De Top 14 Natural Bodybuilders (En 2 Twijfelgevallen)

natural bodybuilders

In dit artikel bespreken wij de 14 beste natuurlijke bodybuilders ter wereld.

Bijna elke bodybuilder op deze lijst is ooit beschuldigd van het gebruiken van anabolen, maar zijn deze beweringen terecht? Het is interessant hoeveel mensen ‘anabolen’ roepen, maar de kracht van genetica onderschatten als het gaat om het opbouwen van spieren.

Deze 14 natuurlijke bodybuilders zijn de belichaming van wat het menselijk lichaam kan bereiken zonder drugs te gebruiken.

Ook al hebben ze hun ongelooflijke lichaamsbouw bereikt zonder drugs te gebruiken, dat betekent niet dat jij en ik op hen kunnen lijken. Al deze jongens hebben een enorm genetisch voordeel dat ze met vele jaren van zware training en diëten volledig hebben benut.

Wij hebben deze bodybuilders in termen van gespierdheid gerangschikt van groot naar klein. Dit heeft niets te maken met hoe goed ze eruit zien of hoe esthetisch ze zijn, maar gewoon met hun DNA als het gaat om het opbouwen van spiermassa.

… Met dat in gedachten zijn zelfs de kleinste bodybuilders op deze lijst HUGE.

Aanbevolen: Met CrazyBulk pillen bouw jij je droomlichaam zonder zorgen! Betalen met iDeal en bezorgd door PostNL.

Top 14 natural bodybuilders

1. Donte Franklin

Donte Franklin

Lengte: 1,82M

Gewicht: 97.5KG

Donte Franklin is wat sommigen ‘een genetische freak’ noemen, met zeldzame genetics van 1 op een miljoen. Als hij steroïden zou nemen zou hij de nachtmerrie van elke Olympia deelnemer zijn. Donte heeft de beste armen die wij ooit hebben gezien, dikke borstspieren en een super gedefinieerde buik.

Donte neemt deel aan de INBA en NANBF, legitieme en nette federaties. Deze voeren het hele jaar door op willekeurige tijdstippen meerdere tests uit om potentiële gebruikers van steroïden op te sporen. Denk hierbij aan bloedonderzoeken, urinetests en meer.

Als je anabolen gebruikt kom je niet door deze tests heen. Je zou naïef moeten zijn om binnen deze organisaties deel te nemen als je anabolen gebruikt, aangezien hun willekeurige tests bijna 100% nauwkeurig zijn.

Op 18-jarige leeftijd was Donte ongeveer even groot als nu, wat bewijst dat hij geboren was om GROOT te zijn.

2. Simeon Panda

Simeon Panda

Lengte: 1.85M

Gewicht: 104KG

Simeon Panda combineert enorme massa met esthetiek, wat resulteert in mogelijk de beste lichaamsbouw ter wereld.

Op 16-jarige leeftijd was Simeon al een beest, en toen moest hij nog door de puberteit heen. Op zijn twintigste was hij zelfs nog groter. Daarna groeide hij niet veel meer, maar hij leerde later hoe hij moest diëten en droog kon worden. Als gevolg sloot hij verschillende lucratieve sponsordeals (waaronder met MyProtein).

Wij hebben foto’s van Simeon geanalyseerd van zijn 16e tot vandaag de dag. Hij heeft al zijn winsten op een natuurlijke manier behaald; op geen enkel moment is hij plotseling opgeblazen en groter geworden. En hij is niet veel gegroeid sinds zijn puberteit, waardoor het idee dat hij een natuurlijke bodybuilder is meer geloofwaardigheid krijgt.

Simeon is geslaagd voor een leugendetectortest en ontkent ten strengste ooit steroïden te hebben gebruikt (op YouTube).

… Het zou ook onmogelijk zijn om zo’n kleine taille als Simeon te krijgen wanneer je anabolen gebruikt.

3. Ron Williams

Ron Williams

Lengte: 1.80M

Gewicht: 86KG

Ron Williams is de meest doorgewinterde natuurlijke bodybuilder in de wereld. Hoewel Ron nu met pensioen is gegaan, heeft hij meer dan 250 wedstrijden gewonnen, waaronder Mr. Natural World, Mr. Natural Olympia en Mr. Natural Universe. Hier is een lijst met enkele van zijn titels:

 • 7-voudige Mr.Natural Olympia
 • 7 keer Mr. Natural Universe
 • 7-voudige natuurlijke wereld
 • Hall of Fame Inductee (2008) – International Natural Bodybuilding Association

Ron begon op 18-jarige leeftijd met bodybuilding nadat zijn bokscoach hem voorstelde om gewichten te gaan heffen. Rond diezelfde tijd trad hij toe tot het leger, waar hij internationaal uitkwam in een aantal sportdisciplines. Toen hij bodybuilding serieus begon te nemen werd zijn genetische aanleg duidelijk.

