23 Beste Bodybuilder Vrouwen Aller Tijden (Update 2023)

Vrouwelijke bodybuilder

Grootste vrouwelijke bodybuilder ter wereld

Vrouwelijke bodybuilders behoren tot de meest toegewijde leden van de bredere fitnessgemeenschap. Hun prestaties zijn een triomf van discipline en ambitie. De namen op deze lijst zijn enkele van de grootste in bodybuilding, van jonge vrouwelijke bodybuilders in hun 20s tot ervaren vrouwelijke bodybuilders die nog steeds concurreren in hun 50s.

Wie Zijn De Beste Vrouwelijke Bodybuilders?

Andrea Shaw

Andrea Shaw

Instagram: @mzprettymuscle

Andrea Shaw is een Amerikaanse vrouwelijke bodybuilder. Shaw begon op 17-jarige leeftijd met spieropbouw onder begeleiding en steun van haar moeder, een verpleegster en voormalig personal trainer. Deze gespierde vrouwelijke bodybuilder heeft een BA in Beweging en Sportwetenschappen en deed in 2018 mee aan vijf shows, waarbij ze haar pro-kaart verdiende bij de NPC Nationals.

Andrea eindigde als 2e op de Nationals van 2018 en als 1e op de Lenda Murray Detroit Classic van 2018, wat het begin markeerde van haar zeer succesvolle carrière in fysieke competitie.

Echter, op de Toronto Pro in 2019 sprak ze met jurylid en bodybuilding legende Lenda Murray, die haar aanmoedigde om over te stappen van fysiek naar bodybuilding.

Shaw nam haar advies ter harte en deed mee aan de Chicago Pro van 2019 als bodybuilder. Ze eindigde als tweede met slechts 1 punt verschil in haar eerste toernooi als bodybuilder. Andrea won vervolgens Ms Olympia 2020 en Ms Rising Phoenix kampioen, wat haar op dat moment de grootste vrouwelijke bodybuilder ter wereld maakte.

Met CrazyBulk pillen bouw jij je droomlichaam zonder zorgen! Betalen met iDeal en bezorgd door PostNL.

Melina Keltaniemi

Melina Keltaniemi

Instagram: @melinakatarina

Melina Keltaniemi, slechts 22 jaar oud, is net begonnen aan haar carrière, maar ze is al goed op weg!

Deze gespierde vrouwelijke bodybuilder behaalde de 2e plaats op de Nordic Elite Pro van 2018, de 3e plaats op de IFBB Elite Pro Rusland en was de IFBB Elite Pro Wereldkampioen van 2018. Haar drive om de meest succesvolle vrouwelijke bodybuilder te worden is duidelijk, en haar mindset komt overeen met die van een kampioenscompetitor.

Een slimme uitdager, Melina geeft de voorkeur aan het richten van haar drive op het begrijpen van haar beperkingen en het overwinnen ervan, haar potentieel als atleet maximaliserend in plaats van zich te fixeren op alleen winnen.

Ze vindt een balans en neemt tijdens het tussenseizoen de tijd om te rusten, waardoor haar geest en lichaam kunnen herstellen en ze een normaal leven kan leiden terwijl ze zich voorbereidt op haar volgende IFBB Elite Pro Wereldkampioenschap.

Monique Jones

Monique Jones

Instagram: @fitnique

De Amerikaanse Monique Jones is een ervaren vrouwelijke bodybuilder die als 7e beste vrouwelijke bodybuilder op de IFBB Pro Women’s Bodybuilding Ranking List staat.

Monique was een natuurlijke atleet en begon op 13-jarige leeftijd met trainen toen haar vader een set gewichten kreeg. Monique zegt dat ze ze begon te gebruiken en voelde een “directe verbinding met dit soort training.”

In 2010 deed Monique mee aan de IFBB North American Championships als een zwaargewicht vrouwelijke bodybuilder, won de eerste plaats en kreeg haar IFBB Pro-kaart. Ze won de eerste plaats op de North American Championships in 2010, de Wings of Strength Chicago Pro-Am Extravaganza in 2011, en de Wings of Strength Chicago Pro-Am Extravaganza in 2012.

