Arnold Schwarzenegger’s Anabolen Kuur Onthuld

Arnold Schwarzenegger's Anabolen Kuur

Het gouden tijdperk van bodybuilding staat symbool voor een tijd waarin grootheden als Arnold Schwarzenegger de norm zetten voor de perfecte lichaamsbouw. Velen vragen zich echter af: hoe hebben deze iconen zo’n gewenste fysiek bereikt? Welke rol speelden anabolen hierin?

Schwarzenegger, zowel een bodybuilding-legende als een filmster, heeft nooit in detail gesproken over zijn specifieke steroïdengebruik. Toch zijn er door de jaren heen betrouwbare bronnen opgedoken die een licht werpen op dit aspect van zijn carrière.

In het digitale tijdperk, waarin het internet overstroomd wordt met informatie, raken deze goudklompjes van kennis vaak verloren in de overvloed. Voor de gepassioneerde bodybuilder, de filmfan en de sportwetenschapper kan het een uitdaging zijn om feiten van fictie te onderscheiden.

Dit artikel duikt diep in de beschikbare bronnen en ontrafelt de belangrijkste anabolen die Schwarzenegger waarschijnlijk heeft gebruikt tijdens zijn dominante jaren als Mr. Olympia. Of je nu een student bent die onderzoek doet, een liefhebber van de sportgeschiedenis, of gewoon nieuwsgierig naar de achtergronden van een van de grootste namen in de entertainmentwereld, dit artikel biedt een gedetailleerd inzicht.

Arnold Schwarzenegger over Anabolen: Zijn Eerlijke Bekentenis

De fascinatie rondom het anabolengebruik van grootheden uit het gouden tijdperk van bodybuilding blijft voortduren. Een naam die steeds terugkomt in deze discussies is die van Arnold Schwarzenegger. Maar wat zegt de ‘Oostenrijkse Eik’ er zelf over?

In zijn autobiografie “Total Recall – My Unbelievably True Life Story” schuwt Arnold het onderwerp niet en biedt hij waardevolle inzichten. Interessant is dat hij al voor zijn deelname aan de Mr. Universe-competitie van 1967 bekend raakte met anabolen. Zijn nieuwsgierigheid werd gewekt tijdens zijn onderzoeksreis naar de trainingsmethoden van Oost-Duitse en Sovjet atleten.

Het gerucht ging dat deze atleten, van gewichtheffers tot zwemmers, een geheim wapen hadden: prestatie-verhogende medicijnen. Deze ‘geheime wapens’ bleken niets anders te zijn dan anabolen. Voor fans van bodybuilding, film- en sportwetenschappers, werpt dit een intrigerend licht op de achtergrond van een van de grootste namen in de bodybuildingwereld en Hollywood.

Passage uit Arnold zijn boek over anabolen

Het pad van Arnold Schwarzenegger naar steroïdengebruik begon met een simpele vraag. Na zijn onderzoeksreis en zijn ontdekking van de populariteit van anabolen onder topsporters, zocht hij medisch advies. Met de directheid die we van hem kennen, vroeg hij aan een dokter: “Kun je me het laten proberen?”

De dokter, waarschijnlijk herkennend dat Arnold een gedreven atleet was met serieuze ambities, stemde in. Schwarzenegger kreeg vervolgens een schema voorgeschreven: elke twee weken een injectie en tussendoor pillen. Voor degenen die de carrière van Arnold van dichtbij volgen, van bodybuilding liefhebbers tot filmfans, biedt dit inzicht een fascinerende kijk op zijn bereidheid om grenzen te verleggen in zijn zoektocht naar grootheid.

Arnold anabolen bekentenis

Het begin van Arnold Schwarzenegger’s avontuur met anabolen was zowel bescheiden als nieuwsgierig. Bedenk dat de kuur die hij kreeg tijdens zijn eerste bezoek aan de dokter zijn allereerste ervaring was met deze substanties. Maar zoals met veel atleten, is het waarschijnlijk dat zijn gebruik en experimentatie met de tijd evolueerde.

Het is een bekend fenomeen in de wereld van bodybuilding dat naarmate men meer spiermassa opbouwt, de behoeften ook groeien. Dit betekent niet alleen een grotere inname van calorieën, maar ook een toename in trainingsvolume. En in sommige gevallen, zoals waarschijnlijk ook bij Arnold, een toename van het gebruik van prestatieverhogende middelen om verdere hypertrofie te stimuleren.

