Hoe Kom Ik Af Van Man Boobs?

Voor veel mannen is het kijken naar hun borst en het zien van decolleté hun ergste nachtmerrie. Gelukkig is er wat aan te doen!

Gynaecomastie

Het hebben van gynaecomastie – beter bekend als man boobs of kortweg ‘moobs’ – wordt nog steeds grotendeels gestigmatiseerd door jongens die niet verwijfd willen lijken. Maar ze zijn niet alleen: ongeveer 30 procent van de mannen zal op een bepaald moment in hun leven te maken krijgen met vergrote borsten.

Om hun prominente borsten kwijt te raken, kiezen mannen steeds vaker voor een chirurgische oplossing. Volgens de ASPC zijn de borstreductie-procedures van mannen met 32 procent gestegen, en in 2015 werden 40 procent van alle borstreductie-operaties op mannen uitgevoerd, wat een recordhoogte was.

Gelukkig zijn de vette knobbels niet noodzakelijk gevaarlijk, maar de aandoening kan worden veroorzaakt door veranderingen in hormoonspiegels door natuurlijke of synthetische factoren. Als je alles op een rijtje zet zijn er twee belangrijke redenen waarom een man boobs kan hebben.

De eerste is de medische aandoening, klinische gynaecomastie. Deze wordt veroorzaakt door een hormonale onbalans, zoals verhoogde niveaus van oestrogeen en/of verlaagde niveaus van testosteron.

Gynaecomastie is meestal geen serieus probleem en kan vanzelf verdwijnen. Als je echter denkt dat je gynaecomastie hebt en het blijft aanhouden, of het bezorgt je ongemak, dan moet je een arts raadplegen. Een specialist kan nagaan of medicatie of een operatie kunnen helpen.

De tweede reden dat mensen borstvorming krijgen is simpelweg overtollig vet dat in de borst wordt opgeslagen.

Als dat de oorzaak is, hoef je zeker geen operatie te ondergaan. In dat geval hebben wij een oplossing tegen mannen borsten: een vet-verbrandende en spier-opbouwende training.

Als het gaat om gewichtsverlies, moet je je niet alleen richten op cardio, Je moet spieren opbouwen door krachttraining. Kracht training ontsteekt ook je metabolisme, dat calorieën verbrandt en vetverlies versnelt.

Met CrazyBulk pillen bouw jij je droomlichaam zonder zorgen! Betalen met iDeal en bezorgd door PostNL.

De Man Boob Eliminator Workout

Verstevig je chest met deze supersets – twee oefeningen die je achter elkaar uitvoert.

Deze oefeningen versterken niet alleen je borst, maar ze richten zich ook op je rugspieren en bilspieren, de lichaamszones die de meeste spiermassa bevatten.

Het verhogen van je metabolisme is afhankelijk van hoeveel spieren je tegelijkertijd activeert. Door grote spieroefeningen te doen, verhoogt je je metabolisme en testosteron-niveaus meer dan wanneer je enkel je borstspieren zou trainen.

Onze tip: Gebruik een paar halters van 10-15 kilo en doe de volgende oefeningen als een superset.

Begin met oefening 1 A, en doe zoveel herhalingen als je kunt in 30 seconden. Rust dan 30 seconden.

Voer vervolgens 1 B uit, en voltooi zoveel herhalingen als je kunt in 30 seconden en rust dan gedurende 30 seconden. Dat is 1 ronde. Voltooi 4 ronden van superset 1 en rust dan 2 minuten voordat je doorgaat naar superset 2 voor 4 ronden.

Voeg deze supersets 2 of 3 keer per week toe aan je trainingen.

Superset 1

1 A. Chest Supported Row

Pak een paar halters en ga op je borst liggen onder een hoek van 45 graden. Laat je armen recht naar beneden hangen, handpalmen naar elkaar toe. Trek de halters naar de zijkant van je borst door je ellebogen te buigen en je schouderbladen samen te knijpen. Pauzeer en laat vervolgens de gewichten weer zakken.

1 B. Dumbbell Goblet Box Squat

Ga voor een kniehoge bank of doos staan. Pak het uiteinde van een halter met beide handen en houd deze verticaal voor je borst, je ellebogen naar beneden gericht.

Houd je rug gebogen, duw je heupen naar achteren, buig je knieën en hurk. Ga even op de bank zitten. Houd je hielen in de grond gedrukt en ga weer rechtop staan.

Superset 2

2 A. Dumbbell 1 1/2 Pushup

Pak de handvaten van je halters vast en maak je klaar om push-ups te doen. Houd je armen gestrekt met je handen ongeveer op schouderbreedte uit elkaar. Zorg ervoor dat je lichaam een rechte lijn vormt je hoofd tot je enkels.

Buig je ellebogen en laat je lichaam zakken totdat je borst de vloer bijna raakt. Pauzeer en duw jezelf dan half terug omhoog. Als je er een schepje bovenop wil doen trek je nu om beurten de linker en rechter dumbell naar je borst.

Pauzeer opnieuw en laat je lichaam weer op de grond zakken. Duw jezelf helemaal terug naar de startpositie en herhaal.

2 B. Dumbbell Skier Swings

Houd een paar halters op armlengte naast je zij, sta met je voeten op heupbreedte uit elkaar en je knieën licht gebogen.

Buig je heupen, terwijl je tegelijkertijd je armen naar achteren zwaait.

Duw nu je heupen explosief naar voren en til je romp op totdat je rechtop staat, terwijl je de gewichten naar borsthoogte laat zwaaien. (Til het gewicht niet actief op.) Zwaai heen en weer voor de duur van je set.

Man-boobs zijn geen pretje, maar gelukkig is er genoeg aan te doen. Heb jij nog tips? Laat het weten in de comments!

Leave a Reply