Andrulla Blanchette

Andrulla Blanchette

Instagram: @ms.olympia2000

Andrulla Blanchette is een Britse vrouwelijke bodybuilder die deelnam aan 13 professionele wedstrijden tussen 1986 en 2002. Ze won de eerste plaats op de Ms Olympia in 2000 en de tweede plaats op de Ms Olympia in 1996, 1998, 1999 en 2001.

Blanchette is een van de meest succesvolle vrouwelijke bodybuilders aller tijden en heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd in de sport. Ze is nu een personal trainer en heeft haar eigen sportschool in Londen, waar ze de volgende generatie Britse bodybuilders traint.

Yaxeni Oriquen

Yaxeni Oriquen

Instagram: @yaxenita

Yaxeni Oriquen is een Venezolaans-Amerikaanse vrouwelijke bodybuilder die deelnam aan 25 professionele wedstrijden tussen 1994 en 2019. Ze won de eerste plaats op de Ms Olympia in 2005 en de tweede plaats op de Ms Olympia in 2002, 2003, 2004, 2006 en 2008.

Oriquen is een van de meest succesvolle vrouwelijke bodybuilders aller tijden en heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd in de sport. Ze is nu 54 jaar oud en is nog steeds actief in de sport, wat haar een van de oudste actieve vrouwelijke bodybuilders ter wereld maakt.

Theresa Ivancik

Instagram: @tivancik_ifbbpro

Theresa Ivancik is een Amerikaanse vrouwelijke bodybuilder die deelnam aan 12 professionele wedstrijden tussen 2015 en 2019. Ze won de eerste plaats op de Lenda Murray Norfolk Pro in 2019 en de tweede plaats op de Wings of Strength Chicago Pro-Am Extravaganza in 2018.

Ivancik is een van de meest succesvolle vrouwelijke bodybuilders aller tijden en heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd in de sport. Ze staat bekend om haar unieke poseren en heeft een grote aanhang op sociale media.

Elisa Pecini

Elisa Pecini

Instagram: @isapecini

Elisa Pecini is een Braziliaanse vrouwelijke bodybuilder die deelnam aan 10 professionele wedstrijden tussen 2017 en 2019. Ze won de eerste plaats op de Arnold Classic South America in 2019 en de tweede plaats op de Arnold Classic USA in 2019.

Pecini is een van de meest succesvolle vrouwelijke bodybuilders aller tijden en heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd in de sport. Ze heeft een grote aanhang op sociale media en is een inspiratie voor veel jonge vrouwelijke bodybuilders.

Sarah Villegas

Sarah Villegas

Instagram: @iamsarahfit

Sarah Villegas is een Amerikaanse vrouwelijke bodybuilder die deelnam aan 9 professionele wedstrijden tussen 2017 en 2019. Ze won de eerste plaats op de Wings of Strength Chicago Pro-Am Extravaganza in 2019 en de tweede plaats op de Wings of Strength Chicago Pro-Am Extravaganza in 2018.

Villegas is een van de meest succesvolle vrouwelijke bodybuilders aller tijden en heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd in de sport. Ze heeft een grote aanhang op sociale media en is een inspiratie voor veel jonge vrouwelijke bodybuilders.

Shanique Grant

Shanique Grant

Instagram: @therealfitnessbeauty

Shanique Grant is een Amerikaanse vrouwelijke bodybuilder die deelnam aan 8 professionele wedstrijden tussen 2017 en 2019. Ze won de eerste plaats op de Ms Olympia in 2018 en 2019 en de tweede plaats op de Ms Olympia in 2017.

Grant is een van de meest succesvolle vrouwelijke bodybuilders aller tijden en heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd in de sport. Ze heeft een grote aanhang op sociale media en is een inspiratie voor veel jonge vrouwelijke bodybuilders.

Stefi Cohen

Stefi Cohen

Instagram: @steficohen

Dr. Stefi Cohen is een Venezolaanse vrouwelijke bodybuilder die deelnam aan 7 professionele wedstrijden tussen 2017 en 2019. Ze won de eerste plaats op de Arnold Classic USA in 2019 en de tweede plaats op de Arnold Classic USA in 2018.

