Is het de moeite waard om Testosteron Enanthaat te gebruiken om je T-niveaus te verhogen?

Testosteron Enanthaat injectie

Wat is Testosteron Enanthaat?

Testosteron Enanthaat is een medicijn dat gebruikt kan worden om lage testosteronniveaus te behandelen. Het wordt ook wel testosteronheptanoaat genoemd en is een soort steroïde. Deze injectie kan helpen om de natuurlijke testosteronspiegel aan te vullen en ervoor te zorgen dat je lichaam niet lijdt onder de afwezigheid ervan. Het is zelfs geschikt voor testosteronvervangingstherapie (TRT).

Testosteron is belangrijk voor veel normale lichaamsfuncties. Het speelt een sleutelrol bij de groei en ontwikkeling van je spieren, botten en geslachtsorganen. Ook stimuleert het de seksuele ontwikkeling tijdens de puberteit. Als je niveaus te laag worden, heeft dit effect op elk van deze gebieden.

Met CrazyBulk pillen bouw jij je droomlichaam zonder zorgen! Betalen met iDeal en bezorgd door PostNL.

De wetenschap

Testosteron Enanthaat is een interessant medicijn, omdat het zowel anabole als androgene eigenschappen heeft. Het kan je helpen droge spiermassa op te bouwen en je botdichtheid te verbeteren. Ook kan het je mannelijke geslachtskenmerken verbeteren, wat het tot de ultieme combinatie maakt om wedstrijdklaar te worden.

Maar let op: Testosteron Enanthaat is alleen verkrijgbaar op recept en is geclassificeerd als een verboden stof door het WADA. Dit betekent dat het niet gebruikt mag worden voor wedstrijden, tenzij je eruit wilt worden gegooid. Ook kun je het niet online kopen voor algemeen gebruik. Je mag het alleen gebruiken als blijkt dat je een tekort aan testosteron hebt.

BELANGRIJK: Testosteron Enanthaat heeft veel verschillende merknamen, zoals Androfil, Andropository, Cernos, Delatestryl, Depandro, Durathate, Everone, Sustrone, Testanon, Testanova, Testrin, Tesostroval, Testoviron en Testro.

Waar wordt Testosteron Enanthaat voor gebruikt?

Testosteron Enanthaat is een synthetische vorm van testosteron die mannen met hypogonadisme kan helpen. Het kan helpen om een tekort aan testosteron aan te vullen en symptomen zoals vermoeidheid, verminderd libido en verlies van kracht te voorkomen. Het kan ook worden gebruikt voor hormoontherapie bij transgender mannen en om symptomen van de menopauze te verlichten.

Bovendien kan Testosteron Enanthaat helpen bij het beheersen van uitgezaaide borstkanker bij postmenopauzale vrouwen. Een extra voordeel is dat het ook kan helpen bij het stimuleren van de groei en kracht van magere spiermassa. Hoewel het niet is ontworpen of beschikbaar voor bodybuilders, zou het in theorie kunnen worden gebruikt tijdens een bulkcyclus. Het is echter belangrijk om te onthouden dat Testosteron Enanthaat alleen op recept verkrijgbaar is en niet mag worden gebruikt voor wedstrijden omdat het als verboden stof is geclassificeerd door het WADA.

Testosteron Enanthaat bijwerkingen

We gaan niet liegen en zeggen dat deze injectie geen bijwerkingen heeft, want dat is niet waar. Testosteron Enanthaat kan veel voorkomende bijwerkingen veroorzaken vanwege de invloed op je hormoonbalans. Dit zijn de meest voorkomende bijwerkingen:

 • Misselijkheid en overgeven
 • Hoofdpijn
 • Angst en depressie
 • Veranderingen in huidskleur
 • Verhoogd/verminderd seksueel verlangen
 • Borstzwelling bij mannen (manboobs genoemd) als gevolg van overtollig testosteron dat wordt omgezet in oestrogeen
 • Gevoelloosheid/tintelingen
 • Vettige huid
 • Acne
 • Haaruitval
 • Gewichtstoename
 • Irritatie op de injectieplaatsen (meestal in je billen), wat kan leiden tot pijn, roodheid en zwelling.

