Wat gebeurt er als bodybuilders stoppen met het nemen van anabolen?

anabolen

Er is niets mis met de wens om er groot en gespierd uit te zien. Als je het goed aanpakt, kun je dit bereiken. Maar zodra je begint met het gebruik van steroïden, kunnen er problemen ontstaan.

Als je een bodybuilder bent die momenteel steroïden gebruikt, weet dan dat er een andere benadering is die je kunt volgen. Een benadering die natuurlijk en legaal is en waarmee je het gewenste lichaam kunt behouden.

Je moet wel bereid zijn om hard te werken, een open geest te hebben en te stoppen met het gebruik van steroïden.

Verliezen bodybuilders hun winst als ze stoppen met het nemen van steroïden?

Dit is waarschijnlijk de meest dringende vraag die iemand heeft als hij wil stoppen met het gebruik van steroïden. Waarschijnlijk wilde je grotere spieren, en daarom ben je begonnen met het gebruik van steroïden. Maar als je nu wilt stoppen vanwege de gezondheidsrisico’s, wil je toch je spiermassa behouden?

Hier is het antwoord. Steroïden zorgen ervoor dat je lichaam een grote hoeveelheid testosteron produceert, het belangrijkste hormoon voor spieropbouw. Het gaat snel, wat je kunt zien aan de snelheid waarmee mensen groter worden.

Je kunt in een paar weken enkele kilo’s spieren aankomen en die trend voortzetten zolang je steroïden gebruikt. Als je stopt met steroïden, zal je lichaam niet langer zoveel testosteron of groeihormoon aanmaken, wat een effect zal hebben op je spiermassa.

Maar dit betekent niet dat je gelijk al je spiermassa verliest. Je lichaam kan weer normaal worden zodra je hormonen opnieuw zijn uitgebalanceerd. En als je ervoor kiest om volledig natuurlijke supplementen te gebruiken in plaats van steroïden, kun je nog steeds een goed effect krijgen.

Je zult waarschijnlijk wat spiermassa verliezen, maar het goede nieuws is dat je nog steeds veel spiermassa kunt behouden en een gezonder en gelukkiger persoon kunt zijn.

bodybuilder

Moeten bodybuilders PCT doen bij het stoppen met steroïden?

Als je niet weet hoe het werkt, bodybuilders die steroïden gebruiken, nemen deze voor een tijdje en stoppen dan weer. Dit noemen we een “anabolen kuur“. Tijdens deze periode schieten hun hormonen omhoog, maar hun lichaam maakt ze niet meer op natuurlijke wijze aan. Dit is niet goed voor hun gezondheid.

Na het stoppen met de steroïden, doen ze vaak aan “post-cycle therapie” of “PCT”. Hierbij gebruiken ze verschillende medicijnen om langzaam van de steroïden af te komen en hun lichaam weer op een natuurlijke manier testosteron en groeihormoon te laten maken.

De trieste waarheid is dat bodybuilders meestal PCT nodig hebben om van de steroïden af te komen.

Het is logisch. Ze hebben maanden of zelfs jaren besteed aan het dwingen van hun lichaam om meer hormonen aan te maken om sterker te worden. Het is niet realistisch om te verwachten dat ze zomaar kunnen stoppen en dat alles weer normaal wordt.

Dit is vergelijkbaar met het aankomen van veel gewicht door slechte eet- en leefgewoonten over een lange periode, en dan verwachten dat je na een paar keer sporten weer fit bent. Dit is fantasie en niet realistisch. Hetzelfde geldt voor het gebruik van steroïden en het verwachten dat je meteen weer gezond bent als je stopt met het gebruik ervan.

Wanneer is het juiste moment om te beginnen met het nemen van legale alternatieven?

Zoals het spreekwoord zegt: “Er is geen beter moment dan nu.” Als je steroïden gebruikt en een gezondere weg wilt inslaan, is er geen beter moment dan nu om ermee te beginnen. Dit zijn de voordelen:

  • Geen bijwerkingen
  • Geen risico om in de gevangenis te belanden
  • Geen erectieproblemen
  • Een gevoel van prestatie omdat je een geweldig lichaam hebt opgebouwd zonder vals te spelen.

Je kunt niet om meer vragen dan dat.

En als je je zorgen maakt over het verliezen van spiermassa, zijn er legale alternatieven die dat kunnen voorkomen. Deze alternatieven zijn gemaakt van volledig natuurlijke ingrediënten die rechtstreeks uit de natuur komen. Ze kunnen je een vergelijkbaar effect geven als hardcore steroïden, maar zonder de negatieve bijwerkingen.

Laatste woorden van wijsheid

Er is een hele wereld van bodybuilding zonder steroïden. Onthoud gewoon dat er veel opties zijn die je gezondheid niet in gevaar brengen. Het is aan jou om te beslissen en de overgang weg van steroïden te maken.

Als je meer advies nodig hebt, is ons anabolen blog een geweldige plek om te beginnen. De reis naar natuurlijke bodybuilding kan eng zijn, maar onze blog bevat veel informatie voor bodybuilders van alle niveaus. En als je eenmaal begint, denk ik dat je zult ontdekken dat het een van de beste beslissingen was die je ooit hebt genomen.

Heb je al de stap naar natuurlijke bodybuilding gezet? Hoe lang duurde het voordat je je weer ‘normaal’ begon te voelen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Leave a Reply