Masteron (Drostanolon) recensie – Wat je moet weten voordat je deze steroïde gebruikt

grote biceps

Masteron is een bijzondere androgene steroïde met de naam Drostanolone Propionate. Het heeft een interessante geschiedenis en kan op verschillende manieren worden gebruikt. In het begin werd het vooral gebruikt als anti-oestrogeen, maar tegenwoordig wordt het vooral gebruikt om atletische prestaties en spiergroei te verbeteren.

Als je een stof gebruikt die je hormonale gezondheid beïnvloedt, is het belangrijk om zoveel mogelijk te weten te komen over de stof. In dit artikel leggen we meer uit over de chemische structuur en functie van Masteron en vertellen we over mogelijke bijwerkingen die kunnen optreden bij het gebruik ervan.

Mocht je na het lezen van het artikel toch nog twijfels hebben of Masteron wel geschikt is voor jou, dan bieden we ook enkele alternatieven aan die vergelijkbare resultaten kunnen bieden.

Wat is Masteron?

Masteron, ook wel bekend onder de merknaam Masteril, werd oorspronkelijk ontwikkeld als een medicijn om borstkanker te behandelen en werd vaak gecombineerd met andere anti-oestrogeengeneesmiddelen. Maar vandaag de dag wordt het vooral gebruikt door atleten en bodybuilders vanwege de manier waarop het de hormonen in het lichaam beïnvloedt.

Doordat Masteron een anti-oestrogeen is, heeft het enkele kenmerken die anders zijn dan andere steroïden. Het wordt afgeleid van dihydrotestosteron, ook wel DHT genoemd, en wordt niet omgezet in oestrogeen in het lichaam – dit proces wordt aromatisering genoemd. Testosteron kan in het lichaam wel worden omgezet in oestrogeen.

Met CrazyBulk pillen bouw jij je droomlichaam zonder zorgen! Betalen met iDeal en bezorgd door PostNL.

Het wordt verondersteld dat Masteron oestrogeen beïnvloedt door de enzymen te remmen die leiden tot aromatisering of door directe interactie met oestrogeen.

Als Masteron inderdaad het aromatase-enzym remt, kan het helpen om optimale niveaus van vrij testosteron in het lichaam te behouden. Ook kan het nuttig zijn om de aromatisering van andere verbindingen of steroïden die in oestrogeen worden omgezet, te voorkomen.

Masteron pillen

Twee vormen van Masteron (Drostanolone)

Er zijn eigenlijk twee vormen van Masteron die relatief gemakkelijk te vinden zijn. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Drostanolon propionaat

Masteron propionaat, ook wel bekend als drostanolone propionaat, is de oorspronkelijke versie van Masteron en wordt beschouwd als de meest populaire variant. Het staat bekend om zijn anti-oestrogeen en anabole eigenschappen, hoewel sommige andere steroïden op de markt sterker zijn. Het kan echter nog steeds helpen bij spiergroei.

Deze verbinding is afgeleid van DHT en heeft een methylgroep op de koolstof 2-positie en een carbonzuurester op de 17beta-hydroxylgroep. Dit verhoogt de anabole kracht van het medicijn en vertraagt de stofwisseling in het lichaam.

Drostanolone Enantaat

Masteron enanthate, ook wel drostanolone enanthate genoemd, is een vorm van Masteron die langer in het lichaam blijft dan de propionaat-versie. Dat betekent dat u het minder vaak hoeft te nemen dan Masteron-propionaat, maar wel iets hogere doses nodig hebt. Sommige mensen geven de voorkeur aan deze variant.

Veel mensen stapelen Masteron enanthate ook met testosteron enanthate, omdat deze twee stoffen goed samen lijken te werken.

Voordelen van het gebruik van Masteron voor bodybuilding

Als je Masteron gebruikt tijdens je trainingen, kan dit verschillende voordelen hebben voor je lichaam. Een van de opvallendste effecten is dat het de hardheid van je spieren verbetert, wat ideaal is voor bodybuilders en atleten die hun lichaamsbouw willen verbeteren. Het kan ook helpen om meer spiermassa op te bouwen en een ‘gevulde’ uitstraling te geven. Masteron is echter niet zo krachtig als sommige andere steroïden zoals trenbolon.

Veel mensen melden ook dat het energieniveau verbetert wanneer ze Masteron gebruiken tijdens hun trainingen. Het kan ook helpen om de stofwisseling te versnellen en de hoeveelheid energie die je cellen produceren te stimuleren.

Als je wilt afvallen en een meer uitgesproken lichaamsbouw wilt krijgen, kan Masteron je hierbij helpen. Veel mensen melden dat het effectiever is om extra kilo’s kwijt te raken dan om daadwerkelijk aan te komen.

In vergelijking met sommige andere steroïden heeft Masteron minder bijwerkingen. Hoewel er niet zoveel voordelen aan worden toegeschreven als aan sommige andere steroïden, kan Masteron nog steeds een goede optie zijn als je op zoek bent naar een minder krachtige steroïde met minder bijwerkingen.

