Deca Durabolin Resultaten, Kuren en Bijwerkingen

bodybuilder

Deca bestaat al sinds de jaren ’60. Sindsdien gebruiken atleten en bodybuilders het om hun atletische prestaties en de effectiviteit van hun trainingen te verbeteren. Deca Durabolin, ook bekend als Nandrolon, is een van de meest populaire anabole steroïden op de markt. Het wordt algemeen beschouwd als een van de mildere steroïden, wat het ook kan zijn, als je heel voorzichtig bent met hoe je het gebruikt.

Deze blog is voor iedereen die Deca wil gaan gebruiken om de intensiteit van hun trainingen te verhogen en hun winst te vergroten. We bespreken Deca Durabolin kuren, hoe je Deca en testosteron veilig kunt combineren, de bijwerkingen en veiligere alternatieven. Onthoud altijd dat wanneer je anabole steroïden gebruikt je voorzichtig moet zijn, omdat sommige bijwerkingen permanent en mogelijk levensbedreigend kunnen zijn.

Wat is Deca Durabolin?

Deca Durabolin is een vorm van synthetisch testosteron. Het heeft exact dezelfde effecten die testosteron op het lichaam heeft; verhoogde spiervorming. Vooral atleten gebruiken Deca om hun herstel na blessures te herstellen, gewrichtspijn te voorkomen en om de intensiteit van hun trainingen te verhogen.

De steroïde werd oorspronkelijk ontwikkeld om vrouwen te helpen bij het overwinnen van artritis in de menopauze en om de afbraak van spieren te vertragen. Gezien hoe Deca helpt bij het verbeteren van de spierontwikkeling en het verhogen van de botdichtheid werd het snel door bodybuilders en atleten gebruikt om hun spierontwikkeling te verbeteren.

Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat Deca Durabolin de ontwikkeling van magere spiermassa aanzienlijk kan verbeteren en de lichaamsfunctionaliteit verbetert wanneer het in gecontroleerde hoeveelheden wordt gebruikt. Verder onderzoek wijst er ook op dat de steroïde kan helpen de lichaamsmassa te verbeteren en de eetlust te vergroten bij patiënten die een behandeling voor HIV ondergaan.

Met CrazyBulk pillen bouw jij je droomlichaam zonder zorgen! Betalen met iDeal en bezorgd door PostNL.

De klinische onderzoeken tonen aan dat het gebruik van Deca mensen gemakkelijk kan helpen hun bodybuildingdoelen veel sneller te bereiken.

Zoals met de meeste andere anabole steroïden is Deca Durabolin ook geclassificeerd als een klasse III-substantie. Het kan alleen legaal worden gebruikt om medische ziekten te behandelen, het is ten strengste verboden om het te gebruiken voor bodybuildingdoeleinden. Als je het gebruikt voor een wedstrijd of voor andere doeleinden dan medische doeleinden, kunt je worden gediskwalificeerd en/of worden aangeklaagd voor het gebruik.

Er zijn meerdere manieren om Deca te gebruiken, velen geven de voorkeur aan injecties, maar je kunt ook tabletten gebruiken. Op de lange termijn zal er geen verschil zijn in spiermassatoename.

Hoe Deca Durabolin wordt gebruikt voor de beste effecten?

De doseringen voor anabole steroïden zijn afhankelijk van wat je bodybuildingdoelen zijn. Het hangt ook af van hoe lang je steroïden gebruikt en je reactie op het gebruik ervan. Er is niet één manier waarop steroïden je lichaam zullen beïnvloeden; de effecten zijn afhankelijk van je geslacht, medische geschiedenis, genetica en verschillende andere factoren.

Deca Durabolin Kuren
Alle anabole steroïden worden gebruikt in kuren. Geen enkele steroïde wordt voortdurend, voor lange periodes, gebruikt. Je moet ze gebruiken met pauzes. Als je dat niet doet, zullen de bijwerkingen toenemen naarmate je de kuur verlengt.

De Deca Durabolin-kuur duurt 17 weken en gaat gepaard met een kuur van een andere steroïde voor de beste effecten. We zeggen dit omdat een kuur van alleen Deca zelden het gewenste effect heeft, omdat het een minder krachtige steroïde is dan testosteron. Aangezien niemand weet hoe de steroïde het lichaam zal beïnvloeden, wordt aangeraden om je dosering langzaam te verhogen om te zien wat het beste bij u past.

De beste combinaties bespreken we later. In ieder geval is het belangrijk dat je, voordat je het gaat gebruiken, zoveel mogelijk onderzoek doet naar de mogelijke bijwerkingen van het gebruik van verschillende combinaties van steroïden. Vaak kunnen combinaties van anabolen leiden tot medische complicaties.

