Wat Zijn SARMS en Hoe Koop Je Ze Veilig Online?

SARMs

SARMs winnen snel aan populariteit binnen de fitness- en bodybuildinggemeenschap. Voor beginners en doorgewinterde fitnessenthousiastelingen bieden deze supplementen een aantrekkelijk alternatief voor anabole steroïden, voornamelijk vanwege hun relatief milde bijwerkingen en indrukwekkende resultaten. Als je nieuw bent in de wereld van fitness of overweegt om je trainingsregime te verbeteren, is het goed om te weten waarom SARMs zo’n buzz creëren en waarom ze steeds vaker online worden aangeschaft.

Online SARMs Kopen

Het online aanschaffen van SARMs is een beslissing die door velen wordt genomen, elk met hun eigen redenen. Voor sommige bodybuilders is het een strategische keuze wanneer ze een plateau in hun training bereiken en op zoek zijn naar die extra boost. Voor velen is het echter een manier om snellere en effectievere resultaten te behalen in hun fitnessreis.

In dit artikel duiken we dieper in het proces van het veilig online bestellen van SARMs. We begeleiden je stap voor stap, zodat je weet hoe je deze krachtige middelen kunt gebruiken om je fitnessdoelen te bereiken en je lichaam naar een hoger niveau te brengen.

Voordat je echter overgaat tot aankoop, raden we je ten zeerste aan om eerst te begrijpen wat SARMs precies zijn en hoe ze werken. Dit zal je helpen om een weloverwogen keuze te maken en het maximale uit je investering te halen.

Wat zijn SARMs?

Verschillende soorten SARMs

SARMs, ofwel Selectieve Androgeen Receptor Modulatoren, vertegenwoordigen een nieuwe generatie van prestatiebevorderende middelen. Ze zijn synthetisch van aard en delen chemische gelijkenissen met anabole steroïden. Wat ze echter uniek maakt, is hun vermogen om de effecten van testosteron in je spieren te simuleren zonder veel van de bijwerkingen die traditionele steroïden met zich meebrengen.

Hoe werken ze? SARMs binden zich selectief aan bepaalde androgeenreceptoren in cellen. Dit gerichte mechanisme zorgt ervoor dat ze veel van de negatieve bijwerkingen vermijden die geassocieerd worden met anabole steroïden. Dit heeft de aandacht getrokken van veel bodybuilders en fitnessprofessionals die op zoek zijn naar effectieve, maar veiligere alternatieven.

Echter, een cruciaal punt om te benadrukken is dat SARMs nog niet zijn goedgekeurd door gezondheidsinstanties zoals de Amerikaanse FDA en hun Europese tegenhangers. Hoewel er momenteel klinische onderzoeken plaatsvinden om hun veiligheid en effectiviteit te beoordelen, is het essentieel om goed geïnformeerd te zijn en voorzichtig te zijn bij het overwegen van hun gebruik.

Zijn SARMs Legaal?

De legaliteit van SARMs is een complex onderwerp en kan samengevat worden met zowel een ‘ja’ als een ‘nee’. Officieel zijn SARMs legaal, maar alleen voor onderzoeksdoeleinden. In 2008 heeft de World Anti-Doping Agency (WADA) de meeste SARMs verboden en gecategoriseerd onder S1 Anabolic Agents.

Hoewel ze technisch gezien als ‘onderzoekschemicaliën’ mogen worden verkocht, betekent dit dat ze alleen legaal zijn voor wetenschappelijke en onderzoeksdoeleinden. Er zijn inderdaad onderzoekers die de effecten en potentieel van deze middelen bestuderen.

Echter, zoals je wellicht al vermoedde, eindigen de meeste online verkochte SARMs niet in een laboratoriumomgeving. Ze worden vaak aangeschaft door bodybuilders en atleten die op zoek zijn naar prestatievoordelen.

Wanneer je online zoekt naar termen als ‘SARMs te koop’, ‘SARMs kopen’ of ‘SARMs bestellen’, zul je talloze websites tegenkomen die deze producten aanbieden onder het mom van ‘wetenschappelijk onderzoek’. Maar, zoals je terecht opmerkt, zijn het vaak de fitnessenthousiastelingen en bodybuilders die de primaire klanten zijn. Als je overweegt SARMs te gebruiken, is het essentieel om je bewust te zijn van de juridische nuances en mogelijke risico’s.