Drostanolone-bijwerkingen

Als je van plan bent om Drostanolone te gebruiken, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van mogelijke nadelen voordat je het inneemt. Hoewel Masteron minder bijwerkingen heeft dan sommige hardcore steroïden, zijn er nog steeds risico’s verbonden aan het gebruik ervan.

Maar omdat Masteron niet aromatiseert en anti-oestrogene eigenschappen heeft, is de kans op bijwerkingen zoals borstvorming, waterretentie en hoge bloeddruk veel kleiner dan bij andere steroïden. Maar er kunnen nog steeds problemen optreden bij langdurig gebruik.

Sommige bijwerkingen kunnen zijn haaruitval, verlies van emotionele controle (zoals agressie), acne en onderdrukking van testosteron. Het kan ook infecties veroorzaken als het niet op de juiste manier wordt geïnjecteerd.

Het is moeilijk te voorspellen hoe iemand op Masteron zal reageren, maar vanwege de anti-oestrogene eigenschappen zijn de bijwerkingen minder ernstig dan bij andere steroïden. Het is minder waarschijnlijk dat Masteron ernstige problemen zoals darmkanker veroorzaakt.

Masteron dosering

Er zijn twee soorten Masteron die meestal worden gebruikt, zoals we al hebben besproken. De doseringen van elk van deze soorten zullen iets verschillen.

De eerste soort, Drostanolonepropionaat, wordt meestal in kleinere hoeveelheden gedoseerd, ergens tussen de 50 en 150 mg/ml. Het werkt sneller in het lichaam, dus u moet ervoor zorgen dat u minstens eens in de twee dagen een nieuwe injectie krijgt.

De tweede soort, Drostanolone enanthate, werkt langzamer. Daarom nemen gebruikers over het algemeen iets hogere doses van 200 mg/ml.

Masteron kuur

Als je besluit om Masteron te gebruiken, moet je het in een ‘kuur‘ nemen. Een kuur is een term die betekent dat je de stof afwisselend gebruikt met pauzes ertussen. Dit helpt voorkomen dat je lichaam tolerantie of afhankelijkheid ontwikkelt.

Als je tolerant wordt voor een medicijn, heb je er meer van nodig om hetzelfde effect te bereiken. Als je het blijft gebruiken, kan afhankelijkheid optreden, wat betekent dat je lichaam het medicijn nodig heeft om testosteron te produceren. Door te ‘kuren’ voorkom je dit.

Het is ook belangrijk – misschien nog wel belangrijker – om op de hoogte te zijn van andere medicijnen die je samen met Masteron gebruikt. Andere steroïden kunnen veel krachtiger zijn en moeten grondiger worden ‘gekuurd’, zodat je lichaam er niet afhankelijk van wordt.

Beginnerskuur: Als beginner moet je Masteron-propionaat niet vaker dan om de dag injecteren. Voor Masteron enanthate moet je twee keer per week injecteren. Voor beide versies geldt dat je wekelijks niet meer dan 300 mg propionaat of ergens tussen de 400 en 600 mg enanthate moet gebruiken. Zorg ervoor dat je het niet langer dan een maand achter elkaar gebruikt.

Professionele kuur: Als je Masteron vaker gebruikt, moet je het nog steeds om de dag injecteren voor propionaat en tweemaal per week voor enanthate. Gebruikers van Masteron-propionaat zouden ongeveer 500 mg per week moeten gebruiken en enanthate-gebruikers tussen 400 mg en 600 mg. Gebruik het niet langer dan een maand.

Alternatieve opties

Hoewel Masteron minder schadelijk kan zijn dan sommige andere steroïden, brengt het toch risico’s met zich mee. Als je denkt dat Masteron te zwaar voor je is, zijn er andere opties beschikbaar.

Aan de andere kant, als je denkt dat Masteron niet sterk genoeg is voor wat je nodig hebt, of als je op zoek bent naar een betere steroïde om af te vallen, dan zijn er een aantal alternatieven die je kunt overwegen.

Een natuurlijk alternatief voor androgenen is pine, dat natuurlijk testosteron bevat dat direct in de bloedbaan kan worden opgenomen. Het biedt androgene voordelen zonder ernstige bijwerkingen, tenzij je extreem hoge doses gebruikt. Pine is online verkrijgbaar of lokaal verkrijgbaar als je in een regio woont waar pijnbomen groeien.

Conclusie

Masteron is niet zo sterk als sommige andere steroïden, maar het kan een aantal vergelijkbare effecten hebben zonder zo ingrijpend te zijn in termen van bijwerkingen. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om wat meer te begrijpen over dit interessante bestanddeel, zodat je kunt beslissen of je het wel of niet wilt opnemen in je lijst met bodybuilding-supplementen.

Word gespierd met legale anabolen

Wil je graag vet verbranden en je lichaam transformeren? Dan kun je CrazyBulk hun legale anabolen proberen. Deze supplementen zijn volledig legaal en bieden een alternatief voor steroïden. Door deze supplementen te gebruiken, kun je je trainingen naar een hoger niveau tillen en serieus in vorm komen.

No Responses

Leave a Reply