Oxandrolon anabolen kuur, dosering en bijwerkingen

Oxandrolon

Wat is Oxandrolon?

Misschien ben je tijdens je zoektocht naar steroïden voor spiergroei wel eens de naam Oxandrolon tegengekomen. Deze steroïde is kunstmatig gemaakt en is een synthetische variant van testosteron. Het is zo ontwikkeld dat het een hogere anabole en lagere androgene verhouding heeft. Maar wat betekent dat eigenlijk?

Anabool betekent dat het de groei van spierweefsel bevordert, terwijl androgeen verwijst naar mannelijke ontwikkelingskenmerken zoals een diepe stem, gezichtshaar en interesse in vechtsporten. Oxandrolon is erg populair omdat het meer spieren zou bevorderen met minder stress en spanning op je organen.

Maar is dat echt zo? Hoewel Oxandrolon goede resultaten kan opleveren, zijn de bijwerkingen vaak niet de moeite waard. In deze tekst bekijken we de geschiedenis van deze steroïde, hoe het werkt, de doseringen, de bijwerkingen en een veilig en natuurlijk alternatief voor Oxandrolon.

De geschiedenis en wetenschap achter Oxandrolon

Oxandrolon is een door de mens gemaakte steroïde met een goede bedoeling. Artsen zagen dat sommige ziekten het lichaam van mensen beschadigden, waardoor ze ernstig verzwakt raakten. Ze wilden een manier vinden om deze ziekten te behandelen en tegelijkertijd te voorkomen dat hun patiënten spierweefsel zouden verliezen. Hierdoor werd Oxandrolon ontwikkeld.

In eerste instantie werd Oxandrolon gebruikt om spiermassa te behouden, maar later werd ontdekt dat het een geweldige manier was om gewichtstoename te bevorderen na een operatie, traumatische verwonding of hardnekkige infectie.

Oxandrolon werkt door het stimuleren van spiergroei en stikstofretentie in spierweefsel. Het kan ook helpen om de eetlust te vergroten.

Onderzoeken hebben aangetoond dat Oxandrolon kan helpen bij spieropbouw door de netto eiwitsynthese en het transport van spieropbouwende aminozuren te verhogen. Het kan ook helpen bij het behoud van mager spierweefsel en vetverlies.

Hoewel Oxandrolon nooit bedoeld was om de hersenfunctie te verbeteren, suggereren recente onderzoeken dat het mogelijk kan helpen bij het herstellen en verhogen van myeline niveaus, de beschermingslaag van de hersenen op de elektrische supersnelweg van cellulaire boodschappers.

Anavar versus Oxandrolon

Als je online op zoek gaat naar illegale steroïden, is het waarschijnlijk dat je zoekt naar “Anavar vs. Oxandrolon”. Maar het grappige is dat Anavar eigenlijk alleen maar een merknaam is voor Oxandrolon.

Oxandrolon is eigenlijk de wetenschappelijke naam en dus moeilijker uit te spreken. Maar als je medicijnen wilt verkopen, ook steroïden, heb je iets nodig dat klinkt als een aantrekkelijk merk. Dus introduceren we Anavar, klinkt toch veel beter?

Maar is er een verschil tussen de twee? Misschien een klein verschil, afhankelijk van of je de generieke Oxandrolon of de merknaam Anavar krijgt. De formule van Oxandrolon is identiek aan die van Anavar, maar er kan een verschil zijn in de uiterlijke verschijning van de tabletten en de dosering van elke tablet.

Oxandrolon pillen

Oxandrolon doseringen en kuren

Als we het hebben over hoeveel Oxandrolon je moet nemen, zijn er veelvoorkomende kuren. Maar we raden ze niet aan omdat ze grote risico’s met zich meebrengen voor je gezondheid en zelfs gevangenisstraffen.

Oxandrolon dosering:

Afhankelijk van je ervaring, gewicht en doelen zijn er verschillende doseringen voor Oxandrolon:

 • Mannen: 30 mg tot 80 mg per dag
 • Vrouwen: 5 mg tot 15 mg per dag

Sommige mannen nemen wel eens 100 mg per dag en vrouwen 20 mg per dag, maar dat komt niet vaak voor. Hogere doseringen vergroten het risico op bijwerkingen en gezondheidsproblemen.

Omdat de halfwaardetijd van Oxandrolon 8 tot 10 uur is, moet je de dagelijkse dosis over twee keer verdelen. Bijvoorbeeld, als je 30 mg per dag neemt, neem dan 15 mg ‘s ochtends en 15 mg ‘s avonds.

