De Beste Anabolen Voor Spiermassa (En Veilige Alternatieven)

bodybuilder

Als je de snelste route wilt nemen naar extreme massa en kracht zijn anabole steroïden al snel de optie die je moet overwegen. Echter, hoe kom je erachter welke anabole steroïden de beste zijn?

Geen zorgen, we hebben het allemaal uitgewerkt. In dit artikel bespreken we wat de beste steroïden voor massa zijn.

Hoe anabole steroïden de spiergroei verhogen

Steroïden zijn mengels met een gemeenschappelijke chemische structuur. Anabole steroïden zijn slechts een van de vele soorten steroïden die beïnvloeden hoe ons lichaam presteert. Wanneer je anabole steroïden gebruikt breekt je lichaam deze af in moleculen, deze worden vervolgens doorgegeven aan je cellen. In je cellen binden de moleculen van de steroïden zich vervolgens chemisch aan androgeenreceptoren. Deze receptoren zijn structuren die normaliter binden met het testosteron dat van nature door je lichaam wordt aangemaakt.

Met andere woorden, synthetische steroïden misleiden je lichaam door zich voor te doen als natuurlijk testosteron. Zodra de steroïde moleculen op hun plaats zitten activeren ze de androgeenreceptoren. Afhankelijk van het type cellen waarmee de steroïden in contact zijn gekomen kan een verandering in het gedrag van bepaalde genen teweeg worden gebracht.

Met CrazyBulk pillen bouw jij je droomlichaam zonder zorgen! Betalen met iDeal en bezorgd door PostNL.

Steroïden hebben op twee manieren invloed op het metabolisme van het lichaam. De activering van de androgeenreceptoren leidt ertoe dat sommige cellen de hoeveelheid eiwitten die ze produceren verhogen, deze gebruikt je lichaam vervolgens om meer cellen te maken. Deze fase van de metabolische cyclus wordt ‘anabolisme’ genoemd. In deze fase worden kleine moleculen omgezet naar complexere moleculen.

Anabolisme is de fase waarin je lichaam spieren opbouwt, wat verklaart waarom bodybuilding steroïden bekend staan als ‘anabole steroïden’. Tijdens anabolisme beginnen de cellen van je skeletspieren (de sterke spieren die aan het bot zijn vastgemaakt) te groeien en zich te vermenigvuldigen. Dit resulteert in de snelle opbouw van spiermassa en kracht.

Niet alle androgeenreceptoren veroorzaken deze reactie wanneer ze worden geactiveerd. Sommige androgeenreceptoren remmen hormonen die bekend staan als glucocorticoïden, een ander type steroïden. Deze remmende hormonen versnellen de afbraak van complexe moleculen, zoals eiwitten tot compactere eenheden, zoals energie-leverende aminozuren.

Dit afbraakproces staat bekend als ‘katabolisme’ en vertegenwoordigt de andere helft van de metabolische cyclus.

Anabole steroïden belemmeren glucocorticoïden die de katabole fase van de metabolische cyclus verkorten, waardoor de hersteltijd van de spieren wordt verkort. Dit verkort vervolgens dus de benodigde rusttijden tussen trainingen.

Nu weet je hoe anabole steroïden de spiergroei en atletische prestaties verbeteren.

Uit een sportgeneeskundig onderzoek uit 2004 bleek dat het gebruik van steroïden voor massatoename gedurende een periode van 10 weken resulteerde in een toename van 2-5 kg vetvrije massa (spiermassa) bij mannen. Naast een toename van 5 tot 20% in kracht meldden de deelnemers van de studie dat ze meer spiermassa in hun nek, borst, bovenarmen en schouders hadden ontwikkeld in vergelijking met andere delen van het lichaam. Dit was niet omdat de andere spieren van het lichaam niet zo veel werden getraind. De werkelijke reden is dat de borst-, bovenarm-, schouder- en nekspieren een groter aantal androgeenreceptoren hebben. Daarom is het niet verwonderlijk dat de deelnemers bankdrukken identificeerden als de oefening die de meeste verbeteringen opleverde in termen van massatoename.

anabolen voor massatoename

De 5 beste steroïden voor massatoename

Nu we hebben besproken hoe anabole steroïden de spiergroei bevorderen is het tijd om te kijken naar de 5 beste steroïden voor het opbouwen van massa, inclusief hun voor- en nadelen.

Dianabol

Als je op zoek bent naar snelle resultaten is dit misschien wel de meest effectieve optie die er is. Dianabol is absoluut een van de beste in termen van spiermassa en krachttoename. Het beste van Dianabol is dat het snel werkt.