Bij vrouwen kan testosteron Enanthaat de volgende bijwerkingen veroorzaken vanwege de verhoogde aanwezigheid van testosteron in het lichaam:

 • Veranderingen in de menstruatiecyclus
 • Haargroei volgens mannelijk patroon, wat betekent dat je ongewenste haargroei kunt krijgen op je kin en borst
 • Mannelijke kaalheid, wat betekent dat je kale plekken op je hoofd kunt krijgen
 • Verdikking van de stem
 • Vergrote clitoris

Let op: sommige androgene effecten bij vrouwen, zoals vergroting van de clitoris en stemverlies, zijn onomkeerbaar zodra ze zich ontwikkelen. Het is dus niet verstandig voor vrouwen om testosteron Enanthaat te gebruiken, tenzij je van plan bent om een man te worden (en we raden dit absoluut niet aan), omdat de blijvende schade niet de moeite waard is.

Hoef je je alleen zorgen te maken over deze dingen?

Helaas zijn dit niet de enige bijwerkingen waar je je zorgen over hoeft te maken. Alles wat hierboven staat beschreven zijn slechts de meest voorkomende bijwerkingen die je kunt verwachten. Het is zorgwekkend dat testosteron Enanthaat ook de potentie heeft om nog ernstigere problemen te veroorzaken. Als deze problemen zich voordoen, moet je dit onmiddellijk aan je arts vertellen.

Hier moet je op letten:

 • Veranderingen in je geestelijke gesteldheid of stemming, zoals angst, agressie, depressie, enz.
 • Moeilijk slapen of slapeloosheid
 • Snurken
 • Vaker moeten plassen of problemen met plassen
 • Tekenen van leverziekte, zoals aanhoudende buikpijn, misselijkheid, ongebruikelijke vermoeidheid, gele verkleuring van je huid en ogen en donkere urine. Dit is ernstig, dus je moet snel handelen als het zich voordoet.
 • Zwelling van je handen, enkels en voeten
 • Ongebruikelijke vermoeidheid of zweten
 • Verwarring
 • Plotselinge duizeligheid, flauwvallen, hoofdpijn of veranderingen in je gezichtsvermogen
 • Pijn, zwelling of warmte in je lies of kuit
 • Moeite met spreken
 • Zwakte aan één kant van je lichaam
 • Kortademigheid
 • Snelle of onregelmatige hartslag
 • Verminderde spermaproductie of vruchtbaarheid
 • Te vaak of langdurige erecties – in zeldzame gevallen kan dit pijnlijke of langdurige erecties veroorzaken die meer dan 4 uur aanhouden (nu denk je misschien – is dat niet fijn als je herhaaldelijk seks kunt hebben? Maar de waarheid is – het is verre van leuk of bevredigend. Eerlijk gezegd? Het is gewoon ongemakkelijk).
 • Pijn op de borst, kaak en linkerarm – dit is ook ernstige pijn, dus neem onmiddellijk contact op met je arts als je dit ervaart.

Laten we niet vergeten dat mensen deze injectie vaak verkeerd gebruiken of misbruiken. Als je testosteron wilt verhogen, je niveau wilt aanvullen en je spieren wilt opbouwen, kan het gemakkelijk zijn om te veel te nemen.

Maar te veel testosteron Enanthaat kan leiden tot hart- en leverziekten, beroertes, mentale/stemmingsproblemen, verslaving, onjuiste botgroei en ontwenningsverschijnselen zoals depressie, prikkelbaarheid en vermoeidheid (wanneer je stopt). Deze bijwerkingen kunnen weken en maanden duren. Dat is niet de bedoeling.

Onthoud dat Testosteron Enanthaat een medicijn is dat alleen door artsen wordt voorgeschreven. Ze hebben het voorgeschreven omdat ze denken dat de voordelen van deze injectie veel groter zijn dan de risico’s. Ze hebben ook de juiste dosering voor jou bepaald, wat betekent dat de bijwerkingen waarschijnlijk niet zullen optreden ALS je hun aanbevolen plan volgt.

De bijwerkingen zullen alleen optreden als je het overdreven en in hoge doseringen gebruikt. Gedraag je dus en minimaliseer het risico.

Voorzorgsmaatregelen

Als je Testosteron Enanthaat gebruikt, zijn er nog meer dingen waar je op moet letten. Dit medicijn kan worden voorgeschreven als alternatief voor TRT. Hier zijn enkele voorzorgsmaatregelen die je moet nemen:

Als je allergisch bent voor testosteron of sesamolie, moet je dit direct aan je arts of apotheker vertellen voordat je Testosteron Enanthaat gebruikt. Hetzelfde geldt als je medische geschiedenis kanker, bloedstolsels, hartaandoeningen, beroerte, lever- of nierproblemen, hoge cholesterol of bloeddruk, vergrote prostaat, slaapapneu of diabetes bevat.

Oudere mensen kunnen gevoeliger zijn voor bepaalde bijwerkingen, zoals prostaat- en leverproblemen en zwelling van de armen en benen.

Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, mag je Testosteron Enanthaat niet gebruiken, omdat het schadelijk kan zijn voor je baby.

Als je andere medicijnen gebruikt, moet je eerst je arts raadplegen om interacties te voorkomen. Sommige medicijnen, zoals bloedverdunners, diabetesmedicatie en corticosteroïden, moeten met voorzichtigheid worden gebruikt.

Let op: Testosteron Enanthaat mag niet worden gebruikt in de volgende situaties: onbehandelde prostaat- en borstkanker en bij zwangere vrouwen.

Testosteron Enanthaat dosering

Het grappige aan Testosteron Enanthaat kuren is dat de hoeveelheid die je moet gebruiken, voor iedereen anders is. Dit komt doordat het afhankelijk is van je leeftijd, geslacht, diagnose en reactie op de behandeling. Ook spelen je huidige testosteronspiegels in het bloed en eventuele bijwerkingen een rol.

Normaal gesproken krijg je eens in de 1-4 weken een injectie van je arts in je bilspier. Dit is belangrijk omdat het nooit in een ader mag worden geïnjecteerd.

Je kunt het echter ook thuis toedienen als je alle voorbereidings- en gebruiksinstructies goed hebt geleerd. Onder begeleiding leer je hoe je deeltjes en verkleuring kunt herkennen. Als je dit ziet, mag je het niet gebruiken. Ook leer je hoe je het medicijn veilig kunt bewaren of weggooien.

Om schommelingen in hormoonspiegels te voorkomen, schrijven artsen vaak lagere doseringen voor en dien je deze met kortere tussenpozen toe.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van doseringen voor Testosteron Enanthaat:

 • Mannelijk hypogonadisme (testosterontekort): 50-400 mg elke twee tot vier weken toegediend.
 • Vertraagde mannelijke puberteit: 5-200 mg om de twee tot vier weken (gedurende 4-6 maanden).
 • Gemetastaseerde borstkanker: elke twee tot vier weken een injectie van 200-400 mg.
 • Transgender hormoontherapie: een injectie van 50-200 mg per week of als alternatief 100-200 mg om de twee weken.

Hoe zit het met Testosteron Enanthaat versus Cypionate?

Soms wordt testosteron Enanthaat gecombineerd met testosteroncypionaat, dat ook wel depo-testosteron wordt genoemd. Dit gebeurt meestal alleen als je hypogonadisme hebt. Het is niet goedgekeurd voor de behandeling van vertraagde mannelijke puberteit of transgender hormoontherapie. Ook mag het niet worden gebruikt voor de behandeling van uitgezaaide borstkanker.

Wat zijn natuurlijke alternatieven voor Testosteron Enanthaat?

We willen graag eerlijk tegen je zijn: hoewel Testosteron Enanthaat veelbelovende resultaten laat zien in het verhogen van je testosteronniveau, is het niet de enige optie die je hebt. Het heeft namelijk een lange lijst met bijwerkingen, voorzorgsmaatregelen en indicaties. Daarom raden we je sterk aan om te kijken naar natuurlijke alternatieven, die over het algemeen veel veiliger en toegankelijker zijn.

Hier zijn enkele voorbeelden van natuurlijke alternatieven:

 1. Behoud een gezond gewicht – onderzoek toont aan dat mannen met overgewicht vaker last hebben van een laag testosterongehalte. Het is logisch dat afvallen kan helpen om deze niveaus weer binnen het normale bereik te brengen.
 2. Regelmatig sporten – een zittende levensstijl kan leiden tot een verlaging van het testosteronniveau omdat je hersenen denken dat je niet zoveel nodig hebt. Lichaamsbeweging kan helpen om de productie te stimuleren en je fit te houden. Het is belangrijk om intensieve training op hoog niveau, weerstandstraining en gewichtheffen in je routine op te nemen, omdat ze allemaal kunnen helpen om de testosteronproductie te stimuleren.

In een onderzoek met zwaarlijvige mannen werd ontdekt dat lichaamsbeweging de testosteronniveaus beter kan verhogen dan alleen afvallen.

Een goede nachtrust krijgen van 7-8 uur per nacht kan helpen om je hormonen, inclusief testosteron, in balans te houden. Een gebrek aan slaap kan de testosteronspiegel met wel 15% doen dalen.

Vitamine D-supplementen kunnen ook helpen om de testosteronspiegel met 25% te verhogen. Zonlicht kan ook helpen om vitamine D aan te maken, dus probeer wat tijd buiten door te brengen.

