Noom Review (2023) – Is deze app voor gewichtsverlies de moeite waard?

Noom App

De Noom app is ontworpen om u te helpen uw afvaldoelen te bereiken. De app doet dit door uw calorie inname te monitoren, structureren en controleren. Daarnaast biedt de app dieet coaching aan.

Ik ben al ruim tien jaar fitnessinstructeur en gebruik de Noom app zelf sinds deze voor het eerst beschikbaar kwam. De app helpt mijn klanten ook bij het stimuleren van discipline bij het afvallen.

In deze Noom review leg ik haarfijn uit wat de app is, wat de voor- en nadelen zijn en of het de abonnementskosten waard is.

Laten we beginnen.

Wat is het Noom dieet?

Noom is een app voor gewichtsverlies waarmee mensen gemakkelijk kunnen bijhouden wat ze eten, ideeën kunnen vinden om hun dieet te verbeteren en slechte gewoonten kunnen doorbreken.

Volgens onderzoek helpt het gebruik van deze smartphone-app de meerderheid van de app-gebruikers om af te vallen door hun dieet en gewicht continu bij te houden [1].

Kijkend naar de functielijst van de app vallen niet alleen het tellen van calorieën en maaltijd ideeën het op. Het bedrijf biedt ook persoonlijke coaching aan met een diëtist.

In de loop van de tijd is de op psychologie gebaseerde aanpak van Noom voor gewichtsverlies geëvolueerd met functies zoals het monitoren van uw waterinname, het stellen van doelen, stemmingsverbetering, zelfzorg en zelfs ademhalingsoefeningen.

Bovendien biedt het programma nu een meer gepersonaliseerde één-op-één coachingervaring om u door uw reis te begeleiden. Ook kunt u nu elke dag in slechts vijf minuten uw verbeteringen op het gebied van gewichtsverlies volgen.

Hoe werkt Noom ?

Noom in appstore

Hoe Noom werkt is vrij simpel. Hier is een kort overzicht:

1. Download eerst de app gratis in de App Store of Google Play. U moet zich registreren voor een gratis account wanneer u het voor het eerst start.

2. Tijdens het aanmelden worden u een paar eenvoudige vragen gesteld over uw doelen, huidige gewicht, leeftijd, enz. Dit is nodig om uw profiel zo in te stellen dat de app op maat gemaakte aanbevelingen kan doen.

3. Op het hoofdscherm kunt u vervolgens eenvoudig uw dagelijkse calorie-inname, maaltijd logboek en stappenteller zien.

Door u aan te melden voor het abonnement krijgt u onbeperkte toegang tot een ondersteuningsgroep en persoonlijke gezondheidscoach. Deze coach kan u helpen uw op het goede spoor te blijven met uw doelen.

Noom voordelen

1. Noom maakt afvallen makkelijker

Het bereiken van duurzaam gewichtsverlies op de lange termijn heeft alles te maken met het creëren van gezondere eetgewoonten. (2) En dit is iets dat Noom gebruikers lijken te begrijpen.

Noom maakt het gebruikers makkelijk hun caloriebehoefte te berekenen, begrijpen en bewaken.

Begrijpen dat elk voedingsmiddel een bepaald aantal calorieën bevat en hoe dit uw algehele gezondheid beïnvloedt kan uw gewoonten veranderen en u in staat stellen gezondere maaltijd keuzes te maken [3].

Als je daarnaast een coach hebt die je adviseert over gezonde maaltijden blijf je gemotiveerd en optimistisch.

2. Voedseldatabase

Salade

Noom hun database bevat meer dan 3,7 miljoen voedingsmiddelen. Ik denk dat ik geen duizend verschillende voedingsmiddelen zou kunnen opsommen, dus het lijkt erop dat ze elk mogelijk eetbaar product inzichtelijk hebben gemaakt.

