Legaal Online SARMs Kopen (Veilig & Zonder Bijwerkingen)

bodybuilder sarms resultaat

SARMs zijn zonder twijfel de grootste “trend” in fitness. Deze supplementen zijn een populair alternatief voor anabole steroïden dankzij hun milde bijwerkingen en fantastische resultaten. Het is dus geen verassing dat deze producten veel verkocht worden.

Online Sarms Kopen

Je kunt online SARMs kopen voor verschillende redenen. Sommige bodybuilders kopen sarms pas wanneer zijn een plateau bereiken. De meeste bodybuilders kopen SARMs echter omdat zij simpelweg sneller resultaat willen zien.

In dit artikelen leggen wij je uit hoe en waar je online SARMs kunt bestellen en hoe je deze midellen kunt gebruiken om je lichaam naar een hoger niveau te tillen.

We adviseren je echter voor aankoop eerst te lezen wat SARMs nu eigenlijk zijn.

Met CrazyBulk pillen bouw jij je droomlichaam zonder zorgen! Betalen met iDeal en bezorgd door PostNL.

Wat zijn SARMs?

SARMs (selectieve androgeen receptor modulatoren) zijn synthetische prestatie verhogende medicijnen die chemisch vergelijkbaar zijn met anabole steroïden. Ze werken door de effecten van testosteron in je spieren na te bootsen. SARMs binden zich aan specifieke cellulaire androgeen receptoren – terwijl ze ernaar streven een minimale impact op je gezondheid te hebben.

Door zich alleen aan bepaalde receptoren te binden voorkomen SARMS veel negatieve bijwerkingen die anabolen veroorzaken. Het is dan ook niet gek dat veel bodybuilders geïnteresseerd zijn in deze producten.

Nu is het belangrijk om op te merken dat SARMs niet zijn goedgekeurd door de Amerikaanse FDA en vergelijkbare Europese instanties. Er lopen momenteel verscheidene klinische proeven in de hoop dat er gekeurde varianten verkocht kunnen worden.

Zijn SARMs legaal?

Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden, ja en nee. SARMs zijn alleen legaal voor onderzoeksdoeleinden. De meeste zijn in 2008 door de World Anti-Doping Agency verboden onder de categorie S1 Anabolic Agents.

Technisch gezien kunnen ze echter legaal worden verkocht als ‘onderzoek-chemicaliën’. Dit betekent dat SARMs legaal mogen worden verkocht voor wetenschappelijke doeleinden. Veel “wetenschappers” doen onderzoek naar de werking van deze medicijnen.

Toch zal het je niet verbazen dat de meeste SARMs die online verkocht worden niet in een een laboratorium eindigen. In plaats daarvan slagen ze erin hun weg te vinden naar bodybuilders en andere atleten.

Als je online gaat zoeken naar ‘SARMs te koop’, ‘SARMs kopen‘ of ‘Sarms bestellen’ zul je een hele reeks websites zien die beweren deze chemicaliën te verkopen voor wetenschappelijke doeleinden, maar je hebt gelijk door dat bodybuilders de echte doelgroep zijn.

cable row oefening

Wat zijn de soorten SARMs?

Er zijn talloze soorten SARMs op de markt, waarvan sommige sterker en meer risicovol dan andere.

De meest voorkomende soorten die je te koop ziet zijn:

 • Ostarine MK-2866 (of GTx-024)Deze SARM wordt het meeste gebruikt. 25 mg per dag (of minder) gedurende 4 weken zal geen onderdrukking van testosteron veroorzaken, maar kan spiergroei stimuleren. Additionele voordelen zijn vetverlies en sterkere gewrichten. Klinische onderzoeken focussen zich met name op botgezondheid en spierbehoud. Doseringen variëren van 20-50 mg per dag.

