Hoe Snel Werken Anabolen? (Wetenschappelijk Onderbouwd)

anabolen

Veel bodybuilders gebruiken anabolen om snel spieren op te bouwen. Ik vroeg mij daarom af hoe snel steroïden eigenlijk werken? Hoe lang moet je wachten om resultaat te zien?

Ik besprak dit onlangs met een aantal artsen, verdiepte me in onderzoek en besteedde een paar weken aan het doornemen van relevante onderzoeken en literatuur om achter het antwoord te komen.

Laten we meteen in de feiten duiken:

Korte samenvatting

 • Het duurt ongeveer drie weken om resultaten te zien als je voor het eerst anabolen gebruikt.
 • De snelheid en mate van werkzaamheid van anabolen hangt af van hoeveel een persoon neemt en welke andere steroïden ze daarbij gebruiken.
 • Wanneer bodybuilders steroïden gebruiken moeten ze steeds harder en langer trainer om meer spieren te krijgen.
 • Constant gebruik van steroïden brengt veel gezondheidsrisico’s met zich mee, je moet deze écht kennen voordat je een kuur start.

Hoe Snel Werken Anabolen?

Anabolen kunnen sneller spiermassa opbouwen dan welk natuurlijk middel voor spiergroei dan ook. De meeste gebruikers rapporten dat ze binnen slechts drie weken na de start van hun anabolen kuur resultaten zien.

Veel bodybuilders gebruiken anabolen om hun spiermassa en kracht te boosten, omdat het een van de snelste manieren is om spieren op te bouwen.

Sterker nog, steroïden werken zo snel dat veel professionele atleten (zoals bodybuilders en powerlifters) hun steroïden kuur pas 1 tot 4 maanden voor een wedstrijd beginnen.

Veel factoren bepalen hoe snel steroïden werken. De belangrijkste zijn:

 • Dosering
 • Combinatie met andere steroïden
 • Training , voeding en levensstijl

Laten we deze factoren allemaal in detail bekijken:

Dosering

Hoe snel je spiermassa opbouwt met anabolen hangt af van hoeveel je neemt. Ik heb gemerkt dat de meeste atleten de hoeveelheid aanpassen op basis van hun resultaten en ervaringen.

Als ze bijvoorbeeld geen resultaten zien binnen een maand verhogen ze de dosering totdat de steroïden hun gewenste effect hebben.

Maar als ze in de eerste maand al aanzienlijke winsten zien, verlagen ze de dosering om de vele risico’s van het gebruik van steroïden te verminderen.

Wetenschappelijke gegevens bevestigen dat het gebruik van steroïden in grotere hoeveelheden leidt tot versnelde spierontwikkeling [1].

Combinatie met andere steroïden

Veel atleten, vooral in bodybuilding en powerlifting nemen niet slechts één steroïde. Ze nemen een combinatie van verschillende soorten anabolen om snellere en effectievere spierontwikkeling te realiseren.

Als een bodybuilder bijvoorbeeld spieren wil opbouwen en snel vet wil verliezen, kan hij een combinatie van HGH (menselijk groeihormoon) en clenbuterol nemen.

HGH helpt bij de spierontwikkeling en clenbuterol staat erom bekend dat het helpt om snel lichaamsvet te verbanden.

Studies hebben aangetoond dat het combineren van verschillende soorten anabolen verschillende effecten heeft [ 2 ].

Atleten kiezen dus een bepaalde combinatie die hen kan hun specifieke doelen te realiseren.

Verwant Artikelen :

 • Kunnen steroïden blijvende voordelen opleveren ?
 • Wat is het verschil tussen steroïden en HGH ?

Training, dieet en levensstijl

Je kunt veel testosteron inspuiten, maar geen significante effecten zien vanwege een slechte levensstijl.

Er is een algemene misvatting dat atleten die steroïden gebruiken trainingen kunnen overslaan.

De realiteit is dan anabolen gebruikers juist harder trainen dan ‘natuurlijke’ atleten. De meeste gebruikers starten pas als zij hun natuurlijke plateau hebben bereikt. Anabolen verhogen simpelweg testosteron tot boven normale niveaus om bodybuilders te helpen hun doelen te bereiken.

Echter, als een gebruiker van steroïden niet genoeg slaap krijgt en een slecht dieet volgt, zullen ze 100% niet het effect realiseren dat ze verwachten.

anabolen injecteren

Hoe bouwen anabole steroïden spiermassa op?

Anabole steroïden bouwen spiermassa op door je lichaam te voorzien van een hoog testosterongehalte, wat je spieromvang en kracht aanzienlijk vergroot [3].

Door je lichaam te voeden met een externe bron van testosteron, helpen steroïden je om je natuurlijke bovengrens te overschrijden.

Door deze verhoogde testosteron niveaus kan je lichaam veel sneller spiermassa ontwikkelen.

Hoe gebruiken bodybuilders anabolen om spiermassa op te bouwen?

Bodybuilders gebruiken steroïden om spiermassa op te bouwen door periodiek een anabolen kuur te volgen.

