Hoe Je Het Meeste Uit Een Fatburner Haalt

Of je nu aan het cutten bent voor een bodybuilding competitie of gewoon een paar kilo wilt afvallen, het is belangrijk om te weten hoe een fatburner op de juiste manier te gebruiken.

In dit artikel lees je hoe je de effectiviteit van deze populaire supplementen kunt vergroten.

bodybuilder met een laag vetpercentage

Er zijn twee manieren om een fatburner te nemen. Met óf zonder een uitgebreid training-en voedingsplan dat is afgestemd op je bodybuilding doelstellingen. Het laat zich makkelijk raden welke aanpak effectiever is.

Tel Je Calorieën

Als je probeert af te vallen, moet je een calorietekort hebben, wat betekent dat je meer calorieën moet verbranden dan je binnenkrijgt. Natuurlijk kun je naar dat aantal gissen, maar je afvalkansen zijn veel beter als je een ‘caloriebehoefte calculator’ gebruikt om je te begeleiden. Stel het doel in op ‘afvallen’, waardoor je een klein tekort van een paar honderd calorieën krijgt.

Wees niet bang om weer calorieën toe te voegen als je merkt dat je meer dan 0,5 tot 1 KG per week verliest, of beperk je tot een halve dosis van je fatburner. Als je in een sneller tempo vet verliest loop je het risico spierweefsel te verbranden, een no-no voor gezond, blijvend gewichtsverlies.

Doeltreffend Trainen

Hardloper

Hoe je sport heeft een significante invloed op hoeveel calorieën je verbrandt.

Er zijn talloze methoden die je kunt gebruiken om de intensiteit van je krachttrainingen te verhogen en sneller gewicht te verliezen. Zo kun je bijvoorbeeld die intensiteit van je training verhogen met wat krachtcoach Todd Bumgardner ‘vullers‘ noemt.

Je kunt ook je cardio opschroeven om af te vallen! Bijvoorbeeld middels high-intensity intervaltraining (HIIT), eventueel afgewisseld met meer gematigde cardio op andere dagen.

Ga je zwaar trainen? Vergeet niet dat je een cafeïne-houdende fatburner ook als pre-workout kunt nemen!

Volg De Aanwijzingen

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar niet elke fatburner is hetzelfde. Dus als je er een koopt, lees dan zeker het etiket! Zo werken bepaalde fatburners werken beter op een lege maag, terwijl anderen juist weer goed werken nadat je gegeten hebt.

De stof ‘Yohimbine‘ zit bijvoorbeeld in veel fatburners. Studies hebben aangetoond dat wanneer Yohimbine op een lege maag wordt geconsumeerd, slechts ongeveer 22-30 procent wordt geabsorbeerd.

Neem Je Fatburner Op Het Juiste Moment

Natuurlijke anabolen pillen

Timing is cruciaal om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je fatburner haalt. Als je bijvoorbeeld een fatburner gebruikt om je hongergevoel onder controle te houden moet je de eerste dosis vóór of tijdens je eerste maaltijd van de dag nemen. Als de fabrikant meerdere doses gedurende de dag aanbeveelt, gebruik dan je tweede dosis om de trek in de middag in bedwang te houden.

Onthoud dat de doseringen voor elke fatburner sterk kunnen variëren. Daarom is het essentieel om om altijd het etiket te lezen en er zeker van te zijn dat je de aanbevolen dosering van jouw supplement gebruikt.

Houd Je Slaap In De Gaten

Het missen van slaap kan nadelige effecten hebben op je vetverbrandingsdoelen. Het is aangetoond dat zelfs gedeeltelijk slaaptekort het aantal verbrande calorieën als reactie op inspanning vermindert, en het is aangetoond dat langdurig slaaptekort dit effect versterkt.

Voldoende slaap verbetert ook je natuurlijke stofwisseling, waardoor je fatburner een nuttige aanvulling is op je afslankprogramma in plaats van een noodzakelijke compensatie voor slechte gewoonten. Door elke nacht voldoende te slapen, voel je je ook elke dag beter, waardoor je gemotiveerd blijft, harder traint en je aan je bodybuilding plan houdt.

slapende man

De meeste mensen ervaren de stimulerende effecten van cafeïne ongeveer tot zes uur na consumptie, dus als algemene regel geldt dat je fatburners niet binnen zes uur voor het slapengaan inneemt. Hoewel voor de zekerheid acht uur vaak wordt aanbevolen. Als je gevoeliger bent voor cafeïne, overweeg dan om een niet-stimulerende fatburner te nemen.

Blijf Gehydrateerd

Veel mensen merken dat vetverbranders hen zowel zweterig als dorstig maken. De oplossing is niet om eronder te lijden, maar om prioriteit te geven aan hydratatie! Zonder voldoende water lijden je energie, kracht en ja, je vermogen om lichaamsvet te verliezen.

Als je gehydrateerd bent kun je meer werk en beter werk verzetten, wat leidt tot meer verbrande calorieën en dus betere resultaten voor vetverlies.

Onderzoek toont ook aan dat het consumeren van water wanneer de bloedsuikerspiegel en je insulinegehalte laag zijn, zoals 4-6 uur na een maaltijd, het vermogen van het lichaam om vet als brandstof te gebruiken, kan vergroten.

Conclusie, pas als je training-en voedingsplan kloppen gaat een fatburner je helpen sneller af te vallen.

Leave a Reply