De voordelen

Door glycogenolyse te bevorderen verbetert Dianabol de werkzaamheid van je koolhydraatinname. Bovendien verhoogt Dianabol de stikstofretentie in je spieren, wat essentieel is voor snelle spiergroei en krachttoename. Deze anabole steroïde bevordert ook de eiwitsynthese, wat het vermogen van het lichaam om massa te bouwen en te behouden verbetert.

De bijwerkingen

Dianabol is schadelijk voor de lever. Een ander belangrijk nadeel is dat het ernstige hypertensie kan veroorzaken (waardoor je bloeddruk alarmerende hoogten kan bereiken).

Meer weten over de bijwerkingen van Dianabol? Bekijk onze post over bijwerkingen van Dianabol.

Dosering

Over het algemeen bestaat de dosering van een Dianabol-cyclus uit 30-50 mg per dag. Een enkele cyclus duurt meestal 4 tot 6 weken. Voor personen die aan hun eerste Dianabol-cyclus beginnen is een dosering van 30 tot 40 mg per dag effectief. Het zal hen in staat stellen grote winsten in kracht en spiermassa te behalen, terwijl het risico op mogelijke bijwerkingen wordt beperkt.

Gebruikers die meer ervaring hebben met het middel kunnen kiezen voor een iets hogere dosering. Houd er echter rekening mee dat er een moment komt in de doseringsniveaus waar de bijwerkingen beginnen toe te nemen en de spiergroei afneemt. De meeste doorgewinterde gebruikers gaan zelden verder dan 70-80 mg per dag.

Anadrol

Als het gaat om pure winst en ruwe kracht kunnen geen andere steroïden concurreren met Anadrol. Met 3 keer de kracht van testosteron is Anadrol de krachtigste orale steroïde die er is. Dit de steroïde om voor te gaan als massaopbouw je belangrijkste motief voor bodybuilding is.

De voordelen

Anadrol versterkt de afscheiding van het hormoon dat rode bloedcellen aanmaakt, wat zich vertaalt in een hogere vermenigvuldigingssnelheid dan andere steroïden. Om de effecten van Anadrol in een notendop samen te vatten, het verhoogt je kracht en uithoudingsvermogen. Het bevordert ook eiwitsynthese en stikstofretentie, en daarom wordt het door experts alom geprezen als een van de krachtigste spieropbouwende steroïden.

De bijwerkingen

Het belangrijkste nadeel van Anadrol is de leverschade die het veroorzaakt, daarom wordt aanbevolen om de doseringscycli kort te houden. Het bevat ook grote hoeveelheden oestrogeen wat betekent dat gebruikers waterretentie en gynaecomastie (mannelijke borsten) kunnen verwachten.

Meer weten over de bijwerkingen van Anadrol? Bekijk onze post over bijwerkingen van Anadrol!

Dosering

Voor de meeste gebruikers is een cyclus van 6 weken met een dosering van 50 mg per dag meer dan voldoende om aanzienlijke massa- en krachttoename te zien. Een enkele cyclus van Anadrol resulteert doorgaans in massawinst tussen 6 tot 12 kg; een aanzienlijk deel van de gewichtstoename zal echter bestaan uit water.

Een gevorderde bodybuilder kan kiezen voor een hogere dosering van ongeveer 100 mg per dag. Maar een hoge dosering is niet aan te raden vanwege de hoge hepatotoxiciteit van het medicijn.

Trenbolon

Trenbolon is een effectieve steroïde voor zowel bulking als cutting. Hoewel er drie varianten van trenbolon zijn, zijn ze qua sterkte allemaal hetzelfde. De potentie van trenbolon is vijf keer groter dan die van testosteron.

De voordelen

Trenbolon versterkt de afscheiding van IGF-1, een sterk anabool hormoon dat een belangrijke rol speelt bij het behoud en herstel van spieren. Deze anabole steroïde bevordert ook het metabolisme. Dit leidt tot een snelle vermindering van lichaamsvet (ideaal om te cutten). Een ander positief punt van trenbolon is dat het geen waterretentie veroorzaakt. In feite droogt het je uit, wat zorgt voor droge massa.

De nadelen

Hoewel het zeker een krachtig spieropbouwend medicijn is heeft trenbolon enkele ernstige bijwerkingen. Naast de androgene nadelen die vaak voorkomen bij anabolen, zijn de extra bijwerkingen van trenbolon agressie, nachtelijk zweten en slapeloosheid.

Meer weten over de bijwerkingen van trenbolon? Bekijk onze post over bijwerkingen van trenbolon!

