Incline Dumbbell Press vs Flat Dumbbell Press – wat is het verschil?

Een grote en stevige chest is de prijs voor goed werk in de sportschool. Het pad naar het bouwen van een gespierde borstkas is niet ingewikkelder dan voor enig ander lichaamsdeel. Je hoeft alleen maar een beetje te weten over anatomie en welke oefeningen je in je schema moet opnemen.

De bekendste borst oefeningen zijn de incline en flat dumbell press. Als je wat scholing nodig hebt, lees dan verder om erachter te komen wat het verschil is en hoe je deze oefeningen in je voordeel kunt gebruiken.

Lichaamshouding

Zoals de naam al aangeeft, worden hellingpersen uitgevoerd met uw lichaam in een schuine positie. Afhankelijk van het type bank dat u gebruikt, kan uw lichaam tussen de 45 en 60 graden worden geplaatst. Hoe steiler de helling, hoe meer nadruk op uw schouders zal komen te liggen. Wees je daar maar van bewust.

In een sportschool hoef je niet lang te zoeken om een verstelbare bank te vinden, dus je kunt je hoek kiezen. Af en toe vind je een vaste bank, maar die zijn niet zo populair als de verstelbare.

Platte halterpersen worden uitgevoerd terwijl u met het gezicht naar boven op uw rug ligt met uw lichaam evenwijdig aan de vloer.

Doelgebied

Afgezien van de positie van je lichaam, is het grootste verschil tussen schuine en platte halterpersen het gebied van je borst waarop ze zich richten. Beide raken de borstspieren, maar ze hebben een andere nadruk.

Hellingpersen richten zich op het bovenste deel van de borstspieren, terwijl platte persen meer nadruk leggen op het middengedeelte. En, voor de goede orde, weigerpersen richten zich op het onderste deel van je borst.

Game Plan

Omdat je een grote, robuuste borstkas wilt hebben, kun je het beste beide oefeningen in je trainingen doen.

Door beide te integreren, bouw je een grotere, vollere en bredere borstkas op en trek je de aandacht van alle toeschouwers.

Volgorde van belangrijkheid

Hier is een feit waarmee u rekening moet houden. Door de hoek van je lichaam zijn incline presses aanzienlijk moeilijker dan flat presses. Dit betekent dat u waarschijnlijk niet zoveel gewicht kunt tillen in een schuine positie.

Daarom raad ik je aan om met de hellingshalterpers als eerste in je training te gaan. Als u eerst platte persen doet, kan het zijn dat u gas geeft en niet genoeg energie heeft om uw gewichten te maximaliseren en met een goede vorm op te tillen.

Nog een ding

U kunt vliegen uitvoeren vanuit zowel een helling als een vlakke positie. In tegenstelling tot presses, blijven je armen bij vliegen in een vaste positie zonder je ellebogen te buigen. U kunt uw ellebogen de hele tijd licht gebogen houden, maar u mag niet herhaaldelijk buigen.

Hellingvliegen werken op het bovenste, binnenste deel van je borst en platte bankvliegen werken op het middelste, binnenste deel. Door vliegen te doen, krijgt je borst die scherpe, gekartelde look. Reserveer deze altijd voor het laatste deel van je borsttraining.

Conclusie

Zoals je kunt zien, is er waarde in zowel hellings- als platte halterpersen. Als u symmetrie en voldoende winst in omvang en kracht wilt, kunt u ze het beste beide in uw programma opnemen. Tot later – ga de gewichten raken en zorg ervoor dat je de juiste vorm gebruikt!

Leave a Reply