5 Verrassende Nolvadex Bijwerkingen

Nolvadex

Na een kuur met anabole steroïden heeft je lichaam een nabehandeling nodig, ook wel post-cyclus therapie (PCT) genoemd. Dit is essentieel om de negatieve effecten van de medicijnen te neutraliseren en de stijgende oestrogeenniveaus te bestrijden. Zonder een PCT loop je niet alleen het risico op levertoxiciteit, maar kun je ook al je behaalde resultaten verliezen en blijf je achter met een laag testosteronniveau.

Nolvadex is een middel dat veel wordt gebruikt door bodybuilders als onderdeel van hun nabehandeling. Het kan de schade die door steroïden is veroorzaakt verminderen, maar wat je wellicht niet weet, is dat Nolvadex ook zijn eigen bijwerkingen kent. Lees verder om hier meer over te weten te komen.

Wat Is Nolvadex?

Nolvadex werd oorspronkelijk ontwikkeld als een medicijn tegen borstkanker onder de naam ‘Tamoxifen’. Het voorkomt dat de kanker zich naar andere delen van het lichaam verspreidt. Maar hoe is een borstkankermedicijn populair geworden onder steroïdegebruikers? Nou, Nolvadex heeft twee hoofdeigenschappen die de aandacht van de bodybuildingwereld hebben getrokken. Als een selectieve oestrogeenreceptormodulator (SERM) voorkomt Nolvadex dat oestrogeen zich kan binden. Voeg daarbij het voordeel dat het je natuurlijke testosteronniveaus kan verhogen, en je begrijpt snel waarom veel sporters het gebruiken.

Hoe Gebruik Je Nolvadex?

Vanwege de anti-oestrogene en testosteronverhogende effecten nemen bodybuilders vaak Nolva zowel tijdens als direct na een kuur. Dit zorgt ervoor dat oestrogeen zich niet kan binden en dat de testosteronniveaus op peil blijven. Na een steroïdenkuur zijn je natuurlijke testosteronniveaus vaak erg laag. Het kan wel tot een jaar duren voordat deze niveaus zich volledig herstellen, mits ze niet langdurig worden onderdrukt door oestrogeen. Nolvadex kan helpen oestrogeen te bestrijden en tegelijkertijd de productie van testosteron te stimuleren. Een gangbare dosering Nolvadex varieert tussen de 10 en 40 mg, afhankelijk van je lichaamsgrootte, je doelen en de duur van je kuur. Omdat het een medicijn is, kun je Nolvadex niet zomaar in de winkel kopen; echter, online is Nolva wel verkrijgbaar. Veel gebruikers zien Nolvadex online geadverteerd als ‘Nolva’.

5 Bijwerkingen Van Nolvadex

Hoewel het een populaire PCT is en veel gebruikers beweren dat het essentieel is na een steroïdenkuur, heeft Nolvadex ook bijwerkingen die het net zo problematisch kunnen maken als de steroïdenkuur zelf. Hier zijn de 5 meest zorgwekkende bijwerkingen van Nolvadex:

Winsten… Wat Voor Winsten?

Een van de hoofdredenen waarom bodybuilders steroïden gebruiken, is om een hormoon genaamd Insuline-achtige Groeifactor (IGF-1) te verhogen. IGF-1 is cruciaal voor het stimuleren van de productie van groeihormoon in het lichaam, wat een zeer anabole omgeving voor je spieren creëert. Als je je lichaam blootstelt aan de bijwerkingen van steroïden, wil je dat het resultaat oplevert. Maar als je Nolva gebruikt, kun je bedrogen uitkomen. Uit onderzoek blijkt dat personen die 20 mg Nolvadex (10 mg tweemaal daags) innamen, een aanzienlijke daling van hun IGF-1-niveaus zagen.

Libido? Welk Libido?

Mannen, let op: Hoewel wordt beweerd dat Nolvadex je testosteronniveaus kan verhogen, kan het ook je zin in seks verminderen. In verschillende studies, en volgens vele online forums, meldden mannen een sterk verminderd libido na het gebruik van Nolvadex. Voor sommigen was dit zelfs reden om te stoppen met het medicijn. Dat is nogal wat!

Je Haar Verliezen

haarverlies

Haaruitval is een gevoelig onderwerp, zowel voor mannen als vrouwen. In je streven naar een gespierder lichaam kan het gebruik van Nolvadex betekenen dat je je volle haardos inruilt voor grotere spieren. Is dat een ruil die je wilt maken? Diverse studies hebben aangetoond dat haaruitval en haarverdunning vaak voorkomen bij mensen die Nolva gebruiken. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn anabole steroïden ook berucht om het veroorzaken van haaruitval, veel meer dan Nolvadex. Dus stel je voor wat er gebeurt als je beide combineert. Tijd om een leuke pet te kopen.

Het Maakt Je Minder Scherp

Een manier waarop onderzoekers bepalen of iemand Nolvadex goed kan verdragen, is door hun cognitieve vermogens te testen voor en tijdens de behandeling. Voor de meeste mensen is Nolvadex geen probleem, maar voor sommigen kan het hun denkvermogen aantasten. Studies hebben aangetoond dat mensen die Nolvadex niet goed verdragen, slechter scoorden op verbale geheugentests en andere cognitieve tests. Eerst geen spiergroei, en nu ook nog eens vergeetachtig.

Het Kan Kanker Veroorzaken (Echt Waar!)

Dames, let op: Je lichaam heeft al te lijden gehad van je steroïdenkuur, en dan denk je dat je jezelf helpt door Nolvadex te nemen. Maar dat is niet per se waar. Studies hebben aangetoond dat vrouwen die Nolvadex gebruiken een verhoogd risico hebben op baarmoederkanker. In een studie gepubliceerd in het South Asian Journal of Cancer werd een patiënte met succes behandeld voor borstkanker met Nolvadex, maar later bleek dat ze baarmoederkanker had ontwikkeld. De boosdoener? Nolvadex. Nu is het wel zo dat de voordelen van Nolvadex bij de behandeling van borstkanker dit risico kunnen compenseren. Maar als je Nolva gebruikt voor spieropbouw, is de kans groot dat je geen borstkanker hebt, dus waarom zou je het risico nemen?

Een Natuurlijk Alternatief Voor Nolvadex

Na het lezen van al deze bijwerkingen, vraag je je misschien af of het wel de moeite waard is, zeker als er een natuurlijk alternatief beschikbaar is. Laat Nolvadex links liggen. Er zijn natuurlijke anabolen die dezelfde voordelen bieden zonder deze problemen. Wat is jouw fitnessdoel? Wil je spiermassa opbouwen? Dan is een Bulking Stack met D-Bal, Testo-Max, DecaDuro en Trenorol iets voor jou. Wil je zo gespierd mogelijk worden? Probeer dan een Cutting Stack met Clenbutrol, Anvarol, Winsol en Testo-Max.

Heb jij ervaring met Nolvadex? Welke bijwerkingen heb je ondervonden? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Leave a Reply