Wat is een dirty bulk (en zou je het moeten doen)?

dirty bulk

Dus je volgt de gezondste diëten en hebt moeite om je aan het plan te houden, en je vraagt je af of er een snellere en smakelijkere manier is om aan te komen? Zeker, clean bulking werkt, maar kun je je doel in minder tijd bereiken? Je hebt gehoord over de ‘dirty bulk’ en vraagt je af of dit het antwoord op je gebeden zou kunnen zijn. Het klinkt geweldig! Je kunt je favoriete junkfood eten en veel sneller aankomen dan door een gezond dieet te volgen. Calorieën zijn tenslotte calorieën, toch? Aankomen betekent gewichtstoename; voor velen is meer spiergroei beter, dus is dit de perfecte oplossing, of is het gewoon te mooi om waar te zijn? Laten we naar de feiten kijken en zelf beslissen.

Wat is een dirty bulk?

Clean bulking bouwt spieren op door middel van een gezond dieet rijk aan eiwitten, waarbij vet slechts met mate wordt geconsumeerd. Dit betekent dat je calorieën worden gebruikt om je workouts te verbranden, dus de vettoename is minimaal.

Een dirty bulk is het consumeren van calorierijk voedsel om zo snel mogelijk gewicht toe te voegen. Zoals je zou verwachten, is het voedsel in kwestie niet bijzonder gezond, maar het idee is om het gewicht zo snel mogelijk op te bouwen om het bulking proces te versnellen.

De meesten van ons verbranden ongeveer 2000 calorieën per dag, en om ongeveer een halve kilogram in gewicht toe te voegen; we hebben 3000 extra calorieën nodig, dus we moeten ongeveer 5000 calorieën per dag inpakken voor een halve kilogram gewichtstoename.

dirty bulk maaltijd

Als je aan het trainen bent en gezond voedsel eet, is dit moeilijker dan het klinkt, dus het is geen wonder dat dirty bulking zijn aantrekkingskracht heeft. Het eten van junkfood om gewichtstoename en spiergroei te bevorderen klinkt perfect. Hard gainers staan bekend om het gebruik van een dirty bulk, en het is ook populair bij degenen die moeite hebben gehad om te vorderen van een van nature slank lichaamstype.

Is dirty bulking effectief?

Het korte antwoord is “ja”. Je kunt zeker snel aankomen door calorierijk voedsel en drinken te consumeren; dat spreekt voor zich. Zolang je de berekeningen correct uitvoert en meer calorieën consumeert dan je verbrandt, zit je op de goede weg.

De kans is groot dat je veel gewicht zult aankomen tijdens een dirty bulk, waarbij 60-70% van dat gewicht afkomstig is van spieren. Je kunt dan cutten om je spiermassa te onthullen.

Een van de grote problemen is genetica; we zijn allemaal anders gebouwd. Voor sommigen werkt het misschien perfect; voor anderen kan het veel overtollig vet toevoegen, wat moeilijk te verliezen is. Je kunt soms het grootste deel van de bulk verliezen als je probeert dat vet te verliezen. Genetica speelt ook weer een rol, aangezien sommige mensen sneller spieren opbouwen dan anderen. Voor sommigen duurt het wat langer en het toevoegen van een aanzienlijke hoeveelheid overtollige calorieën aan het dieet zal het spieropbouwproces niet versnellen.

Welk voedsel zou je consumeren?

Als je spieren wilt opbouwen, is het cruciaal om je te concentreren op voedingsmiddelen die rijk zijn aan calorieën, vet, koolhydraten en eiwitten.

Simpel gezegd; je zult in staat zijn om het soort voedsel te eten dat je meestal vermijdt, zoals fastfood en calorierijke desserts.

Onthoud dat je op zoek bent naar een aanzienlijk calorieoverschot, dus je moet kijken naar de voedsel- en drankgroepen met een hoog caloriegehalte. Dit zal hoogstwaarschijnlijk het voedsel zijn dat je toch al liever consumeert, typisch off-limits tijdens een clean bulk.

Het primaire doel is het binnenkrijgen van die overtollige calorieën en het aankomen van extra gewicht. Naast het reeds genoemde voedsel, kun je voedingssupplementen zoals eiwitpoeder toevoegen aan de mix om de dingen nog sneller in beweging te krijgen.

Dus, wat zijn de risico’s van een dirty bulk?

Wat je maar wilt eten in grotere hoeveelheden dan normaal, zal je op korte termijn waarschijnlijk niet veel schade berokkenen; als je van plan bent om de dirty bulk regelmatig te gebruiken, speel je een riskant spel met je lange termijn gezondheid. Het voor de hand liggende risico voor je gezondheid is het consumeren van een grote hoeveelheid voedsel met een lage voedingswaarde. Als je je lichaam volpompt met suiker, zal het minder gevoelig worden voor insuline en kan het leiden tot gezondheidsproblemen zoals diabetes.

obesitas

Als je junkfood consumeert, is er waarschijnlijk een hoog percentage additieven zoals natrium die, in hoge hoeveelheden geconsumeerd, kunnen leiden tot hoge bloeddruk, vooral als je een hoge bloedsuikerspiegel hebt. Het is gemakkelijk in te zien hoe dirty bulking kan worden gezien als een snelle en gemakkelijke manier om gewicht toe te voegen voor bulk, maar als we dit voor de lange termijn doen, moeten we onze gezondheid prioriteren.

Is er een alternatief voor dirty bulking?

Clean bulk is de weg vooruit als je wilt aankomen en voor je gezondheid wilt zorgen. We zullen niet liegen- het is moeilijker te onderhouden dan de dirty bulk, maar je zult een gezond lichaam hebben als je het goed doet. Het kan lijken als een taak om gezond voedsel te

consumeren om aan te komen, vooral omdat we voedzaam voedsel associëren met het verliezen van gewicht. Dus met clean bulking, moet je gezond, voedzaam voedsel consumeren in veel grotere hoeveelheden dan je zou doen als je een caloriebeperkt dieet volgt. Je zult veel eiwitten (steak, kip, vis) en koolhydraten (pasta, aardappelen en rijst) moeten eten. Er is geen noodzaak om vetten uit je dieet te elimineren, maar je zult moeten streven naar alleen gezonde vetten. Rijke eiwitbronnen zoals volle melk, noten, rundvlees en spek zijn perfect, en eieren. Het doel is nog steeds hetzelfde – consumeer meer calorieën dan je verbrandt. Door dit te doen, dwing je je lichaam om te groeien, en je zult in staat zijn om aan je nieuwe bulk te werken om je lichaamsbouw te versterken en te onderhouden. We begrijpen dat het consumeren van meer voedsel voor velen opwindend klinkt.

Maar het is essentieel om dingen te mixen en verschillende clean-bulking voedingsmiddelen te consumeren om mentaal sterk te blijven gedurende het clean-bulk proces. Als je elke dag grote hoeveelheden van hetzelfde eet, zul je je vervelen, en er is een kans dat je misschien neigt naar het idee van een dirty bulk. Houd je gewicht dagelijks bij om te zien wat voor jou werkt. Als je niet genoeg gewicht aankomt, is het tijd om je inname te verhogen.

Is er een andere manier om snel te bulken?

Je kunt je lichaam in slechts 30 dagen transformeren met zeer krachtige, hardcore anabolen en bodybuilding supplementen voor bulking en cutting. 100% natuurlijk, veilig, & legale steroïde alternatieven bij Crazybulk.

Leave a Reply