  > Klik hier voor legale Ostarine

 • Ligandrol (LGD-4033) – deze SARM wordt momenteel klinisch getest om spierverlies te voorkomen. Er wordt aangenomen dat het geweldig is voor spierbehoud, maar Ligandrol kan ook een toename in spiermassa en kracht stimuleren wanneer het wordt ingenomen met een dosering van 5-20 mg per dag.

  > Klik hier voor legale Ligandrol

 • Andarine (GSX-007 of S-4) – deze SARM staat vooral bekend om zijn vermogen om kracht te vergroten. Het kan ook de droge spiermassa en vetverlies bevorderen. Doseringen variëren van 25-75mg per dag.

 • Testolone (RAD140) – Testolon wordt beschouwd als de krachtigste SARM. Het is ontworpen met de hoop dat het op een dag anabolen kan vervangen. 10 mg-20 mg per dag kan de groei van droge spiermassa als mede je libido verhogen. Verder zou Testolon de gezondheid van je botten verbeteren en je kracht verhogen.

  > Klik hier voor Legale Testolone

Er zijn ook medicijnen die onder de naam SARM verkocht worden, maar dit niet zijn. Voorbeelden van dergelijke medicijnen zijn:

 • Cardarine – Dit is een PPAR-receptor (een peroxisoom proliferator-geactiveerde receptor) die de oxidatie van vetzuren in spieren (niet in de lever) aanzienlijk kan bevorderen. Cardine wordt regelmatig gecombineerd met SARMs (omdat het niet hormonaal is) en kan worden ingenomen in doseringen van 10-20 mg per dag om je vetverbranding en uithoudingsvermogen te boosten.

 • Stenabolic – Dit is een Rev-ErbA-agonist die ook regelmatig wordt gecombineerd met SARMs. Stenabolic moet 1-2 uur vóór de training (5-30 mg per dag) worden ingenomen om vetverbranding te verbeteren. Dit middel kan ook relatief veilig worden gebruikt omdat het niet hormonaal is.

 • Nutrobal – Nutrobal, ook bekend als Ibutamoren (MK677) is wederom geen SARM maar wordt als zodanig verkocht. Het is eigenlijk een groeihormoon secretagoog dat bijdraagt aan de productie van groeihormoon en IGF-1 (insulinegroeifactor-1). Naar verluidt kan het je sportprestaties en slaapkwaliteit verbeteren. Na verloop van tijd zal Nutrobal een sneller spierherstel stimuleren. De doseringen bedraagt één tot twee keer per dag 12,5 mg.

Nu zul je wellicht wel denken, wat een vreemde namen allemaal – dit is dus typisch voor medicatie die nog niet goedgekeurd is voor medisch gebruik. Wanneer deze producten legaal beschikbaar komen zullen de farmaceutische bedrijven er commerciële namen voor bedenken.

Nogmaals, onder de huidige projectnamen mogen deze medicijnen officieel alleen verkocht worden als onderzoekschemicaliën voor wetenschappelijke doeleinden.

Hoe werken SARMs?

Testosteron is een androgeen (een soort hormoon) dat de ontwikkeling van mannelijke kenmerken stimuleert, zoals een diepere stem, gezichtshaar, spiergroei, verlies van lichaamsvet, enz.

Wanneer je jong bent is je lichaam meestal goed in staat om testosteron niveaus te beheersen, maar naarmate je ouder wordt zullen je testosteron niveaus beginnen te dalen.

Dit is waar SARMs van pas komen, ze werken door testosteron na te bootsen en zich te binden aan je androgeen receptoren. Door dit te doen worden je cellen overspoeld met androgeen, zodat al je beschikbare receptoren volledig verzadigd raken. Het gevolg? Je spieren zullen sneller groeien, herstellen en ontwikkelen.

Waarom gebruiken mensen SARMs?

Geloof het of niet, SARMs werden voor het eerst gemaakt om ouderen en kankerpatiënten te helpen omgaan met spierafname en ziekten zoals osteoporose, bloedarmoede en chronische vermoeidheid.