Uit zijn autobiografie “Total Recall – My Unbelievably True Life Story” weten we dat hij in zijn beginfase twee soorten anabolen gebruikte: een injecteerbaar medicijn en een oraal medicijn. Voor zowel de beginnende bodybuilder, de die-hard filmfan, als de sportwetenschapper biedt dit een boeiende kijk op de vastberadenheid en aanpassingsvermogen van een van de grootste iconen uit de sport- en filmwereld.

Arnold Schwarzenegger en Dianabol: De Onderzoeksreis naar Zijn Anabolengebruik

Een van de namen die regelmatig opduikt als het gaat om Arnold Schwarzenegger’s anabolen repertoire is Dianabol. In de kringen van bodybuilding-experts en -liefhebbers is het algemeen aanvaard dat Arnold een fervent gebruiker was van deze specifieke steroïde, met naar verluidt 3 tabletten per dag.

Hoewel de ‘Oostenrijkse Eik’ zich nooit expliciet heeft uitgelaten over zijn exacte anabolengebruik, was Dianabol in zijn hoogtijdagen dé orale steroïde bij uitstek. Dit maakt het aannemelijk dat het een onderdeel was van zijn routine.

Maar als we het hebben over de injecteerbare variant die Arnold mogelijk gebruikte, wordt het gesprek wat ingewikkelder. Het onderwerp is al decennia lang het middelpunt van talloze discussies. Uit mijn eigen grondige onderzoek en de verzamelde gegevens lijkt het er echter op dat Primobolan de meest waarschijnlijke kandidaat is.

Of je nu een aspirant-bodybuilder bent, een filmfan geïntrigeerd door de fysieke prestaties van Arnold, of een sportwetenschapper die de geschiedenis induikt, deze inzichten bieden een boeiend perspectief op de achtergrond van een legende.

Steve Davis en het Gouden Tijdperk van Anabolen: Een Terugblik met Ric Drasin

Toen Ric Drasin in 2012 Steve Davis interviewde, kregen fans van de bodybuilding-geschiedenis een zeldzaam inkijkje in het anabolengebruik uit het legendarische gouden tijdperk. Beide heren, die in de jaren ’70 zij aan zij met Arnold Schwarzenegger bij Gold’s Gym trainden, waren ideaal geplaatst om te delen wat de groten destijds gebruikten – zij hadden immers dezelfde kuren ervaren.

In 2012 interviewde Ric Drasin Steve Davis om de anabolen uit het gouden bodybuilding tijdperk te bespreken.

Beide mannen trainden in de jaren 70 bij Gold’s Gym met Arnold en hadden persoonlijk inzicht in wat er werd gebruikt, aangezien ze zelf letterlijk dezelfde kuren namen.

Steve David op de cover van Muscle & Fitness

Steve liet tijdens het gesprek enkele interessante details los over de standaardprotocollen van die tijd:

Steve: “In mijn tijd was het 3 Dianabol per dag en een injectie per week.”

Rik: “Dat klopt precies.”

Steve: “En we hoorden dat sommige Oostenrijkers, zoals Arnold, mogelijk 4 Dianabol per dag namen en één injectie per week.”

Rik: “Ja.”

Gezien hun nauwe banden en gezamenlijke trainingen met Arnold, is het zeer aannemelijk dat Steve en Ric deze details persoonlijk van hem hebben vernomen. In die tijd waren bodybuilders vrij open over hun anabolengebruik. Wat rondging als het ‘standaardprotocol’ omvatte dus 3 Dianabol tabletten per dag en wekelijks 1 injectie Primobolan.

Uiteraard waren er variaties. Bodybuilders zoals Robby Robinson en Danny Padilla, bijvoorbeeld, neigden meer naar het gebruik van alleen Deca. Maar het beeld dat uit deze gesprekken naar voren komt, is dat de meerderheid van de bodybuilders die in de jaren ’70 in Gold’s Gym trainden, vergelijkbare kuren volgden.

Belangrijk om op te merken: hoewel bodybuilders destijds openlijk spraken over hun steroïdengebruik, waren ze vaak niet volledig eerlijk over de doseringen. De daadwerkelijke doses waren vaak aanzienlijk hoger dan wat ze openlijk toegaven.