Ron is vanaf het begin toegewijd aan de drugsvrije levensstijl. Hij beschouwt het zelfs als normaal om zelfs geen creatine te nemen!

Ron heeft een aantal zeer succesvolle carrières gehad sinds hij stopte met bodybuilding wedstrijden. Hij is een van de leidende levens- en fitnesscoaches in de Verenigde Staten en is een expert op het gebied van fysiologie, dieet, voeding en vetverlies.

Ron is ook een inspirerende en motiverende spreker, daarnaast is hij ook nog de predikant van een christelijke kerk in Salt Lake City, Utah. Alsof dat nog niet genoeg is, is hij ook een uitvinder. Hij is de bedenker van de Iron Chest Master machine.

4. Sadik Hadzovic

Sadik Hadzovic

Lengte: 1.80M

Gewicht: 90.7KG

Sadik is vooral offseason een hele GROTE jongen.

Jaar in jaar uit wordt hij aan kurkdroog voor de Mr Olympia Men’s Physique categorie. Daar shined hij keer op keer met een van de beste V-tapers die de wereld ooit heeft gezien. Lang voordat hij op het bodybuilding-podium arriveerde, was hij dan ook een model.

In zijn modelleeftijd was hij praktisch even groot als nu. Als hij sinds dien steroïden zou hebben genomen zou hij aanzienlijk groter moeten zijn.

Bovendien heeft Sadik geen typische tekenen van steroïden gebruik, denk aan: terugtrekkende haarlijn, acne, gyno, en 3D delta. Bovendien zou zijn super slimme taille erg moeilijk te onderhouden zijn na een aantal jaren van anabolen gebruik.

Geen enkel spoor van steroïden bij Sadik.

5. Jamie Alderton

Jamie Alderton

Lengte: 1.82M

Gewicht: 86KG

Jamie Alderton is een natuurlijke bodybuilder uit Engeland, je kent hem wellicht als ambassadeur van het supplementenbedrijf Grenade.

Op 13-jarige leeftijd had Jamie al uitzonderlijke spierkracht voor zijn jonge leeftijd.

… Zelfs Hercules zou jaloers zijn op zijn genetica.

Jamie heeft deelgenomen aan de WBFF, Musclemania en BNBF.

BNBF en Musclemania zijn de opvallende federaties hier, beide organiseren natuurlijke bodybuilding-shows. Ze voeren willekeurig veel verschillende tests uit, dus als je het hele jaar door steroïden gebruikt wordt je betrapt.

Jamie heeft ook geen onregelmatigheden als je naar zijn lichaam kijkt; hij heeft mooi dik haar, een strakke buik en geen gyno of rode huid. 100% natural.

6. Steve Cook

Steve Cook

Lengte: 1.82M

Gewicht: 96KG

Steve Cook is de Batman van de GymShark-crew (en David Laid is zijn Robin).

Veel natuurlijke bodybuilders zien er geweldig uit ZONDER een T-shirt aan, maar zien er niet zo indrukwekkend uit als ze kleding aanhebben. Steve Cook is de uitzondering, met zijn biceps die zelfs uit de meest losse T-shirts puilen.

Men’s Physique-jongens krijgen vaal kritiek op hun ‘kippenpoten’. Steve maakt ook korte mette met dit vooroordeel, met boomstammen als benen… maar nog steeds in verhouding tot de rest van zijn lichaam.

Steve heeft ook de typische tijdlijn van een natuurlijke bodybuilder. Hij werd op de middelbare school al gigantisch toen hij American football speelde; en is sindsdien niet groter geworden. Sinds hij bodybuilding serieuzer nam is hij gewoon bedreven geworden in diëten en leren hoe hij zijn lichaamsvetpercentage kan verlagen (in plaats van massa toe te voegen).

7. Mike Thurston

Mike Thurston

Lengte: 1.82M

Gewicht: 95KG

Mike Thurston is een Engelse bodybuilder en personal trainer. Mike begon al groot te worden voordat hij naar de middelbare school ging. Op 10-jarige leeftijd had hij al aanzienlijke spiermassa.

Je kon al zien dat als Mike zich op dit tempo zou blijven ontwikkelen hij in een BEEST zou evolueren.

… En dat is precies wat er gebeurde.

Toen zijn feestdagen voorbij waren en hij zijn dieet serieus begon te nemen is Mike een van de beste natuurlijke bodybuilders geworden.