Artsen hoopten dat SARMs konden fungeren als een gezonder alternatief voor testosteron-therapie. Tijdens klinische onderzoeken naar de voordelen werd duidelijk dat deze producten inderdaad helpen met spiergroei, spierbescherming, bot-sterkte en vetverlies.

Als gevolg hiervan worden deze medicijnen nu veel gebruikt door atleten en bodybuilders om hun spiermassa te vergroten, vet te verminderen en het fysieke uithoudingsvermogen en de kracht te vergroten.

Dit is waarom SARMs zo populair zijn:

 • Vrouwen – voor vrouwen zijn SARMs veiliger dan steroïden die virilisatie kunnen veroorzaken. Cardarine en Anabolicum zijn de beste keuze voor vrouwen, omdat ze vetverlies, groei van droge spiermassa, verbeterde kracht en zachter weefsel kunnen stimuleren.

 • Bodybuilders – SARMs stellen bodybuilders in staat om kennis te maken met drugsgebruik voordat ze daadwerkelijk anabolen gaan gebruiken. Tevens kunnen ze de effectiviteit van steroïde cycli verhogen (zonder de gezondheidsrisico’s te vergroten). Zo kunnen bodybuilders met hulp van SARMs bijvoorbeeld cutting resultaten verbeteren, omdat ze het mogelijk maken vetvrije massa te behouden zonder waterretentie te veroorzaken.

Wat zijn de voordelen van bodybuilding met SARMs?

We hebben dit onderwerp eerder in het artikel besproken, maar door testosteron in het lichaam na te bootsen en zich te binden aan androgeen-receptoren kunnen SARMS:

 • Je eiwitsynthese stimuleren
 • Spierverlies beperken (door te voorkomen dat eiwitten worden afgebroken voor energie)
 • Stimuleren van spiergroei (door ervoor te zorgen dat er meer eiwit in het lichaam toegankelijk is)
 • Vetverlies boosten (door je lichaam te dwingen de bestaande vetreserves voor energie te gebruiken)
 • Versnellen van spierherstel (zodat je sneller weer naar de sportschool kunt gaan)

In wezen kunnen deze middelen helpen om vergelijkbare resultaten te bereiken als steroïden met minder bijwerkingen.

Wat is het verschil tussen SARMs en Anabolen?

Inmiddels denk je wellicht dat steroïden en SARMs bijna hetzelfde zijn. En het kan je niet kwalijk worden genomen dat je zo denkt, want er zijn veel parallellen tussen de twee.
Om je leven eenvoudiger te maken, zijn hier de grootste verschillen die je moet kennen:

Eén: SARMs zijn minder krachtig in spieropbouw dan traditionele anabole steroïden.

Twee: SARMs zijn moeilijker te detecteren bij het testen van drugs dan steroïden.
Let op: ze kunnen nog steeds in de urine worden gedetecteerd.

Drie: Anabole steroïden kunnen enkele vervelende bijwerkingen veroorzaken , waaronder: virilisatie, reproductieve schade, oestrogeen-problemen, androgene bijwerkingen, hartspanning, slapeloosheid, prostaatproblemen, haaruitval, acne, hormonale onevenwichtigheden en schade aan de gezondheid van gewrichten en ligamenten.

SARMs veroorzaken deze problemen niet bij normale doses. Afgezien van af en toe hoofdpijn en rugpijn zijn de bijwerkingen van deze chemicaliën relatief mild.
In feite zullen SARMs je organen niet belasten en veroorzaken ze geen reproductieve schade op de lange termijn of prostaatproblemen. Daarnaast veroorzaken ze ook geen haaruitval.

De reden dat SARMs in tegenstelling tot anabolen niet zoveel schade aan je lichaam veroorzaken is dat ze selectief zijn. Ze stimuleren alleen de androgeen-receptoren in je spieren en botcellen. SARMs hebben absoluut geen (of minimaal) effect op je andere cellen.

