Kun Je Van Anabolen Dik Worden?

Dikke buik

Ja, je kunt van anabolen dik worden. Anabolen maken hongerig en zorgen ervoor dat je vocht vasthoudt. Beiden fenomenen kunnen overgewicht veroorzaken. Lees verder om te ontdekken hoe anabolen dik maken.

Anabolen zijn zeer krachtige medicijnen. Ze kunnen geweldige bodybuilding resultaten opleveren. Daarnaast kunnen anabolen mensen ook helpen symptomen van hormonale tekorten te elimineren. Er is een grote verscheidenheid aan steroïden, maar degene waar we het vandaag over zullen hebben zijn degenen die mensen gebruiken om te trainen.

Trainingssteroïden zijn bekend als anabole steroïden. De meeste van deze steroïden zijn androgeen, wat betekent dat ze de balans van testosteron in je lichaam beïnvloeden. Testosteron speelt een grote rol in het menselijk lichaam en daarom kunnen steroïden significante effecten hebben.

Het is echter belangrijk om te begrijpen dat als je een gezond persoon bent, je lichaam zelf al de hoeveelheid testosteron reguleert die het produceert. Het verstoren van deze balans druist in tegen de natuurlijke orde van je lichaam. Daarom adviseren wij enkel legale steroïden te gebruiken.

Overmatig gebruik van steroïden kan catastrofale gevolgen hebben. Denk hierbij aan:

  • Krimpen van de testikels
  • Verhoogde agressie
  • Stemmingswisselingen,
  • kaalheid
  • Mannelijke borstvorming
  • Hartproblemen
  • Overgewicht

Bijwerkingen manifesteren zich minder snel als je steroïden correct gebruikt. Het is echter maar al te gemakkelijk om anabolen verkeerd te gebruiken. Wij adviseren bodybuilders zich goed in te lezen voordat ze starten met een anabolen kuur.

Waarom veroorzaken steroïden overgewicht?

Steroïden kunnen om een aantal redenen gewichtstoename veroorzaken. Geen van deze redenen is gezond. Naast het versnellen van de snelheid waarmee je lichaam spieren produceert maken steroïden je extreem hongerig. Je zou in eerste instantie denken dat dit goed is, gezien het feit dat je spiergroei wordt bevorderd door eten. Je hebt immers meer calorieën en eiwitten nodig, toch? Juist, ja, maar steroïden hebben de neiging om je hongeriger te maken dan nodig is. Als je aan deze trek toegeeft eet je al snel te veel.

De andere belangrijke reden dat steroïden gewichtstoename veroorzaken is omdat ze vochtretentie kunnen bevorderen. Ken je die bodybuilders die er gewoon een beetje… opgezwollen uitzien? Dat is vochtretentie.

Het is duidelijk dat je in gewicht aankomt als je meer vocht vasthoudt dan je lichaam nodig heeft. Steroïden kunnen vochtretentie veroorzaken vanwege de impact die ze hebben op de balans van natrium en de andere elektrolyten in je lichaam. Elektrolyten zijn van vitaal belang voor ons lichaam om een goede staat van hydratatie te behouden en om vloeistoffen te verwerken.

Naast overgewicht kan vochtretentie op zichzelf ook problemen veroorzaken. Het vasthouden van vocht kan de gevolgen van een te hoge bloeddruk versterken. Anabolen gebruikers lopen dan ook een groter risico op hart en orgaan falen.

Hoe verkom je dat je dikker wordt door anabolen?

Het eerste en belangrijkste dat je moet doen is je totale calorieverbruik in de gaten houden. Dit betekent waarschijnlijk dat je een logboek moet bijhouden en alles moet opschrijven wat je eet. Lijkt dit je overdreven? Overweeg het alternatief. Wat is erger, een logboek moeten bijhouden of tientallen onnodige kilos aankomen?

Naast het bijhouden van wat je eet, zul je ook je dieet op orde moeten brengen. Je mag geen geraffineerde koolhydraten eten, zoals pasta of witbrood. Geraffineerde koolhydraten worden ook wel lege calorieën genoemd. Het enige dat ze echt voor je lichaam doen is je bloedsuikerspiegel verhogen. Aangezien steroïden ook de neiging hebben om je gevoeliger te maken voor bloedsuikerpieken is het buitengewoon gevaarlijk om geraffineerde koolhydraten te eten terwijl je anabolen gebruikt.

Ook geraffineerde koolhydraten geven problemen omdat ze heel snel verteerd worden. Dit betekent dat je veel sneller weer honger zult krijgen dan wanneer je een maaltijd zou eten met hoogwaardige eiwitten en complexe koolhydraten.

Een van de beste manieren om te voorkomen dat je te veel eet, is door vaker te eten. Wacht even, ik weet dat dat klinkt als een contradictie. Wat je zou moeten doen – wat iedereen zou moeten doen – is de hele dag door een heleboel kleine maaltijden eten in plaats van drie grote maaltijden. Op deze manier zal je lichaam een constante stroom van voedingsstoffen hebben. Zolang je op je calorieën let is dit een veel betere en gezondere manier van leven.

Een ander belangrijk ding om te onthouden is dat je veel water moet drinken. Water is niet alleen nodig om je te hydrateren voor, na en tijdens een training, maar het helpt ook om je maag te vullen. Hoe meer water je drinkt, hoe minder zin je zult hebben om jezelf vol te proppen wanneer je eigenlijk geen honger hebt.

Vochtretentie verminderen

Eerlijk gezegd, als bodybuilder moet je je in de eerste plaats geen zorgen maken over je eetlust. Als je echt veel sport verbrand je ook heel veel calorieën. Het belangrijkste waar jij je zorgen over moet maken is het vasthouden van vocht. Hoe kun je het vasthouden van vocht verminderen?

Het antwoord is simpel, een dieet volgen dat rijk is aan kalium en niet veel natrium bevat. Natrium bevordert als elektrolyt het vasthouden van vocht, terwijl kalium dit juist vermindert. Je zou dagelijks niet meer dan 2 gram natrium moeten consumeren. Ter vergelijking, de meeste Amerikanen consumeren dagelijks meer dan 30 gram van het spul.

Je kunt het beste beginnen met het eten van zoutarm voedsel. Je kunt daarnaast ook kalium rijk voedsel eten, zoals bananen, abrikozen, tomaten, spinazie en gebakken aardappelen. Gebakken aardappelen – vooral zoete aardappelen (die veel gezonder zijn dan reguliere aardappelen) zijn ook geweldige bronnen van complexe koolhydraten. Complexe koolhydraten worden in tegenstelling tot geraffineerde koolhydraten langzaam verteerd. Daarom kunnen complexe koolhydraten je langdurig energie leveren.

Leave a Reply