CB sarms
Met CrazyBulk pillen bouw jij je droomlichaam zonder zorgen! Betalen met iDeal en bezorgd door PostNL.

Soorten SARMs

Ostarine MK-2866 verkocht als Research Chemical
Ostarine MK-2866 verkocht als ‘Research Chemical’

SARMs, of Selectieve Androgeen Receptor Modulatoren, zijn er in verschillende soorten en maten. Sommige zijn krachtiger en brengen mogelijk meer risico’s met zich mee dan andere. Hier is een overzicht van de meest voorkomende SARMs die je online kunt vinden:

Ostarine MK-2866 (of GTx-024) – Dit is een van de meest populaire SARMs. Een dosering van 25 mg per dag gedurende 4 weken kan spiergroei stimuleren zonder testosteron te onderdrukken. Bijkomende voordelen zijn vetverlies en verbeterde gewrichtsgezondheid. Klinische studies hebben zich vooral gericht op botgezondheid en spierbehoud. Aanbevolen doseringen liggen tussen de 20-50 mg per dag.

Ligandrol (LGD-4033) – Momenteel in klinische tests voor het voorkomen van spierverlies, wordt aangenomen dat Ligandrol niet alleen spierbehoud bevordert, maar ook de groei van spiermassa en kracht bij doseringen van 5-20 mg per dag.

Andarine (GSX-007 of S-4) – Bekend om het verhogen van kracht, kan Andarine ook droge spiermassa bevorderen en vetverlies stimuleren. Doseringen variëren tussen 25-75mg per dag.

Testolone (RAD140) – Vaak beschouwd als de krachtigste SARM, is Testolone ontwikkeld in de hoop dat het op een dag anabole steroïden kan vervangen. Doseringen van 10-20 mg per dag kunnen de groei van droge spiermassa en libido bevorderen.

Daarnaast zijn er stoffen die vaak als SARMs worden verkocht, maar dat technisch niet zijn:

Cardarine – Een PPAR-receptor die de oxidatie van vetzuren in spieren kan bevorderen. Vaak gecombineerd met SARMs, kan het in doseringen van 10-20 mg per dag je vetverbranding en uithoudingsvermogen verhogen.

Stenabolic – Een Rev-ErbA-agonist die vaak met SARMs wordt gecombineerd. Het wordt aanbevolen om het 1-2 uur voor de training in te nemen om de vetverbranding te verbeteren.

Nutrobal (Ibutamoren MK677) – Hoewel het geen SARM is, wordt het vaak als zodanig verkocht. Het is een groeihormoon secretagoog dat bijdraagt aan de productie van groeihormoon en IGF-1. Het kan sportprestaties en slaapkwaliteit verbeteren.

Deze stoffen hebben inderdaad ongebruikelijke namen, wat typerend is voor medicijnen die nog in onderzoek zijn. Wanneer ze officieel worden goedgekeurd, zullen ze waarschijnlijk commerciëlere namen krijgen. Het is cruciaal om te onthouden dat deze producten momenteel alleen mogen worden verkocht als onderzoekschemicaliën voor wetenschappelijke doeleinden.

Leestip: De 5 Beste SARMs Voor Cutten En Bulken

Hoe Werken SARMs?

Testosteron, een essentieel androgeen hormoon, speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van mannelijke kenmerken. Denk hierbij aan een diepere stem, gezichts- en lichaamsbeharing, spierontwikkeling en het verminderen van lichaamsvet. In onze jeugd reguleert ons lichaam de productie en niveaus van testosteron efficiënt. Echter, met het ouder worden, neemt de natuurlijke productie van dit hormoon af, wat kan leiden tot verminderde spiermassa, vermoeidheid en andere gerelateerde symptomen.

Hier bieden SARMs een innovatieve oplossing. Ze zijn ontworpen om de werking van testosteron na te bootsen door zich specifiek te binden aan de androgeenreceptoren in onze cellen. Wanneer SARMs zich aan deze receptoren binden, stimuleren ze een toename van androgene activiteit in het lichaam. Dit betekent dat de cellen een verhoogde androgene respons ervaren, waardoor de spieren sneller groeien, herstellen en zich ontwikkelen. In essentie bieden SARMs een manier om de voordelen van verhoogde testosteronactiviteit te benutten zonder de bijwerkingen van traditionele anabole steroïden.

