SARMs en Acne: Wat Je Moet Weten

acne

Wil je genieten van de indrukwekkende spieropbouwende effecten van steroïden zonder de gevaren of bijwerkingen zoals acne? Misschien heb je dan overwogen om de alternatieve steroïde SARMs te gebruiken. Maar wat zijn de risico’s?

Wat zijn SARMs?

SARMs staat voor Selectieve Androgeen Receptor Modulatoren. Net als anabole-androgene steroïden bootsen ze de effecten van testosteron op onze spieren na, wat betekent dat ze spiergroei kunnen bevorderen wanneer ze worden gecombineerd met een trainingsregime. In tegenstelling tot steroïden zijn SARMs selectiever in hun interactie met weefsels, waardoor ze naar verwachting minder bijwerkingen veroorzaken. SARMs worden meestal verkocht als pil en worden vaak vermeld onder hun specifieke naam, zoals Ostarine, Andarine, RAD140, Cardarine, MK-677 en Ligandrol 4033. Ze worden, net als steroïden, vaak in cycli ingenomen om bijwerkingen te verminderen.

Werken SARMs?

Studies hebben aangetoond dat SARMs bijdragen aan een verhoogde toename van vetvrije massa. Zijn ze even krachtig als steroïden? Niet helemaal – je zult waarschijnlijk niet zo snel resultaten zien.

Zijn SARMs legaal?

Hoewel sommige SARMs technisch legaal zijn voor recreatief gebruik, zijn ze niet goedgekeurd door de FDA. Ze zijn ook verboden door het Wereld Anti-Doping Agentschap. De legaliteit van SARMs is dus twijfelachtig en ze worden niet gereguleerd door de FDA.

Veroorzaken SARMs acne?

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening. Onze haarzakjes raken verstopt met olie en dode huidcellen, wat leidt tot het ontstaan van puistjes. SARMs zijn bekend om het veroorzaken van milde tot ernstige acne bij veel gebruikers. Mensen met van nature hoge testosteronniveaus zijn gevoeliger voor acne. Dus ja, het gebruik van SARMs kan acne veroorzaken.

Andere bijwerkingen van SARMs

Naast acne zijn er andere zorgen rondom het gebruik van SARMs. De FDA heeft gewaarschuwd dat SARMs het risico op hartaanvallen, beroertes en leverschade kunnen verhogen. Andere gemelde bijwerkingen zijn:

  • Gynaecomastie (mannenborsten)
  • Misselijkheid
  • Verminderd libido
  • Hoofdpijn
  • Stemmingsschommelingen
  • Haaruitval

Veilige alternatieven

Als je door de mogelijke bijwerkingen van SARMs wordt afgeschrikt, ben je slim bezig. Gelukkig zijn er effectieve natuurlijke supplementen die wereldwijd legaal zijn en geen bekende bijwerkingen hebben. Bij CrazyBulk verkopen we een reeks alternatieven voor SARMs die je helpen vet te verbranden terwijl je spieren opbouwt. Onze natuurlijke supplementen helpen je lichaam ook sneller te herstellen na elke training. Je kunt onze individuele producten proberen of kiezen voor onze SARMs-stapels voor een betere waarde en grotere resultaten.

Leave a Reply