Bovendien worden SARMs niet afgebroken tot ongewenste moleculen zoals DHT (door omzetting in enzym 5-a-reductase dat testosteron omzet in DHT) en oestrogeen (ze zijn resistent tegen aromatase dat testosteron omzet in oestrogeen). Door dit alles te voorkomen bevrijdt dit je lichaam van vreselijke bijwerkingen.

Vier: Je lichaam herstelt sneller van een SARMs kuur dan van een anabolen kuur. De reden is dat ze niet zo anabool zijn als puur testosteron, waardoor je natuurlijke testosteron spiegel niet wordt verpest.

Hoe worden SARMs gebruikt bij bodybuilding – Wat zijn de doseringen en cycli?

bodybuilder

Een van de grootste redenen – afgezien van het gebrek aan bijwerkingen – waarom SARMs zo populair zijn binnen de bodybuilding-gemeenschap, is dat je ze in elk deel van je bodybuilding-cyclus kunt gebruiken.

Van bulken tot cutten en PCT, SARMs hebben hun weg gevonden naar alle elementen van bodybuilding.

Dus wat zijn de beste manieren om SARMs te gebruiken voor bodybuilding?

Gecombineerd met anabolen – als je van plan bent om SARMS te combineren met anabolen, dan kan Trenbolon helpen om eventuele problemen met je uithoudingsvermogen te lossen. Ligandrol wordt meestal gebruikt met steroïden om spiergroei te verhogen (terwijl bijwerkingen worden geminimaliseerd). Als laatste kan Ostarine helpen je zachte weefsel gezond te houden.

PCT – sommige bodybuilders gebruiken SARMs voor PCT omdat ze kunnen helpen spierverlies te voorkomen. De beste keuze hiervoor zijn GW501516, SR9009 en Nutrobal. Al deze producten zijn niet-onderdrukkend, waardoor ze ideaal zijn voor PCT. Ostarine (in de juiste dosering) kan ook spierverlies helpen voorkomen.

Bulken – Nutrobal is de beste keuze bij het bulken omdat het je eetlust enorm stimuleert. Ligandrol is daarnaast goed voor het direct stimuleren van de ontwikkeling/groei van spiermassa.

Cutten – zowel GW501516 als SR9009 zijn goed om te mee te cutten, omdat ze je vetverbranding significant boosten. Gecombineerd zijn GW en S4 (Andarine) effectief als je je aan een zeer caloriearm dieet houdt.

Als alternatief kunt je Creatine proberen te combineren met elke SARM. Dit zorgt voor een natuurlijke boost voor je spierherstel en -groei.

Een andere techniek is om te “triple stacken”. Hier kun je GW, S4 en Ostarine combineren tot het ultieme pakket. Gecombineerd kunnen deze producten je helpen ongelooflijke spiergroei, vetverlies en een versterkt uithoudingsvermogen te realiseren.

Let op: we hebben hier geen doseringen genoemd, omdat we dit eerder in het artikel hebben besproken.

Wat zijn de gevaren en SARMs bijwerkingen?

Ligandrol – kan onderdrukking van testosteron veroorzaken (en is de meest onderdrukkende van de verkochte SARMs). Bij Ligandrol gebruik is Post Cycle Therapy (PCT) een must!

Ostarine – kan testosteron-onderdrukking veroorzaken als je langer dan 4 weken meer dan 25 mg per dag inneemt. PCT helpt om de impact op je natuurlijke testosteronproductie te beperken.

Andarine – bindt zich de receptoren rond je ogen, dit kan leiden tot zichtproblemen (vooral ’s nachts). Dit wordt versterkt als je hoge doseringen neemt. Andarine is tevens ook onderdrukkend, dus je zult PCT moeten doen.

Testolon – is erg sterk en onderdrukkend (bijna net zo slecht als anabolen). Daarom moet je altijd PCT doen na gebruik.