Verschillende voedingsmiddelen hebben een kleurcode in groen, geel en rood, waarbij groene voedingsmiddelen het laagste aantal calorieën hebben, rode voedingsmiddelen de meeste en gele voedingsmiddelen ergens tussenin zitten.

Veel gebruikers zeggen dat alleen al deze functionaliteit hen helpt hun calorie-inname voldoende te verminderen om wat lichaamsgewicht te verliezen. Zolang u kiest voor groen voedsel en geel voedsel, zijn uw doelstellingen voor gewichtsverlies makkelijker.

3. Programma’s

Binnen de app kunt u kiezen uit twee verschillende programma’s:

1. Programma voor gezond gewicht

In dit programma is de belangrijkste focus om u te helpen gewicht te verliezen door uw calorie-inname te verminderen, meer groen voedsel en vast voedsel te eten en rood te vermijden. U krijgt een dagelijks caloriebudget toegewezen en u moet eronder blijven.

Met een abonnement op Noom’s Healthy Weight Program sturen ze je dagelijks artikelen over gezond groen voedsel en bewegingsgewoonten en regelmatige uitdagingen om je in een mentaliteit te krijgen om je levensstijl te veranderen voor je doelstellingen voor gewichtsverlies.

2. Programma tegen diabetes

In dit programma ligt de focus minder op calorieën en meer op koolhydraten. Dit betekent niet dat je de teller gewoon kunt negeren, maar als je aan diabetes lijdt, is het bijhouden en onderhouden van je bloed glucosewaarden door middel van beperkte koolhydraten gedurende de dag veel belangrijker.

4. Geïndividualiseerde coaching

Door u aan te melden voor het abonnement krijgt u een persoonlijke gezondheidscoach die uw huidige gewoonten en dieet analyseert, eventuele tekorten identificeert en u op de hoogte houdt van uw vorderingen in de richting van uw doel.

Alle coaches moeten een training volgen die wordt verzorgd door “Noomiversity”. Dit klinkt misschien als slimme marketing, maar er zijn zeer strenge criteria om in aanmerking te komen voor het programma.

Aanvragers moeten een associate’s degree of hoger hebben, evenals gezondheidsgerelateerde certificeringen (bijv. verpleegkundige, diëtist, voedingsdeskundige of paramedicus). De aanmeldprocedure is zeer streng.

5. Groepsondersteuning

Een ander kenmerk dat veel wordt geadverteerd is de community. Hoewel het geweldig is om een diëtist te hebben voor alle soorten vragen, vinden veel mensen dat het ook een geweldige om contact op te nemen met anderen die ook aan het afvallen zijn. [ 5 ].

Veel klanten gebruiken deze optie om elkaar ter verantwoording te roepen. U kunt uw doelen met andere mensen delen en updates plaatsen als u mijlpalen bereikt. In veel gevallen zal het rapporteren over uw successen anderen motiveren om ook in de richting van hun eigen doelen te blijven gaan.

6. Fitnesstracker synchroniseren

Binnen het instellingengedeelte van de app kunt u de Noom app verbinden met andere services.

Noom telt de stappen die u neemt als u een Noom stappenteller heeft, maar meer geavanceerde apparaten zoals Fitbit kunnen veel meer soorten activiteiten volgen.

Als gevolg hiervan heb je al je info allemaal op één plek.

Hoeveel kost Noom ?

Noom abonnementskosten variëren afhankelijk van het programma dat u kiest.

Het programma voor gewichtsverlies met professioneel dieetadvies kost €59,99 per maand.

U kunt geld kunt besparen door een abonnement van 2 maanden te nemen voor €99 of een abonnement van 12 maanden voor €199.

Naar mijn mening is het abonnement van 12 maanden de moeite waard, omdat je niet alleen een aanzienlijk bedrag bespaart, maar ook de mogelijkheid hebt om het product grondig te testen en te bepalen of het aan je behoeften voldoet.

