Provitalize review: Wat moet je weten?

Provitalize review

Provitalize is een probioticum voor mensen die in de menopauze zitten. De hormonale veranderingen die iemand tijdens deze periode doormaakt, kunnen verschillende symptomen veroorzaken.

Het Amerikaanse Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (CDC) stelt dat menopauze optreedt wanneer een persoon stopt met menstrueren. Dit gebeurt omdat de eierstokken stoppen met het produceren van oestrogeen en progesteron. Het treedt meestal op naarmate een persoon ouder wordt.

Veelvoorkomende symptomen van de menopauze zijn:

 • Opvliegers
 • Nachtelijk zweten
 • Slaapproblemen
 • Verminderd libido
 • Gewichtstoename
 • Stemmingswisselingen

Wat is Provitalize?

Provitalize is een probiotisch supplement geproduceerd door Better Body Co.

Het bedrijf beweert dat deze probiotica kunnen:

 • Helpen bij gewichtsbeheersing
 • Opvliegers en nachtelijk zweten verminderen
 • Energieniveaus verbeteren
 • Een opgeblazen gevoel beheersen
 • Slaap bevorderen

Het bedrijf raadt aan om dagelijks twee Provitalize-capsules in te nemen voor de beste resultaten.

Bedrijfsreputatie

Better Body Co. heeft een gemiddelde klantbeoordeling van 4,1 uit 5 sterren op Trustpilot.

Recensies over Provitalize op Trustpilot zijn over het algemeen positief. Veel recensenten geven aan dat het product voor hen effectief was in het verminderen van menopauzesymptomen. Er zijn echter ook recensies die problemen bespreken met betrekking tot terugbetalingen en retouren.

Het bedrijf heeft een pagina op het Better Business Bureau (BBB), maar is daar niet geaccrediteerd. Deze pagina toont een gemiddelde klantbeoordeling van 3,14 uit 5 sterren. Better Body Co. heeft in het afgelopen jaar 40 klachten afgehandeld.

Negatieve recensies gaan vaak over problemen met automatische abonnementsbetalingen. Recensies die Provitalize bespreken, zijn overwegend positief en suggereren dat het product op individuele basis effectief was.

Hoe werkt Provitalize?

Provitalize is een soort thermogeen probioticum. Better Body Co. beweert dat thermogene probiotica de spijsvertering en immuniteit ondersteunen. Ze genereren warmte in de darmen, wat vet verbrandt. Ze kunnen ook helpen bij vetopslag, calorie-absorptie en het ondersteunen van iemands metabolisme tijdens het sporten.

Er is echter zeer weinig onderzoek dat de beweringen van het bedrijf over thermogene probiotica ondersteunt.

Er is ook geen onderzoek dat suggereert dat Provitalize de effecten produceert die het bedrijf beweert.

Better Body Co. stelt dat deze probiotica geschikt zijn voor vrouwen die pre- of postmenopauzaal zijn. Het bedrijf zegt ook dat mannen deze probiotica kunnen nemen als ze dat willen.

Ingrediënten en effectiviteit

De volgende ingrediënten in Provitalize hebben naar verluidt de volgende voordelen:

 • Lactobacillus gasseri: Verhoogt de immuniteit, vermindert allergieën en vermindert buikvet.
 • Bifidobacterium breve: Verlaagt de vetmassa.
 • Bifidobacterium lactis: Vermindert de body mass index (BMI), cholesterol en ontstekingen. Een studie uit 2018 gebruikte B. Lactis als een van de hoofdingrediënten in een probiotische formulering, die ontstekingen verminderde.
 • Kurkuma wortelextract: Vermindert ontstekingen, verhoogt antioxidanten en bevordert een gezond hart.
 • Moringa bladextract: Ondersteunt de hersen- en cognitieve gezondheid.
 • Kerriebladextract: Bevordert de spijsvertering, verlaagt cholesterol en bevordert gezond haar.
 • Bioperine: Versnelt de voordelen van curcumine en verbetert de opname van voedingsstoffen.
 • Zonnebloemlecithine: Maakt alle ingrediënten vetoplosbaar.
 • Vertraagde afgifte capsules: Zorgt ervoor dat het probioticum goed kan worden opgenomen in de darmen door het te beschermen tegen maagzuur.

