaire orale keuze.

Welke injecteerbare steroïde Arnold gebruikte is waar vooral over wordt gedebatteerd.

Na wat gegraven te hebben, ontdekte ik behoorlijk overtuigende informatie die suggereerde dat de injecteerbare verbinding Primobolan was.

Steve Davis over de gouden eeuw van anabolen

In 2012 interviewde Ric Drasin Steve Davis om de anabolen uit het gouden bodybuilding tijdperk te bespreken.

Beide mannen trainden in de jaren 70 bij Gold’s Gym met Arnold en hadden persoonlijk inzicht in wat er werd gebruikt, aangezien ze zelf letterlijk dezelfde kuren namen.

Steve Davis

Na het onderwerp te hebben geïntroduceerd van wat bodybuilders uit het gouden tijdperk gebruikten, gaat Steve verder met wat de meeste jongens gebruikten:

Steve: Weet je, in mijn tijd was het 3 Dianabol per dag en een injectie per week.

Rik: Dat klopt precies.

Steve: En we hoorden dat bepaalde Oostenrijkers 4 Dianabol per dag slikten en één injectie per week.

Rik: Ja.

Ik weet zeker dat zowel Steve als Ric op een bepaald moment dit gesprek met Arnold hebben gehad om dit te bevestigen, aangezien ze met hem trainden en bodybuilders vrij open waren over het gebruik van anabolen in die tijd.

Het standaardprotocol dat toen rondging was 3 Dianabol per dag en 1 injectie Primobolan per week.

Hoewel sommige protocollen absoluut van persoon tot persoon verschilden (bijv. Robby Robinson en Danny Padilla die alleen Deca gebruikten), lijkt het erop dat de meerderheid van de jongens die in de jaren 70 met Arnold in Gold’s Gym trainden hetzelfde gebruikten.

Het was heel gebruikelijk dat bodybuilders openlijk praten over hun gebruik van steroïden, maar ze logen vaak wel over hun doses. Ze gebruikten vaak veel meer dan ze toegaven.

Ric Drasin over anabolen gebruik in de jaren 70

In 2018 keert Ric Drasin terug naar het onderwerp van anabolen kuren uit het gouden tijdperk en schetst hij meer details over welke steroïden de topbodybuilders van Gold’s Gym in de jaren 70 gebruikten.

Ric Drasin

Nu was ik daar op dat moment, dus ik weet precies wat iedereen nam.

Kortom, het was Dianabol, Primobolan, Testosteron , Deca, Winstrol, en Anavar.

Dat zijn de belangrijkste.

Daarbuiten was er niets.

Winstrol, Dianabol en Anavar waren strikt tabletten, er was helemaal geen injecteerbaar middel van dat soort.

Dianabol werd gemaakt door CIBA (CIBA).

Het was een kleine blauwe pil.

Er zaten er 100 een fles.

Als je het bij de apotheek kocht betaalde je $ 8 per fles.

Niets was echt duur .

Nu moet je je realiseren dat in ’69 en de jaren ’70 steroïden niet illegaal waren.

Ze werden nooit als illegaal beschouwd.

Je zou het vrij gemakkelijk kunnen krijgen als je het nodig had, en dan had je het.

Er waren dokters die in die tijd bij Gold’s Gym aangesloten die je het gewoon zouden overhandigen.

Een daarvan was een kinderarts die bekend was.

Als je iets nodig had, kreeg je het.

Primobolan mij destijds gegeven door “een van onze grote bodybuilders”.

Ik had daar geweldige resultaten mee.

Ik werd in twee weken zo groot dat ik nauwelijks in mijn Volkswagen paste.

En ik maak geen grapje.

Ric Drasin geeft in de deze video details over wat Arnold’s kuur zou zijn bij 37:18.

Arnold nam Dianabol en Primobolan, in wezen niets anders.