Ric Drasin onthult details over Anabolen Gebruik in de Jaren ’70

Voor de fans van bodybuildinggeschiedenis biedt Ric Drasin, die prominent aanwezig was in het gouden tijdperk van bodybuilding, een schat aan informatie. In een video uit 2018 geeft hij onthullende details over de anabolen die toen in zwang waren bij de topbodybuilders van Gold’s Gym.

ric draisin

“Ik was daar toen, dus ik weet precies wat iedereen gebruikte,” begint Drasin. De lijst van steroïden die hij noemt is zowel uitgebreid als specifiek: Dianabol, Primobolan, Sustanon, Deca, Winstrol en Anavar. “Dat waren de voornaamste,” voegt hij toe.

Hij licht verder toe dat steroïden in die tijd legaal waren. “In ’69 en de jaren ’70 waren steroïden helemaal niet illegaal.” In feite waren ze zo toegankelijk dat er artsen waren die aan Gold’s Gym verbonden waren die de steroïden zonder problemen zouden leveren.

Het detail dat bijzonder fascinerend is voor fans van het gouden tijdperk is zijn beschrijving van Arnold’s kuur. “Arnold gebruikte voornamelijk Dianabol en Primobolan,” onthult Drasin. Dit kwam neer op ongeveer 100 milligram Dianabol per dag en ongeveer 1000 milligram Primobolan per week.

Voor diegenen die zich afvragen waar Testosteron in dit verhaal past, heeft Drasin een antwoord: “Testosteron werd pas in de late jaren ’70, begin jaren ’80 populair.”

Frank Zane’s Cryptische Gedicht over Anabolen in de Jaren ’70

Voor degenen die geboeid zijn door het gouden tijdperk van bodybuilding en het mysterie rondom de gebruikte steroïden, is het gedicht van Frank Zane een openbaring.

Frank Zane zijn gedicht over Anabolen

In Frank Zane’s trainingsdagboek ‘Mind, Body, Spirit’, ontdekte een oplettende Reddit-gebruiker een gedicht dat in raadselachtige termen leek te beschrijven welke anabolen destijds populair waren. Hoewel de woorden verhuld waren in metaforen, was het voor de ingewijden duidelijk waar Zane naar verwees:

 • “Diana Bowl”: Een duidelijke knipoog naar Dianabol.
 • “Prima-bowl” verwijst naar Primobolan met de zin “Primo reed 100 mijl per week.” Dit suggereert een dosis van 100 milligram Primobolan per week – dezelfde dosis die naar verluidt Arnold Schwarzenegger nam.
 • Het meest intrigerend is de zin: “Een dagelijkse combinatie van 15 milly Gramola-repen van Diana”. Dit impliceert een dagelijkse dosis van 15 milligram Dianabol.

Het gedicht van Zane biedt een fascinerende blik in de subcultuur van het gouden tijdperk van bodybuilding en de verborgen codes die ze gebruikten om hun geheimen te delen.

Een diepere duik in Arnold’s vermoedelijke steroïdengebruik: Dianabol en Primobolan

Primobolan

Voor wie gefascineerd is door de geheimen achter de spieren van de Gouden Era bodybuilders, is de discussie over welke anabolen Arnold Schwarzenegger gebruikte een van de meest boeiende onderwerpen.

Ric Drasin en Frank Zane, beide prominente figuren in de bodybuildingwereld en nauwe trainingspartners van Arnold, verschaffen ons enig licht in dit mysterie. Zane, een drie keer Mr. Olympia-winnaar, en Drasin, een bodybuilder en worstelaar, brengen beiden geloofwaardigheid en diepgaande kennis naar de tafel.

Uit hun getuigenissen kunnen we opmaken dat Arnold waarschijnlijk minimaal één injectie Primobolan per week en 3 tot 4 tabletten Dianabol per dag nam. Hoewel het mogelijk is dat hij in de loop der jaren zijn doseringen heeft verhoogd, is het duidelijk dat deze twee steroïden een integraal onderdeel waren van zijn regime.

Dianabol, geproduceerd door CIBA, was beschikbaar in doseringen van 2,5 en 5 milligram per tablet. Primobolan Depot van Bayer, daarentegen, was verpakt in één milliliter glazen ampullen met 100 milligram Metenolone Enanthate.

Terwijl we nooit een volledig bevestigd beeld zullen hebben van Arnold’s precieze steroïde protocol, geven deze inzichten ons een idee van de krachtige tools die hij mogelijk gebruikte om zijn iconische fysiek te bouwen.

