D-Bal Review: Een waardig alternatief voor Dianabol?

d-bal

Het staat buiten kijf dat je toewijding en hard werken nodig hebt om je fitnessdoelen te bereiken. Hoewel er geen vervanging of veilige kortere weg bestaat, kan het correcte gebruik van supplementen de zaken enigszins vergemakkelijken. Dit is precies wat D-bal beoogt te doen. Het is een testosteron verhogend fitnesssupplement dat belooft de resultaten van je inspanningen te versnellen.

Maakt dit supplement zijn beloftes waar zoals het wordt geadverteerd? Lees verder om het zelf te ontdekken. Hier is onze grondige beoordeling van D-Bal, het alternatief voor Dianabol.

Wat is D-Bal?

D-Bal profileert zich als een veiliger alternatief voor de oervader van alle spiergroei-steroïden; Dianabol. Als je niet vertrouwd bent met Dianabol, het was een van de allereerste synthetische anabole steroïden die op de markt kwam, gelanceerd in Amerika in 1958. Hoewel het effectief was in het bevorderen van spiergroei, had het ook een aantal ernstige risico’s zoals leverschade en hoge bloeddruk. Dit leidde ertoe dat de FDA het als illegaal bestempelde en in 1983 werd het van de markt gehaald.

Nu biedt Crazybulk D-Bal dezelfde voordelen als Dianabol, maar zonder de bijwerkingen. Je kunt het beschouwen als een natuurlijke testosteronbooster die tevens dienst doet als een fitnesssupplement voor mannen die hun spiermassa willen vergroten.

Met CrazyBulk pillen bouw jij je droomlichaam zonder zorgen! Betalen met iDeal en bezorgd door PostNL.

Wie zou D-Bal moeten gebruiken?

D-Bal is bedoeld voor mannen van alle leeftijden (18+) die ondersteuning zoeken bij hun inspanningen om spieren te kweken. Het is heel normaal dat mensen op een bepaald moment een plafond bereiken in hun spiergroei. Dit kan zich voordoen als een trainingsplateau waarop, ongeacht hoeveel je de intensiteit, duur of frequentie van je trainingssessies opvoert, je geen vooruitgang merkt. Dit is het moment waarop supplementen zoals D-Bal handig kunnen zijn om deze barrière te doorbreken.

D-Bal ondersteunt je op twee cruciale manieren:

 • Het stimuleert je natuurlijke testosteronproductie, waardoor snellere spiergroei mogelijk wordt;
 • Het verbetert je kracht, uithoudingsvermogen en duurzaamheid, waardoor je in staat bent om intensievere trainingssessies uit te voeren.

Hieronder vind je de resultaten die je kunt verwachten na het gebruik van dit supplement.

D-Bal Voordelen:

De drie belangrijkste voordelen van het gebruik van D-Bal zijn:

 1. Snellere spiergroei
 2. Verhoogde kracht
 3. Hoger uithoudingsvermogen
James zijn D-Bal resultaat

Voordat James D-Bal ging gebruiken, woog hij 84.2 kg. Maar na slechts een maand trainen met D-Bal, woog hij al 86.6 kg. Dit resultaat heeft hij behaald door een hele maand lang 6 dagen per week te trainen met D-Bal. James heeft nu niet alleen meer spiermassa, maar hij is ook aanzienlijk sterker geworden. Waar hij eerst 80 kg kon bankdrukken, tilt hij nu bijna 130 kg op, en dat allemaal dankzij D-Bal.

Ingrediënten:

D-Bal maakt gebruik van acht unieke ingrediënten, elk met een duidelijke reden om in het supplement te zitten.

 1. MSM — 800mg
 2. Magnesium — 60 mg
 3. Ashwagandha — 200 mg
 4. Tribulus Terrestris — 75 mg
 5. L-Isoleucine — 300 mg
 6. Suma Root geconcentreerd extract — 200 mg
 7. Natriumhyaluronaat — 30 mg
 8. Vitamine D3 — 7,5 mcg
d-bal ingredienten

MSM — 800 mg

Het is absoluut niet overdreven om MSM als een van de meest cruciale bestanddelen van dit supplement te beschouwen. Het bezit sterke anti-inflammatoire eigenschappen en kan aanzienlijk bijdragen aan het verlichten van spier- en gewrichtspijn.

In een studie uit 2012, uitgevoerd door Barmaki en collega’s, werd eveneens het effect van MSM tijdens lichamelijke activiteit onderzocht. Deze studie omvatte 18 mannen die dagelijks 50 mg MSM-poeder per kg lichaamsgewicht toegediend kregen. Na een testperiode van tien dagen bleek dat de meeste deelnemers aanzienlijk minder spierschade hadden na het lopen van een afstand van 14 km.

