De 9 Sterkste Natuurlijke Testosteron Pillen

Testosteron is het belangrijkste mannelijke geslachtshormoon, maar het is ook belangrijk voor vrouwen.

Het speelt een cruciale rol bij spiergroei, vetverlies en je gezondheid in zijn algemeen (1).

De testosteron-niveaus van mannen zijn tegenwoordig echter lager dan ooit, deels veroorzaakt door onze ongezonde moderne levensstijl (2).

In dit artikel bespreken we de beste natuurlijke testosteron pillen die je testosteron-niveaus kunnen verhogen.

Deze pillen verhogen direct je testosteron en gerelateerde hormonen, en ze voorkomen dat je testosteron wordt omgezet in oestrogeen.

De effectiviteit van het meerendeel van deze testosteron boosters is wetenschappelijk bewezen.

Hier zijn de 9 beste natuurlijke pillen voor het stimuleren van testosteron:

1. DHEA

Dehydroepiandrosterone (DHEA) is een natuurlijk voorkomend hormoon in het lichaam.

Het speelt een rol bij het stimuleren van testosteron en het beheersen van oestrogeen-spiegels. Door deze effecten is DHEA een extreem populair supplement geworden om testosteron te boosten.

Van alle testosteron-stimulerende supplementen is er naar DHEA het beste en meest uitgebreide onderzoek gedaan.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat 50-100 mg DHEA per dag de testosteronspiegel tot 20% kan verhogen in vergelijking met een placebo (3, 4, 5).

Let wel op, DHEA is verboden in professionele sporten en daarom niet geschikt voor competitieve atleten (6).

2. Testo Max

Randy Testo Max Resultaat
NABBA Bodybuilder Randy Smith is een van de bekendste ambassadeurs van Testo-Max

Testo-Max verhoogt je testosteron-niveaus op natuurlijke wijze. Deze pillen zijn samengesteld uit een testosteron stimulerende mix van onder andere D-Aspartic, Zink, en Vitamine D.

Je kunt deze ingrediënten los van elkaar kopen en gebruiken, of je koopt ze gecombineerd in één pill als Testo Max.

Testo-Max is een van de goedkoopste opties om je testosteron productie natuurlijk en veilig te stimuleren. Één potje Testo-Max van 120 pillen kun je online bestellen voor 49,99.

In tegenstelling tot DHEA staat Testo Max (nog) niet op dopinglijsten. Daarom is Testo-Max uitermate geschikt voor professionele bodybuilders en andere professionele atleten.

3. D-Aspartic

Onderzoek suggereert dat de D-Aspartic werkt omdat het follikelstimulerend hormoon (FSH) en luteïniserend hormoon (LH) verhoogd (7).

Dit is belangrijk, omdat luteïniserend hormoon ervoor zorgt dat de Leydig-cellen in de testikels meer testosteron produceren.

Uit onderzoek bij mensen en dieren is gebleken dat slechts 12 dagen D-Aspartic gebruik het luteïniserend hormoon verhoogd evenals de productie van testosteron (8).

D-Aspartic verbetert ook de kwaliteit en productie van sperma. Een studie heeft uitgewezen dat 90-dagen gebruik het aantal zaadcellen verdubbeld van 8,2 miljoen zaadcellen per ml tot 16,5 miljoen zaadcellen per ml sperma (9).

4. Vitamine D

Vitamine D is een in vet oplosbare vitamine die in de huid wordt geproduceerd bij blootstelling aan zonlicht.

Tegenwoordig wordt een groot deel van de bevolking te weinig blootgesteld aan zonlicht, wat resulteert in lagere of onvoldoende vitamine D-waarde (10).

Het verhogen van je vitamine D niveau’s kan testosteron productie stimuleren.

Wetenschappelijk onderzoek toont een nauwe correlatie tussen vitamine D-tekort en verlaagd testosteron. Participanten die tijd in de zon doorbrachten hun testosteron spiegels namen toe ten opzichte van participanten die uit de zon bleven (11).

In een ander onderzoek dat een jaar duurde werden 65 mannen verdeeld in 2 groepen. De helft van hen nam elke dag 3.300 IE vitamine D. De vitamine D-waarden van deze groep verdubbelden en hun testosteronspiegel steeg met ongeveer 20% (12).

Verhoog dus in eerste instantie je blootstelling aan de zon om meer vitamine D te krijgen. Daarnaast kun je kunt ook dagelijks 3.000 IE vitamine D3 slikken en/of meer vitamine D-rijk voedsel eten.

5. Tribulus Terrestris

Tribulus (Tribulus terrestris) is een kruid dat al eeuwen in de geneeskunde wordt gebruikt.

Het meeste onderzoek naar Tribulus bestaat uit studies op dieren. Deze studies tonen veelal een verhoogd libido en verhoogde testosteron-niveaus na Tribulus gebruik.

