De Juiste Manier om te Stoppen met Anabolen

Stoppen met anabolen

Dus, stel je voor dat je besluit de sprong te wagen en het risico te nemen. Je hebt besloten een kuur met anabole steroïden te volgen. Je hebt ze en al het advies dat je nodig had van je leverancier in de sportschool. Je weet wanneer en hoe je ze moet innemen. Bingo.

Helaas, als je van gedachten verandert en besluit te stoppen met steroïden, is het niet zo eenvoudig. Je moet nooit zomaar stoppen, afkomen van steroïden is niet zo simpel. Dit zou het hele proces zowel tijdsverspilling als gevaarlijk maken, gezien enkele van de bijwerkingen van steroïden zoals HGH, Winstrol, Dianabol en de rest die we eerder hebben besproken.

Het zou zeer voordelig zijn om een tweede kuur te volgen, bekend als een “post cycle therapy” (of PCT in het kort). Niemand wil de “post cycle crash” ervaren. Dit is een term die wordt gebruikt om een crash in de natuurlijke hormoonproductie na een steroïdekuur te beschrijven.

Wanneer je bijvoorbeeld Anavar of Tren neemt, stop je met het natuurlijk produceren van hormonen. Dit betekent dat wanneer je stopt met het nemen van steroïden, er een periode is waarin geen hormonen worden geproduceerd of kunstmatig in je systeem komen. Dit leidt tot verlaagde niveaus van androgenen, maar normale niveaus van corticosteroïden. Omdat je een onbalans van androgenen hebt om de spierafbrekende (katabole) effecten van corticosteroïden tegen te gaan, kan je nieuw gevormde spierweefsel beginnen te verdwijnen.

Je lichaam zou het probleem moeten herkennen en opnieuw hormonen moeten gaan produceren, maar tegen die tijd kan de schade al zijn aangericht.

De wetenschap achter een PCT en de individuele medicijnen die nodig zijn, is uiterst complex. Je moet echter wel op de hoogte zijn van de drie belangrijkste medicijnen: Clomid, Nolvadex en Human Chorionic Gonadotropin (HCG). Dit zijn de drie medicijnen die een complete PCT vormen. Clomid en Nolvadex alleen zijn niet effectief bij het herstellen van de natuurlijke testosteronproductie. Ze kunnen het beste worden onthouden als de medicijnen die HCG ondersteunen.

HCG is een receptplichtig vruchtbaarheidsmedicijn dat luteïniserend hormoon (LH) nabootst. Dit is een effectief medicijn omdat we zoveel kunnen injecteren als we nodig hebben om de testes te shockeren om eerder testosteron te produceren. Dit zal het tempo van katabolisme (spierafbraak) vertragen.

Op dit moment weten we welke medicijnen we nodig hebben voor een complete PCT en net genoeg over hen om te begrijpen waarom ze belangrijk kunnen zijn. Nu moeten we weten hoe we ze moeten innemen.

Verrassend genoeg zijn er zeer weinig PCT-protocollen in de medische tijdschriften. Eén daarvan, het PoWeR (Programme for Wellness Restoration), testte 19 jonge mannen die 12 weken lang Nandrolone hadden ingenomen. De PCT die ze kregen bestond uit de volgende medicijnen:

  • Nolvadex werd 45 dagen ingenomen de dag na de laatste dosis steroïden.
  • Clomid werd 30 dagen ingenomen de dag na de laatste dosis steroïden.
  • HCG werd 16 dagen ingenomen de dag na de laatste dosis steroïden.

Je zou kunnen denken dat een PCT misschien wat korter zou zijn dan dit, en ongeveer een week of iets dergelijks zou duren, maar helaas is dit niet het geval. Het herstellen van hormonale onevenwichtigheden in je lichaam is een langdurig proces.

Het kan ook verrassend zijn dat de medicijnen die je nodig hebt om de PCT te voltooien even duur kunnen zijn als de steroïden, wat belastend kan zijn voor je spaarpot.

Het is echt beter in elk opzicht om de andere beschikbare opties te verkennen voordat je je waagt aan de wereld van het nemen van steroïden, vooral gezien de recente ontwikkeling van gezonde, veilige en effectieve anabolen alternatieven op de markt!

Leave a Reply