Dosering

Hoewel trenbolon kan worden gekocht in de vorm van capsules en pillen wordt het meestal toegediend via injecties. Vanwege zijn hoge potentie en sterke bijwerkingen is Trenbolone hoogst ongeschikt voor beginners. Dus alleen als je een gevorderde juicer bent zou een cyclus van 8 weken met een dagelijkse dosering van 50 mg een optie zijn.

Nandrolone (Deca Durabolin)

Nandrolon is al jaren populair in de bodybuilding-gemeenschap. Het is een ultra-effectieve steroïde voor massabouw. Naast voor bulken is nandrolon ook een zeer effectieve steroïde voor het opbouwen van kracht. Nandrolon is ook bekend als Deca Durabolin, of gewoon ‘Deca’.

De voordelen

Nandrolon verbetert de collageensynthese en verhoogt de dichtheid van botmineralen. Hierdoor worden je gewrichten sterker en duurzamer. Door deze extra duurzaamheid kunt je zwaardere gewichten heffen, terwijl de hersteltijden en het risico op blessures worden verkleind.
Nandrolon stimuleert ook uitstekende stikstofretentie wat essentieel is om de spieren in een anabole toestand te houden.

De bijwerkingen

In vergelijking met de andere steroïden op deze lijst zijn de bijwerkingen van Nandrolon relatief mild. Het gebruik van nandrolon wordt echter wel in verband gebracht met onderdrukte natuurlijke testosteronproductie (en erectiestoornissen).

Meer weten over de bijwerkingen van Nandrolon? Bekijk onze post over bijwerkingen van Deca Durabolin!

Dosering

Vanwege de hoge waterretentie wordt nandrolon meestal niet gebruikt door bodybuilders tijdens het cutten. Gewoonlijk wordt het middel gebruikt in combinatie met andere steroïden tijdens de bulkfase. Cycli met alleen nandrolon zijn, hoewel zeldzaam, niet ongehoord. Een typische cyclus met alleen nandrolon is 8 weken lang en bestaat uit een wekelijkse dosis van ongeveer 400 mg.

Testosteron

Als je niet kunt beslissen welke steroïde je moet kiezen is testosteron altijd een goede gok. Testosteron is zeer anabool van aard waardoor het geschikt is voor het opbouwen van kracht en bulken. Bovendien maakt de veelzijdigheid het ook geschikt voor cutten.

De voordelen

Het belangrijkste voordeel van testosteron is dat het de afscheiding van cortisol (een stresshormoon) blokkeert. Dit voorkomt de opbouw van vet in het lichaam. Het verhoogt ook de productie van rode bloedcellen wat je uithoudingsvermogen aanzienlijk verbetert. Bovendien verhoogt testosteron de snelheid van de eiwitsynthese wat de hersteltijden verkort en katabolisme voorkomt.

De nadelen

Overmatige testosteronniveaus in het lichaam kunnen leiden tot een toename in haargroei. Testosteron kan resulteren in een terugwijkende haarlijn en kan op ongebruikelijke plaatsen haargroei veroorzaken. Bovendien kan synthetisch testosteron testiculaire atrofie en gynaecomastie veroorzaken.

Dosering

De meeste experts beschouwen testosteron als de beste optie voor mensen die aan hun allereerste kuur beginnen. Oraal gebruik van testosteron is behoorlijk zwaar voor je lever en daarom gebruiken de meeste gebruikers het via injecties. De cyclus voor massa is meestal 10 tot 12 weken bij een wekelijkse dosering van 500 mg.

Hoewel je het uitzonderlijke potentieel voor massa- en krachtopbouw van anabole steroïden niet kunt ontkennen moet gezegd worden dat ze niet voor iedereen geschikt zijn. Behalve dat de meeste illegaal zijn maakt het brede scala aan nadelige bijwerkingen anabolen een no-go voor de meeste bodybuilders.

Het goede nieuws is echter dat anabole steroïden niet de enige manier zijn om snel massa en kracht te winnen. Er zijn natuurlijke en veiligere alternatief die je kunt gebruiken om dezelfde spiergroei te bereiken, zonder de bijwerkingen.

Hardcore supplementen zoals die verkocht door CrazyBulk kunnen je helpen je bodybuilding resultaten te verbeteren. Dergelijke supplementen zullen je niet blootstellen aan de risico’s die anabole steroïden wel hebben. Deze supplementen fungeren als vervangers voor anabole steroïden.

Conclusie

Kortom, ook al zijn steroïden effectief om het lichaam te bouwen dat je altijd al wilde hebben, er zijn te veel risico’s aan verbonden. Als je op zoek bent naar steroïden voor spiermassa is het beter om legale alternatieven te overwegen.

Als je erop staat deze steroïden te gebruiken onthoud dan altijd dat het gebruik van steroïden medisch onverantwoord is.

Leave a Reply