Denk er altijd aan om Post Cycle Therapy te doen om de intensiteit van je Deca-kuur te verminderen. Anders zul je merken dat je ofwel de winst die je tijdens de kuur hebt behaald, zult verliezen of dat je ontwenningsverschijnselen kunt krijgen omdat Deca de natuurlijke productie van testosteron in het lichaam vermindert. Naarmate deze hormonale niveaus dalen, kunt je stemmingsstoornissen, erectiestoornissen en vele andere bijwerkingen krijgen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat de doses voor vrouwen anders zijn en meestal lager dan die voor mannen. Vrouwen beginnen een toename van hun lichaamsgewicht te ervaren bij 200-400 mg Deca per week en hoewel de bijwerkingen voor vrouwen die Deca gebruiken meestal minder intens zijn, kunnen ze nog steeds ernstig zijn.

Met name het ‘virilisatie-effect’ waarbij vrouwen verschillende mannelijke fysieke kenmerken ontwikkelen, die problemen met het lichaamsbeeld en psychiatrische stoornissen zoals depressie kunnen veroorzaken.

vrouwelijke atleet

Populaire Deca Durabolin-kuur

Er is veel discussie over wat de meest effectieve Deca Durabolin-kuren zijn. Nogmaals, het komt neer op wat je lichaamsdoelen zijn. Sommige mensen werken liever alleen met Deca, anderen gebruiken het met Dianabol of Testosteron Enanthate.

Degenen die het geïsoleerd gebruiken, verwachten niet veel in spiermassa te groeien; Deca is op zichzelf geen erg sterke steroïde. Degenen die het met andere steroïden combineren, willen meestal snel massa krijgen en de spierproblemen van intensieve trainingen vermijden, omdat Deca kan helpen bij spierherstel.

Lichte DECA DURABOLIN KUUR VOOR BULKING

Deze kuur bestaat uit Deca en Test in combinatie met andere Arimidex als PCT. De kuur duurt 12 weken in de volgende volgorge:

 • In week 1 tot 6 moet u 500 mg testosteron ENANTAAT en 400 mg Deca nemen. Dit moet worden gecombineerd met 30 mg/ed Dianabol en 0,5 mg/eod Arimidex om de natuurlijke testosteronproductie te beschermen.
 • Weken 7 tot 10, moet je stoppen met het nemen van Dianabol; ga verder met dezelfde doses testosteron ENANTAAT, Deca en Arimidex.
 • In week 11 en 12 moet je ook stoppen met het gebruik van Deca en je kuur beëindigen met dezelfde doses Testosteron Enanthate en Arimidex.

GEVORDERDE DECA DURABOLIN KUUR VOOR BULKING

Deze kuur gebruikt verschillende anabolen in combinatie met Deca en kan je helpen meer winst te behalen in relatief kortere tijdspannes. De steroïden die je gebruikt zijn Deca, Testosteron Cypionate, Dianabol, Groen Hormoon (HGH) en Arimidex.

De kuur duurt 16 weken in deze volgorde:

 • Gedurende de weken 1-6 moet je 200 mg/oed Testosteron Cypionate, 500 mg/week Deca, 50 mg/ed Dianabol, 4iu/ed HGH en 0,5 mg/oed Arimidex nemen.
 • Gedurende de weken 7-14 moet je stoppen met Dianabol en doorgaan met de doses die je in week 1-6 volgde.
 • Voor week 15 en 16 moet je ook stoppen met Deca en je kuur beëindigen met 500 mg/oed Testosteron Cypionate, 4iu/ed van HGH en 0,5 mg/ed van Arimidex.
gespierde man

LICHTE DECA DURABOLIN KUUR VOOR CUTTEN

Dit is een Deca-kuur waarbij je Deca stapelt met Testosteron Cypionate, Winstrol en HGH. De kuur duurt 8 weken en volgt dit schema:

 • Voor de hele kuur moet je 200 mg/week Deca, 50 mg/eod Winstrol, 2iu/ed HGH en Cypionate met 150 mg/week gebruiken.

GEAVANCEERDE DECA DURABOLIN-KUUR VOOR cutten

Deze is een beetje intens, deze gebruikt in totaal 7 verschillende soorten stoffen om je te helpen gewicht te verliezen. Het is voor een tijd waarin je dringend vetmassa moet verliezen. Natuurlijk gebruikt deze kuur ook Deca, maar daarnaast ook nog:

 • Testosteron ENANTAAT
 • Testosteron propionaat
 • Trenbolonacetaat
 • Anavar
 • HGH
 • Arimidex

De kuur die je volgt is:

 • Gedurende de weken 1-8 neem je 250 mg/eod Enanthate, 200 mg/week Deca, 4iu/ed HGH en 1 mg/eod Arimidex.
 • Vanaf week 9-12 laat je de Enanthate en vervang je deze door 200 mg/eod propionaat, voegt je 80 mg/eod Anavar en 100 mg/eod trenbolon toe. Je gaat door met de Deca, HGH en Arimidex zoals in week 1-8.
 • Vanaf week 13 en 14 ga je van de Deca af. Je neemt 100 mg/eod propionaat, 100 mg/eod trenbolon en gaat verder met je Arimidex en HGH zoals je eerder deed.
 • In de laatste twee weken (week 15 en 16) verhoog je jouw dosis trenbolon tot 200 mg/eod en ga je verder met dezelfde doses propionaat, arimidex en HGH als in week 13 en 14.

