Hoe neem je lichaamsmetingen zoals een bodybuilder

lichaamsmeting bodybuilder

We hebben allemaal verschillende vormen en maten, maar als het op bodybuilding aankomt, komen bepaalde “ideale” vormen in gedachten. Een perfect symmetrisch lichaam is wat de meesten zouden beschouwen als het ideale mannelijke lichaam, waar alles in de juiste verhouding is en het lichaam er sterk en goed uitgebalanceerd uitziet. Het ideale lichaam is veranderd sinds de vroege dagen van bodybuilding wedstrijden, waar de nadruk meer lag op grootte dan op algehele vorm. Maar het komt allemaal neer op je persoonlijke voorkeuren. Dus hoe kunnen we onszelf meten om er zeker van te zijn dat we het lichaam hebben bereikt dat we nastreven?

Wat zijn de ideale mannelijke lichaamsmetingen?

Er is geen standaarddefinitie voor ideale mannelijke lichaamsverhoudingen, maar het wordt over het algemeen geaccepteerd dat brede schouders, omvangrijke, gespierde armen, een smalle taille met een ‘V’-vormig bovenlichaam, samen met geripte abs het beeld is dat we meestal in ons hoofd hebben. De ‘Gulden Snede’ werd uitgevonden door de Grieken en definieerde het perfecte mannelijke lichaam. De verhouding is 1.618, wat betekent dat, als je deze schaal gebruikt, de lengte van een man’s schouders 1.618 groter moet zijn dan de taillemaat. Verhoudingen zijn meestal het middelpunt van onze aandacht bij het meten van onze lichamen, omdat elk lichaamsdeel wordt bekeken in verhouding tot al het andere. Bij het meten van ons lichaam moeten we ook rekening houden met het feit dat de meesten van ons een “sterkere kant” hebben, en er misschien wat werk nodig is om aan de zwakkere helft te werken.

Hoe neem je metingen zoals een bodybuilder?

Om metingen te nemen, heb je alleen een standaard meetlint nodig. Bij het meten moet je je polsen meten op het smalste punt en je hand open houden. De meting moet de omtrek van je pols zijn, en het meetlint moet aan de binnenkant van het bot dat uitsteekt en het dikste deel van de onderarm zijn. Je wilt je biceps meten op hun breedste punt bij het nemen van arm metingen. Je kuiten en dijen in het bovenbeen moeten ook worden gemeten op hun breedste punt. Je heupmeting moet worden genomen rond het grootste deel. Je borstmeting moet worden genomen als je hebt uitgeademd, anders krijg je een onjuiste meting. Je meetlint moet net boven je tepels zijn. Je schoudermetingen moeten ook worden genomen op het breedste punt, net als je nek. In tegenstelling hiermee moet je taillemeting op het smalste punt zijn, rond de navel. Het is essentieel om rekening te houden met je lichaamsvetpercentage bij het nemen van metingen, omdat je mogelijk aanpassingen moet toestaan voor bepaalde delen van je lichaam.

lichaamsmeting bovenbeen

Bij het maken van je metingen is een van de belangrijkste aspecten om te onthouden het lichaamsvetpercentage en de lichaamssamenstelling. Je lichaamsvetpercentage moet rond de 10% zijn als je in goede gezondheid verkeert, en rond dit cijfer blijven betekent dat je metingen nauwkeurig zullen zijn terwijl je lichaam vorm en massa krijgt door oefening.

Wat te vermijden bij het nemen van lichaamsmetingen

Zorg ervoor dat je het meetlint rond het gebied van je lichaam trekt zonder het uit te rekken, want dit zal je een kleinere meting van je lichaamsdelen geven en een valse indicatie van toekomstige progressie. Probeer niet te flexen bij het meten, want dit zal een onnauwkeurige meting geven. Ja, je zult graag willen dat de meting groter is dan de vorige keer, maar vals spelen zal je niet naar je doel brengen. Meet niet alleen je dominante kant. Het is essentieel om beide kanten te meten om symmetrische groei te krijgen. Op deze manier kun je je voortgang meten en meer werken aan je zwakkere spiergroepen om een gelijkmatige look te garanderen. Houd een record bij van je metingen om je voortgang bij te houden. Op deze manier kun je zien hoe ver je bent gekomen en of er zwakkere delen van je lichaam zijn waar je meer op moet concentreren.

Klaar om in beestmodus te gaan?

Metingen nemen als een bodybuilder is meer dan alleen de cijfers opschrijven. Het is een manier om je lichaam te ontwikkelen zoals jij dat wilt. Het is ook een geweldige manier om de zwakkere delen van je lichaam te bepalen. Als je vooruitgang wilt boeken met je workouts, moet je een startpunt hebben, dus het nauwkeurig nemen van je lichaamsmetingen als je begint, zal je de perfecte “voor” en “na” cijfers geven. De perfecte mannelijke lichaamsmetingen zijn allemaal afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Het is essentieel om te plannen en van tevoren te beslissen over het soort lichaam dat je wilt hebben, zodat je precies weet welke delen van je lichaam je moet bewerken. Het bijhouden van een record van metingen betekent ook dat je in de toekomst een referentiepunt hebt als je wilt controleren hoe ver je van de piekfitness af bent. Het “perfecte” lichaam is het lichaam dat je persoonlijk wilt bereiken, en het bijhouden van je voortgang zal een lange weg gaan om je te helpen succes te bereiken.

Crazybulk is de snelle manier naar een geweldig lichaam door spiergroei in recordtijd te bereiken, met zijn uitgebreide assortiment van hardcore bodybuilding supplementen voor bulking, cutting en kracht.

Leave a Reply