Met Deze Bodybuilding Tips Heb Je Geen Anabolen Nodig

bicep curl

Het gebruik van anabolen kan je in relatief korte tijd groot en sterk maken. Maar het is ook riskant en een beetje vals spelen. Waarom zou je je een weg naar een mooi lichaam willen cheaten?

Het geeft veel meer voldoening als je de tijd neemt en hard werkt om een gewaardeerde lichaamsbouw te bereiken. Met de volgende tips bouw jij je droom physique zonder anabolen:

Train met een hoge intensiteit

Om op een hoge intensiteit te trainen moet je wat zwaar tillen. Dit betekent niet dat je moet grommen en kreunen tijdens het tillen, want dat zal iedereen binnen gehoorsafstand irriteren. Maar je moet wel op het gas trappen en de gewichten laten zien wie de baas is. Wanneer je dit doet geeft je lichaam van nature een grote hoeveelheid testosteron af, wat cruciaal is voor spiergroei.

Wil je een extra testosteron boost? Voeg dan ook enkele sprint intervallen toe aan je fitness schema.

Gebruik samengestelde (compound) oefeningen

Samengestelde oefeningen (vaak compound oefeningen genoemd) zullen je helpen een hoge intensiteit pomp te krijgen, omdat je meerdere spieren en gewrichten tegelijkertijd moet gebruiken.

Wanneer je dit doet zult je meer spiervezels aantrekken, wat goed nieuws is voor je lichaamsbouw. Omdat je meerdere spieren gebruikt kun je bovendien zwaardere gewichten tillen en krijg je nog meer waar voor je geld.

Train op een lege maag

Waarom is vasten cool om te doen voordat je gaat sporten? Twee redenen. Ten eerste voorkomt het dat je overgeeft als je hardcore gaat, wat betekent dat je niet wordt uitgelachen of dat er over je wordt gepraat door je sportschool vrienden.

Ten tweede draagt vasten bij aan een significante stijging van testosteron en groeihormoon. We komen hier steeds op terug, maar het is belangrijk omdat het deze hormonen zijn die je de mogelijkheid geven om spieren op te bouwen. Je kunt ze dus maar beter goed behandelen.

Eet goed

Hoewel het slim is om nuchter te trainen, is het ook slim om goed te eten. Je spieren zijn afhankelijk van de juiste voedingsstoffen om te groeien, te herstellen en om van brandstof te worden voorzien.

Je doel moet zijn om voldoende calorieën in je systeem te krijgen, maar overdrijf het niet, want dat kan leiden tot vettoename. Je zult moeten spelen met je inname, maar als vuistregel geldt: laat jezelf geen honger lijden.

En zorg voor een balans tussen eiwitten, koolhydraten en vet. Veel zelfverklaarde experts houden ervan koolhydraten te elimineren. Dat is niet nodig. Zolang je een uitgebalanceerd plan volgt, komt alles goed.

Je lichaam heeft eiwitten nodig voor spierherstel, koolhydraten voor energie en vet voor hersenfunctie en hormoonfunctie. Waarom zou je een van deze willen elimineren?

Neem de juiste supplementen

Dat je geen anabolen gebruikt betekent dit niet dat je supplementen moet vermijden. Er zijn er veel die kunnen helpen bij het opbouwen van spieren, het stimuleren van energie en spierherstel.

Onze favoriete supplementen voor beginners zijn creatine, whey protein en glutamine. Neem deze altijd zoals voorgeschreven en zorg ervoor dat je eventuele bijwerkingen herkent.

Conclusie

Zoals je kunt zien, zijn er veel dingen die je kunt doen om gespierd te worden zonder het gebruik van steroïden. Soms wil je gewoon de gemakkelijke uitweg nemen. Maar niets in het leven dat waardevol is komt ooit gemakkelijk. Doe gewoon het werk, steek er de tijd in en voor je het weet ben je een rockster in de gym.

Leave a Reply