Ze beginnen eerst met een lage dosis testosteron en verhogen de dosis geleidelijk terwijl ze de resultaten bijhouden.

Als ze resultaten zien na een hogere dosis, gaan ze terug naar het nemen van een lage dosis. Je moet niet meer gebruiker dan je nodig hebt.

Tijdens deze kuren houden atleten zich aan een strikt dieet en trainingsregime om hun kracht en herstel te maximaliseren.

Voordelen en risico’s

Veel klinische onderzoeken tonen zowel voordelen als risico’s bij anabolen gebruik.

Voordelen

 • Gewichtsverlies: steroïden zoals clenbuterol verhogen de stofwisseling van je lichaam, waardoor je sneller vet verbrandt en sneller afvalt [4].
 • Verbeterde spiergroei: door je testosteron niveaus te verhogen helpen steroïden je spieren in korte tijd groter en sterker te laten worden [5].
 • Bestrijden spierfalen en andere genetische aandoeningen: Artsen schrijven anabolen om een aantal aandoeningen zoals bloedarmoede, spierblessures, borstkanker en hiv te bestrijden [6] [7].
arts

Risico’s

 • Stemmingswisselingen: Woede is een veel voorkomend symptoom van het gebruik van steroïden, omdat het hormonale schommelingen veroorzaakt. Gebruikers van steroïden zijn vaak bozer en prikkelbaarder dan niet gebruikers [8].
 • Krimpende ballen: Een ander ernstig symptoom van misbruik van steroïden is hypogonadisme, het krimpen van de teelballen [9].
 • Verslaving: Sommige gebruikers van steroïden vervallen in middelenmisbruik als gevolg van anabolen gebruik [10]. De resultaten die je met anabolen kunt boeken kun je immers nooit natuurlijk realiseren.

Verwant Artikelen :

 • Zijn steroïden slecht voor je ?
 • Veroorzaakt het nemen van steroïden huiduitslag ?

Is het gebruik van anabolen de beste optie om de spiermassa te vergroten?

Nee, het gebruik van anabolen is niet de beste optie om de spiermassa te vergroten, omdat anabolen makkelijk te misbruiken zijn en gebruik ervan tot tal van negatieve gevolgen leidt.

Er zijn betere en veiligere alternatieven voor het nemen van steroïden.

Legale steroïden

Legale anabolen zijn een van de beste supplementen om je testosteron op natuurlijke wijze te verhogen. “Legale anabolen” is een verzamelnaam voor veilige en praktische alternatieven voor echte anabolen. Deze hardcore supplementen gebruiken natuurlijke testosteron verhogende ingrediënten om je te helpen spieren te kweken en snel vet te verliezen.

Deze supplementen zijn een veilige en effectieve optie, zeker als je lijdt aan een laag testosterongehalte.

Legale steroïden zullen je ook helpen je plateaus te doorbreken. Veel professionele bodybuilders gebruiken legale steroïden om hun spieromvang te vergroten, hun kracht te vergroten en vet te vebranden.

Voor de beste resultaten raden we ten zeerste aan deze te gebruiken in combinatie met een strikt dieet.

Goede Nachtrust

Het grootste deel van je testosteronproductie vindt plaats in je slaap, daarom kan een gebrek aan slaap je T-waarden verlagen [11].

Zelfs als je hard traint zal slaapgebrek ervoor zorgen dat je lichaam nooit volledig kan herstellen.

Iedere avond acht uur slapen is een van de beste dingen die je kunt doen om je testosteron niveau op natuurlijke wijze te verhogen.

Voedingsmiddelen die testosteron stimuleren

Je kunt verschillende voedingsmiddelen aan je dieet toevoegen die op natuurlijke wijze je testosteron niveaus verhogen.

Voedingsmiddelen zoals gember, oesters, granaatappels, groene bladgroenten, visolie, uien en olijfolie hebben naast het stimuleren van je testosteron vele gezondheidsvoordelen [12].

Leestip: Deze 10 soorten voeding verlagen je testosteron

Conclusie

Anabolen kunnen je helpen om binnen drie weken sterker en groter te worden, maar de bijwerkingen die ze veroorzaken zijn het niet waard.

Het is beter om de veiligere route te nemen en te kiezen voor legale alternatieven. Met enkel natuurlijke ingrediënten kunnen deze supplementen je helpen spieren te kweken, kracht op te bouwen en snel vet verbranden zonder je gezondheid te schaden.

Bronnen:

 1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28959650/
 2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16603236/
 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6711889/
 4. https://www.medicalnewstoday.com/articles/319927
 5. https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/fitness/in-depth/performance-enhancing-drugs/art-20046134
 6. https://www.mayoclinic.org/drugs-supplements/anabolic-steroid-oral-route-parenteral-route/description/drg-20069323
 7. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11231865/
 8. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8036984/
 9. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29120657/
 10. https://nida.nih.gov/publications/research-reports/steroids-other-appearance-performance-enhancing-drugs-apeds/are-anabolic-steroids-addictive
 11. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4445839/
 12. https://www.medicalnewstoday.com/articles/323759#top-8-testosterone-boosting-foods

Leave a Reply