Is het slecht om creatine te nemen voor het slapengaan?

slapen

Creatine is een van de meest betrouwbare gezondheidssupplementen voor het verhogen van kracht, grootte en magere spiermassa, wat de reden is waarom atleten van alle soorten het als het gouden standaard supplement beschouwen. Het innemen voor en na de training is vrijwel vastgesteld, maar er is enige discussie over of het innemen van creatine voor het slapengaan goed is of niet.

Is het veilig om ‘s nachts in te nemen? Zal het je vermogen om in slaap te vallen beïnvloeden? Lees verder voor gedetailleerde informatie.

Samenvatting

Het innemen van creatine voor het slapengaan zal je hersenen stimuleren, waardoor je urenlang actief blijft tot het uit je systeem is verdwenen. Creatinesupplementen stimuleren over het algemeen je lichaam met energie om te trainen, verhogen je kracht en verbeteren je concentratie. Mensen worden aangemoedigd om hun creatinesupplementen twintig minuten voor het sporten of een paar uur na het sporten in te nemen. Creatinesupplementen hebben geen bijwerkingen en worden aanbevolen voor mensen die graag sporten.

Wat is creatine en hoe werkt het?

Creatine monohydraat is een natuurlijk voorkomende molecuul die in je cellen wordt gevonden en werkt door je spieren van een energieboost te voorzien. Met behulp van drie aminozuren, namelijk glycine, methionine en arginine, produceren je lever, nieren en alvleesklier dagelijks ongeveer 2g ervan. Hoewel je lichaam het al aanmaakt, zal het nemen van creatinesupplementen je ten goede komen, vooral als je vaak aan gewichtstraining en intensieve weerstandstraining doet.

Beïnvloedt creatine je slaap?

Er is geen overtuigend bewijs dat creatine je slaap beïnvloedt. Het hangt echter allemaal af van de reactie van je lichaam erop. Omdat het een energiebron is, geloven veel mensen dat het innemen van creatine voor het slapengaan slecht is. Onderzoek suggereert echter dat het consumeren van creatine voordat je naar bed gaat, de effecten van slapeloosheid kan verminderen.

Wanneer is de beste tijd om creatine in te nemen?

Er is geen beste tijd om creatine in te nemen; wat belangrijker is, is dat je het consistent en in de juiste dosering inneemt. Studies hebben echter aangetoond dat het innemen van creatine voor en na je training binnen een specifiek tijdsbestek de effectiviteit ervan kan verbeteren.

Hoe neem je het in?

Neem 20 gram creatine gedurende vier tot zeven dagen tijdens de laadfase als je het voor atletische prestaties inneemt. Deze aanbevolen dosering moet worden verdeeld in vier innames gedurende de dag, wat betekent dat je perportie 5g creatine consumeert. Na de laadfase moet je de doses verlagen en ze terugbrengen tot 2 tot 5 gram per dag.

Zijn er bijwerkingen?

Creatine heeft geen bijwerkingen behalve mogelijk gewichtstoename door water. Creatine is een van de veiligste supplementen op de markt, zoals bepaald door een studie over langdurige creatinesuppletie. Volgens de Cleveland Clinic kun je als bijwerking mogelijk gewichtstoename ervaren door verhoogde waterretentie in je spieren. Houd echter in gedachten dat dit extra gewicht geen vet is; het is gewoon water.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van een creatinesupplement

Het juiste flesje creatine kan helpen om je spierwinst en kracht te verhogen. De verkeerde is gewoon geldverspilling. Hier is hoe je het beste creatinesupplement voor je fitnessdoelen kunt kiezen.

Dus, moet je creatine nemen voor het slapengaan?

Er is geen duidelijk bewijs dat het innemen van creatine voor het slapengaan je vermogen om in slaap te vallen zal beïnvloeden, dus er zou geen reden moeten zijn om je te veel zorgen te maken over de timing ervan. Zorg er gewoon voor dat je dit supplement binnen de aanbevolen dosering inneemt, zodat je eventuele negatieve reacties kunt vermijden en volledig van de voordelen kunt genieten. Het belangrijkste is om te onthouden dat creatine slechts een supplement is. Hoewel het kan bijdragen aan verhoogde energieniveaus, uithoudingsvermogen en spierwinst, zullen je resultaten nog steeds grotendeels afhangen van je algehele levensstijl en eetgewoonten, dus zorg ervoor dat je ook daar aandacht aan besteedt.

Leave a Reply