Volgens Better Body Co. zijn deze tabletten keto, paleo en veganistisch vriendelijk. Ze bevatten geen:

 • Gluten
 • Soja
 • Pinda’s
 • Zuivel
 • Schaaldieren
 • Cafeïne

Er zijn geen studies of onderzoeken die suggereren dat Provitalize effectief is. Better Body Co. geeft wel aan dat zijn beweringen niet zijn geëvalueerd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

Het bedrijf zegt ook dat gewichtsverlies niet gegarandeerd is, resultaten kunnen variëren en mensen mogelijk pas na 6-8 weken voordelen ervaren.

Bijwerkingen

Better Body Co. beweert dat Provitalize geen bekende grote bijwerkingen heeft.

Het bedrijf stelt dat sommige mensen in het begin lichte opgeblazenheid kunnen ervaren vanwege de hoge potentie van het probioticum.

Het bedrijf raadt Provitalize niet aan voor mensen die NSAID’s (niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen), bloedverdunners of Cox2-remmers gebruiken. Iemand die medicijnen gebruikt, een medische aandoening heeft, zwanger is of borstvoeding geeft, moet eerst overleggen met hun arts voordat ze Provitalize gebruiken.

Alternatieven

Er zijn verschillende alternatieve producten die kunnen helpen bij het beheersen van menopauzesymptomen:

 • Vitaminen: Sommige vitaminen kunnen helpen de effecten van de menopauze te verminderen, waaronder vitamine A, B, C, D en E. Sommige zijn te vinden in bepaalde voedingsmiddelen, of iemand kan een supplement nemen dat deze vitaminen bevat.
 • Zilverkaars: Dit is een kruid dat vaak wordt ingenomen om menopauzesymptomen te verlichten. Het kan helpen bij sommige menopauzesymptomen, vooral opvliegers.
 • Essentiële oliën: Sommige essentiële oliën kunnen helpen bij verschillende symptomen, waaronder stemmingswisselingen en opvliegers. Sommige kunnen ook helpen bij seksuele disfunctie en vermoeidheid.
 • Rode klaver: Dit kan worden ingenomen als een supplement of in een kruidenthee. Een oudere studie uit 2014 over 12 weken vond dat rode klaver effectief was in het verminderen van menopauzesymptomen in vergelijking met een placebo.
 • Soja: Soja-isoflavonen hebben een structuur die vergelijkbaar is met oestrogeen. Dit betekent dat ze menopauzesymptomen kunnen verminderen, vooral opvliegers. Een studie uit 2017 vond dat soja-isoflavonen menopauzesymptomen verminderden bij zowel perimenopauzale als postmenopauzale vrouwen.

Het is echter belangrijk op te merken dat er beperkt onderzoek is naar de hierboven genoemde alternatieven. Bovendien beoordeelt de FDA voedingssupplementen niet op veiligheid en effectiviteit. Daarom wil iemand misschien een arts raadplegen voordat hij Provitalize of een van de bovengenoemde alternatieven probeert.

Veelgestelde vragen

Hier zijn enkele van de meest gestelde vragen en antwoorden over Provitalize.

Hoeveel kost Provitalize?

Op de bedrijfswebsite zijn flessen verkrijgbaar voor €49 per stuk. Het bedrijf biedt ook een maandelijkse abonnementsservice aan, die €39,20 per flesje kost.

Is Provitalize veilig?

Provitalize is niet goedgekeurd en wordt niet gereguleerd door de FDA.

Better Body Co. beweert echter dat Provitalize wordt geproduceerd in een door de FDA geregistreerde en GMP-gecertificeerde faciliteit. Het bedrijf beweert ook dat het product geen bekende grote bijwerkingen heeft.

Hoeveel Provitalize-tabletten zitten er in elke fles?

Elke fles Provitalize bevat 60 capsules.

Samenvatting

Better Body Co. produceert Provitalize, een probioticum waarvan het beweert dat het helpt de symptomen van de menopauze te verminderen.

Er zijn echter geen studies over het product die de beweringen van het bedrijf ondersteunen.

Volgens het bedrijf bevat Provitalize natuurlijke ingrediënten en is het vrij van allergenen. Better Body Co. stelt dat iemand het supplement mogelijk 6-8 weken moet innemen voordat hij enige voordelen opmerkt.

De FDA beoordeelt geen voedingssupplementen, dus iemand wil misschien met een arts spreken of zijn eigen onderzoek doen met behulp van betrouwbare bronnen voordat hij Provitalize koopt.

Leave a Reply