Zink is een belangrijk mineraal dat ons lichaam niet van nature opslaat. Het is belangrijk om voldoende zink in je dieet op te nemen, omdat een tekort wordt geassocieerd met hypogonadisme.

Je dieet kan ook van invloed zijn op je testosteronniveaus. Bepaalde voedingsmiddelen, zoals noten en bonen, zijn rijk aan D-asparaginezuur, dat de testosteronproductie kan bevorderen. Het is belangrijk om op je calorie-inname en voedingskeuzes te letten, omdat diëten en te veel eten de testosteronniveaus kunnen verstoren.

Als je je spieren wilt laten groeien en vet wilt verliezen, is het belangrijk om veel eiwitten te eten. Tijdens weerstandstraining kan het eten van koolhydraten je testosteronniveaus helpen optimaliseren. Het is ook belangrijk om een balans te vinden tussen gezonde vetten.

Te veel stress kan je cortisolniveau verhogen, wat op zijn beurt je testosteronniveau kan verlagen. Dit kan leiden tot overeten, gewichtstoename en de opslag van lichaamsvet rond je organen. Dit kan allemaal een negatieve invloed hebben op je testosteronniveaus. Probeer dus goed te eten, meer te slapen en stressvolle situaties te vermijden om je testosteron op peil te houden.

Als je je testosteronniveau op natuurlijke wijze wilt verhogen, zijn er verschillende manieren om dat te doen. Een van de belangrijkste is het eten van voedsel dat rijk is aan eiwitten en koolhydraten, en gezonde vetten in balans houden. Zo kan je spiergroei en vetverlies ondersteunen, en je testosteronniveau optimaliseren tijdens weerstandstraining.

Het is ook belangrijk om stress en cortisolniveaus te verminderen, omdat stress kan zorgen voor een verhoogd cortisolniveau, wat weer kan leiden tot lagere testosteronniveaus. Probeer daarom goed te eten, meer te slapen, stressvolle situaties te vermijden en stappen te ondernemen om een evenwichtige en gezondere levensstijl te leiden.

Als je op zoek bent naar natuurlijke testosteronboosters/minerale supplementen, dan zijn er veel opties beschikbaar. TestoMax is een voorbeeld van een supplement dat bewezen is om de natuurlijke testosteronproductie te verhogen. Het bevat ingrediënten zoals boor, magnesium, fenegriek, zink, vitamine D, B6 en F1. Door het nemen van deze supplementen kan je profiteren van meer magere spiermassa, verbeterd vetverlies, sneller spierherstel en maximale kracht, uithoudingsvermogen en uithoudingsvermogen.

Er zijn ook andere natuurlijke testosteronboosters beschikbaar, zoals ashwagandha en gember. Ashwagandha kan bijvoorbeeld de testosteronspiegel verhogen bij onvruchtbare mannen met 17% en het aantal zaadcellen met 167%. Bij gezonde mannen kan ashwagandha de testosteronspiegel verhogen met 15%. Gember kan ook helpen, want studies hebben aangetoond dat het de testosteronniveaus met 17% kan verhogen.

Conclusie

Testosteron Enanthaat is een ingewikkelde naam voor iets dat je normaal gesproken alleen krijgt als je de diagnose testosteron-deficiëntie hebt. Het is niet bedoeld voor algemeen gebruik en je kunt het niet online kopen. Het is ook niet gemaakt om spiermassa te winnen.

Het zou je theoretisch kunnen helpen tijdens een ophopende en snijdende cyclus door je natuurlijke testosteronniveaus te verhogen. Testosteron is namelijk belangrijk voor spiergroei en het versterken van botten. Maar dit is niet waarvoor het is bedoeld. Bovendien heeft Testosteron Enanthaat veel negatieve bijwerkingen, vooral als je het verkeerd gebruikt.

Als je je testosteronniveau echt wilt verhogen en de voordelen van grotere spieren en vetverlies wilt ervaren, raden we je aan om natuurlijke testosteronboosters zoals TestoMax te gebruiken. Dit is een veilige en legale manier om je natuurlijke testosteronproductie te stimuleren zonder negatieve bijwerkingen.

Je hoeft ook geen dokter te bezoeken om het te krijgen. De meeste natuurlijke testosteronboosters zijn online te vinden. Dus als je een betrouwbare bron kunt vinden, hoef je je nooit meer zorgen te maken over een testosterontekort.

Een legaal en veilig alternatief

Wil je meer kracht en spiermassa? Er bestaan 100% legale steroïde alternatieven die je kunnen helpen. Bouw je lichaam weer op en vergroot je kracht met deze hardcore supplementen.

Leave a Reply