Cohen is een van de meest succesvolle vrouwelijke bodybuilders aller tijden en heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd in de sport. Ze heeft een grote aanhang op sociale media en is een inspiratie voor veel jonge vrouwelijke bodybuilders.

Carriejune Bowlby

Carriejune Bowlby

Instagram – @misscarriejune

Een gespierde vrouwelijke bodybuilder en Amerikaans fitnessmodel, Carriejune Anne Bowlby heeft een jarenlange reis gemaakt van slank naar sterk en heeft onderweg 3 miljoen Instagram-volgers verzameld.

Deze vrouwelijke bodybuilder op Instagram is een inspiratie voor haar volgers wereldwijd. Carriejune begon met sporten op school met atletiek, gymnastiek en cheerleading.

Ze ging over op gewichtheffen toen ze haar eerste jaar van de middelbare school begon. Carriejune traint 6 dagen per week en documenteert haar reis op haar platform, dat ze gebruikt om anderen te motiveren.

Ze volgt ook een strikt voedingsregime, zodat ze het lichaam kan behouden dat ze wil. Meer leren over voeding en wat je zou moeten eten is essentieel voor een goede balans en het behouden van je lichaam’s stofwisselingssnelheid.

Beatriz Biscaia

Beatriz Biscaia

Instagram – @biscaiapro

Tweevoudig jongste Bikini Olympian en tweevoudig Pro Champ Beatriz Biscaia is een Portugese IFBB Bikini Pro-deelnemer die haar Pro Card won op slechts 17-jarige leeftijd, een prestatie die ongeëvenaard is in de bodybuilding-industrie.

De jongste IFBB Bikini Pro ooit, Beatriz heeft de eerste plaats gewonnen in de Diamond Cup Thorn, de eerste plaats in de Rui Ferreira Contest en de eerste plaats in de Portugal Classic. De jonge vrouwelijke bodybuilder behaalde ook zilveren medailles in de European Pro Bikini, MuscleContest Japan Pro Bikini en de Vancouver Pro Bikini.

Beatriz traint vijf tot zes keer per week en wijdt elke training aan een andere spiergroep, waarbij ze haar routine verandert om te voorkomen dat haar spieren zich aanpassen. Haar harde werk en toewijding zorgen ervoor dat ze haar ongelooflijk goed gedefinieerde lichaamsbouw kan behouden en kan blijven concurreren op het hoogste niveau.

Helle Trevino

Helle Trevino

Instagram – @helletrevino

De Deens/Amerikaanse IFBB Pro Helle Trevino (geboren als Helle Nielsen) behaalde haar pro-kaart op 27-jarige leeftijd in 2004. Ze deed mee aan haar eerste Olympia datzelfde jaar en hernia meerdere schijven in haar rug, waarbij haar arts haar vertelde dat ze nooit meer zou concurreren.

Gedurende acht jaar revalidatie herstelde en herstelde deze zwaargewicht vrouwelijke bodybuilder. Een felle en vasthoudende concurrent, ze won de 2011 FIBO Pro in Duitsland en in 2017 won ze de Wings of Strength Rising Phoenix World Championships, een prestatie die ze in 2019 herhaalde.

Trevino wil vrouwen inspireren om aan bodybuilding te doen. Ze doet sinds de jaren 90 mee aan de industrie en de grote vrouwelijke bodybuilder heeft vrouwen zien veranderen van het willen zijn van heel slank naar een verlangen om sterk en fit te zijn, en ze wil de weg banen voor vrouwelijke empowerment en gendergelijkheid.

Trevino geeft seminars over geest en trainingstechniek over de hele wereld en biedt ook privésessies voor mentale kracht waarin ze leert hoe je de geest kunt disciplineren en versterken.

Margie Martin

Instagram – @marvelousv

De Amerikaanse professionele vrouwelijke bodybuilder Margaret “Margie” Marvelous won de eerste plaats in de Ms Rising Phoenix van 2015 en de 2016 IFBB Wings of Strength Rising Phoenix World Championships.

Een voormalige sergeant bij het Marine Corps, net als haar vader voor haar, had Margie dromen om bodybuilder te worden, geïnspireerd als kind door krachtige heldinnen zoals She-Ra: Princess of Power en Tigress uit ThunderCats.

