Hoe Werken Anabolen?

anabolen spieren

Anabolen… anabole steroïden… androgene steroïden… als je dit artikel aan het lezen bent, dan ben je waarschijnlijk hier omdat je je afvraagt wat deze medicijnen in vredesnaam zijn? Zijn deze medicijnen gevaarlijk voor je gezondheid óf zijn ze de sleutel tot het bereiken van enorme spiergroei?

Vandaag is het onze missie om deze vraag te beantwoorden.

Wat doen anabolen?

Testosteron is een van de belangrijkste hormonen in je lichaam voor spierontwikkeling. Het helpt niet alleen om MPS te verhogen (spierafbraak in het lichaam verminderen), het werkt ook om de cellen te activeren die verantwoordelijk zijn voor het versnellen van spierherstel en het minimaliseren van weefselschade.

Dit is belangrijk voor iedereen die regelmatig traint. Hoe sneller je spieren zichzelf kunnen herstellen des te sneller je spiermassa, prestaties en uithoudingsvermogen toenemen.

Je zou kunnen zeggen: hoe meer testosteron je hebt des te beter je spierontwikkeling en hersteltijd zijn.

Dit is waar anabole steroïden om de hoek komen kijken…

Anabolen kunnen helpen om lage testosteron niveaus te verhogen en trainingsregimes nieuw leven in te blazen.

grote biceps

Wat zijn anabolen precies?

Anabolen zijn synthetische derivaten van testosteron die zijn gemaakt om atleten en bodybuilders te helpen. Met andere woorden, anabolen zijn testosteron uit een lab, gemaakt voor bodybuilding.

Anabolen worden zo gemaakt dat de de anabole capaciteiten effecten van testosteron (spieropbouw) gemaximaliseerd worden.

Anabolen zijn verantwoordelijk voor verhoogde spiermassa in het lichaam. Door spiercellen te helpen meer eiwitten te produceren (eiwitsynthese) bij training krijgen gebruikers meer spiermassa, kracht en uithoudingsvermogen.

Hoe werken anabolen?

Anabolen zijn essentieel voor bodybuilders die snel massa willen aankomen.

Nu komt het lastige deel, de manier waarop je ze toedient. Veel soorten anabolen moeten één of twee keer per week rechtstreeks in je spierweefsel (bovenarmen, dijen en billen) worden geïnjecteerd. Anabolen blijven dan ergens tussen de 3 weken en 3 maanden aantoonbaar in je lichaam.

Er zijn ook een aantal orale opties. Laten we zeggen dat deze veel prettiger zijn om in te nemen, omdat ze niet pijnlijk zijn, je spieren niet irriteren en geen littekens op je huid veroorzaken. Orale anabolen hebben wel een kortere halfwaardetijd, wat betekent dat je ze dagelijks moet innemen.

Zowel geïnjecteerd als oraal helpen anabolen je testosteron niveau te verhogen.

Maar hoe werken anabolen precies? Hier is het wetenschappelijke gedeelte:

Anabolen bestaan uit kleine moleculen van koolstof. Door hun grootte en atomaire samenstelling kunnen ze gemakkelijk je cellen binnendringen. Vanaf hier hechten ze zich aan de receptoren in je cellen en stimuleren zij deze om verschillende eiwitten aan te maken.

In het skeletweefsel stimuleren anabolen je cellen om meer eiwitten te maken die verantwoordelijk zijn voor het opbouwen van spieren, terwijl ze de productie van eiwitten die spieren afbreken verminderen.

De meeste anabolen kuren duren 12 weken. Vervolgens neem je 6 weken pauze voordat je aan de volgende kuur kunt beginnen.

Verwant artikel: De Beste Anabolen Kuur Voor Beginners

Nu werkt dit schema niet voor alle anabole steroïden. Sustanon 250 kun je bijvoorbeeld 8 weken aaneen gebruiken, terwijl Anavar en Dianabol niet langer dan 6 weken kunnen worden ingenomen. Als je anabolen langer gebruikt loop je het risico schade aan je lever te veroorzaken. Anabolen sturen je lever namelijk in overdrive, deze moet namelijk extreem veel enzymen produceren om steroïden af te breken.

bodybuilder

Hoe snel werken anabolen?

Hoe lang anabolen nodig hebben om te werken hangt af van welke je kiest. Sommige soorten, zoals Dianabol kunnen binnen enkele dagen zichtbare verschillen realiseren.

