Moeten vrouwen creatine nemen? (We duiken in de wetenschap)

creatine voor vrouwen

Korte Samenvatting

  • Vrouwen kunnen creatine nemen voor meer energie tijdens trainingen.
  • Creatine helpt vrouwen de spiergrootte te vergroten door hormonen te verhogen die de spiermassa vergroten.
  • Vrouwen kunnen hun algehele kracht vergroten door creatinesupplementen te nemen.
  • Creatine supplementen helpen vrouwen omgaan met vermoeidheid, vooral na het sporten

Kunnen vrouwen creatine nemen?

Ja, vrouwen kunnen creatine nemen. Het is niet alleen voor mannen. Het is een van de veiligste trainingssupplementen en is zeer goed onderzocht op zijn effectiviteit. Als je op zoek bent naar het opbouwen van slanke spieren en er getoned uit wilt zien, dan kan creatine je helpen die fysieke doelen te bereiken.

Wat zijn de voordelen van creatine voor vrouwen?

Er zijn talloze voordelen van creatine voor vrouwen. Hier is een korte lijst van enkele van de voordelen van het nemen van een creatine supplement:

Verhoogt Energie

Creatine kan je lichaam helpen door meer ATP-energie te creëren. Het is wat je spieren van brandstof voorziet en je momentum geeft voor je training.

Verhoogt Spiergrootte

Creatine helpt je spieren te winnen. Het beïnvloedt eiwitten die spiervezels vormen en verhoogt hormonen die helpen bij de spiergrootte.

Verbeterd Kracht

Creatine kan helpen met je kracht. Creatine heeft directe impact op je ATP-niveaus, wat betekent dat je verbeteringen kunt ervaren bij high-intensity workouts. [1]

Kan Vermoeidheid Verminderen

Als je moeite hebt om je dag door te komen, kan creatine dat probleem mogelijk helpen oplossen. Onderzoeken tonen aan dat degenen die creatine nemen minder kans hebben om vermoeidheid te ervaren. [2]

Hoeveel creatine zou een vrouw moeten nemen?

De aanbeveling voor creatine supplementatie is 3-5 gram per dag. Als je op zoek bent naar een exacte hoeveelheid, dan vermenigvuldig je 14mg voor elk pond dat je weegt.

Lees ook: Hoeveel Water Moet Je Drinken Terwijl Je Creatine Gebruikt?

Wanneer moet creatine worden ingenomen?

Het maakt niet uit of het voor of na je training is, maar het is belangrijk hoe dicht je bij je trainingssessie creatine inneemt. [3]

Moet je creatine “laden”?

Je hoeft geen creatine te laden, maar als je sneller resultaten wilt zien, is het iets om te overwegen. Het laden betekent simpelweg dat je een week lang een overmatige hoeveelheid creatine monohydraat inneemt. Je neemt 20 gram per dag, maar verdeeld over vier porties van 5 gram. [4]

Hoe lang moet creatine worden gebruikt?

Creatine supplementen zijn relatief veilig voor langdurig gebruik bij de juiste dosering. Velen die creatine nemen, kiezen ervoor om “af te wisselen” met creatine en hun lichaam een pauze te geven. Je gebruikt dagelijks creatine gedurende 2-3 maanden en stopt dan twee weken.

Zal creatine vrouwen laten opbollen?

Creatine zal vrouwen alleen laten opbollen als ze correct werken om hun spiermassa te vergroten. Een creatine supplement kan een vrouw eruit laten zien alsof ze grotere spieren heeft vanwege waterretentie. Je moet veel krachttraining doen en een specifiek dieet voor massabouw hebben. Creatine zal op de lange termijn helpen die spierdoelen te bereiken.

Zal creatine vrouwen laten aankomen?

Er is een potentieel voor creatine om vrouwen aan te laten komen. Het goede nieuws is dat gewichtstoename niet wordt veroorzaakt door vet. Creatine suppletie leidt ertoe dat je spieren water in hun cellen opslaan. Het maakt je lichaam groter en de waterretentie leidt tot een zwaarder gewicht.

Kan creatine vrouwen helpen afvallen?

Creatine zal niet direct helpen met afvallen. Het kan alleen indirect helpen door een energieboost te veroorzaken, wat zou leiden tot meer kracht in je trainingen. Maar zoals ik eerder vermeldde, zal creatine ervoor zorgen dat je lichaam water vasthoudt. Het zal 1-3 pond op de weegschaal toevoegen.

Conclusie

Nu weet je dat creatine vrouwen kan ondersteunen bij fitness. De voordelen van meer kracht, meer spieren en minder vermoeidheid zijn wat veel vrouwen nodig hebben om naar het volgende niveau te gaan. Het kan je helpen op te bollen of getoned te worden. Het hangt allemaal af van je training en je dieet. Je bent nog steeds volledig in controle over hoe je lichaam eruit ziet.

Bronnen

  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11581551
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18053002
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25993883
  4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8828669
  5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10999421

Leave a Reply