Net als andere natty’s is hij sinds zijn 18e niet veel gegroeid en nergens in zijn leven is hij plotseling omhooggeschoten of verdubbeld in grootte. Allemaal tekenen van natural bodybuilding.

8. Anton Antipov

Anton Antipov

Lengte: 1.80M

Gewicht: 86KG

Anton Antipov is een model en bodybuilder die heeft deelgenomen aan de NPC- en IFBB-divisies. Binnen deze competities heeft hij verschillende wedstrijden gewonnen.

In 2004 begon Anton met gewichtheffen en begon hij meer te eten.

… En de rest is geschiedenis.

Vroeger was hij een wat magere jongen, nu is hij getransformeerd in een alfamannetje.

De genetica van Anton als het gaat om het aankomen van spieren zijn erg sterk. Als hij aan het feesten was, dronken werd en nauwelijks slaap kreeg, was hij nog steeds meer opgepompt dan 99% van ons.

Hij is niet veel groter geworden sinds hij begon met het liften van ijzer en stopte met drinken in 2007. Een fenomenale natuurlijke bodybuilder.

9. Rob Riches

Rob Riches

Lengte: 1.78M

Gewichte: 86KG

Rob Riches werd ooit bestempeld als ‘roid riches’ omdat hij niet geslaagd was voor een drugstest. Ondanks enkele bizarre / lasterlijke geruchten dat hij positief testte voor anavar, was dit nepnieuws.

In werkelijkheid nam Rob een pre-workout genaamd Craze, die was verrijkt met een stimulerend middel genaamd alfa-diethyl-benzeenethanamine.

Veel mensen hoorden dat Rob niet was geslaagd voor een drugstest en gingen hun eigen conclusies te trekken over de steroïden die hij gebruikte; maar al het bewijs suggereert dat hij 100% natuurlijk is (zoals hij altijd beweerde te zijn).

Op zijn 21ste, toen hij een contract tekende bij LA Muscle was hij bijna net zo groot als nu. Dit bewijst dat hij de afgelopen 10 jaar niet veel massa heeft gewonnen. Een van de grootste tekenen dat iemand een natuurlijke bodybuilder is, is dat ze niet veel groeien na hun eerste sportschool gains. Dit geldt ook voor Rob.

Rob vertoond niet één steroïde symptoom. Rob heeft ook deelgenomen aan de BNBF, Musclemania, UKBFF en NPA (allemaal legitieme wedstrijden). Hij is hier nooit positief getest op steroïden.

Rob is een van de meest toegewijde en deskundige bodybuilders in de branche, bereid om anderen te onderwijzen middels training en voedingsadvies op zijn sociale mediakanalen. Je zult het moeilijk hebben om een ​​beter geconditioneerde bodybuilder te vinden dan Rob, die zelden boven de 7% lichaamsvet lijkt te zweven.

Als je hoopt Rob op een expo te zien en hem te verslaan in een ‘ab off’ … zorg ervoor dat je lichaamsvet onder de 6% zit!

10. Ryan Terry

Ryan Terry

Lengte: 1.78

Gewicht: 86KG

Ryan Terry is een gesponsorde atleet voor kledingmerk Gymshark, supplementenbedrijf USN; en is de Arnold Classic Men’s Physique-kampioen 2017.

Sinds 2013 is Ryan behoorlijk wat massa aangekomen door verschillende ‘Terry Bulks’. Dit is echter slechts 10 kilo spieren. Omdat hij een beetje groter is geworden, suggereren sommigen dat dit het gevolg moet zijn van het nemen van steroïden, maar kleine toenames in massa zijn volkomen normaal voor natuurlijke bodybuilders.

… Vooral als ze in het laagseizoen veel voedsel wegwerken en hun lichaamsvetpercentage verhogen.

Hoewel de de IFBB Men geen vertrouwde natuurlijke federatie is, is de UKBFF-show dat wel. Bij laatstgenoemde heet Ryan meerdere drugstest doorstaan.

11. Connor Murphy

Connor Murphy

Lengte: 1.88M

Gewicht: 89KG

Connor Murphy, beroemd geworden als Casanova op YouTube, is ook een competitieve bodybuilder die heeft deelgenomen aan de NPC. Connor is misschien niet zo droog als de andere bodybuilders in deze lijst, maar het ontbreekt hem zeker niet aan omvang en massa.

Wanneer Connor nog droger zou worden zouden zijn spieren nog groter lijken.

Wij zijn ervan overtuigd dat Connor natuurlijk is. Hij had heeft geen grote sprongen in massa doorstaan en zijn winsten verschillen niet van andere top naturals.