In augustus 2012 werd Martin uitgeroepen tot NPC’s Atlete van de Maand augustus 2012 en won de eerste plaats in de zwaargewicht categorie op de 2013 NPC USA Championships, waarmee ze haar IFBB pro-kaart won.

Op de 2015 IFBB Wings of Strength Rising Phoenix World Championships won ze haar eerste Ms Rising Phoenix-titel. Ze herhaalde dit succes op de 2016 IFBB Wings of Strength Rising Phoenix World Championships en won haar tweede titel op rij.

Sindsdien heeft ze zowel de Toronto als de Omaha Pro Women’s Bodybuilding-toernooien in hetzelfde jaar gewonnen, evenals podiumplaatsen behaald in meerdere andere competities, waardoor ze een geduchte concurrent is en misschien wel de grootste vrouwelijke bodybuilder ter wereld.

Nataliya Kuznetsova

Nataliya Kuznetsova

Instagram – @nataliya.amazonka

Zwaargewicht vrouwelijke bodybuilder Nataliya Kuznetsova heeft bijna een half miljoen volgers op Instagram verzameld. Veel bronnen beweren dat de Russische atlete de grootste vrouwelijke bodybuilder ter wereld is.

Kuznetsova begon met bodybuilding op 14-jarige leeftijd en heeft sindsdien talloze titels gewonnen, waaronder de 2014 World Armwrestling Championship, de 2015 European Armwrestling Championship en de 2016 World Armwrestling Championship.

Ze heeft ook deelgenomen aan de Arnold Classic, een van de meest prestigieuze bodybuildingwedstrijden ter wereld, en heeft een enorme aanhang op sociale media, waar ze haar trainingen, dieet en levensstijl deelt.

Kuznetsova is ook een gecertificeerde personal trainer en biedt online coaching aan voor degenen die hun fysieke doelen willen bereiken. Ze is een inspiratie voor velen en blijft haar lichaam naar nieuwe hoogten duwen.

Jessica Buettner

Jessica Buettner

Instagram – @djessicabuettner

Met het verbreken van drie junior powerlifting records tijdens het Wereldkampioenschap 2018, is de 24-jarige Jessica Buettner een Canadese powerlifter die de zilveren medaille won op het IPF Wereldkampioenschap 2019 in Helsingborg.

Op 19-jarige leeftijd maakte Jessica haar debuut bij de Canadian Powerlifting Union (CPU) Saskatchewan Provincials, waar ze de eerste plaats won in de Junior divisie met een totaal van 352,5kg/777lb.

De jonge vrouwelijke bodybuilder heeft sinds haar debuut aan zestien evenementen deelgenomen. Van de zestien evenementen waarin ze deelnam, won Jessica veertien keer goud, een prestatie die door veel andere deelnemers nog niet is geëvenaard.

Tijdens de CPU Nationals van maart 2020 kwam Buettner als eerste binnen met een voorsprong van meer dan 113kg/249lb en zette drie officieuze wereldrecords. Haar carrière begint net, dus deze jonge vrouwelijke bodybuilder is zeker iemand om in de toekomst in de gaten te houden!

Gayle Moher

Instagram – @moherg

Gayle Moher is ongetwijfeld een van de meest herkenbare Amerikaans-Britse vrouwelijke bodybuilders en heeft een indrukwekkende carrière die zich uitstrekt over meerdere decennia en talloze toernooien in verschillende landen.

Deze Britse bodybuilder nam deel tussen 1995 en 2010 en behaalde podiumplaatsen in tal van verschillende competities, waaronder de Jan Tana Classic en de Southwest USA Pro Cup.

Haar grootste overwinning kwam echter in 1999, toen ze als eerste eindigde in de Jan Tana Classic. Wat dit nog indrukwekkender maakt, is dat deze Amerikaans-Britse bodybuilder datzelfde jaar al drie keer had deelgenomen!

