Steroïden vs. HGH: Wat is het verschil?

Steroïden zijn al decennia een populaire, hoewel illegale, optie. Ze kunnen sporters helpen om massa op te bouwen, te versterken en spieren te laten groeien. Dit is vooral aantrekkelijk voor mensen die moeite hebben met aankomen of het ontwikkelen van een gespierd lichaam. Steroïden bieden de verleidelijke mogelijkheid van snelle vooruitgang. Er zijn veel verschillende soorten steroïden, zowel legaal als illegaal, die elk op hun eigen manier werken. Een van de meest populaire illegale steroïden is HGH, wat verschilt van de rest.

Wat zijn steroïden?

Steroïden zijn kunstmatige chemicaliën die de natuurlijk geproduceerde hormonen in ons lichaam nabootsen, voornamelijk testosteron. Hierdoor worden onze spiervezels gestimuleerd om te groeien. Anabole steroïden zijn de meest bekende illegale steroïden en zijn sinds 1990 verboden. Ze hebben veel risico’s en bijwerkingen. Gelukkig zijn er legale steroïden, ook bekend als steroïde alternatieven, die natuurlijke supplementen zijn.

Wat is HGH?

HGH (menselijk groeihormoon) is verantwoordelijk voor groeispurten tijdens de adolescentie en een toename van spiermassa. Het wordt natuurlijk in het lichaam geproduceerd door de hypofyse en heeft als primaire doel het stimuleren van groei bij kinderen en adolescenten. Naarmate je ouder wordt, produceert je lichaam minder HGH. Mensen nemen HGH om deze effecten om te keren.

Gerelateerde inhoud: 5 bijwerkingen van testosteroninjecties die je wilt vermijden

Wat zijn de verschillen tussen steroïden en HGH?

Hoewel beide stoffen illegaal worden gebruikt om massa op te bouwen, zijn er grote verschillen tussen hen. HGH is een natuurlijk geproduceerde chemische stof in je lichaam, terwijl steroïden volledig synthetisch zijn. Beide hebben veel bijwerkingen en kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.

Wat Zijn De Bijwerkingen?

Zowel steroïden als HGH hebben veel bijwerkingen. Ze zijn beide in staat om ernstige gezondheidsproblemen en zelfs de dood te veroorzaken bij verkeerd gebruik en misbruik.

De veelvoorkomende bijwerkingen van steroïdenmisbruik zijn:

 • Nier- en leverproblemen en -falen
 • Verhoogd risico op hartziekten en beroertes
 • Hoge bloeddruk
 • Onvruchtbaarheid en erectiestoornissen
 • Haaruitval en acne
 • Ontwikkeling van mannelijke borsten

De bijwerkingen bij het innemen van HGH zijn:

 • Verhoogd risico op diabetes
 • Zenuw-, spier- of gewrichtspijn
 • Zwelling door overtollig vocht in de weefsels
 • Carpaal tunnel syndroom
 • Gevoelloosheid van de huid
 • Hoog cholesterol

Zijn ze illegaal?

Het bezit van deze drugs zonder recept kan leiden tot gevangenisstraf en boetes. Het bezit van zelfs een kleine hoeveelheid anabole steroïden kan resulteren in een gevangenisstraf en een boete.

Gevangenis

Gerelateerde inhoud: Zijn steroïden legaal in de VS?

Heeft HGH legale alternatieven?

Net als anabole steroïden heeft HGH legale alternatieven die veiliger zijn. Deze alternatieven, bekend als HGH-afgevers, stimuleren de hypofyse om meer natuurlijke HGH te produceren.

Steroïden vs. HGH: Het oordeel

Mensen wenden zich tot steroïden en HGH om een jeugdiger uiterlijk te behouden. Beide zijn echter illegaal en hebben schadelijke bijwerkingen. Het is nooit de moeite waard om deze stoffen te nemen vanwege de risico’s. Gelukkig zijn er natuurlijke opties beschikbaar. Het is onverantwoord om te zeggen dat steroïden beter zijn dan HGH of andersom. Het is beter om legale alternatieven te zoeken als je op zoek bent naar ondersteuning bij je fitnessdoelen.

Leave a Reply