Magnesium — 60 mg

Magnesium biedt diverse voordelen. Allereerst wordt de dagelijkse inname van magnesium in verband gebracht met aanzienlijk hogere testosteron niveaus. Deze effecten zijn met name significant bij mannen die regelmatig trainen.

Magnesiumsupplementen kunnen ook je sportprestaties een boost geven, zoals bevestigd werd in een studie uit 1998 door W Golf en zijn team. Daarnaast wordt magnesiuminname geassocieerd met een verbeterde slaapkwaliteit, een essentiële factor bij het opbouwen van spiermassa.

Ashwagandha — 200 mg

Ashwagandha is een kruid bekend om zijn afrodiserende eigenschappen; het kan je libido verhogen en erectiestoornissen tegengaan. Echter, dat is niet de reden waarom het in D-Bal is opgenomen.

Ashwagandha behoort tot de drie meest voorkomende ingrediënten in D-Bal, omdat het bijdraagt aan het verhogen van je VO2 max. Simpel gezegd, Ashwagandha-supplementen maken het mogelijk om meer zuurstof op te nemen wanneer je maximaal sport. Dit leidt tot een verbetering van zowel je kracht als je uithoudingsvermogen, wat je in staat stelt om de intensiteit en duur van je trainingssessies op te voeren.

Tribulus Terrestris 75 mg

Uit onderzoek naar dieren blijkt dat Tribulus Terrestris de aanmaak van testosteron kan bevorderen en de testosteronniveaus kan verhogen. Hoewel er mensen zijn die geloven dat dit ook voor mensen geldt, spreken andere studies deze theorie volledig tegen. Er is meer onderzoek nodig dat specifiek op mensen is gericht om tot een overtuigende conclusie te kunnen komen.

L-Isoleucine — 300 mg

L-Isoleucine kan een rol spelen bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel en je een extra energieboost geven.

Er is meer gedegen onderzoek nodig, maar wetenschappers denken dat het aminozuur L-Isoleucine ook het herstelproces van spieren na inspanning kan versnellen. Als dit klopt, dan kan het innemen van L-Isoleucine bijdragen aan de ontwikkeling van spiermassa en een vetvrij lichaam.

Suma Root geconcentreerd extract — 200 mg

Suma Root-extract functioneert als een krachtige antioxidant en houdt je lichaam op cellulair niveau gezonder door instabiele vrije radicalen te neutraliseren. Er wordt ook gedacht dat Suma Root adaptogene eigenschappen heeft die je spieren beschermen tegen overmatige schade tijdens trainingen.

Natriumhyaluronaat — 30 mg

Natriumhyaluronaat is een ontstekingsremmende stof voor je huid. Studies tonen aan dat het ontstekingsachtige huidaandoeningen, die roodheid, branderigheid en bultjes veroorzaken, kan voorkomen en genezen. Dit maakt het vooral nuttig voor mensen die aan krachttraining doen, omdat ze zo blaren kunnen vermijden bij het tillen van zware gewichten.

Vitamine D3 — 7.5 mcg

Er is een sterke correlatie tussen vitamine D3 en je testosteronniveaus. Studies tonen aan dat mannen met normale vitamine D-niveaus ook hogere T-niveaus hebben. Deze relatie werkt ook de andere kant op, waarbij een vitamine D-tekort kan leiden tot lage T-niveaus.

Gelukkig testte een studie uit 2011 door Pilz et al. het effect van vitamine D-suppletie op testosteron. De conclusie was dat het verdubbelen van je vitamine D-inname je totale T-niveaus met 25.23% en vrije T-niveaus met 20.27% kan verhogen.

Voor- en nadelen

 • Stimuleert snelle spiergroei en vetverbranding;
 • Belooft binnen 30 dagen zichtbare resultaten te geven;
 • Beweerde verhoging van concentratie en motivatie;
 • Perfect voor tussen de cycli door om zo je behaalde winsten te behouden.
 • Alleen verkrijgbaar via de officiële website;
 • Niet geschikt voor vrouwen.

Werkt D-Bal echt?

Om onze resultaten samen te vatten, ja, D-Bal werkt daadwerkelijk. We kunnen echter niet met volle overtuiging stellen dat het voor iedereen dezelfde effecten zal opleveren. Factoren zoals leeftijd, trainingsroutine, dieet en medische voorgeschiedenis kunnen immers allemaal een rol spelen in de uiteindelijke resultaten.

Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen, is dat de claims van D-Bal goed overeenkomen met de wetenschappelijk onderbouwde voordelen van zijn ingrediënten. Daarbij komt nog dat de meeste klantbeoordelingen overeenkomen met de stelling dat D-Bal daadwerkelijk doet wat het belooft.

Wanneer en hoe D-Bal te nemen?