Onlangs heeft deze indrukwekkende Britse bodybuilder haar eigen sportschool en spa geopend (Gayle Moher’s Face and Bodyworks), waar ze haar kennis wil overdragen aan de volgende generatie zwaargewicht vrouwelijke bodybuilders. Als dat klinkt als jouw ideale fitnessparadijs, bereid je dan voor met onze ultieme gids voor sportschooletiquette!

Iris Kyle

Iris Kyle

Instagram – @iriskyle

Geklasseerd als de beste vrouwelijke bodybuilder in de IFBB Pro Women’s Bodybuilding Ranking List (2013), heeft de Amerikaanse professionele vrouwelijke bodybuilder Iris Floyd Kyle zeventien titels op haar naam staan, waaronder tien algemene Ms Olympia overwinningen, de meeste Olympia overwinningen van iedereen, man of vrouw, waardoor ze de meest succesvolle vrouwelijke bodybuilder ooit is.

Na haar verhuizing naar Californië in de vroege jaren negentig werd Iris omringd door fysiek fitte en inspirerende mensen en wilde ze een vergelijkbaar gebeeldhouwd lichaam verkrijgen – ons artikel over hoe je een zomerlichaam krijgt, bevat tips en trucs om je droomlichaam te bereiken. Iris herinnert zich de eerste keer dat ze een foto van Lenda Murray in een tijdschrift zag en hoe ze volledig onder de indruk was. Kyle begon haar winnende reeks met de Long Beach Muscle Classic van 1994.

Kyle won de NPC USA Championships in 1998, Ms Olympia in 2001, Ms International elk jaar tussen 2004 en 2013, en Ms Olympia elk jaar tussen 2004 en 2014.

In juli 2020 kondigde Iris aan dat ze zou terugkeren om deel te nemen aan Ms Olympia, waardoor ze een van de meest formidabele volwassen vrouwelijke bodybuilders werd om tegen te strijden.

Cydney Gillon

Cydney Gillon

Instagram – @vytamin_c

Cydney Gillon is een professionele bodybuilder, drievoudig Figure Olympia kampioen en deelnemer aan Survivor, waar ze in totaal 37 dagen in het spel bleef.

Met beide ouders als competitieve bodybuilders, had Cydney Gillon een vroege start in fitness en een waardering voor de discipline die nodig is voor fitness. In 2012 won Gillon de NPC Nationals en ontving haar pro-kaart en studeerde af aan de universiteit in 2014 met een bachelorgraad in psychologie.

Gillon is geplaatst in de top tien van elke pro-show waarin ze ooit heeft deelgenomen. Hoewel dat feit op zich al indrukwekkend is, heeft de gespierde vrouwelijke bodybuilder haar laatste 6 toernooien gewonnen, met een eerste plaats in de Olympia Figure voor 2020, ’19 en ’18, evenals de Arizona Pro en Figure International competities.

Gillon zegt dat ze geïnspireerd is door haar moeder, een tweevoudig borstkankeroverlevende, die, hoewel ze nauwelijks kon lopen vanwege haar behandeling, elke competitie van haar dochter bijwoonde.

Juliana Esteso

Juliana Esteso

Instagram – @jujubafit_

Deze vrouwelijke bodybuilder op Instagram heeft niet alleen een hard verdiend lichaam, maar heeft ook bijna een half miljoen volgers! De Braziliaanse atlete Juliana Esteso nam deel aan de IFBB’s Wellness divisie toen deze in 2015 in Frankrijk debuteerde.

De Wellness divisie beoordeelt op een ontwikkeld onderlichaam met een afgetraind bovenlichaam, waardoor er meer lichaamsvet is toegestaan dan in andere vrouwen categorieën, en Juliana’s figuur past perfect in deze categorie.

Juliana ziet haar missie in het leven als een om anderen te motiveren en te helpen, en beschrijft fitness als een passie die met respect, toewijding en vreugde moet worden beoefend.

Hoewel ze zelden deelneemt, blijft Juliana in competitieve vorm en motiveert en inspireert ze haar volgers. Haar doel is om anderen te inspireren en te stimuleren om hun eigen doelen te bereiken.

