Hoe te sporten als je van 9 tot 5 werkt

sporten met 9-5

Je kent het wel, je probeert je leven te organiseren rondom een baan van 9 tot 5. Boodschappen doen, klusjes, brengen en halen van school en dergelijke, het lijkt je tijd op te slurpen als niets anders.

Dus hoe ben je in hemelsnaam van plan om een workout in te passen in je dagelijkse routine?

Het probleem voor velen is dat de “dingen die in de weg zitten” vaak worden gebruikt als excuses om niet te trainen.

“Ik heb niet genoeg tijd” en “Ik ben te moe” zijn de grootste excuses. Dit kan leiden tot ongezonde eetgewoonten, zoals het opwarmen van een kant-en-klaarmaaltijd in de magnetron omdat er geen tijd is om te koken.

Daar komt nog bij dat de meest gespierde kerels in de sportschool er al hun tijd doorbrengen, dus hoe in vredesnaam ben je van plan om je doelen te bereiken naast een 9-5 baan?

De sleutel tot het temmen van dit beest en niet toestaan dat je baan je fitnessreis onderbreekt, is vooruit plannen en creatief zijn met je tijd. Er is geen reden waarom de 9-5 je in de weg zou moeten staan om regelmatig te sporten, en hieronder hebben we enkele plannen voor je uiteengezet om het voor elkaar te krijgen. Of je nu wilt afvallen of spiermassa wilt opbouwen, wij vinden de tijd voor je.

Wees Niet Bang Voor Een Ochtendtraining.

Je trainingsplan moet flexibel zijn. Er zijn veel mythes over ochtendtrainingen, maar zolang je goed opwarmt, zijn ze je beste kans om het te doen. Misschien wel een van de beste redenen om vóór je werk te trainen, is dat je niet de hele dag hoeft te zoeken naar excuses waarom je later geen tijd zult hebben. Het verhoogt ook je hartslag en is een geweldige manier om je voor te bereiden op de dag die voor je ligt, vooral als je een bijzonder stressvolle baan hebt.

Een van de beste gevoelens na een training is de euforie die je krijgt bij het aankleden na een douche. De euforie na een training is een geweldige manier om de dag te beginnen. Als je bijzonder vroeg opstaat, kun je een uur eerder ontbijten; anders is trainen op een lege maag prima.

Zorg er alleen voor dat je een eiwitshake en een banaan inpakt, of nog beter, een eiwitrijke smoothie boordevol eiwitpoeder en fruit om je systeem aan te vullen, je energieniveau te verhogen en je beschadigde spieren snel te helpen herstellen.

Maak Gebruik van je Lunchpauze

Dit is misschien wat lastig voor mensen met tijdgebrek, maar het zou een mooie bonus zijn als je tijdens de lunch kunt sporten. Alles vanaf een wandeling is acceptabel en zal helpen om stressniveaus te verlagen.

Als je er zin in hebt, is je lunchpauze een geweldige manier om een korte maar intensieve workout in te passen. Korte workouts zijn ook goed. Twintig minuten High-Intensity Interval Training (HIIT) is een korte training en een geweldige manier om een degelijke training in een korte tijd in te passen en je batterijen op te laden.

Gebruik Je Woon-Werkverkeer Indien Mogelijk

Het gebruik van je reis naar en van het kantoor als een vorm van beweging hangt sterk af van hoe dicht je bij je werk woont en van je fitnessniveau. Hardlopen of fietsen naar je werk en terug is een geweldige manier om je reistijd te benutten.

Naar kantoor fietsen

Een ander idee is om naar je kantoor te rennen en terug te fietsen, en dan de volgende dag naar je werk te fietsen en terug te rennen. Als je bijzonder ver weg woont, kun je altijd vervoer regelen dat je op een iets kortere afstand afzet en van daaruit verdergaan. Door je woon-werkverkeer te gebruiken om te sporten, zorg je ervoor dat je het moeilijkste deel van je dag afhandelt voordat de werkuren beginnen, en je begint je werkdag vol energie.

Controleer De Nabijheid Van Sportscholen Bij Je Werkplek

Naar de sportschool gaan kost tijd, maar als je onderweg naar je werk of zelfs tijdens je lunchpauze naar de sportschool kunt, beheer je je tijd efficiënter. Het is een geweldige manier om tijdens de dag serieus te sporten.

Wanneer je traint, hangt af van je uren en het tijdstip van de dag waarop je het liefst sport. Sommigen geven er de voorkeur aan om de training ‘s ochtends vroeg te voltooien, terwijl anderen het gebruiken om te ontstressen na de werktijd.

Bewegen Aan Je Bureau

Regelmatig bewegen betekent de vaart erin houden. Als je een zittende baan hebt, kijk dan of je kunt overstappen naar een sta-bureau.

Sta-bureaus worden steeds populairder en het verbranden van calorieën terwijl je werkt is een goede keuze. Het kan niet worden geclassificeerd als een workout, maar het is een veel gezondere optie dan de hele dag zitten.

Pas Op Voor Honger!

Een deel van je workoutplan moet het kiezen van het juiste dieet zijn. Als je vroeg traint, zorg dan dat je vers fruit, mueslirepen en proteïne smoothies bij de hand hebt om ervoor te zorgen dat je niet te veel calorieën binnenkrijgt om je honger te stillen. Bereid eten van tevoren voor, zodat je weet dat het eten waar je naar grijpt wanneer je lichaam bijvulling nodig heeft, gezond zal zijn.

Fit worden betekent verantwoordelijkheid nemen voor je lichaam. Dit betekent geen excuses maken waarom je geen tijd hebt om te sporten of op je voedingsinname te letten. Je kunt ervoor kiezen om niet te trainen om vele redenen, maar de dagelijkse 9-5 zou daar geen van moeten zijn. Het is mogelijk om om je uren heen te werken, en je tijd effectiever beheren is de weg vooruit.

Zorg Dat Je Genoeg Slaapt

Proberen een workout routine te passen naast een fulltime baan is vermoeiend. Je wilt niet overdag in slaap vallen!

Of je nu een ochtendmens of een nachtuil bent, je slaapkwaliteit mag niet worden verwaarloosd. Zorg dat je genoeg slaapt.

Voeg wat supplementen toe…

Als je weinig tijd hebt, is het nog essentiëler om ervoor te zorgen dat je de juiste supplementen neemt naast een gezond dieet. Een goed supplement kan je helpen je doelen sneller te bereiken en het zal ook bijdragen aan je voedingsondersteuning, wat betekent dat je minder snel zult verlangen naar het verkeerde soort voedsel tussen de maaltijden door.

Leave a Reply