Sustanon: De 5 Bijwerkingen die Elke Gebruiker Moet Kennen

Veel steroïden zijn vanaf het begin opgebouwd met een testosteronbasis. Sustanon (of Sus) is niet anders, behalve dat het eigenlijk een mix is van verschillende testosteronesters, waardoor het een populaire keuze is voor testosteronvervangingstherapie. Er zijn twee hoofdversies van Sus: Sustanon 100 en het populairdere Sustanon 250, beide met bijwerkingen.

Wat is Sustanon?

Sustanon 100 bestaat uit testosteronpropionaat, fenylpropionaat en isocaproaat. Het populairdere Sustanon 250 bevat alle testosteronverbindingen in Sustanon 100, maar heeft ook een langzamer werkende ester genaamd testosteron decanoaat. Deze mix is gemaakt met als doel de gebruiker een medicijn te bieden dat met verschillende snelheden in het systeem vrijkomt. Hierdoor blijft Sus 250 langer in het systeem dan Sus 100.

Klinisch wordt een Sustanon-dosis van 250 mg elke 3-4 weken gebruikt voor testosteronvervangingstherapie. Wanneer bodybuilders het illegaal gebruiken, worden deze doses opgevoerd tot 500 mg per week. Voor intensieve spieropbouw is het niet ongebruikelijk om doses tussen 750-1000 mg per week te zien. Maar bij zulke hoge doses beginnen de bijwerkingen van Sus echt hard toe te slaan.

Hier zijn 5 van de bijwerkingen van Sustanon die je moet kennen:

1: Problemen met Man Boobs

Net als bij veel andere steroïden is gynaecomastie een echt probleem met Sustanon 250. Gynaecomastie (of gyno) is de zwelling van mannelijk borstweefsel, wat kan leiden tot ernstige problemen met man boobs. Het kan bij één borst of beide voorkomen en kan leiden tot ongelijke ontwikkeling. Sommige gebruikers proberen hun dosis Sustanon te veranderen om deze bijwerking te beheersen, maar dat is niet erg effectief. De enige echte manier om man boobs te vermijden, is stoppen met de steroïden.

2: Opzwellen als een Ballon

Sustanon wordt het meest gebruikt tijdens een groeicyclus, maar een deel van deze groei kan worden toegeschreven aan overtollige vochtophoping onder de huid. Te veel vochtretentie kan je echter een glad, opgeblazen uiterlijk geven, wat afbreuk doet aan de spierdefinitie waar je zo hard voor hebt gewerkt.

3: Haarverlies & Overmatig Lichaamshaar

Als mannelijke kaalheid in je familie voorkomt, heb ik slecht nieuws: er is een goede kans dat Sustanon het proces zal versnellen. Aan de andere kant kun je door het hoge testosterongehalte van Sustanon bedekt raken met haar.

4: Pijnlijke Acne

Net als de meeste steroïden kan Sustanon zorgen voor heftige acne. Steroïde-geïnduceerde acne kan extreem pijnlijk zijn en de puistjes kunnen overal op je lichaam voorkomen.

5: Een Grote Daling van Natuurlijk Testosteron

Door het overtollige testosteron dat het lichaam binnenkomt, stopt/vermindert het lichaam de natuurlijke testosteronproductie. Het probleem hierbij is wanneer je stopt met het innemen van het medicijn. Er is een periode tussen het voltooien van een steroïdenkuur en wanneer het lichaam de normale testosteronniveaus natuurlijk herstelt.

Is het de Moeite Waard?

Je bent een druk persoon. Dat begrijp ik. Maar al je geld verspillen aan steroïden en eruitzien als een vlekkerige, opgeblazen freak? Dat is het gewoon niet waard. Veel beginners springen op de steroïden-trein zonder enig onderzoek te doen. Wees niet een van deze sukkels. Begin met veilige, legale alternatieven.

Als je echt iets wilt dat je testosteronniveaus een boost geeft, probeer dan Crazy Bulk. Dit natuurlijke alternatief voor Sustanon werkt om je kracht en energieniveaus te verbeteren, zodat je het meeste uit je training kunt halen.

Supplementen helpen je op natuurlijke wijze spiermassa te krijgen. Steroïden verpesten je. Maak je keuze.

Leave a Reply