Een onderzoek van 90 dagen onder mannen met erectiestoornissen wees ook uit dat het nemen van tribulus de seksuele gezondheid verbeterd en de testosteronspiegel 16% verhoogd (13).

Tribulus heeft met name voordelen voor mensen met een lage testosteron spiegel en/of een verminderde seksuele functie. Het heeft minder effect bij mensen met normale testosteron-niveaus.

6. Fenugreek

Fenugreek is een andere populaire op kruiden gebaseerde testosteronbooster.

Sommige onderzoeken suggereren dat het werkt door de enzymen te verminderen die testosteron in oestrogeen omzetten.

Een van de meest uitgebreide studies testte twee groepen van 15 mannen gedurende een periode van acht weken.

Alle 30 deelnemers deden vier keer per week weerstandstraining, maar alleen de deelnemers in één van de groepen ontvingen 500 mg fenugreek per dag.

De testosteron-spiegels namen toe in de groep fenugreek gebruikers, terwijl de andere groep juist een lichte achteruitgang had. De personen die fenugreek namen hadden ook een grotere toename van vetverlies en kracht (14).

Een andere studie onderzocht hoe fenugreek seksuele functies en de kwaliteit van leven beïnvloedt.

De onderzoekers gaven 60 gezonde mannen tussen de 25 en 52 jaar oud gedurende zes weken elke dag 600 mg fenugreek of een placebo-pil (15).

De gebruikers van Fenugreek hadden allemaal een toename in kracht. De onderzoekers vonden ook:

  • Verhoogd libido: 81% van de groep
  • Verbeterde seksuele prestaties: 66% van de groep
  • Hogere energieniveaus: 81% van de groep
  • Verbeterd welzijn: 55% van de groep

7. Gember

Gember is een veel voorkomend kruid dat al eeuwen een rol speelt in de alternatieve geneeswijzen.

Het heeft veel voordelen voor de gezondheid. En onderzoek toont aan dat ontsteking kan verminderen en waarschijnlijk zelfs testosteron-niveaus kan verhogen (16).

Verschillende onderzoeken op dieren hebben aangetoond dat gember positieve effecten heeft op testosteron-niveaus en seksuele functie. In een onderzoek van 30 dagen concludeerden onderzoekers dat gember het testosteron verhoogd van ratten (17).

In een andere studie verdubbelden de testosteron-niveaus van de ratten bijna. Een derde studie vond een grotere toename van testosteron toen ze de hoeveelheid gember verdubbelden die ze de ratten gaven (18, 19).

In een studie op mensen kregen 75 onvruchtbare mannen dagelijks een gember supplement. Na drie maanden hadden ze een stijging van 17% in hun testosteron-spiegels en hun niveaus van luteïniserend hormoon waren bijna verdubbeld (20).

Bij het meten van de gezondheid van sperma vonden de onderzoekers verschillende verbeteringen, waaronder een toename van het aantal zaadcellen met 16% (21).

Er is nog niet heel veel onderzoek naar gedaan, maar het het lijkt erop dat Gember Testosteron verhoogd.

8. Zinc

Zink is een essentieel mineraal dat betrokken is bij meer dan 100 chemische processen in het lichaam.

Net als bij vitamine D zijn zinkgehaltes in het lichaam nauw verbonden met je testosteron-niveaus (22).

Een studie die deze relatie heeft onderzocht toonde aan dat het beperken van de zinkinname uit voedingsmiddelen de testosteronspiegel verlaagd bij gezonde mannen. Zoals verwacht, verhogen zinksupplementen bij mannen met een tekort aan zink ook de testosteronspiegel (23).

Een andere studie onderzocht de effecten van zink op onvruchtbare mannen met een laag of normaal testosteron-niveau.

De onderzoekers vonden aanzienlijke voordelen voor mensen met lage niveaus, waaronder een verhoogd testosteron en gezonder sperma.

Nog een onderzoek, onder worstelaars, heeft aangetoond dat het dagelijks gebruik van zink ook bijdraagt aan het beperken van de daling van testosteron-niveaus na intensieve training (24).

9. Ashwagandha

Ashwagandha, ook bekend als Withania somnifera, is een ander kruid dat in de Indiase geneeskunde wordt gebruikt (25).

Ashwagandha wordt voornamelijk gebruikt als een adaptogeen, wat betekent dat het je lichaam helpt omgaan met stress en angst (26).

Eén studie testte de voordelen van Ashwagandha op spermakwaliteit bij onvruchtbare mannen. Deze mannen gebruikten 5 gram per dag gedurende een periode van drie maanden.

De mannen in deze studie hadden een toename van 10-22% in testosteron-niveaus (27).

Een andere studie stelt vast dat ashwagandha de trainingsprestaties, kracht en vetverlies verhoogt, terwijl het ook je testosteron-niveaus aanzienlijk verhoogt (28).

Heb jij ervaring met deze testosteron verhogende supplementen? Laat het ons weten in de comments!

Leave a Reply