Connor begon met het heffen van gewichten en boekte wat winst. Toen begon hij bodybuilding serieuzer te nemen, zodat hij een beetje meer groeide. Maar hierna is hij plateaud, zoals veel natuurlijke bodybuilders doen.

12. Chris Jones

Chris Jones

Height: 1.70M

Weight: 81.6KG

Chris Jones is de bodybuilder achter het YouTube-kanaal Physiques of Greatness. Verschillende van zijn video’s zijn viraal gegaan en hebben miljoenen views. Hij is altijd onvermurwbaar geweest dat hij natural is.

Chris is in uitstekende vorm en de tijdlijn van zijn winsten is zeer geloofwaardig voor een natuurlijke bodybuilder. Hij is niet eens super droog, als hij zijn lichaamsvetpercentage met een paar % zou verlagen zou hij er nog beter uitzien.

Chris Jones is een goed voorbeeld van het soort massa dat je kunt opbouwen als goede genetica wordt gecombineerd met agressieve bulks.

13. Brandon Carter

Brandon Carter

Lengte: 1.88M

Gewicht: 86KG

Brandon Carter is de super droge kerel op YouTube die zo nu en dan in advertenties opduikt om je zijn nieuwste fitnessprogramma te verkopen.

Brandon is GROOT en heeft een netjes in blokjes gesneden buik. Hij is misschien niet de meest droge kerel op aarde, maar massa heeft hij.

Na het analyseren van zijn lichaamssamenstelling sinds hij 16 jaar oud was, is het duidelijk dat hij sindsdien maar kleine en geleidelijke vooruitgang heeft geboekt.

Hij groeit zelden en blijft het hele jaar door mager. Dit laat zien hoe goed zijn genetica is.

14. Jeff Seid

Jeff Seid

Lengte: 1.83M

Gewicht: 95KG

Hoewel Jeff Seid niet de grootste natuurlijke bodybuilder ter wereld is, is hij misschien wel de beste als het om esthetiek gaat. Nadat je naar zijn v-taper, gebeitelde buik en brede schouders hebt gekeken zou het bijna geloven hij uit steen is gehouwen.

Jeff heeft een paar haters die onvermurwbaar zijn dat hij anabolen heeft gebruikt. Als wij echter zijn hele tijdlijn kijken is het voor ons duidelijk dat hij natty is. Zelfs toen hij 12/13 jaar was, was hij groot en ripped.

Vanaf zijn 16e heeft hij niet veel meer massa ontwikkeld. Hij is zelfs nauwelijks veranderd.

De genetica van Jeff is gewoon krankzinnig. Als hij de afgelopen 6 jaar niet zo mager was gebleven (en serieus was gaan bulken) zou hij nog veel indrukwekkender zijn dan nu.

Twee Twijfelgevallen

1) Mike O’Hearn

Mike O’Hearn

Lengte: 1.90

Weight: 112KG

Wordt vaak ‘Mike O’Tren’ genoemd. Mike wordt dagelijks benaderd door mensen die hem een ​​‘neppe natty’ noemen, maar er is voldoende bewijs dat suggereert dat hij, zoals hij zelf beweert, natural is.

Ten eerste was Mike enorm toen hij slechts 14 jaar oud was. Dit is nog lang niet tegen het einde van de puberteit, met nauwelijks fitness ervaring was hij al een monster. Dit laat zien dat Mike echt een “freak of nature” is.

Net als Donte slaagde Mike ook voor INBA-tests en won hij 4 titels bij deze bodybuildingfederatie.

Ten eerste zou je om te beginnen nooit binnen de INBA moeten willen concurreren met anabolen, omdat je zeer waarschijnlijk zou worden betrapt. Ten tweede, zelfs als je door een wonder niet zou worden betrapt zou je het niet moeten riskeren, omdat ze een ‘hall of shame’-pagina op hun website hebben. Op deze pagina vermelden ze bodybuilders die voor hun tests zijn gezakt. Dus je zou je carrière in feite op het spel zetten door als steroïde gebruiker deel te nemen aan de INBA.

Mike heeft ook geen steroïde symptomen op zijn lichaam en zijn spierverhoudingen zijn typerend voor een natuurlijke bodybuilder.

Anderzijds . . .

Mike is groter dan veel IFBB-professionals waarvan we allemaal weten dat ze al decennia lang steroïden gebruiken. Hoewel hij slechts een centimeter groter is, heeft hij meer spiermassa dan Arnold Schwarzenegger in zijn beste jaren. Dat moet twijfels oproepen.