Ongeveer 100 milligram Dianabol per dag en ongeveer 1000 milligram Primobolan per week, oftewel ongeveer twee gram in totaal en dat was het dan. Niets anders.

Je vraagt je wellicht af waarom hier geen Testosteron tussen zit. Nou, testosteron kwam pas in de late jaren 70, begin jaren 80 op het toneel.

Frank Zane over steroïden in de 70’s

De nagel aan de doodskist is naar mijn mening het gedicht van Frank Zane.

In het trainingsdagboek ‘Mind, Body, Spirit’ van Frank Zane vond een Reddit-gebruiker een gedicht dat in wezen in code uiteenzet wat de topbodybuilders in het gouden tijdperk namen.

Het is duidelijk aan welke anabolen hij hier refereert:

Het eerste ding, “Diana Bowl”. Dat is natuurlijk Dianabol.

“Prima-bowl” is Primobolan. “Primo reed 100 mijl per week.”

100 milligram per week Primobolan, wat de ene dosis Primobolan per week versterkt die Arnold zogenaamd kreeg.

“Een dagelijkse combinatie van 15 milly Gramola-repen van Diana”

15 milligram per dag Dianabol gecombineerd met de wekelijkse dosis Primo.

Dianabol en Primobolan doseringen

Ric Drasin en Frank Zane hebben allebei getraind met Arnold en lijken geloofwaardige bronnen van informatie.

Frank Zane is zelf een Mr. Olympia-winnaar en zou als geen ander weten wat anderen van Gold’s Gym gebruikten.

Het cumulatieve bewijs suggereert sterk dat Arnold minimaal een shot Primobolan per week en 3-4 Dianabol tabletten per dag gebruikte.

Het is heel goed mogelijk dat die doseringen in de loop der jaren zijn opgehoogd, maar over het algemeen weten we in ieder geval dat dit waarschijnlijk de chemicaliën waren die hij gebruikte om zijn lichaamsbouw op te bouwen.

CIBA Dianabol werd voorgeschreven in orale tabletten van 2,5 en 5 milligram.

CIBA Dianabol

Alle vormen van Bayer Primobolan Depot waren verpakt in glazen ampullen van één milliliter en bevatten 100 milligram Metenolone Enanthate.

Bayer Primobolan Depot

Arnold Schwarzenegger’s anabolen kuur

Op basis van de verstrekte informatie kunnen we aannemen dat de kuur van Arnold Schwarzenegger bestond uit 15-20 milligram Dianabol per dag en 100 milligram Primobolan per week.

Dat zijn zeer conservatieve doseringen volgens de huidige normen, en dit werd versterkt door iedereen in het gouden tijdperk die zich uitsprak over het gebruik van steroïden in die hechte cirkel van bodybuilders waarmee Arnold omging.

Tegenwoordig misbruiken bodybuilders buitensporige hoeveelheden anabolen in de hoop een lichaamsbouw uit het gouden tijdperk te bereiken, terwijl jongens uit het gouden tijdperk eigenlijk een fractie gebruikten van wat bodybuilders tegenwoordig gebruiken.

Toegegeven, er kan een enorm verschil zijn in productkwaliteit tussen de producten van farmaceutische kwaliteit die beschikbaar waren in het gouden tijdperk in vergelijking met de illegale troep die de meeste jongens nu gebruiken.

Als je blijvende bodybuilding winst wilt ervaren, bevelen we sterk aan aan om natuurlijke producten te gebruiken, zoals de legale alternatieven van CrazyBulk.

De lijn legale, veilige en natuurlijke SARMsupplementen van CrazyBulk is gemaakt om vet te helpen verbranden, testosteron omhoog te stuwen, en spiergroei kracht en herstel te verbeteren.

Deze hardcore supplementen kunnen je een veiligere, meer natuurlijke manier bieden om het gewenste lichaam te krijgen, zonder de bijwerkingen. Dus waarom wachten? Bekijk dit artikel voor meer informatie over legale alternatieven voor steroïden.

Leave a Reply