Waarom Kiezen Mensen voor SARMs?

Het is fascinerend om te weten dat SARMs oorspronkelijk zijn ontwikkeld met het doel om ouderen en kankerpatiënten te ondersteunen bij het bestrijden van spierafname en aandoeningen zoals osteoporose, bloedarmoede en chronische vermoeidheid.

De medische gemeenschap zag in SARMs een potentieel gezonder alternatief voor traditionele testosterontherapieën. Uit klinisch onderzoek bleek al snel dat SARMs niet alleen spiergroei en -behoud bevorderden, maar ook botdichtheid verhoogden en vetverlies stimuleerden.

Dit potentieel heeft de aandacht getrokken van de sport- en fitnessgemeenschap:

Vrouwen – Voor veel vrouwen bieden SARMs een veiliger alternatief dan steroïden, die bijwerkingen zoals virilisatie kunnen veroorzaken. Producten zoals Cardarine en Anabolicum zijn populair onder vrouwen vanwege hun vermogen om vetverlies te stimuleren, droge spiermassa te bevorderen, kracht te verbeteren en het weefsel te verzachten.

Bodybuilders – Voor bodybuilders kunnen SARMs dienen als een introductie tot prestatiebevorderende middelen voordat ze overstappen op krachtigere anabole steroïden. Ze kunnen ook de effectiviteit van steroïde cycli versterken zonder de bijbehorende gezondheidsrisico’s te verhogen. Bijvoorbeeld, tijdens een ‘cutting’ fase kunnen SARMs helpen bij het behouden van spiermassa zonder waterretentie te veroorzaken, wat resulteert in een meer gedefinieerde fysiek.

Kortom, de veelzijdigheid en het relatief veilige profiel van SARMs hebben bijgedragen aan hun groeiende populariteit binnen diverse groepen, van medische patiënten tot atleten en fitnessprofessionals.

De Voordelen van Bodybuilding met SARMs

Resultaat van een Sarms Kuur
Resultaat van een Sarms Kuur (Bron: Reddit)

Zoals eerder in dit artikel aangehaald, bootsen SARMs de werking van testosteron in het lichaam na door zich te binden aan androgeenreceptoren. Dit unieke mechanisme biedt volgens NIH studies verschillende voordelen voor bodybuilders en fitnessenthousiastelingen:

 1. Stimulatie van Eiwitsynthese: Eiwitsynthese is het proces waarbij het lichaam eiwitten opbouwt. Door dit proces te stimuleren, kunnen SARMs bijdragen aan snellere spieropbouw en -herstel.
 2. Beperking van Spierverlies: Tijdens intensieve training of dieetfases kan het lichaam spiereiwitten afbreken voor energie. SARMs helpen dit proces te minimaliseren, waardoor je je hard verdiende spiermassa behoudt.
 3. Bevordering van Spiergroei: Door de beschikbaarheid van meer eiwitten in het lichaam te verhogen, kunnen SARMs de groei van spierweefsel stimuleren.
 4. Stimulatie van Vetverlies: SARMs kunnen het lichaam aanzetten om opgeslagen vetreserves te gebruiken als energiebron, wat bijdraagt aan vetverlies en een meer gedefinieerde fysiek.
 5. Versneld Spierherstel: Sneller herstel betekent dat je minder tijd nodig hebt tussen de trainingssessies, waardoor je vaker en harder kunt trainen.

Samengevat bieden SARMs veel van de voordelen die traditionele anabole steroïden bieden, maar met een verminderd risico op bijwerkingen. Dit maakt ze een aantrekkelijke optie voor diegenen die hun fysieke prestaties en esthetiek willen verbeteren zonder hun gezondheid in gevaar te brengen.

