5 Equipoise Bijwerkingen Die Je Wilt Vermijden

Equipoise

Oké, dus je wilt stevige en gezwollen spieren met verhoogde niveaus van testosteron (wie niet?) Maar hoe ver zou je gaan om het te krijgen? Zou je bereid zijn om een gevaarlijke stof genaamd Equipoise te gebruiken die eigenlijk bedoeld is voor gebruik bij koeien en paarden?

Klinkt niet als de meest glamoureuze manier om een droom lichaam te krijgen, toch? Wanneer je Equipoise gebruikt, vaak ‘EQ’ genoemd, neemt je eigenlijk een medicijn dat bedoeld is om de droge spiermassa bij dieren te verbeteren.

Laten we eens kijken hoe deze anabool van gevierd naar verboden ging. We bespreken in dit artikel de bijwerkingen van Equipoise en een natuurlijk alternatief dat je zal helpen vergelijkbare resultaten te krijgen zonder medicijnen voor boerderijdieren te hoeven gebruiken.

Wat is Equipoise?

Equipoise (EQ) is in de loop der jaren onder verschillende namen bekend geworden. EQ is onder andere verkocht als Ganabol , Ultragan, Undecylenate en Boldenone. De laatstegenoemde is het bekendste merk.

Men dacht initieel dat EQ een duurzamer alternatief zou zijn voor Dianabol (een van de populairste steroïden), dus je kunt natuurlijk zien waarom het interesse genoot in de bodybuilding-gemeenschap.

Oorspronkelijk ontwikkeld als een diergeneesmiddel om de eetlust en spiermassa bij renpaarden te verbeteren, werd Equipoise in de jaren 60 op de markt gebracht als Boldenone. Het werd toen tevens goedgekeurd voor menselijke consumptie. Destijds meldden gebruikers een goed spierobouwend effect. Als een toegevoegde bonus veroorzaakte Equipoise weinig tot geen waterretentie, waardoor bodybuilders die typische opgeblazen look konden vermijden.

Boldenone is uiteindelijk in de jaren 70 verboden, maar Equipoise is tot op de dag van vandaag nog steeds gemakkelijk verkrijgbaar.

Een Equipoise-cyclus duurt gewoonlijk 12 weken en de Equipoise-dosering varieert van 200 tot 600 mg per week. Er zijn verschillende bijwerkingen van Equipoise, en hoe hoger de dosis, hoe ernstiger de symptomen.

Laten we de vijf belangrijkste bijwerkingen van EQ nader bekijken:

Vette, vlekkerige huid

Equipoise is zowel een anabole als een androgene steroïde. Anabole eigenschappen hebben betrekking op de grootte en vorm van je spiermassa. Androgeen verwijst naar de mannelijke kenmerken die veel voorkomen tijdens de puberteit, met name een vette huid en acne.

Een van de meest voorkomende bijwerkingen van Equipoise is een toename van de huidolieproductie, die maar al te vaak gepaard gaat met puistjes. De meeste gebruikers klagen over acne op het gezicht en de rug. Omdat de puistjes worden veroorzaakt door een toename van androgene verbindingen, helpt gezichtsreiniging niet.

Testosterontekort

De ironie van het gebruik van Equipoise om testosteron kunstmatig te verhogen, is dat tijdens en na je cyclus je natuurlijke testosteronproductie dramatisch afneemt. Geloof me niet op mijn woord. Er zijn verschillende onderzoeken – om nog maar te zwijgen van de talloze discussies door bodybuilders op forums die aantonen hoeveel Equipoise-gebruikers worstelen met testosterononderdrukking.

In een op dieren gebaseerd onderzoek bevestigden onderzoekers dat het injecteren van mannelijke konijnen met EQ aanzienlijke reproductieve schade veroorzaakte, met name onderdrukking van testosteron. In een andere dierstudie werd niet alleen testosteron onderdrukt, maar namen ook de niveaus van oestradiol (een oestrogeenverbinding) toe.

