Zijn SARMs legaal in de VS?

Bij het trainen zijn we allemaal op zoek naar die extra stimulans om onszelf naar een hoger niveau te tillen. Of het nu gaat om het innemen van eiwitten, BCAA of creatine, we willen fitter en sterker zijn en de beste fysieke versie van onszelf worden. Maar zijn er andere supplementen die ons kunnen helpen als traditionele methoden niet het gewenste resultaat opleveren?

Tegenwoordig wordt er steeds meer gesproken over SARMs als middel om het spieropbouwproces te versnellen. Er is weinig twijfel dat ze effectief worden gebruikt. Maar wat zijn ze precies, en zijn ze legaal en veilig om te gebruiken?

Wat zijn SARMs en wat doen ze?

SARMs, of Selectieve Androgeen Receptor Modulatoren, zijn een relatief nieuwe klasse van geneesmiddelen die zich hechten aan de mannelijke hormoonreceptoren van je lichaam. Ze hebben anabole, of spieropbouwende, eigenschappen en richten zich, in tegenstelling tot steroïden, op specifieke soorten weefsels. Ze werden ontdekt aan het einde van de vorige eeuw en helpen bij het versterken van spieren en botten, het verminderen van spierafbraak door veroudering, het verbranden van vet als brandstof en het verkorten van hersteltijd.

Zijn er bijwerkingen bij het gebruik van SARMs?

Omdat SARMs niet gereguleerd zijn en nog volop worden onderzocht, kennen we de mogelijke langetermijnbijwerkingen voor reguliere gebruikers nog niet volledig. Er zijn echter al bijwerkingen gemeld, waaronder levertoxiciteit en een verhoogd risico op hartaanvallen en beroertes.

hartaanval door Sarms

Zijn SARMs legaal?

Het is illegaal om SARMs te kopen die verpakt zijn als voedingssupplementen. Ze zijn ook verboden door het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA). Je kunt SARMs wel legaal kopen en verkopen als “onderzoekschemicaliën”, maar het is illegaal om ze te verkopen of te kopen voor menselijke consumptie.

Gerelateerde inhoud: Hoe gynaecomastie door steroïden te voorkomen?

Moet ik SARMs nemen?

SARMs zijn een relatief nieuwe ontdekking en zijn nog niet goedgekeurd voor recreatief gebruik. Er zijn al veel potentiële gezondheidsrisico’s geïdentificeerd die de voordelen van het nemen van SARMs kunnen overschaduwen.

Lees ook: De beste SARMs voor bodybuilding

Zijn er natuurlijke alternatieven voor SARMs?

Er zijn zeker voordelen verbonden aan het consumeren van SARMs, zoals het sneller opbouwen van spiermassa en kracht. Maar net als bij steroïden, zijn de risico’s wellicht niet de moeite waard. Er zijn legale, veilige en natuurlijke alternatieven voor SARMs beschikbaar.

Bekijk: 3 Natuurlijke Anabolen Voor Snel En Veilig Resultaat

Leave a Reply