Oxandrolon kuur

Een standaard Oxandrolon kuur duurt zes weken. Na deze periode is post-cycle therapie (PCT) vereist. Dit is een supplement dat de leverbeschadiging omkeert en het onderdrukte testosteronniveau weer op gang brengt. Het is belangrijk om te onthouden dat zelfs de beste PCT-supplementen niet altijd in staat zijn om de schade volledig te herstellen.

Lees ook: De beste anabolen kuur voor beginners

Oxandrolon kuren

Er zijn twee veelgebruikte combinaties met Oxandrolon: Testosteron Enanthaat en Winstrol.

Oxandrolon en Testosteron Enanthaat:

In week 1 tot en met week 6: · Oxandrolon: 30 mg per dag · Testosteron Enanthaat: 300 mg per week

Oxandrolon en Winstrol:

In week 1 tot en met week 6: · Oxandrolon: 30 mg per dag · Winstrol: 50 mg per dag in week 1 tot en met 4, en daarna geen Winstrol meer in week 5 en 6.

Oxandrolon resultaten

Echte Oxandrolon is duur en kan schadelijk zijn voor je lever en andere organen. Dus is het de moeite waard? Mensen die Oxandrolon gebruiken, zien meestal verbeteringen op drie gebieden:

Spiergroei: Oxandrolon beschermt spieren tegen afbraak en stimuleert de groei van spieren. Veel mensen nemen Oxandrolon om grotere spieren te krijgen.

Droge massa: Oxandrolon wordt vaak gebruikt tijdens het cutten, omdat het de grootte kan bevorderen zonder een opgeblazen uiterlijk te geven.

Vetverlies: Oxandrolon kan ook helpen bij het verliezen van vet. Mannen die Oxandrolon gebruikten, verloren gewicht en bleven afvallen.

De risico’s en bijwerkingen

Als je Oxandrolon gebruikt, moet je weten dat er een prijs is die je lichaam betaalt, vooral als je het misbruikt. Hier zijn de meest voorkomende bijwerkingen van Oxandrolon:

 • Acne
 • Verlies van seksuele drang
 • Mannelijke borsten (gynecomastie)
 • Meer agressie of opwinding dan normaal
 • Moeilijk in slaap vallen of slapeloosheid
 • Onderdrukking van testosteron
 • Veranderingen in je cholesterol, wat je risico op hart- en vaatziekten zoals een hartaanval kan vergroten.

Welke alternatieven zijn er?

Als je de voordelen van Oxandrolon wilt ervaren zonder schade aan je lever of vervelende bijwerkingen, is Anvarol een goede optie.

Anvarol is een volledig legaal en natuurlijk alternatief voor Oxandrolon (Anavar) dat is ontworpen om je te helpen bij het maximaliseren van je vetvrije winst, of je nu aan het bulken bent of aan het cutten.

Anvarol is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en helpt op drie manieren:

 1. Krachtboost: Anvarol bevat adenosine 5′-trifosfaatdinatrium, een populaire brandstofbron voor spierweefsel tijdens bodybuildingtrainingen.
 2. Spieropbouw: Anvarol bevat soja-eiwit, wei-eiwit en een 2:1:1 verhouding van BCAA’s, die essentiële bouwstenen zijn voor spierweefsel.
 3. Vetverbranding: Yam-extract is de stercomponent die helpt bij het bevorderen van een gezond gewicht, goede spijsvertering en het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid.

Conclusie

Als je spiermassa wilt opbouwen, kan het verleidelijk zijn om Oxandrolon te gebruiken, omdat het speciaal is gemaakt voor spieren. Maar Oxandrolon is een medicijn voor zieke mensen en geen veilige optie voor gezonde mensen die hun spiermassa willen vergroten.

Het is ook moeilijk om echte Oxandrolon van medische kwaliteit te vinden. Als je het toch kunt vinden, kan het veel geld kosten en schadelijk zijn voor je lever. Dit alles voor slechts een paar kilo extra spieren.

Je kunt beter kiezen voor Anvarol, een legaal en natuurlijk alternatief voor Oxandrolon dat geen schadelijke bijwerkingen heeft. Met Anvarol kun je je spiermassa vergroten, je kracht verbeteren en vet verliezen zonder je lever te belasten. Zo haal je het beste uit je trainingen en bespaar je ook nog geld.

Leave a Reply