Hoe zit het met mensen? Sorry jongens, hier is het slechte nieuws. Mannelijke gebruikers van Equipoise bleken lagere serumleptineconcentraties te hebben. Onderzoekers merkten op dat na slechts één injectie de testosteronspiegel dramatisch daalde.

Laag testosteron kan leiden tot verschillende andere, even onaangename bijwerkingen, waaronder depressie, spierverlies en…

Minder zin in seks

Gebruikers van Equipoise doen hun seksleven echt geen plezier. Door de onderdrukking van testosteron en oestrogeendominantie die optreedt, kunnen mannen echt gaan worstelen met hun libido.

Het gebruik van de EQ kan je libido vernietigen. Met je testosteronniveau zo laag, zul je niet snel in de stemming komen.

Daarbij komt ook nog eens kijken dat jongens die Equipoise gebruiken gynaecomastie (beter bekend als manboobs) ontwikkelen. Ik denk niet dat dit het soort toename van de borstomvang was dat je in gedachten had toen je dat trainingsplan maakte, toch?

Alsof dat nog niet erg genoeg is, tonen onderzoeken aan dat je testikels zelfs kunnen krimpen tijdens het gebruik van Equipoise. Dit is niet alleen beschamend, het kan ook je kansen op het krijgen van kinderen verkleinen. Sorry dat ik het zeg, maar je aantal zaadcellen zal nooit meer hetzelfde zijn als je eenmaal EQ hebt ingenomen.

Vrouwen ontwikkelen mannelijke kenmerken

Hier is er een voor de dames. Equipoise staat erom bekend virilisatie te veroorzaken. Dit is wanneer vrouwen kenmerken en eigenschappen beginnen te ontwikkelen die eigenlijk alleen bij mannen zouden moeten voorkomen. Als vrouw zal het met EQ gemakkelijker zijn om spiermassa op te bouwen, maar je zult ook haar op nieuwe plaatsen opmerken, zoals je gezicht. En niemand wil een bebaarde dame zijn, toch?

Als klap op de vuurpijl kunnen vrouwen die Equipoise gebruiken ook een diepere stem, meer agressie en verlies van vrouwelijke kenmerken ervaren. Veel vrouwen melden ook dat ze hun vrouwelijke rondingen verliezen door EQ gebruik.

Nier en leverschade

En tot slot een bijwerking van Equipoise waar beide geslachten bang voor kunnen zijn: orgaanschade.

Je hebt ongetwijfeld geruchten gehoord over hoe je nieren en lever de klap opvangen als je steroïden gebruikt. Een op dieren gebaseerd onderzoek toonde aan dat mannelijke konijnen die met Equipoise waren geïnjecteerd, tekenen van nier en lever-schade vertoonden.

Hetzelfde geldt voor mensen. Een studie gepubliceerd in het Journal of Sports Medicine and Physical Fitness bevestigde dat het gebruik van EQ de grootte, vorm en functie van de nieren bij bodybuilders veranderde .

Serieus, je hebt je organen nodig. Loop niet het risico ze te doden door illegale steroïden te nemen.

Bulk natuurlijk

Equipoise is voor dieren, niet voor mensen. Het gebruik ervan zal resulteren in een aantal behoorlijk ongewenste bijwerkingen. Tegenwoordig zijn er voldoende legale alternatieven voor EQ verkrijgbaar.

D-Bal is een goed voorbeeld van een legaal Equipoise alternatief. Dit door Dianabol geïnspireerd supplement is hardcore, maar toch veilig.

D-Bal bevat een volledig natuurlijke formule waarmee je lichaam vergelijkbare resultaten kan bereiken als die verkregen met Equipoise, zonder de bijwerkingen. Het stelt je spierweefsel in staat om meer stikstof vast te houden – essentieel voor je cellen om meer eiwitten op te bouwen. Kortom, dit betekent dat je spieren sneller groter en sterker worden.

Het nemen van D-Bal brengt je lichaam in de ultieme anabole toestand die nodig is voor extreme spiergroei.

Het beste? D-Bal is relatief zeer goedkoop. Je kunt een doosje met 90 capsules al online bestellen voor €49,95.

Leave a Reply