Hier zijn enkele populaire anabolen hun resultaten:

  • Sustanon 250: 5-10 KG winst per kuur van 8 weken

  • Oxandrolon: 5-7 KG winst met een kuur van 4 weken (kan niet langer dan 6 weken worden ingenomen, omdat het giftig is)

  • Dianabol: 3-7 KG winst met een kuur van 4 weken (kan ook niet langer dan 6 weken worden ingenomen omdat het giftig is voor je lever)

Gemiddeld kan elk van deze anabolen 1-2 KG spiergroei per week produceren, dus je zult een verschil zien tegen het einde van week 3. Je moet alleen onthouden dat afgezien van Oxandrolon veel anabolen waterretentie veroorzaken; wat betekent dat je tussen de 20-50% van de winst zult verliezen zodra je klaar bent met je kuur.

Verwant artikel: Hoe Snel Werken Anabolen? (Wetenschappelijk Onderbouwd)

gespierde man

Waarom zijn anabolen een vreselijk idee?

Anabolen zijn niet alleen illegaal, ze brengen ook een hele reeks gezondheidsrisico’s met zich mee die het gewoon niet waard zijn.

Hier zijn de top 6 gezondheidsrisico’s, maar wees gewaarschuwd, dit zijn niet de enige onaangename bijwerkingen:

  1. Leverbeschadiging: vooral orale tabletten veroorzaken snel schade. Je lever heeft namelijk ontzettend veel moeite met het afbreken van anabolen. Dit betekent dat steroïde tabletten zoals Dbol en Anavar niet langer dan 6 weken kunnen worden ingenomen, anders zullen ze ernstige schade aan je lever veroorzaken. Evenzo kunnen ze nierproblemen of, erger nog, nierfalen veroorzaken.

  2. Onderdrukking van testosteron: dit zou grappig zijn als het niet zo deprimerend was. Anabole steroïden kunnen je lichaam van synthetisch testosteron voorzien, maar dit kan je natuurlijke testosteronproductie tot wel 40% drukken. Dit betekent dat als je niet na elke kuur PCT volgt anabolen averechts zullen werken.

  3. Virilisatie bij vrouwen en aromatisering bij mannen: Virilisatie is het proces waarbij vrouwen mannelijke kenmerken ontwikkelen, bijvoorbeeld gezichtshaar en een diepere stem. Aromatisatie (waarbij overtollig testosteron wordt omgezet in oestrogeen) kan andersom leiden tot de ontwikkeling van vrouwelijke kenmerken (man boobs) bij mannen.

  4. Kan bij verkeerd gebruik negatieve mentale effecten veroorzaken: je wordt er misschien niet high van, maar anabole stoffen hebben invloed op je humeur. In een te hoge dosering kunnen anabolen leiden tot: paranoia (extreme en onredelijke jaloezie), agressie (razernij en prikkelbaarheid), wanen (valse ideeën en overtuigingen) en manie en depressie.

  5. Hartproblemen: en dan bedoelen we niet alleen veranderingen in je bloeddruk en cholesterol. Anabolen verhogen je risico op bloedstolsels, een beroerte en een hartaanval vergroten, zelfs als je jong bent.

  6. Bij mannen kunnen Anabolen je zaakje verpesten: denk aan het krimpen van de zaadballen, een verminderd aantal zaadcellen, erectiestoornissen, en een verhoogd risico op prostaatkanker.

Conclusie

Het maakt niet uit hoe gemakkelijk je spiermassa kunt opbouwen met anabolen. Ze zijn gevaarlijk.

Anabolen kunnen je lichamelijke en geestelijke gezondheid serieus verpesten. Ze zijn dan ook illegaal met een reden.

Ja, je kunt met anabolen fantastisch bodybuilding resultaat boeken. Het vervelende is echter dat als je stopt met anabolen je ook jouw resultaten weer verliest.

Dus waarom zou je het riskeren?

Om die reden, als je serieus bent over het aankomen van spiermassa, vergeet dan niet dat er veiligere en legale alternatieven zijn. Alternatieven die je lichaam niet in gevaar brengen.

Legale anabolen” is een verzamelnaam voor veilige en praktische alternatieven voor echte anabolen. In tegenstelling tot echte anabolen zijn deze pillen gemaakt van natuurlijke ingrediënten en hebben ze geen gevaarlijke bijwerkingen.

Ontdek hier meer: De Beste Anabolen Voor Spiermassa (En Veilige Alternatieven) >>

Leave a Reply