Het gebruik van D-Bal vereist dat je dagelijks drie capsules inneemt. Dit verschilt echter van de meeste andere testosteronverhogers die een specifiek tijdstip van de dag aanbevelen; het innamemoment van D-Bal is afhankelijk van je trainingsschema.

Volgens de officiële website is het meest gunstige moment om deze supplementen in te nemen ongeveer 45 minuten na je trainingssessie, ongeacht wanneer die plaatsvindt. Dat gezegd hebbende, zou een vast schema voor zowel je training als de inname van je supplementen de uiteindelijke resultaten kunnen verbeteren.

Een ander verschil tussen D-Bal en alternatieve testosteronverhogende supplementen is dat je D-Bal niet continu hoeft te gebruiken over een periode van maanden. De aanbevolen strategie is om het supplement gedurende twee maanden in te nemen en vervolgens 1,5 week te pauzeren.

Zijn er bijwerkingen?

Crazybulk meldt geen terugkerende bijwerkingen van hun D-Bal supplementen. Het beweert ook nul bijwerkingen te tonen die geassocieerd zijn met de Dianabol steroïde zoals acne, hogere bloeddruk, leverproblemen, en kaalheid.

Hoewel het belangrijk is om in gedachten te houden dat geen enkel supplement 100% veilig is voor iedereen. Zorg ervoor dat je je arts raadpleegt als je onbedoelde bijwerkingen ervaart. Neem ook geen D-Bal zonder de goedkeuring van je arts als je al medicatie neemt voor een bestaande ziekte.

Hoeveelkost het en waar te kopen?

D-Bal is te koop op de officiële website van Crazybulk.

Elke fles D-Bal bevat 90 capsules en is bedoeld om 30 dagen normaal gebruik te duren. Je krijgt gratis wereldwijde levering bij elke bestelling, ongeacht de hoeveelheid. Alle aankopen op Crazybulk worden ook ondersteund door een 60-dagen geld-terug-garantie voor het geval het supplement niet aan je verwachtingen voldeed.

Met L-Isoleucine, L-Valine, L-Leucine, Tribulus Terrestris en whey protein is D-Bal een krachtig (en relatief goedkoop) alternatief voor Dianabol. Je kunt een doosje met 90 capsules al online bestellen voor €49,95.

Klantbeoordelingen

De klantontvangst voor D-Bal is overweldigend positief met een 4,7/5 sterrenbeoordeling op de officiële website. De meeste van deze beoordelingen zijn van sportschoolbezoekers die verklaren hoe het supplement hen hielp om meer gewicht te heffen en sneller te herstellen binnen de eerste paar weken van gebruik.

Alternatieven:

 • TestoPrime
 • Testo – Max
 • Testogen

Slotgedachten

D-Bal lijkt een solide keuze te zijn voor mannen die op zoek zijn naar hulp bij hun workout-inspanningen. Ja, het is geen magische pil die je direct sterker en gespierder zal maken. Maar, het belooft wel om je workouts productiever te maken door je kracht en uithoudingsvermogen te vergroten.

Van wat we van dit supplement hebben gezien, is er een goede kans dat het combineren ervan met het juiste dieet en trainingsroutine je ook voorbij het workout-plateau kan krijgen.

Veelgestelde vragen

Is D-Bal een anabole steroïde?

Nee, D-Bal is geen anabole steroïde, want het bevat geen synthetisch testosteron. D-Bal is een natuurlijk fitnesssupplement en testosteronverhoger dat gebruikmaakt van natuurlijke ingrediënten om je sportprestaties en resultaten te verbeteren.

Kun je D-Bal combineren met andere supplementen?

D-Bal kan goed gecombineerd worden met andere alternatieven van Crazybulk zoals Deca Durabolin, Anadrol, Trenbolone en Sustanon. Over de compatibiliteit met andere supplementen is echter geen informatie beschikbaar.

Hoe lang duurt het voordat D-Bal effect heeft?

Volgens de officiële website toont D-Bal al binnen de eerste 30 dagen na gebruik zichtbare resultaten. Crazybulk adviseert echter om het supplement minimaal twee maanden in te nemen voor optimale resultaten.

Kunnen vrouwen D-Bal gebruiken?

D-Bal kan in principe door vrouwen worden gebruikt zonder schadelijke effecten. Maar het is belangrijk om te onthouden dat D-Bal primair is ontworpen voor mannen.

Is D-Bal effectief voor het opbouwen van spiermassa?

Ja, dat is het zeker. Het primaire doel van dit supplement is in feite om je te helpen om grotere en sterkere spieren te ontwikkelen. Het streeft ernaar dit te bereiken door je testosteronniveaus te verhogen en je sportprestaties te verbeteren.

Leave a Reply