Pre-workout tips om je zomertraining te stimuleren

Wil je het meeste uit je zomertraining halen, dan zijn hier enkele tips om je training te stimuleren.

Pak je spiekbriefje

  • Neem een koele douche voor je trainingsroutine
  • Zorg voor voldoende slaap
  • Blijf gehydrateerd
  • Probeer te trainen tijdens de koelere uren
  • Draag lichte kleding
  • Kies je trainingslocatie verstandig
  • Duw jezelf niet tot uitputting
  • Rek meer
  • Draag zonnebrandcrème
  • Voed en herstel met pre- en post-workout voeding

Fit worden voor de zomer betekent veel vooruit plannen en voorbereiden op het warmere weer. Wat je ook plant, het is belangrijk om een goede warming-up en de juiste voedingsinname te hebben, vooral voor een zware training. De hitte kan je verrassen als je niet klaar bent voor de training, en als je niet voldoende voorbereid bent, kunnen er hittegerelateerde problemen optreden zoals hitte-uitputting of uitdroging. Laten we eens kijken wat we kunnen doen om deze problemen tijdens een training te bestrijden door onze zomer pre-workout routine op orde te krijgen.

Neem een koele douche voor je trainingsroutine

Het is logisch dat je koel wilt blijven als je in de hitte traint, zelfs binnenshuis, dus het is een goed idee om voor je training een koude douche te nemen om je lichaamstemperatuur te verlagen. Het kan ook helpen om je haar nat te houden na de douche om je koel te houden tijdens je fitnessroutine.

Zorg voor voldoende slaap

Een van de belangrijkste regels voor kwalitatieve trainingen is ervoor zorgen dat je voldoende energie en focus hebt; om dat te bereiken, moet je goed uitgerust zijn. Als je van plan bent om vroeg op te staan om te trainen, zorg er dan voor dat je vroeg genoeg naar bed gaat om ervoor te zorgen dat je ongeveer 8 uur kwaliteitsslaap kunt krijgen.

slaap

Blijf gehydrateerd

Je wilt jezelf niet tot uitputting zweten tijdens je routine, dus houd jezelf bij met water. Energie drankjes zijn geweldig om jezelf een boost van adrenaline te geven, maar water moet je topprioriteit zijn voor je drankkeuze. Zweet is de manier van het lichaam om ons af te koelen als we sporten, dus we moeten het systeem aanvullen zoals nodig, omdat we tijdens de warmere maanden veel water uit ons lichaam verliezen. Zorg ervoor dat je pre-workout routine voldoende water bevat.

Probeer te trainen tijdens de koelere uren

Opwarmen wanneer de temperatuur piekt betekent dat je je misschien te heet voelt om te sporten, dus het is een goed idee om je pre-workout en workout te plannen tijdens koelere uren. Vroeg in de ochtend trainen is vaak een goed idee, omdat het te laat op de dag je slaappatroon kan verstoren vanwege je verhoogde hartslag.

Draag lichte kleding

Een ander goed idee om je lichaam koeler te houden tijdens je pre-workout is om lichtere kleding te dragen. Draag reflecterende kleuren, lichtgewicht katoenen kleding en een pet om je hoofd en gezicht te beschermen tegen de zon als je buiten bent.

Kies je trainingslocatie verstandig

Op een hete, zonnige dag is het een goed idee om de temperatuur op verschillende plaatsen te controleren om te zien waar het misschien het beste is om te trainen, en het is niet altijd op de meest voor de hand liggende plaats. Binnen trainen lijkt misschien het voor de hand liggende antwoord, maar een hete, zweterige sportschool is misschien niet zo aantrekkelijk als trainen in de schaduw met een koel briesje. Sommige mensen houden ervan om in de hitte te trainen en kunnen doorgaan met enkele van de meest uitdagende trainingen, maar hittegerelateerde blessures zijn een ding, dus speel het veilig en gebruik wat gezond verstand om op koers te blijven.

Duw jezelf niet tot uitputting

Als we vooruitgang willen boeken en die keiharde buikspieren willen krijgen, moeten we onszelf uit onze comfortzone halen, maar verwar dit niet met je lichaam dat je vertelt te stoppen. Hitte-uitputting is echt, en het is veel gemakkelijker om uit te branden in het hete weer. Je kent je lichaam; luister ernaar en respecteer wat het je vertelt. Flauwvallen op de vloer van de sportschool brengt je niet sneller waar je wilt zijn. Als je HIIT-workouts doet, probeer ze dan op te breken om je lichaam meer tijd te geven om te herstellen van elke set.

Rek meer

Statische stretching is een essentieel onderdeel van een pre-workout op elk moment van het jaar, maar het is essentieel als de temperatuurmeter hoog staat. Het goede nieuws is dat de hitte zal helpen om de spieren op te warmen, wat het rekken in de zomermaanden wat makkelijker maakt. Maar het is essentieel als het warm is omdat je geest je kan misleiden door te denken dat je al voldoende opgewarmd bent als je lichaamstemperatuur stijgt.

rekken

Draag zonnebrandcrème

Het aanbrengen van zonnebrandcrème moet essentieel zijn voor je zomer pre-workout ritueel als je buiten bent. Ga voor een hoge SPF (50+), bij voorkeur waterdicht, om het zweet aan te kunnen. Als je niet de juiste maatregelen neemt om je huid te beschermen, zul je het verkeerde soort brand voelen en dat is pijnlijk, het zal je afleiden van je trainingen.

Voed en herstel met pre- en post-workout voeding

We hebben al besproken hoe belangrijk hydratatie is bij het trainen in de hitte, maar het is even belangrijk dat je voldoende brandstof hebt voor de pre-workout. De algemene vuistregel is om minstens een uur voor een training te eten om je voedsel goed te laten verteren, en je zomer pre-workout dieet moet lichter zijn dan je winterdieet. Het moet zich richten op eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten en moet wat vezels bevatten. Salades, roerbakgerechten en smoothies zijn perfect als je de calorieën inpakt.

Te weinig eten betekent dat je niet de energie hebt om je door je oefeningen heen te helpen. Magere eiwitten zijn ideaal voor een training, maar het is essentieel om de juiste balans te vinden; niet genoeg en je zult genoeg energie hebben; te veel en je zult je te vol en traag voelen om jezelf recht te doen. Koud voedsel zoals hardgekookte eieren, gekookte kippenborst, een kalkoensandwich, volkoren, amandelboter en een of twee Griekse yoghurts zijn ideaal om je eiwitniveaus op peil te houden. Seizoensgebonden fruit en groenten zijn zowel voor als na de training perfect en hebben altijd gezonde snacks bij de hand voor het geval je een boost nodig hebt. Je zomerse post-workout ritueel moet licht en gezond zijn. Verse vruchtensappen, salades, rijst, noten en bonen zijn perfect voor het verminderen van post-workout pijn.

Het beste advies voor je zomer pre-workout is om je lichaamstemperatuur te controleren om ervoor te zorgen dat je niet opbrandt en uitbrandt. Houd de eiwitten en koolhydraten binnen zonder je gezicht vol te proppen, en blijf altijd gehydrateerd.

Het uitgebreide assortiment supplementen van Crazybulk is perfect voor het brandstof geven aan je pre-workouts zonder je lichaamstemperatuur te verhogen of je te vol te laten voelen. Ze zijn ideaal voor het verbeteren van de kracht, het verbeteren van de prestaties en het verminderen van de hersteltijd.

Leave a Reply