Het Verschil Tussen SARMs en Anabole Steroïden

Op het eerste gezicht lijken SARMs en anabole steroïden veel op elkaar, en het is begrijpelijk als je denkt dat ze vergelijkbaar zijn. Echter, er zijn enkele cruciale verschillen die je moet begrijpen:

 1. Potentie: Hoewel beide spiergroei bevorderen, zijn SARMs over het algemeen minder krachtig in het stimuleren van spieropbouw dan traditionele anabole steroïden.
 2. Detectie: SARMs zijn lastiger op te sporen in dopingtests dan steroïden. Echter, het is belangrijk op te merken dat ze nog steeds detecteerbaar zijn in urine.
 3. Bijwerkingen: Anabole steroïden kunnen een reeks ongewenste bijwerkingen veroorzaken, zoals virilisatie, reproductieve schade, oestrogeen-gerelateerde problemen, androgene bijwerkingen, hartproblemen, slapeloosheid, prostaatproblemen, haaruitval, acne, hormonale onevenwichtigheden en schade aan gewrichten en ligamenten. In tegenstelling tot steroïden veroorzaken SARMs bij normale doseringen deze problemen niet. De meest voorkomende bijwerkingen van SARMs zijn mild, zoals hoofdpijn en rugpijn. Ze belasten je organen niet en veroorzaken op de lange termijn geen reproductieve of prostaatproblemen. Ook haaruitval is geen bekende bijwerking van SARMs.
 4. Selectiviteit: Het belangrijkste onderscheid tussen SARMs en anabole steroïden is hun werkingsmechanisme. SARMs zijn selectief; ze richten zich alleen op androgeenreceptoren in spier- en botcellen en hebben minimaal effect op andere cellen in het lichaam. Dit betekent dat ze niet worden omgezet in schadelijke moleculen zoals DHT of oestrogeen, waardoor veel van de negatieve bijwerkingen die geassocieerd worden met steroïden worden vermeden.
 5. Herstel: Na een cyclus met SARMs herstelt je lichaam over het algemeen sneller dan na een cyclus met anabole steroïden. Dit komt omdat SARMs minder invloed hebben op je natuurlijke testosteronproductie.

Samenvattend, hoewel SARMs en anabole steroïden beide prestatiebevorderende middelen zijn, verschillen ze aanzienlijk in hun werking, bijwerkingen en impact op het lichaam. Het is essentieel om goed geïnformeerd te zijn voordat je een keuze maakt tussen deze twee

SARMs in Bodybuilding: Doseringen, Cycli en Toepassingen

SARMs hebben snel aan populariteit gewonnen binnen de bodybuilding-gemeenschap, niet alleen vanwege hun verminderde bijwerkingen, maar ook vanwege hun veelzijdigheid in verschillende fasen van bodybuilding. Hier is een overzicht van hoe SARMs worden geïntegreerd in bodybuilding routines:

 1. Combinatie met Anabole Steroïden: Voor degenen die SARMs willen combineren met anabole steroïden:
  • Trenbolon: Kan helpen bij het verbeteren van uithoudingsvermogen.
  • Ligandrol: Vaak gecombineerd met steroïden om spiergroei te stimuleren terwijl bijwerkingen worden geminimaliseerd.
  • Ostarine: Kan helpen bij het behoud van zacht weefsel.
 2. Post Cycle Therapy (PCT): Sommige bodybuilders kiezen voor SARMs tijdens hun PCT om spierverlies te minimaliseren. Aanbevolen SARMs voor deze fase zijn:
  • GW501516, SR9009 en Nutrobal: Deze zijn niet-onderdrukkend, waardoor ze ideaal zijn voor PCT.
  • Ostarine: Kan, in de juiste dosering, ook helpen bij het voorkomen van spierverlies.
 3. Bulken: Voor diegenen die zich in de bulking fase bevinden:
  • Nutrobal: Stimuleert de eetlust, wat essentieel is voor gewichtstoename.
  • Ligandrol: Direct gericht op het stimuleren van spiergroei.
 4. Cutten: Voor de cut-fase:
  • GW501516 en SR9009: Bevorderen vetverbranding, wat essentieel is voor het definiëren van spieren.
  • GW en S4 (Andarine): Deze combinatie is vooral effectief bij een caloriearm dieet.
 5. Combineren met Creatine: Het toevoegen van creatine aan je SARMs-regime kan een natuurlijke boost geven aan spierherstel en -groei.
 6. Triple Stacking: Een populaire techniek waarbij GW, S4 en Ostarine worden gecombineerd voor optimale resultaten in spiergroei, vetverlies en uithoudingsvermogen.