ANDERE DECA-KUREN

Er zijn andere Deca-kuren die je kunt uitproberen als je dat wilt. Deze zijn echter meestal bedoeld om te bulken.

ENANTATE EN DECA
Deze kuur duurt 19 weken, met het volgende verloop:

 • Van week 1-12 neem je dagelijks 500 mg Enanthate en 400 mg Deca.
 • Vanaf week 12-14 stop je met de steroïden en start je de postcyclustherapie voor weken 16-19.
biceps

Resultaten verwacht na de kuur

Deca- en teststacks hebben een gevarieerde reeks resultaten. Je kunt enorme winsten verwachten, samen met de volgende effecten:

 • Je zult merken dat je eetlust toeneemt en je gaat vaker eten. Deze stimulatie van de eetlust helpt bij het verkijgen van meer massa.
 • Je kracht en spiermassa zullen toenemen.
 • Je zult minder spier- en gewrichtspijn ervaren
 • Een realistische verwachting van spiermassatoename is ongeveer 3-7 kilo aan het einde van de kuur.

Bijwerkingen en hoe deze te verminderen

Er is een zeer lange lijst met bijwerkingen van Deca Durabolin. Dit is een van de redenen waarom mensen over het algemeen worden ontmoedigd om Deca of andere anabole steroïden te gebruiken. Deze bijwerkingen zijn onder meer:

 • Frequent urineren
 • Tedere borsten
 • Virilisatie (ontwikkeling van mannelijke seksuele kenmerken)
 • Intense acne
 • IJzertekort en bloedarmoede
 • Prostaatkanker
 • leukemie
 • Lever disfuncties
 • Waterretentie, zwelling in de gewrichten
 • Fluctuerend libido
 • hepatitis
 • slagen
 • Verhoogde agressie
 • Stemmingsstoornissen

HET BELANG VAN POSTCYCLUSTHERAPIE

Om de bijwerkingen van het gebruik van Deca te verminderen , is het eerste wat je kunt doen de juiste doses voor jouw trainingen gebruiken. Als je jouw kuur begint te verlengen of abnormaal grote hoeveelheden Deca gaat gebruiken, zullen de bijwerkingen in aantal en/of intensiteit toenemen.

Hier komen we bij het belang van de Post Cycle Therapy (PCT) na een Deca-kuur.

WAAROM HEB JE PCT NODIG?

Wanneer je steroïden zoals Deca gebruikt, verhoog je de concentratie van testosteron of soortgelijke chemicaliën in het lichaam. Je lichaam maakt hormonen aan, afhankelijk van de concentratie die al in het bloed aanwezig is; wanneer de concentratie hoog is, zal de productie verminderen en als je lage concentraties hebt, zal de productie toenemen.

Wanneer je deze steroïden neemt, neemt de concentratie toe. Hierdoor denkt het lichaam dat het geen natuurlijk testosteron nodig heeft en stopt het met de productie ervan. Dus als je van de kuur afgaat, loopt je lichaam niet synchroon en de daling van het testosteron na de kuur kan je ziek maken.

Daarom moet je medicijnen nemen je hormoonspiegels in evenwicht te houden, voldoende testosteron te produceren om normaal te blijven functioneren. Als je dat niet doet, kunt je alle winsten die je tijdens de kuur hebt behaald, verliezen en/of bijwerkingen krijgen zoals gynaecomastie, erectiestoornissen en andere aandoeningen.

WAT NEEM JE VOOR PCT?

De medicijnen die mensen gewoonlijk voor PCT gebruiken, zijn onder meer:

 1. Clomid
 2. Nolvadex
 3. Humaan choriongonadotrofin
bodybuilder

Veilige alternatieven

Gezien de intensiteit van de bijwerkingen, is het beter als je helemaal geen Deca of andere anabole steroïden gebruikt. In plaats daarvan zou je kunnen proberen over te schakelen naar alternatieven die veiliger en legaal zijn.

Deze werken langzaam, maar je krijgt niet de rampzalige bijwerkingen die gepaard gaan met steroïden.

Als je op zoek bent naar een vervanger kun je DecaDuro van CrazyBulk uitproberen. CrazyBulk heeft ook veilige alternatieven voor Winstrol, Anadrol en andere populaire anabolen.

Conclusie

Deca Durabolin is een enorm effectieve anabole steroïde die zowel door atleten als bodybuilders wordt gebruikt om hun prestaties te verbeteren. Bij correct gebruik kan het je bodybuilding-resultaten aanzienlijk verbeteren. De steroïde is ideaal voor vrouwen en veroorzaakt aanzienlijk minder virilisatie dan andere steroïden. Er is echter geen ontkomen aan de bijwerkingen van Deca of andere anabole steroïden.

Gezien het risico dat je hiermee neemt, is het beter als je die weg niet helemaal inslaat en op zoek gaat naar legale alternatieven die de klus ook kunnen klaren.

Leave a Reply