Veelgestelde vragen over Arnold Schwarzenegger’s Anabolen Gebruik

 1. Heeft Arnold Schwarzenegger toegegeven anabolen te hebben gebruikt?
  • Ja, in zijn autobiografie “Total Recall – My Unbelievably True Life Story” heeft Arnold Schwarzenegger toegegeven dat hij bekend was met anabolen en ze heeft gebruikt tijdens zijn bodybuilding carrière.
 2. Welke anabolen heeft Arnold waarschijnlijk gebruikt?
  • Op basis van verschillende bronnen en getuigenissen lijkt het erop dat Arnold voornamelijk Dianabol en Primobolan heeft gebruikt.
 3. Hoeveel Dianabol nam Arnold dagelijks in?
  • Naar verluidt nam Arnold 3 tabletten Dianabol per dag.
 4. Wat is Primobolan en waarom wordt het geassocieerd met Arnold?
  • Primobolan is een injecteerbare steroïde. Uit verschillende bronnen blijkt dat Arnold waarschijnlijk minimaal één injectie Primobolan per week nam.
 5. Waren anabolen legaal tijdens het gouden tijdperk van bodybuilding?
  • Ja, in de jaren ’70 waren anabole steroïden legaal en waren ze vrij toegankelijk.
 6. Wat zeggen andere bodybuilders uit het gouden tijdperk over anabolen gebruik?
  • Bodybuilders zoals Ric Drasin en Frank Zane hebben inzicht gegeven in het anabolengebruik uit die tijd. Ze bevestigden dat veel bodybuilders uit die periode vergelijkbare steroïde kuren volgden.
 7. Zijn de doseringen die Arnold gebruikte hoog in vergelijking met de huidige normen?
  • De doseringen die Arnold naar verluidt gebruikte, worden als conservatief beschouwd in vergelijking met sommige huidige normen in bodybuilding.
 8. Waarom is er zoveel interesse in Arnold’s anabolen gebruik?
  • Arnold Schwarzenegger is een van de meest iconische figuren in de bodybuildingwereld en in de entertainmentindustrie. Zijn fysiek tijdens het gouden tijdperk van bodybuilding wordt vaak als referentiepunt gebruikt, vandaar de interesse in zijn trainings- en supplementenregime.

Arnold Schwarzenegger’s Anabolen Kuur: Feiten en Mythen

Arnold Schwarzenegger

Het is fascinerend om te speculeren over de geheimen achter de indrukwekkende fysieke gestalte van Arnold Schwarzenegger in zijn hoogtijdagen. Op basis van uitspraken van zijn tijdgenoten en medebodybuilders lijkt het erop dat Arnold’s kuur voornamelijk uit Dianabol en Primobolan bestond.

Doseringen

Aannemend dat de beschikbare informatie juist is, gebruikte Arnold 15-20 milligram Dianabol per dag en ongeveer 100 milligram Primobolan per week. Deze doseringen lijken misschien laag, maar ze waren vrij standaard voor die tijd en worden als conservatief beschouwd in vergelijking met moderne bodybuildingnormen.

Vergelijking met huidige praktijken

Wat opmerkelijk is, is het contrast tussen de bescheiden doseringen van bodybuilders uit het gouden tijdperk en de excessieve hoeveelheden die hedendaagse bodybuilders gebruiken. Dit roept de vraag op over de kwaliteit van de steroïden toen in vergelijking met nu. Steroïden van farmaceutische kwaliteit uit het gouden tijdperk zijn mogelijk van betere kwaliteit dan veel van de producten die momenteel op de zwarte markt circuleren.

Een gezonder alternatief

Met CrazyBulk pillen bouw jij je droomlichaam zonder zorgen! Betalen met iDeal en bezorgd door PostNL.

Voor degenen die op zoek zijn naar spierwinst en lichamelijke verbetering zonder de risico’s van traditionele anabolen, zijn er tegenwoordig legale en natuurlijke alternatieven. CrazyBulk, bijvoorbeeld, biedt een lijn van legale en natuurlijke supplementen die zijn ontworpen om spiergroei te stimuleren en testosteron te verhogen zonder de bijwerkingen. Dit soort ‘legale anabolen‘ biedt een duurzamere en veiligere benadering van bodybuilding, waardoor je met minder risico’s jouw doelen kunt bereiken.

Leave a Reply