Mike heeft niet alleen een enorme lichaamsbouw, maar is ook extreem sterk. Het is bekend dat hij 505 pond bankt, wat ongehoord is voor een natuurlijke atleet.

Dus, wat denk je ervan? Is Mike O’Hearn natty of niet?

2) Jeremy Buendia

Jeremy Buendia

Lengte: 1.72M

Gewicht: 81.6KG

Buiten het seizoen is Jeremy een massamonster, en tijdens het competitie seizoen is hij ook een van de droogste mannen op het podium. Zijn discipline en harde werk hebben ertoe geleid dat hij een dominante kracht is in de IFBB Men’s Physique divisie; hier heeft hij 4 jaar op rij gewonnen.

Op zijn zeventiende, op de middelbare school, was Jeremy al een unit. Eigenlijk is hij sindsdien helemaal niet veel groter geworden, hij heeft goed geleerd hoe hij droog moet worden. Zijn schouders zijn behoorlijk zwak in vergelijking met zijn andere spiergroepen, daarom mist hij een beetje definitie op dit gebied. Je zult niet snel een anabolen gebruiker met zwakke schouders zien; want met een kuur veranderen je schouders binnen een paar cycli letterlijk in keien.

Ook is Jeremy is erg licht, vooral als hij het podium op stapt met een gewicht van slechts 165 pond. Dit is nog een indicatie dat hij een natuurlijke bodybuilder is, aangezien mannen die de anabolen gebruiken grote hoeveelheden vocht vasthouden.

Jeremy heeft genetica van wereldklasse voor bodybuilding. Wanneer je dit combineert met een krijgerachtige werkethiek, is het niet moeilijk om erachter te komen waarom hij zo’n formidabele kampioen is.

Anderzijds

Als je ooit foto’s van Buendia in het off-seizoen hebt gezien en deze hebt vergeleken met een wedstrijdvorm, zul je een dramatisch verschil zien. Het lijkt er veel op dat hij tijdens dat laagseizoen van anabolen afstapt. Er zweven ook enkele foto’s rond van Buendia met wat veel lijkt op gynaecomastie, wat een klassieke indicatie is van het gebruik van steroïden.

Wij zouden niet verbaasd zijn als Jeremy Buendia een of andere steroïde kuur zou volgen. Wat denk jullie?

Samenvatting

Hier is een samenvatting van de lijst:

 1. Donte Franklin
 2. Simeon Panda
 3. Ron Williams
 4. Sadik Hadzovic
 5. Jamie Alderton
 6. Steve Cook
 7. Mike Thurston
 8. Anton Antipov
 9. Rob Riches
 10. Ryan Terry
 11. Connor Murphy
 12. Chris Jones
 13. Brandon Murphy
 14. Jeff Said

En twee waar we niet zeker van zijn. . .

 1. Mike O’Hearn
 2. Jeremy Buendia

Dus daar heb je het, de top 14 natuurlijke bodybuilders ter wereld gerangschikt van groot naar klein.

Ken je iemand die het verdient om op deze lijst te staan (waarvan je denkt dat hij natural is)? Ben je het eens met de nummervolgorde? Stuur ons een bericht in het opmerkingenveld hieronder!

Veelgestelde vragen over natuurlijke bodybuilders

Aan welke bodybuilding federaties doen de top 14 van natuurlijke bodybuilders mee?

De top 15 natuurlijke bodybuilders op deze lijst hebben deelgenomen aan vrijwel alle bodybuildingfederaties van vandaag. Enkele van de meest voorkomende federaties waarin je deze jongens zult zien strijden zijn de IFBB, NPC, INBA, NANBF, WBFF, Musclemania, BNBF, UKBFF en NPA.

Wie van de top 15 natuurlijke bodybuilders wordt als de beste beschouwd?

Onder de top 15 natuurlijke bodybuilders op deze lijst worden Jeremy Buendia en Sadik Hadzovic erkend als de top twee op basis van hun prestaties in de IFBB.

Jeremy Buendia neemt sinds 2013 deel aan de IFBB en won de titel ‘Men’s Physique Olympia’ in 2014, 2015, 2016 en 2017.

Hoewel hij nooit de titel van Men’s Physique Olympia heeft veroverd, heeft Sadik Hadzovic ook een van de meest indrukwekkende cv’s op deze lijst, met een tweede plaats in 2014 en 2015 en een derde plaats overall in 2016 voor Men’s Physique op de Olympia.

Wat zijn de gemiddelde lengte en het gemiddelde gewicht van de top 14 natuurlijke bodybuilders?

De gemiddelde lengte en het gemiddelde gewicht van de top 15 natuurlijke bodybuilders zijn 1,85 meter en 60 kilo.

Leave a Reply