Zoals je leest hebben we het woord ‘onderdrukkend’ veel gebruikt; je moet echter onthouden dat SARMs bij lange na niet zo slechts zijn als anabole steroïden als het gaat om het onderdrukken van de natuurlijke testosteronproductie. Meestal is de onderdrukking licht en kan het worden verholpen met PCT.

Helemaal onschuldig zijn deze chemicaliën echter ook niet…

Als ze in hoge doseringen worden ingenomen kunnen ze het volgende veroorzaken:

1 – SARMs onderdrukken je natuurlijke testosteronproductie – het is onvermijdelijk. Tijdens een onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van GTx Inc., waarbij deelnemers gedurende 86 dagen 3 mg Ostarine kregen, ervoer 23% een daling van het vrije testosteron en 43% een daling van de totale testosteron-niveaus. Evenzo zag een studie van de Boston University over Ligandrol een daling van 55% in het totale testosteron-niveau bij de 76 deelnemers (wanneer ze gedurende 3 weken 1 mg Ligandrol per dag slikten). Het duurde 5 hele weken voordat hun natuurlijke testosteronproductie hersteld was.

2 – Haaruitval

3 Acne

4 – Verhoogd risico op kanker – verschillende onderzoeken naar Cardarine moesten worden geannuleerd vanwege kankergezwellen in de darmen van muizen.

Dan is er natuurlijk het feit dat veel SARM-producten die je online kunt vinden eigenlijk zwarte marktproducten zijn. Dit betekent dat er geen kwaliteitscontrole of garanties zijn dat wat je krijgt eigenlijk SARMs zijn. Van verkeerde etikettering tot leugens over de ingrediënten … je kunt niet met zekerheid zeggen wat je daadwerkelijk ontvangt.

Waar kun je online SARMs kopen?

Zoals we eerder vermeldden, kunnen SARMs technisch gezien legaal online worden gekocht voor onderzoeksdoeleinden. Dit heeft fabrikanten er echter niet van weerhouden de regels te overtreden en hun producten ook aan bodybuilders aan te bieden.

Dit is wel aan het veranderen. Met name in de Verenigde Staten wordt er steeds harder opgetreden tegen de verkoop aan particulieren.

Het lijkt echter zeker niet onmogelijk om SARMs online te kopen, zoals blijkt uit de verscheidenheid aan producten die omhoog komen wanneer je op Google zoekt.

Houd er rekening mee dat de producten die je online vindt hoogstwaarschijnlijk geproduceerd zijn in een ondergronds laboratorium met poeders die afkomstig zijn van de zwarte markt. Daarnaast zijn er ook veel nep SARMs in de omloop. In beide gevallen krijg je een slechte imitatie, gemaakt met dubieuze ingrediënten.

In Nederland levert CrazyBulk SARMs Supplementen. Deze kun je in de webwinkel bekijken.

Wat zijn andere veiligere opties voor spieropbouw?

Waar het op neer komt is: echte SARMS zijn illegaal (tenzij ze alleen voor onderzoeksdoeleinden worden gekocht). SARMs worden ook steeds schaarser naarmate overheden harder optreden.

Dat is de reden waarom, als je blijvende bodybuilding winst wilt ervaren, we sterk aanbevelen om natuurlijke producten te gebruiken, zoals de legale alternatieven van CrazyBulk.

De lijn legale, veilige en natuurlijke SARMsupplementen van CrazyBulk is gemaakt om vet te helpen verbranden, testosteron omhoog te stuwen, en spiergroei, kracht en herstel te verbeteren.

Deze hardcore supplementen kunnen je een veiligere, meer natuurlijke manier bieden om het gewenste lichaam te krijgen, zonder de bijwerkingen. Dus waarom wachten? Bekijk dit artikel voor meer informatie over legale alternatieven voor steroïden.

No Responses

Leave a Reply