Alternatieven voor de Noom app

Noom is voor veel mensen een uitstekende app, maar je kunt Nutrisystem, Weight Watchers (WW) of Jenny Craig overwegen als je geïnteresseerd bent in een andere aanpak.

Nutrisystem is een dieetprogramma dat in de loop der jaren in populariteit is gegroeid dankzij de betaalbare maaltijdbezorging. Als u echter op zoek bent naar een vergelijkbare maar goedkopere app kunt u Weight Watchers (WW) overwegen.

WW is een pionier in deze branche en biedt een uniek op punten gebaseerd dieetprogramma dat u ook verbindt met een persoonlijke gezondheidscoach om u te helpen gewicht te verliezen en gezonde gewoonten te ontwikkelen.

Elk van deze oplossingen voor gewichtsverlies is uniek, maar mijn klanten en ik geloven dat Noom voor ons werkt en ons heeft geholpen op koers te blijven met onze doelstellingen voor gewichtsverlies.

De nadelen

Net als elk programma voor gewichtsverlies, heeft de Noom dieet-app zijn voor- en nadelen.

Sommige klantrecensies zeggen dat synchronisatie met andere fitnesstrackers enige vertraging kan oplopen.

In de meeste gevallen wordt het binnen ongeveer 5 minuten geüpdatet, maar volgens Noom zijn er enkele services die vertragingen tot een uur hebben. Desondanks heeft u aan het einde van uw dag een volledig beeld van uw activiteit.

Ook zal het downloaden van de app uit de Apple Store niet alle nuttige add-ons voor u beschikbaar maken.

En in sommige beoordelingen wordt het slechts één keer per week raadplegen van je coach als een ongemak gezien, evenals het feit dat groepsgesprekken pas in week drie van je gewichtsverliestraject beginnen.

Wat zeggen klanten over Noom?

“Ik verloor 1 Kilo in twee weken nadat ik Noom voor het eerst gebruikte. Ik merkte dat mijn buik signifcant platter was en mijn kleding een beetje losser zat.” – Lauren Bedosky

“Ik ben een paar maanden bezig met Noom. Ik vond het in begin niet snel genoeg gaan, toen ben ik erbij gaan sporten op advies van mijn coach. Sindsdien voel ik mij veel beter.” – Kate

Veel Gestelde Vragen

Is Noom goed om af te vallen?

Ja, Noom is een goede service om af te vallen en om levensstijl veranderingen aan te brengen.

Of u zich nu aanmeldt voor het Noom programma voor gewichtsverlies of het gewoon gebruikt om een voedsellogboek bij te houden, het is een geweldige manier is om uzelf verantwoordelijk te houden.

Is Noom gratis?

Ja, de Noom app zelf is gratis. Voor het Noom maaltijdplan en de coachingservices is echter een abonnement vereist.

Het bedrijf biedt wel een proefperiode van 2 weken aan voor slechts 1 euro, waarbij u niet het volledige bedrag in rekening wordt gebracht als u binnen 14 dagen annuleert. Het is een uitstekende manier om de voordelen te testen.

Is Noom gemakkelijk te gebruiken?

Ja, Noom is gemakkelijk te gebruiken. Gebruikers ontvangen eenvoudig te volgen taken en tijdige herinneringen om hun voortgang gedurende de dag bij te houden.

Helaas wordt het loggen van voedsel in Noom nog steeds handmatig gedaan, maar de vriendelijke gebruikersinterface maakt het minder problematisch dan vergelijkbare apps voor gewichtsverlies, zoals Weight Watchers en MyFitnessPal.

Wat betekend Noom?

Volgens de mede-oprichter Artem Petakov is Noom is geen acroniem of naam, maar gewoon “moon” achterstevoren gespeld.

Artem zegt dat dat de maan kalm, wijs en altijd daar voor de hele wereld is. De maan is er altijd is om je in de goede richting te leiden als je verdwaald bent. In deze context zal deze app u helpen om af te vallen.

Leave a Reply