Het is belangrijk om op te merken dat, hoewel we hier geen specifieke doseringen hebben vermeld, het essentieel is om altijd de aanbevolen doseringen te volgen en je lichaam te monitoren op eventuele bijwerkingen. Het is ook raadzaam om professioneel advies in te winnen voordat je met een nieuwe supplementroutine begint.

Gevaren en Bijwerkingen van SARMs

SARMs zijn in de afgelopen jaren populair geworden in de bodybuilding-gemeenschap vanwege hun voordelen. Echter, zoals bij elk supplement of medicijn, zijn er volgens studies potentiële risico’s en bijwerkingen waarvan je op de hoogte moet zijn:

 1. Ligandrol: Dit is bekend om de onderdrukking van testosteron. Als je Ligandrol gebruikt, is een Post Cycle Therapy (PCT) essentieel om je natuurlijke testosteronproductie te herstellen.
 2. Ostarine: Bij inname van meer dan 25 mg per dag gedurende meer dan 4 weken, kan het testosteron onderdrukken. Een PCT kan helpen om de natuurlijke testosteronproductie te herstellen.
 3. Andarine: Dit kan zich binden aan de receptoren in je ogen, wat kan leiden tot zichtproblemen, vooral ‘s nachts. Hogere doseringen versterken dit effect. Ook Andarine kan testosteron onderdrukken, dus een PCT is aan te raden.
 4. Testolone: Dit is een van de sterkste SARMs en kan je natuurlijke testosteronproductie aanzienlijk onderdrukken. PCT is na gebruik essentieel.

Hoewel SARMs minder onderdrukkend zijn voor de natuurlijke testosteronproductie dan anabole steroïden, zijn ze niet zonder risico’s. Bij hoge doseringen kunnen ze:

 • Testosteron Onderdrukking: Dit is een bekende bijwerking van SARMs. Bijvoorbeeld, in studies met Ostarine en Ligandrol, ervoeren deelnemers een significante daling van hun testosteronniveaus.
 • Haaruitval: Sommige gebruikers hebben haaruitval gemeld na het gebruik van SARMs.
 • Acne: Net als bij anabole steroïden, kunnen sommige mensen acne ontwikkelen bij het gebruik van SARMs.
 • Verhoogd Risico op Kanker: Onderzoeken naar Cardarine werden stopgezet vanwege de ontwikkeling van kankergezwellen bij muizen.

Daarnaast is er een reëel risico bij het kopen van SARMs online. Veel producten die als SARMs worden verkocht, zijn in feite producten van de zwarte markt. Dit betekent dat er geen garantie is op de kwaliteit of de echtheid van het product. Foute etikettering en onjuiste ingrediënten zijn veelvoorkomende problemen.

Het is essentieel om goed geïnformeerd te zijn en voorzichtig te zijn bij het kiezen van SARMs. Overweeg altijd om professioneel advies in te winnen voordat je met een nieuwe supplementroutine begint.

Waar Vind Je Betrouwbare SARMs Online?

Osta Sarm

Hoewel SARMs in eerste instantie zijn ontwikkeld voor wetenschappelijke en onderzoeksdoeleinden, heeft dit fabrikanten niet tegengehouden om ze ook aan de bodybuilding-gemeenschap te verkopen.

De regelgeving omtrent de verkoop van SARMs wordt echter steeds strikter, vooral in landen zoals de Verenigde Staten. Desondanks is het nog steeds mogelijk om SARMs online te vinden, zoals een snelle Google-zoekopdracht zal aantonen.

Het is cruciaal om voorzichtig te zijn bij het kiezen van een leverancier. Veel online aangeboden producten zijn mogelijk in niet-gereguleerde laboratoria geproduceerd en kunnen ingrediënten van twijfelachtige kwaliteit bevatten. Bovendien zijn er vervalsingen op de markt die niet de beloofde resultaten leveren.

Voor degenen in Nederland die op zoek zijn naar betrouwbare SARMs, biedt CrazyBulk een reeks SARMs supplementen aan. Het is altijd aan te raden om hun officiële website te bezoeken en de productdetails zorgvuldig te bestuderen.

Leave a Reply