Let Op: Deze 10 Soorten Voeding Verlagen Je Testosteron

hotdog

Heb jij je ooit afgevraagd of je jouw vermogen om spieren op te bouwen zou kunnen saboteren door voedsel te eten dat testosteron verlaagd? Waarschijnlijk niet. De meeste mensen beseffen zich niet dat voeding je testosteron kan verlagen.

Als je topprestaties nastreeft wordt het tijd dat je sommige voeding uit je dieet verwijdert, in het belang van je energieniveau, je sportschool-prestaties en niet te vergeten je libido.

Wees verstandig en vermijd deze 10 voedingsmiddelen

Lijnzaad

Ongeacht hoe je het consumeert, lijnzaad bevat lignanen, die t-levels kunnen doden. Houd je inname laag, of laat het liever helemaal achterwege. En dat geldt ook voor kant-en-klaar voedsel dat lijnzaad bevat, zoals lijnzaadcrackers.

Suikerhoudende Frisdrank

Je houdt misschien van je zoete drankjes, maar ze kunnen grote schade aanrichten aan je testosteron-niveaus. Frisdrank is eigenlijk een hoge dosis vloeibare suiker, dat op zijn beurt je testosteron verlaagt. Doe je gezondheid en plezier en geef frisdrank op.

Bewerkte producten

Het sleutelwoord hier is ‘bewerkt’. Dit betekent producten die zijn geteeld met behulp van pesticiden en chemicaliën. Deze pesticiden en chemicaliën hebben veelal een negatieve impact op je testosteron. Fruit bijvoorbeeld is op zich niet slecht voor je, maar de chemicaliën in bewerkt fruit zijn dat zeker. Kies voor biologisch de volgende keer dat je naar een appel grijpt in je plaatselijke supermarkt.

Bewerkt vlees en zuivel

koe

Nu we het toch over bewerkte producten hebben, laten we vlees- en zuivelproducten niet vergeten. Voordat je een biefstuk of kipfilet koopt, moet je jezelf realiseren dat het waarschijnlijk niet zo puur is als het op het eerste gezicht lijkt.

Koop altijd dierlijke producten van dieren die zijn gefokt zonder hormonen of antibiotica, anders is het een ramp voor je testosteron-niveaus.

Kies dus voor antibiotica-vrij vlees, en dat geldt ook voor eieren, kaas, melk en andere dierlijke producten.

Soja

Hoe onschuldig het ook lijkt, je kunt sojamelk beter laten. Sojamelk is afgeleid van sojabonen, die genisteïne bevatten – een isoflavon dat testosteron remt en oestrogeen stimuleert. Blijf ver weg van Soja, tenzij je man boobs wilt.

Vermijd verder alle voedingsmiddelen die soja bevatten om op veilig te spelen. Maar als je toch de grens overschrijdt met sojaproducten, zorg er dan voor dat ze biologisch zijn en consumeer ze in gematigde hoeveelheden.

Donuts

Deze smakelijke lekkernijen bevatten een royale hoeveelheid transvet. Het type schadelijk vet dat testosteron-niveaus verlaagt.

Bovendien zijn donuts erg dikmakend. Dan heb je nog een probleem. Buikvet bevordert gifstoffen die het risico op leververvetting en hartaandoeningen kunnen verhogen.

Bier

Als je ieder weekend dronken wordt in je plaatselijke bar let dan op, bier is ook desastreus voor je t-levels.

Net als bovengenoemde donuts maakt bier dik, wordt je testosteron minder en vermindert je metabolisme ook nog eens.

Je kunt best af en toe een biertje drinken, maar dagelijks of ieder weekend dronken worden is een no-go als je fit wilt zijn.

Wit Brood

Zink is een zeer belangrijke voedingsstof voor de aanmaak van testosteron. Wanneer je veel voedsel consumeert dat bewerkte granen bevat, zoals wit brood, loopt je het risico op minder testosteron. Witbrood is een goed voorbeeld van een voedingsmiddel dat te veel bewerkte, zinkarme granen bevat.

Advies: vermijd alle voedingsmiddelen gemaakt met witte bloem, zoals crackers, koekjes, bagels en gebak. Kies altijd voor de volkoren versies, waarin alle vitamines en mineralen intact zijn.

Popcorn

popcorn

Niet zomaar popcorn – magnetronpopcorn! De kans is groot dat ook jij ooit popcorn uit de magnetron hebt gemaakt.

De voering in de zak bevat een laag van een stof die perfluoroctaanzuur wordt genoemd. Maar je kunt het gewoon kortweg PFOA noemen. Deze vervelende kleine substantie kan een wurggreep op je t-niveaus zetten.

Je kunt magnetronpopcorn het beste uit je dieet laten en voor een andere vorm van popcorn kiezen.

Hotdogs

Nee, hotdogs zijn niet alleen slecht voor je omdat ze gemaakt zijn van de anus en ellebogen van varkens. Het is het plastic waarin ze gewikkeld zijn.

Deze kunststof bekleding wordt gemaakt van polyvinylchloride (PVC). Hetzelfde spul dat wordt gebruikt in bouwproducten zoals afvoertegels. Als je waarde hecht aan je seksleven en het vermogen om gewichten te heffen, vermijd dan hotdogs omdat PVC hormonale stoornissen in je lichaam veroorzaakt.

Pas op voor testosteron-dodende voedingsmiddelen

Het ironische is dat sommige van de hierboven genoemde voedingsmiddelen niet inherent ‘slecht’ voor je zijn. Sojabonen zijn bijvoorbeeld eigenlijk complete eiwitten. En net als lijnzaad bevatten ze veel vezels en hebben ze andere nuttige voedingsstoffen.

Maar als je optimaal wilt presteren in de sportschool en in de slaapkamer, moet je deze voedingsmiddelen als de pest vermijden. Ik denk dat het een kleine offer is voor grotere winst.

Als je je zorgen maakt om je testosteron kun je ook altijd natuurlijke testosteronboosters of voedingsmiddelen proberen die je t-niveaus kunnen verhogen .

Testosteronverhogende Supplementen

Overweeg Testo-Max eens. Testo-Max bevat D-asparaginezuur – een aminozuurregulator die luteïniserend hormoon aanmaakt. Dit is het hormoon dat de aanmaak van testosteron in je lichaam op gang brengt. Het toevoegen van testo-max aan je dieet is een volledig natuurlijke manier om je t-niveaus veilig te verhogen zonder steroïden.

Leave a Reply