Clenbuterol in Bodybuilding: Voordelen, Risico’s en Alternatieven

Clenbuterol kuren

Clenbuterol is al enige tijd populair bij bodybuilders die willen cutten, maar het is niet zonder problemen. Elke dosis Clen kan gezondheidsproblemen veroorzaken, en daarom vermijden veel mensen het. Er is geen twijfel over mogelijk – het is niet de veiligste stof om mee te cutten, maar sommigen geloven dat het mogelijk is om de kans op negatieve effecten te verminderen als je een juiste clenbuterol-kuur gebruikt. Dus wat is de waarheid? Laten we de feiten bekijken.

Is clenbuterol een steroïde?

Clenbuterol is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, eigenlijk geen steroïde. Hoewel het op sommige manieren vergelijkbaar is met een steroïde, lijkt het eigenlijk meer op een stimulerend middel. Het behoort tot een klasse van geneesmiddelen die bekend staan als bèta-2-agonisten en werd oorspronkelijk ontwikkeld om mensen te helpen de symptomen van astma te overwinnen. Het toonde al snel veel belofte voor mensen die spieren wilden opbouwen en vet wilden cutten.

Hoe werkt Clen?

Clenbuterol werkt door de interne temperatuur van het lichaam te verhogen. Wanneer dit gebeurt, neemt de snelheid van ons metabolisme sterk toe. Wanneer iemands metabolisme lang genoeg te hoog wordt, kan het gemakkelijker de in het lichaam opgeslagen vetten verbranden. Meestal moeten we ongeveer 20 minuten sporten voordat ons lichaam begint met het aanspreken van onze vetreserves, maar Clen gaat direct naar het verbranden van vet. Clen verbetert ook de zuurstoftoevoer naar de spieren door de hoeveelheid bloed die door het lichaam wordt gepompt te verhogen. Dit verbetert natuurlijk de cardiovasculaire prestaties en stelt je in staat om tijdens een training meer energie te gebruiken, wat het lichaam natuurlijk verandert in een zeer effectieve vetverbrandingsmachine. Meer bloedtoevoer verhoogt ook het aantal voedingsstoffen dat beschikbaar is voor spieren, wat helpt ze sneller te groeien en te herstellen na intensieve lichaamsbeweging. Een laatste voordeel van Clenbuterol is dat het geweldig is voor het cutten van het vet dat onder de huid in de buik zit. Dit is geweldig voor mensen die cutten met het doel hun sixpack te onthullen. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom dit medicijn zo populair is geworden bij bodybuilders.

Clenbuterol buikspieren

Wat is een clenbuterol-kuur?

Kuur is een term die wordt gebruikt om het aantal keren en de duur aan te geven dat een stof moet worden ingenomen. En als het gaat om Clenbuterol, is het uiterst belangrijk om om veiligheidsredenen een juiste Clen-kuur te gebruiken. Clenbuterol heeft enkele acute effecten, maar de voordelen stapelen zich zeker op nadat je het een tijdje hebt ingenomen. Helaas stapelen de bijwerkingen zich ook op bij herhaald gebruik, dus het is belangrijk dat je weet hoe je een juiste Clen-kuur moet doen. De Clen-kuur die het beste voor jou is, hangt af van je stofwisselingssnelheid en de manier waarop je lichaam medicijnen en voedingsstoffen verwerkt. De onderstaande kuren zijn een goed startpunt, maar je moet je eigen kuur aanpassen aan jouw behoeften.

De boost-kuur

Deze kuur houdt in dat je een relatief grote dosis Clenbuterol een paar dagen inneemt en het vervolgens een paar dagen niet inneemt. Dit kan een slechte kuur zijn voor beginners die geen ervaring hebben met bodybuildingstoffen. Je lichaam kan worden verrast en je kunt te veel intensiteit ervaren. Sommige van zijn effecten kunnen zich te snel manifesteren, wat al snel een ernstig probleem kan worden.

De standaard kuur

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit de meest gebruikte Clen-kuur. De gemiddelde bodybuilder die Clenbuterol gebruikt, zal waarschijnlijk naar deze kuur verwijzen. Tijdens de gemeenschappelijke kuur neem je Clenbuterol gedurende een periode van zeven dagen met elke dag een gestage, gereguleerde hoeveelheid. Na de zeven dagen moet je absoluut stoppen met het gebruik van Clenbuterol totdat je gewend bent aan de effecten van het niet in je systeem hebben. Dit duurt meestal nog een week of zo, omdat Clenbuterol een lange halfwaardetijd heeft.

De incrementele kuur

Deze Clen-kuur houdt in dat je begint met een lage dosis Clenbuterol en deze vervolgens verhoogt zonder te stoppen. Neem een lage dosis gedurende een paar weken en verhoog deze geleidelijk nadat je lichaam enige tolerantie voor de effecten heeft opgebouwd.

Zijn clenbuterol-kuren veilig?

Eerlijk gezegd, nee. Clenbuterol wordt niet beschouwd als een veilige stof bij welke dosering dan ook, vanwege de talrijke gezondheidsproblemen die het kan veroorzaken. De meeste van deze problemen verdwijnen nadat de stof uit je lichaam is, maar dit kan enige tijd duren omdat Clenbuterol langzaam wordt gemetaboliseerd en uitgescheiden. Enkele van de meest voorkomende problemen veroorzaakt door Clenbuterol zijn:

 • Spierkrampen
 • Verhoogde overmatige hartslag
 • Droge mond
 • Slapeloosheid
 • Hoofdpijn
 • Ademhalingsmoeilijkheden
 • Zweten
 • Hartkloppingen

Een van de ernstigste problemen veroorzaakt door langdurig gebruik van clenbuterol is een toename van de grootte van de cellen in het hart – wat het moeilijker maakt voor het hart om bloed te pompen. Dit kan leiden tot een verhoogd risico op beroertes en het moeilijker maken voor het bloed om voedingsstoffen en zuurstof door het lichaam te transporteren. Met langetermijngezondheidsimplicaties zoals deze, vinden veel mensen elke dosis Clen niet de moeite waard.

Lees ook: Interview met een echte Clenbuterol-gebruiker

Is er een veilig alternatief voor clenbuterol?

Het is begrijpelijk waarom serieuze bodybuilders overwegen om Clen te gebruiken om te helpen met cutten, maar we raden het gebruik ervan helemaal niet aan. Uiteindelijk heeft het geen zin om gespierd te zijn als je lijdt aan hartfalen als gevolg. Met dit in gedachten hebben we een alternatief voor Clenbuterol gevonden dat alleen veilige, natuurlijke ingrediënten bevat – Clenbutrol (Zonder E). Met ingrediënten zoals niacinamide, garcinia cambogia, bittere sinaasappelextract en guarana-extract, is het een krachtig natuurlijk alternatief dat geen negatieve effecten heeft. Clenbutrol:

 • Bootst de thermogene en prestatiebevorderende eigenschappen van Clenbuterol na
 • Verbrandt vet en verbetert de cardiovasculaire prestaties door het transport van zuurstof te verhogen
 • Verhoogt het metabolisme van je lichaam, wat leidt tot meer vetverlies, zelfs in rust

Clenbutrol, in tegenstelling tot Clenbuterol, kan gedurende langere perioden worden ingenomen, zonder enig risico voor je gezondheid. Als je snel droog wilt worden, zonder complicaties, denk ik dat het duidelijk is welke pil je moet kiezen. Heb je gezondheidsproblemen gehad door Clenbuterol? Vertel ons over je ervaring in de reacties hieronder.

Leave a Reply