Dana Linn Bailey

Dana Linn Bailey

Instagram – @danalinnbailey

In 2011 won de Amerikaanse IFBB Pro fitness en figuur concurrent Dana Linn Bailey Jr. USA in Charleston, SC, ontving haar IFBB pro-kaart, en in 2013 won ze Joe Weider’s Olympia. Dana heeft deelgenomen aan de Fit Expo, de Flex Lewis Classic, de American Ninja Warrior, de Nationals en The Arnold Classic voor Powerlifting.

Deze gespierde vrouwelijke bodybuilder’s illustere carrière omvat talrijke eerste plaats finishes in fel betwiste toernooien, waaronder Olympia (2013), Dallas Europa (2013), en Jr. USA (2011).

Samen met haar man Rob Bailey bezit Dana ‘The Warhouse’ gym, een ultramoderne trainingsfaciliteit voor pro bodybuilders met topmerken zoals Rogue, Legend, Hammer Strength en Life Fitness, evenals op maat gemaakte stukken.

De Baileys hebben een kledingmerk (Flag Nor Fail, gericht op professionals in de fitnessgemeenschap die moeite hebben om hun maat te vinden), een supplementenmerk (Run Everything Labs, dat pre-workout blends en thermogene supplementen bevat), en DLB Daily, een online trainingsprogramma.

Deepika Chowdhury

Deepika Chowdhury

Instagram – @deepikapune_ifbbpro

Deepika Chowdhury, een moleculair bioloog, is India’s eerste vrouwelijke IFBB pro en de eerste Indiase vrouw die de Overall Figure categorie won op de NPC Steve Stone Metropolitan Championships 2015, USA.

Een inspiratiebron, Deepika heeft een enthousiasme voor het concurreren, gelovend dat optimale gezondheid en fitness verder gaat dan je droomlichaam; dat het essentieel is om te zorgen voor geest, karakter en spiritualiteit om je fitnessreis te voeden.

Ze gelooft in een eerlijke en haalbare benadering van fitness. “Wees eerlijk over je doelen en ideaal lichaamstype. Jij definieert het zelf. Het ideale lichaam voor JOU, niet voor de WERELD. Gebruik wijsheid, intellect en visie om de redenen voor je elke actie te kennen.”

Ze werkt nauw samen met Bombshell Fitness, dat wil bewijzen dat vrouwelijke bodybuilders en degenen die een gespierd lichaam willen bereiken dat kunnen doen, ongeacht geslacht.

Juliana Malacarne

Juliana Malacarne

Instagram – @julesfit10

De Braziliaanse IFBB professionele bodybuilder Juliana Malacarne is vier keer winnaar van Olympia’s Women’s Physique Showdown, winnend in 2014, 2015, 2016 en 2017. Haar vrouwelijke bodybuilder posing technieken en ideeën zijn zeer gewild, vooral gezien haar toernooi-ervaring.

Juliana behaalde haar IFBB Pro Card in 2005 op de IFBB Amateur BodyFitness Championships in São Paulo. Juliana volgde dit door drie jaar op rij de New York Pro Championship Women’s Physique categorie te winnen na haar verhuizing naar de Verenigde Staten, 2012, 2013 en 2014. In 2015 werd ze eerste op het IFBB Arnold Sports Festival.

Malacarne zegt dat ze “hongerig” is naar meer en zal blijven concurreren op internationale podia om haar plaats te verzekeren tussen de legendes van vrouwelijke bodybuilding. Haar vastberadenheid en doorzettingsvermogen heeft haar zeker een plaats bezorgd als een van de grootste toekomstige vrouwelijke bodybuilders.

Slotwoord

We hopen dat onze lijst van de meest succesvolle vrouwelijke bodybuilders je heeft geïnspireerd om je dromen na te streven, of gewoon om te beginnen aan je eigen fitnessreis.

Als je klaar bent om je droomcarrière in de fitnessindustrie na te streven overweeg dan “Legale anabolen”, dit is is een verzamelnaam voor veilige en praktische alternatieven voor echte anabolen. In tegenstelling tot echte anabolen zijn deze pillen gemaakt van natuurlijke ingrediënten en hebben ze geen gevaarlijke bijwerkingen.

Lees ook: De Top 14 Natural Bodybuilders (En 2 Twijfelgevallen)

Leave a Reply